To jeszze mam takie małe pytanko - czy jedwab ni ejest hmm jak by to określić ... za śliski do wiązania powiedzmy 2-3 mies. dziecka (wagowo ok. 7-8 kg) przez osobę niewprawioną w wiązanie ( dopiero przygodę z chustami)?
To jeszze mam takie małe pytanko - czy jedwab ni ejest hmm jak by to określić ... za śliski do wiązania powiedzmy 2-3 mies. dziecka (wagowo ok. 7-8 kg) przez osobę niewprawioną w wiązanie ( dopiero przygodę z chustami)?
[QUOTE=Mayka1981;666882]ja w zasadzie polecę wiązanie a nie chustę - kangurek albo koala (2x) - bardziej przewiewne niż kieszonka - warunek to oczywiście chusta tkana a nie elastyczna...
A dlaczego 2x jest lepsze niż kieszonka? Ja właśnie myślałam, ze kieszonka, bo tylko jedna warstwa chusty jest... Czy chodzi o to, że tak dobrze owija czy co?
A na 10 kilo dziecia Ellaroo się sprawdza czy już za duży dzieć? Chociaż właściwie to i tak tylko gdybam, bo pieniędzy brak strasznie![]()
witam,
gdzie mozna kupic chuste ellaroo? Na ich stronie nie ma działu sprzedaży..
może któraś z mam ma do odsprzedania jakąś chustę na lato - niekoniecznie ellaroo
(Nigdy nie wiązałam chusty, mam małe dzieciątko)
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
Dla mnie Nati z bambusem jest idealna na letnie dni.Polecam
Witajcie
obecnie dla dwumiesięcznego synka używam nati bawełnianej tkanej skośno-krzyżowej. W cieplejsze dni już w niej nam ciepło. Chcę więc na lato kupić taką w której będzie chłodniej. Już ogarniam wiązanie. Z tego co się orientowałam przewiewniejsze są bawełniane albo lniane. Zgadza się? Czy coś konkretnego polecić możecie?
Dzięki za odpowiedź. Fakt-ciało grzeje ciało.
Stosuje kieszonkę. Na razie chyba dla prawie 3 miesięcznego synka to chyba jedyne.