Strona 569 z 807 PierwszyPierwszy ... 69469519559561562563564565566567568569570571572573574575576577579619669 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11,361 do 11,380 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustomanka

Domyślnie

A macie jakiś pomysł dla 2letniego chłopca o pociągach? Raczej obrazki niż z tekstem.

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinuviel Zobacz posta
    A macie jakiś pomysł dla 2letniego chłopca o pociągach? Raczej obrazki niż z tekstem.

??

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Widzialam pociagi w ksiegarni, bardzo mi sie podobaly - to taka ksiazka, ktora bedzie i na juz i na kiedys moim zdaniem. kupie na pewno, jak sie W nie zalapie, to niespodzianka dostanie
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Wielka Księga Pociągów jest super. Mam i polecam, mój trzylatek zachwycony.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustomanka

Domyślnie

Oo super dziękuję Wam bardzo

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

dla wszystkich milosnikow Wally'ego, Wookiego i innych takich z pogranicza niemozliwosci (rzezuchamo, dla Was!!) kolejna pozycja obowiazkowa Detektyw Pierre w labiryncie. Na tropie skradzionego Kamienia Chaosu. nie dosc, ze trzeba poszukac to jeszcze labirynt przejsc. usmiech na twarzy W jak zobaczyl - nie do opisania. a teraz siedza od jakiejs pol godziny i szukaja. kolejna ksiazka do spedzania godzin nad kolejnymi stronami. ciekawe czy beda kolejne tomy? na amazonie niestety tylko ten jeden znalazlam, w roznych odslonach jezykowych (my mamy polska, zeby jezyk cwiczyc )
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    dla wszystkich milosnikow Wally'ego, Wookiego i innych takich z pogranicza niemozliwosci (rzezuchamo, dla Was!!) kolejna pozycja obowiazkowa Detektyw Pierre w labiryncie. Na tropie skradzionego Kamienia Chaosu. nie dosc, ze trzeba poszukac to jeszcze labirynt przejsc. usmiech na twarzy W jak zobaczyl - nie do opisania. a teraz siedza od jakiejs pol godziny i szukaja. kolejna ksiazka do spedzania godzin nad kolejnymi stronami. ciekawe czy beda kolejne tomy? na amazonie niestety tylko ten jeden znalazlam, w roznych odslonach jezykowych (my mamy polska, zeby jezyk cwiczyc )
    Dzięki za dedykację i kolejny fajny namiar!
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Widziałyście tą wersję Tajemniczego ogrodu?
    http://tinyurl.com/jj322w8

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Araminta Zobacz posta
    Widziałyście tą wersję Tajemniczego ogrodu?
    http://tinyurl.com/jj322w8
    ktores nowe wydanie - chyba to wlasnie - ogladalam w ksiegarni jak bylam w Pl. i nie do konca mi sie podobalo, ilustracyjnie, bo na tym sie skupilam. ale i tak pewnie keidys wezme, dla porownania z tymi co juz mam.

teraz o Florce nowej - mialam wrzucac w watek zakupowy, ale moze tu wiecej osob przeczyta - zaczelismy wczoraj. co prawda starszak marudzil, ze wolalby cos inengo - ale sie dal przekonac, ze zaczniemy od Florki a potem cos wiecej poczytamy. czytam, czytam, czytam i nagle widze, ze W zasypia (troche za pozno na niego bylo). wiec mowie - ostatni rodzial, reszta jutro, bo W spi. na to slysze dwa oburzone glosy - F - nie, nie jutro, cala teraz. i lekko belkotliwy i z deka oburzony glos W - wcale nie zasypiam, czytaj! podoba mi sie tak samo jak poprzednie - przynajmniej na razie (bo jednak po tamtym rozdziale skonczylam ). i wydra sie pojawia - a my 'polujemy' na wydry w ksiazkach, bo chlopaki uwielbiaja.

oprocz tego polecam Inkiowa Najslynniejsze legendy europejskie - zaczelam wczoraj z F i tez byla awantura, ze juz chce konczyc (a naprawde zrobilo sie pozno, wiec musialam). taka ksiazka w sam raz dla kilkulatkow, dosc prosty jezyk - dobre wprowadzenie do legend mysle. ciekawe czy mlodszemu sie tez spodoba...

mamru
    Guest

Domyślnie

Magiczne tenisowki mojego przyjaciela Percy'egi i Moj przyjaciel szejk w Stureby. nie wiem czemu mi sie wydawalo, ze to dla starszych, a teraz patrze na opis na stronie Zakamarkow i czytam 6+. nic to, predzej czy pozniej w koszyk wpadnie
    Mój Najstarszy czytał. Bardzo mu się podobało. Pytam Go czy polecił by tę książkę koledze? W odpowiedzi usłyszałam że jeśli lubi akcję i przygody to niech czyta z przyjemnością. A jeśli nie to niech przeczyta Ale patent

Natalka a która Florka jest najpierwsza? Ciągle mi z koszyka wypada chcę kupić wreszcie

Chusteryczka Awatar merida
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Czy są gdzieś wątki z propozycjami książek wg wieku? Szukam książek dla roczniaka i nie potrafię znaleźć takiego wątku a chyba kiedyś czytałam, że jest coś takiego???

