Strona 414 z 807 PierwszyPierwszy ... 314364404406407408409410411412413414415416417418419420421422424464514 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,261 do 8,280 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

mamru
    Guest

Domyślnie

dzięki, no ja się nad nimi zastanawiam mocno, u nas na pewno któremuś dziecku podpasują najpewniej najstarszemu który czyta sporo

Chustomanka Awatar katarinqa
    Miejscowość
    okolice Trójmiasta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Mama Mu, Krowa Matylda, Wesoly Ryjek (zwlaszcza Ryjek), Mela, mozna by Findusa sprobowac - jak Tata chwycil - ale moze byc za wczesnie. Kto prowadzi? Bolus, Pomelo, ALbert. jak Mamoko nie to moze Czeresniowa - tam jest sporo pojazdow. z obrazkowych jeszcze Auta, Na budowie, Automoto (te). na pewno cos opuscilam...
    Mamy mamę Mu ale jakieś zbiorcze wydanie - zdecydowanie za wcześnie, czy te pojedyncze mają więcej ilustracji, a mniej tekstu na s stronę? Mamy Pomelo i kolory i bez szału jakoś przeszło
    Kuba 01.03.2013

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katarinqa Zobacz posta
    Mamy mamę Mu ale jakieś zbiorcze wydanie - zdecydowanie za wcześnie, czy te pojedyncze mają więcej ilustracji, a mniej tekstu na s stronę? Mamy Pomelo i kolory i bez szału jakoś przeszło
    pojedyncze sa zdecydowanie dla mlodszych - duzy format, ilustracje na calej stronie, do tego troche tekstu (podglad). Pomelo bym ewentualnie sprobowala ktorys 'tekstowy' bardziej, Pomelo sni jest imo najcudniejszy
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pan Brumm?
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agulinka Zobacz posta
    Pan Brumm?
    mowilam, ze o czyms zapomnialam
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka Awatar katarinqa
    Miejscowość
    okolice Trójmiasta

Domyślnie

Dzięki, to spróbuję.
    Kuba 01.03.2013

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

U nas z obrazkowych bardzo chwyciła Czereśniowa i książki Anne Suess, one są genialne IMO a w okolicach 2 lat bardzo namiętnie był też czytany Bobo i Naciśnij mnie.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

mowilam, ze o czyms zapomnialam
    u nas jeszcze obrazkowy Miś Paddington byl uwielbiany
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

o tak, i Bobo (do wyzygu) i Paddington (ale chyba ociupine pozniej). Tulleta wszystko. i jeszcze Elmer i obrazkowe Muminki (wyd. Egmont).

Chustomanka

Domyślnie

Bardzo dziękuję za pomoc w dinozaurowych poszukiwaniach. Czytam wasz wątek i stwierdzam, że jesteście spece więc poradzę się jeszcze w 4 kwestiach:
    1. "Krowa Matylda" - nada się dla 5 latka czy już za infantylna? Syn lubi słuchać każdej książki pod warunkiem ,że nie ma w niej jakiś baba-jag, wiedźm itp.
    2. Czy komiks o Jonku i Jonce ma szansę chwycić u nielubiącego czytać 9 latka?
    3. Jaką książkę dla lubiącego czytać 8 latka? Ostatnio dałam "Magiczne drzewo" - podobało się. Ale nie chcę kupować kolejnych części - to już niech mu rodzice kupują, chcę coś nowego.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Ad1 wg mnie tak
    Ad2 też tak
    Ad3 np Ulysses Moore Wrota czasu, jest tego 12 a nie wiem czy czasem i 13 tom nie wyszedł
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka

Domyślnie

Dzięki Dankin. Nie zanm tej książki o której piszesz, zaraz sobie obejrzę czy nie za długa. Chłopak lubi czytać, no ale dopiero się nauczył (jest w I klasie), i nawet "Magiczne drzewo", które czyta sam, czyta już od stycznia

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Swbarbara ja polecam "sposób na elfa" dla 8-latka. Zabawna, lekka i życiowa
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustomanka

Domyślnie

Dzięki za elfa, może jeszcze ktoś coś? Kompletuję zajączkowe prezenty- tym razem książki zamiast czekoladowych jajek.

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

dla 8-latka - Rozbojnik Hotzenplotz jesli nie zna. albo cos innego Preusslera, ale Rozbojnik wg moich dzieci najfajniejszy. albo cos z serii Mistrzowie Ilustracji Dwoch Siostr - Pan Popper, Ture Sventon, Joachim Lis... Afryka Kazika albo cos innego Wierzbickiego. Mikolajek. Pamietnik Grzecznego Psa wyd. Literatura (przesmieszne, moi sie zarykuja). cos mi na pewno jeszcze do glowy przyjdzie do dopisze!

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

no jeśli cieńsze książki to faktycznie Marcina Pałasza wręcz się pochłania a może coś z Iwony Czarkowskiej, "Kazio i wampiry" to cieniutkie książki, ale 3 części więc jak całość się kupi wyjdzie całkiem fajnie no i osobiście bardzo je lubimy, mogę tylko polecić

no chyba że wciągnie się w jakieś detektywistyczne
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swbarbara Zobacz posta
    1. "Krowa Matylda" - nada się dla 5 latka czy już za infantylna? Syn lubi słuchać każdej książki pod warunkiem ,że nie ma w niej jakiś baba-jag, wiedźm itp.
    mialam dopisac wczoraj i nie zdazylam - imo za dziecinna, tam naprawde bardzo malo tekstu jest - do przeczytania na raz, posmiania sie i tyle moim zdaniem. moze sprobowac pozyczyc i zobaczyc?

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

mialam dopisac wczoraj i nie zdazylam - imo za dziecinna, tam naprawde bardzo malo tekstu jest - do przeczytania na raz, posmiania sie i tyle moim zdaniem. moze sprobowac pozyczyc i zobaczyc?
    ale np do samodzielnego czytania? wszystko zależy tak naprawdę od poziomu dziecka
    właśnie, ja te prostsze książki biorę do nauki
    K mama Kulki i Kropki

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    ale np do samodzielnego czytania? wszystko zależy tak naprawdę od poziomu dziecka
    właśnie, ja te prostsze książki biorę do nauki
    do samodzielnego to pewnie dobra. ja tam nie wiem, moj starszy zaczal samodzielne od Koszmarnego Karolka (w oryginale) jakos mu krotkie 'nie wchodzily' samodzielnie...

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

do samodzielnego to pewnie dobra. ja tam nie wiem, moj starszy zaczal samodzielne od Koszmarnego Karolka (w oryginale) jakos mu krotkie 'nie wchodzily' samodzielnie...
    u mojej starszej też tylko długie na początek ale młodsza woli zdecydowanie krótsze, zależy od dziecka i jego cierpliwości, niektóre chcą szybciej ogłosić swój sukces -przeczytanej książki
    K mama Kulki i Kropki

Uprawnienia umieszczania postów