Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 220 z 424

Wątek: Jaka chusta na lato? //tematy połączone

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

ellaroo to piękne chusty, ale uważam, ze dla noworodka zdecydowanie lepiej nadaje się vatanai. ellaroo jest bardzo cienkie i widziałąm, ze chustomamy miały problem z dociągnięciem górnej krawędzi w kieszonce, co jak wiadomo w przypadku noworodka jest zdecydowanie ważne.

wspaniałe chusty na lato to vatanai, didymos żakard, babylonia.....didymos pomomo, że cienki świetnie nosi też cięższe dzieci, babylonia zresztą też. w vatanaiu nietety nie nosiłam, chociaż na teestę choruję...
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar kashinka
    Miejscowość
    Royston, UK

Domyślnie

ellaroo jest cieniutka ale nie wybacza bledow i niedociagniec - to wiem z doswiadczenia.
    na lato kupilam zakard didka i w ostatnia sobote, co prawda przy zaledwie 22 stopniach, spisal sie wspaniale, ale tego samego dnia - nati -rowniez!
    moje dzieci: Jacob (2003), Alexander (2004), Mila (2006), Nicolas (2007) i Maya (lipiec 2012)
    Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ® Dresden

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Trudny wybór, po ostatnich wpisach chyba odpuszczę sobie ellaroo. Podobają mi sie didki ,fajna kolorystyka ...
    Jeszcze nigdy sie nie chystowałam ale tak jakoś instynktownie czuję że mi sie spodoba. Zresztą mój mąż też zdecydowanie za.. A nawet więcej bo zdecydowanie przeciwko klasycznym nosidełkom.....i super!!!
    Jak piszecie że nati tez ok na lato to może zaczne od Nati bo na poczatek to duzo wydatków... Wydałam już wczesniej szystkie rzeczy po moim synku i musiałam kompletować wszystko od początku. A z dugiej strony może dołożyć troche wiecej i kupić tego Didka to już nie taka duża różnica...

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

A jaki powinnam kupić rozmiar . Ja mam 1,60 i rozmiar 38/40 w ciąży przytyłam 9 kg a mój mąż 1,83 rozmiar XXL to,pewnie 54/56. Na razie nie mogę kupić dwóch chust a pewnie będziemy nosić oboje. To w didku romiar 5 czy 6 . A Nati???rozmiar maxi???

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kashinka
    ellaroo jest cieniutka ale nie wybacza bledow i niedociagniec - to wiem z doswiadczenia.
    na lato kupilam zakard didka i w ostatnia sobote, co prawda przy zaledwie 22 stopniach, spisal sie wspaniale, ale tego samego dnia - nati -rowniez!
    Moja ella wybacza duzo, bardzo duzo i jest super jako oslonka, pod ktor karmie.

Jestem mama potrojna. Zostalam nia na raty, w 2002, 2005 i 2007.

http://www.ratujmaluchy.pl/

yena
    Guest

Domyślnie

Hmmm... Skoro z Ellaroo może być niełatwo, to może Calin Bleu? Nikt do tej pory nie wspomniał, a w Anglii wychwalana jako idealna, chłodna chusta na lato.

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulka
    ja slyszalam ze hopp troche wrzyna sie w raiona
    Cienki Hopp nie wpijał mi się w ramiona.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Babylonia tez świetnie się nadaje na lato i bebina wydała mi się cienka.
    Mama Szymona 10.10.00 i Frania 10.12.07

"Bo jakie poczÂątki, takie bĂŞdzie wszystko"

yena
    Guest

Domyślnie

Szkoda, że żadna mama nie napisała nic o Calin Bleu Pozostaje mi zaufać opiniom z TBW. Dziewczyny piszą, że dobra na pierwszą chustę, bo bardzo łatwo się wiąże, że świetna dla maluszków, bo miękka, że bardzo cieniutka i super na lato, a dobrze się nosi, i że się nie gniecie.