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Natalka a która Florka jest najpierwsza? Ciągle mi z koszyka wypada chcę kupić wreszcie
    Florka. Z pamietnika ryjowki; potem - listy do Jozefiny, listy do babci sa trzecie.

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Czy są gdzieś wątki z propozycjami książek wg wieku? Szukam książek dla roczniaka i nie potrafię znaleźć takiego wątku a chyba kiedyś czytałam, że jest coś takiego???
    byla chyba kiedys propozycja, zeby watek utworzyc, i chyba jakies proby tez byly - ale to jest imo niewykonalne. na gazetowych ksiazkach jest troche http://forum.gazeta.pl/forum/f,10146...la_Dzieci.html plus u nas ten watek, ktory linkuje britta

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

widziałam dziś w księgarni, fajnie wygląda
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    widziałam dziś w księgarni, fajnie wygląda

fajna fajna i "łatwiejsza" od Wallego (przynajmniej dla mnie )
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar merida
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez britta Zobacz posta

byla chyba kiedys propozycja, zeby watek utworzyc, i chyba jakies proby tez byly - ale to jest imo niewykonalne. na gazetowych ksiazkach jest troche http://forum.gazeta.pl/forum/f,10146...la_Dzieci.html plus u nas ten watek, ktory linkuje britta
    dzięki musiało mi się chyba coś przyśnić

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    dzięki musiało mi się chyba coś przyśnić
    tak do konca to nie http://www.chusty.info/forum/showthr...naszych-dzieci tu byla proba.

Chustoholiczka

Domyślnie

Potrzebuję pomocy co do tej książki - treść
    http://bonito.pl/k-1757393-rok-1989-...zie-i-wolnosci
    Dodam że lubię Rusinka dlatego autor mi nie przeszkadza

i jeszcze jedna.
    http://bonito.pl/k-90428613-psierociniec
    Wrażliwy 5 latek który płacze na Śpiącej królewnie i Najmniejszym słoniu świata.
    Mam też pytanie do mam których dzieci nagle zaczęły płakać przy niektórych książkach.
    Wcześniej tego nie było (było ale przy piosenkach dla dzieci i w wieku 4 lat- np: Pajacyk - któremu nóżka się złamała)
    Czy to taki okres czy coś innego.
    Będę wdzięczna za wszystkie rady bo zaczynam się bać nowych książek aby nie powodowały płaczu.
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 16-02-2016 o 10:23

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

moi nie placza, tylko odmawiaja sluchania. F do dzis. histerii dostal dwa razy - jak byl sporo mlodszy - przy Kukuryku (z Tako) i przy opowiastce o niegrzecznym kroliku Piotrusiu Beatrix Potter. od tej pory wiem, ze jak mowi nie, to znaczy nie. co nie znaczy, ze mnie to do szalu nie doprowadza - Tajemniczy ogrod nie, na pewno sie stanie cos zlego; Ferdynand Wspanialy nie - za straszne cos tam bylo, cos innego nie - bo co znowu cos sie dzieje. czasem namawiam - jak przy Julku i Julce na przyklad i chwyta, czasem robie przerwe i probuje po jakims czasie. teraz czyta po angielsku cos co dawniej by nie przeszlo (w szkole zaczeli i czytaja po kawalku, kazal sobie kupic wiec czym predziej nabylam, od wczoraj siedzi i czyta) - wiec jest nadzieja wiec mam nadzieje, ze to taki okres byl i przejdzie. jak wiem, ze strasznie nie bedzie, tylko np. bohaterowie robia cos, czego nie powinni - to namawiam, jak czuje, ze jednak nie - odpuszczam. jeszcze zdazymy poczytac rozne roznosci mam nadzieje.

ale dodam, ze oni w ogole tak maja, nie tylko z ksiazkami - 3/4 filmow animowanych - nie, nawet Shaun the Sheep i Minionki byly za straszne (z Minionkow F chcial wychodzic z kina). T im zaproponowal kupienie filmu Niekonczaca sie opowiesc, bo F strasznie lubi teledysk - ale dzieci zgodnie stwierdzily, ze za jakis czas przeczytamy ksiazke (mamy, lezy i czeka) i jak sie okaze, ze nie jest za straszna to poprosza o kupno filmu

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Córa oszalała na punkcie Antonino w walce z czasem czy wszystkie części są w podobnym klimacie? macie? polecacie?

Uprawnienia umieszczania postów