A macie jakiś pomysł dla 2letniego chłopca o pociągach? Raczej obrazki niż z tekstem.
A macie jakiś pomysł dla 2letniego chłopca o pociągach? Raczej obrazki niż z tekstem.
Widzialam pociagi w ksiegarni, bardzo mi sie podobaly - to taka ksiazka, ktora bedzie i na juz i na kiedys moim zdaniem. kupie na pewno, jak sie W nie zalapie, to niespodzianka dostanie![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Wielka Księga Pociągów jest super. Mam i polecam, mój trzylatek zachwycony.
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Oo super dziękuję Wam bardzo![]()
dla wszystkich milosnikow Wally'ego, Wookiego i innych takich z pogranicza niemozliwosci(rzezuchamo, dla Was!!) kolejna pozycja obowiazkowa Detektyw Pierre w labiryncie. Na tropie skradzionego Kamienia Chaosu. nie dosc, ze trzeba poszukac to jeszcze labirynt przejsc. usmiech na twarzy W jak zobaczyl - nie do opisania. a teraz siedza od jakiejs pol godziny i szukaja. kolejna ksiazka do spedzania godzin nad kolejnymi stronami. ciekawe czy beda kolejne tomy? na amazonie niestety tylko ten jeden znalazlam, w roznych odslonach jezykowych (my mamy polska, zeby jezyk cwiczyc
)
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
Stasiek poleca
Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim
Widziałyście tą wersję Tajemniczego ogrodu?
http://tinyurl.com/jj322w8
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
ktores nowe wydanie - chyba to wlasnie - ogladalam w ksiegarni jak bylam w Pl. i nie do konca mi sie podobalo, ilustracyjnie, bo na tym sie skupilam. ale i tak pewnie keidys wezme, dla porownania z tymi co juz mam.
teraz o Florce nowej - mialam wrzucac w watek zakupowy, ale moze tu wiecej osob przeczyta - zaczelismy wczoraj. co prawda starszak marudzil, ze wolalby cos inengo - ale sie dal przekonac, ze zaczniemy od Florki a potem cos wiecej poczytamy. czytam, czytam, czytam i nagle widze, ze W zasypia (troche za pozno na niego bylo). wiec mowie - ostatni rodzial, reszta jutro, bo W spi. na to slysze dwa oburzone glosy - F - nie, nie jutro, cala teraz. i lekko belkotliwy i z deka oburzony glos W - wcale nie zasypiam, czytaj! podoba mi sie tak samo jak poprzednie - przynajmniej na razie (bo jednak po tamtym rozdziale skonczylam). i wydra sie pojawia - a my 'polujemy' na wydry w ksiazkach, bo chlopaki uwielbiaja.
oprocz tego polecam Inkiowa Najslynniejsze legendy europejskie - zaczelam wczoraj z F i tez byla awantura, ze juz chce konczyc (a naprawde zrobilo sie pozno, wiec musialam). taka ksiazka w sam raz dla kilkulatkow, dosc prosty jezyk - dobre wprowadzenie do legend mysle. ciekawe czy mlodszemu sie tez spodoba...
Mój Najstarszy czytał. Bardzo mu się podobało. Pytam Go czy polecił by tę książkę koledze? W odpowiedzi usłyszałam że jeśli lubi akcję i przygody to niech czyta z przyjemnością. A jeśli nie to niech przeczyta Ale patent
Natalka a która Florka jest najpierwsza? Ciągle mi z koszyka wypada chcę kupić wreszcie![]()
Florka. Z pamietnika ryjowki; potem - listy do Jozefiny, listy do babci sa trzecie.
byla chyba kiedys propozycja, zeby watek utworzyc, i chyba jakies proby tez byly - ale to jest imo niewykonalne. na gazetowych ksiazkach jest troche http://forum.gazeta.pl/forum/f,10146...la_Dzieci.html plus u nas ten watek, ktory linkuje britta![]()
tak do konca to niehttp://www.chusty.info/forum/showthr...naszych-dzieci tu byla proba.
Potrzebuję pomocy co do tej książki - treść
http://bonito.pl/k-1757393-rok-1989-...zie-i-wolnosci
Dodam że lubię Rusinka dlatego autor mi nie przeszkadza
i jeszcze jedna.
http://bonito.pl/k-90428613-psierociniec
Wrażliwy 5 latek który płacze na Śpiącej królewnie i Najmniejszym słoniu świata.
Mam też pytanie do mam których dzieci nagle zaczęły płakać przy niektórych książkach.
Wcześniej tego nie było (było ale przy piosenkach dla dzieci i w wieku 4 lat- np: Pajacyk - któremu nóżka się złamała)
Czy to taki okres czy coś innego.
Będę wdzięczna za wszystkie rady bo zaczynam się bać nowych książek aby nie powodowały płaczu.
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 16-02-2016 o 10:23
moi nie placza, tylko odmawiaja sluchania. F do dzis. histerii dostal dwa razy - jak byl sporo mlodszy - przy Kukuryku (z Tako) i przy opowiastce o niegrzecznym kroliku Piotrusiu Beatrix Potter. od tej pory wiem, ze jak mowi nie, to znaczy nie. co nie znaczy, ze mnie to do szalu nie doprowadza - Tajemniczy ogrod nie, na pewno sie stanie cos zlego; Ferdynand Wspanialy nie - za straszne cos tam bylo, cos innego nie - bo co znowu cos sie dzieje. czasem namawiam - jak przy Julku i Julce na przyklad i chwyta, czasem robie przerwe i probuje po jakims czasie. teraz czyta po angielsku cos co dawniej by nie przeszlo (w szkole zaczeli i czytaja po kawalku, kazal sobie kupic wiec czym predziej nabylam, od wczoraj siedzi i czyta) - wiec jest nadziejawiec mam nadzieje, ze to taki okres byl i przejdzie. jak wiem, ze strasznie nie bedzie, tylko np. bohaterowie robia cos, czego nie powinni - to namawiam, jak czuje, ze jednak nie - odpuszczam. jeszcze zdazymy poczytac rozne roznosci mam nadzieje.
ale dodam, ze oni w ogole tak maja, nie tylko z ksiazkami - 3/4 filmow animowanych - nie, nawet Shaun the Sheep i Minionki byly za straszne (z Minionkow F chcial wychodzic z kina). T im zaproponowal kupienie filmu Niekonczaca sie opowiesc, bo F strasznie lubi teledysk - ale dzieci zgodnie stwierdzily, ze za jakis czas przeczytamy ksiazke (mamy, lezy i czeka) i jak sie okaze, ze nie jest za straszna to poprosza o kupno filmu![]()