Mam nadzieję, że wszystko wzięłam pod uwagę, bo decyzja zapadła

Chustonówka
    Miejscowość
    Nuneaton/UK

Domyślnie

Kiedy pierwszy raz spotkałam się z Emmą - chustową mamą od której zakupiłam mojego vatanaia to właśnie oglądałam chusty Colin Bleu i na początku tą miałam zamiar kupić ze względu na cenę ale jak ją dotknęłam to zrezygnowałam - fakt że cieniutka ale brak jej splotu skośno - krzyżowego no i generalnie dla mnei to był taki zwykły kawałek bawełnianej tkaniny, może dla maluszka ok ale dla większego niemowlęcia to raczej nie... wiem że colin bleu jest na ebayu ale jakoś nie czytam jego aukcji - może tamte mają splot skośno krzyżowy?

yena
    Guest

Domyślnie

Dzięki Ziarnko Piasku Nie wiem, jak z tym splotem, ale to rzeczywiście chusta bawełniana i niektóre mamy pisały, że jest dobra do około 12 kg. A moja Tosia waży ponad 6, więc na lato powinna być OK. Są zresztą różne CB, ja już zamówiłam Calin Bleu Gauze Wrap - specjalną na lato. Oby się spisała i nie zraziła mnie do wiązanek

Chustonówka
    Miejscowość
    Nuneaton/UK

Domyślnie

oj, oj na noszenie 12kg klocuszka to bym się w tej chuście nie porwała nie widziałąm tego modelu Gauze o którym piszesz ale może on jakoś inaczej wygląda...
    w każdym razie życzę powodzenia w chustowaniu i pozdrawiam!

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie Re: Chusta na lato

Halo dziewczyny

Wiem, ze do lata jeszcze troche, ale mysle nad swoja pierwsza chusta, a ze bedzie to lato to mam problem. Najbardziej podobaja mi sie lilki, ale wyczytalam ze grube, wiec moze na zime sobie sprawie, ale co z latem?

Vatanai nie przypadlo mi jakos. Podobaja mi sie nati, leos, babilonia. Ma byc na lato dla noworodka, ale zeby posluzyla do jesieni, w glowie mam mentlik.
    Postaram sie jutro dotrzec na spotkanie klub kangura, mam nadzieje, ze tam bede mogla pomacac jakies chusty, tak czy inaczej prosze o rady

Tak jeszcze czytalam ze moze indio, tylko jakie?
    Weronika 04.06.2009 i Antosia 13.08.2011

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

ja swojego synka nosiłam wyłącznie w babylonii od czerwca do września (potem dokupiłam nati a poźniej didka ale BB ciągle jest w akcji) i sprawdziła nam się świetnie.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Z chust przewiewnych to Leoś,Nati żakardowa(mam od dzisiaj,ale wydaje się idealna na upały ),złamane Indio
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Cytat Zamieszczone przez rangiroa

Tak jeszcze czytalam ze moze indio, tylko jakie?
    limitowane .Są cieńsze niż te w ofercie stałej .
    Poza tym limitowanych nie trzeba łamać bo są mięciuteńkie i przewiewne
    i żakardy

Dla noworodka bedą super na okres letni
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustofanka Awatar aninka
    Miejscowość
    Wrocław

Marza, fajnie, że Nati żakard już u Ciebie jest A jak się nosi?
    Chyba też Nati bambus jest polecany na lato ? Ma ładne kolorki
    A didkowe żakardy są różnej grubości, i nie wszystkie są tak dobre na lato jak się o nich mówi. Elipsy na przykład są grubsze.
    Ania-mama Magdy (10.05.2008)

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

BB Friut Coctail -cudne na lato.
    No i oczywiście konopie.One zawsze są najlepsze

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Cytat Zamieszczone przez czukczynska
    No i oczywiście konopie.One zawsze są najlepsze
    tak , szczególnie te nówki
    super dla noworodka
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie Re:

Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa
    wspaniałe chusty na lato to vatanai, didymos żakard, babylonia.....didymos pomomo, że cienki świetnie nosi też cięższe dzieci, babylonia zresztą też. w vatanaiu nietety nie nosiłam, chociaż na teestę choruję...
    babylonia warta moim zdaniem uwagi, bo jest przewiewna, a dobrze nosi nawet mojeg 10 kg brzdąca. No i nie ma problemów z wiązaniem.
    Elastyk na lato odradzam. Jednak te 3 warstwy materiału robią swoje. Choć z drugiej strony nasze polskie lato... wiadomo jakie
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Uprawnienia umieszczania postów