Strona 416 z 807 PierwszyPierwszy ... 316366406408409410411412413414415416417418419420421422423424426466516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,301 do 8,320 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki Agulinka chyba też nie tego szukam

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

no wypisuje się z tego watku, a nawet całego podforum!!! to uzaleznia gorzej niz chusty
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    no wypisuje się z tego watku, a nawet całego podforum!!! to uzaleznia gorzej niz chusty
    tlumac

Hehe, ja zaslaniam sie tym, ze nie kupuje ostatnio sobie praktycznie nic, ubran, kosmetykow, nie jezdzimy na wczasy, nie balangujemy, wiec moge sobie troszke poszalec ksiazkowo
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    Możesz zalinkować te vocatio?
    http://www.ksiazka.net.pl/?id=49&tx_...ash=5a48af7409
    u nas hitem jest 'Arka Noego' bo maly uwielbia zwierzatka a wierszyki krotkie, zwiezle i ladne rymy maja

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinuviel Zobacz posta
    http://www.ksiazka.net.pl/?id=49&tx_...ash=5a48af7409
    u nas hitem jest 'Arka Noego' bo maly uwielbia zwierzatka a wierszyki krotkie, zwiezle i ladne rymy maja
    Ale fajnie te książeczki wyglądają! Tylko cena trochę zabija, zwłaszcza jakby się chciało komplet 4 :/
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoani Zobacz posta
    Ale fajnie te książeczki wyglądają! Tylko cena trochę zabija, zwłaszcza jakby się chciało komplet 4 :/
    no to prawda... ja to juz jakis czas temu zamawialam i nawet nie wiem czy z tej strony, ale wydaje mi sie ze tansze byly

Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Na bonito 2 części są -40%, więc zawsze coś. Aczkolwiek po obejrzeniu filmiku-prezentacji bardziej mi się podobają te części o Jezusie :]

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Pani z biblioteki wcisnęła Mikołajowi książkę o smoku Pomponie. Jejku, co za dziwna książka.. Bardzo mi się NIE podoba. Rzucanie w psa z balkonu czymś, niezbyt fajne słownictwo (durny, głupki, mówienie o kimś "dresiarz" itp.). Fabuła też wg mnie na siłę klejona, ciągnie się, taka bez polotu.
    Jak dla mnie, porażka
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

u nas Pompon ciagle czeka na swoja kolej, chyba wyciagne i z ciekawosci sama najpierw przeczytam.

hit nad hity po Smokach - Tappi. O tym jak na Szepczący Las padł czar - to ta czesc, gdzie mozna wybierac co sie chce robic. ja mam mieszane uczucia - co do wybierania - czasami jest tylko jeden wybor, duzo rzeczy sie zapletla (nie umiem jasniej - czegos sie nie chce, a rozdzial potem i tak tam trzeba pojsc/zrobic) - ale chlopaki sluchali i wybierali jak zaczarowani, nie chcieli w ogole isc spac, musialam (MUSIALAM) skonczyc dzis przy sniadaniu - nawet za cene spoznienia do szkoly (udalo sie nie, ale wybrali krotsza droge chyba ). calosc mi sie podoba w sumie, mimo tego o czym wyzje. fabula dosc zgrabna, zakonczenie jak trzeba, porzadny happy end, a do tego nie takie typowe do konca. generalnie zwolennikom Tappiego polecam btw W dzis wyciagnal po raz kolejny pierwsza czesc tej 'doroslejszej' serii - do czytania przed snem. i nic im nie zdradzam, ze sa nastepne czesci, beda mieli niespodzianke!
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

Druga czesc Pompona to jest dopiero hardcore! Odpuscilismy. Za to trzecia, na wakacjach, juz calkiem calkiem

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Dziewczyny, czy ta seria z Naszej Księgarni z balonikiem na okładce (np Chotomska dzieciom, Osiecka dzieciom) jest w miarę sensowna i fajna w środku, znaczy graficznie?
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chani Zobacz posta
    Dziewczyny, czy ta seria z Naszej Księgarni z balonikiem na okładce (np Chotomska dzieciom, Osiecka dzieciom) jest w miarę sensowna i fajna w środku, znaczy graficznie?
    Mam Chotomską i Kerna i są bardzo fajne, także graficznie Jeśli Ci się bardzo nie pali, to polecam polować w dziale Wyprzedaże/Książki uszkodzone - są sporo tańsze, a uszkodzenia minimalne.

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez britta Zobacz posta
    Druga czesc Pompona to jest dopiero hardcore! Odpuscilismy. Za to trzecia, na wakacjach, juz calkiem calkiem
    haha zaczęłam czytać synowi bo mi sie wydawało, że ktoś polecał tu, no i on nie chciał słuchać, proponowałam kilka razy ale bez entuzjazmu
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

a my Pompona na luzie wzięliśmy i faktycznie drugą część sobie darowaliśmy, trzecia młodym się podobała, pierwsza zresztą też
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoani Zobacz posta
    Mam Chotomską i Kerna i są bardzo fajne, także graficznie Jeśli Ci się bardzo nie pali, to polecam polować w dziale Wyprzedaże/Książki uszkodzone - są sporo tańsze, a uszkodzenia minimalne.
    Dzięki właśnie na te wyprzedażowe się czaję
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

mam z tej serii Brzechwę dzieciom - obrazki ładne, ale jak dla mniejszych dzieci to ich mało, czytamy inne wydanie z większą ilością ilustracji, a po to sięgamy rzadko

córka dostała Pompona pod choinkę, trochę poczytaliśmy, ale są jeszcze za mali. Nie zniechęciłam się słownictwem (nawet nie pamiętam żeby było coś nie tak), ale po tym jak zniechęciłam się do Ja i moja siostra Klara, między innymi przez słownictwo w pierwszych rozdziałach, teraz trochę mam więcej tolerancji - do części pierwszej Klary jeszcze nie wróciliśmy, ale "Ja, Klara i zwierzaki" bardzo nam się wszystkim spodobała, pokazałam też innej mamie i nie mogliśmy przedłużyć w biblio, bo (nie wiedząc, że z tej właśnie korzystamy) zamówiła dla swojej córki i musiałam na cito odnosić

Tappi w pierwszym podejściu nas nie urzekł, może zrobimy drugie, zwłaszcza jeśli mają tę część w bibliotece.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

a ja po prosbie Tappi przeczytany drugi raz (trzeba bylo isc przez bagna na odmiane przeciez ), wyciagnelam Wydre (tez juz czytalismy, ale dawno) i W oglosil zdecydowanie - 'mamo, kup mi wiecej takich, gdzie sie wybiera i nie trzeba czytac po kolei!' no i mam zagwozdke - bo nie znam. znaczy sie mamy jeszcze Franka, Hele, Bobasa i... Elizy Piotrowskiej - ale to moze dla W byc jeszcze za skomplikowane (zwlaszcza druga czesc). albo mi na mozg padlo, albo wiecej nie znam - helpunku!
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Dzięki właśnie na te wyprzedażowe się czaję
    Proponuję zatem kupować to, co się podoba i później napisać ładnego maila, że prosisz, by jeszcze książek nie wysyłali, bo chcesz coś jeszcze dobrać Ja tak zawsze robię i np. teraz trzymają mi zamówienie już prawie 3 tydzień i tylko sobie coś tam dobieram i piszę, żeby jeszcze nie wysyłali

edit: 2 razy zdarzyło im się, że jakąś książkę mi jednak wysłali, ale wtedy przepraszali i koszt wysyłki brali na siebie. Także ja jestem zachwycona ich obsługą (pozdrawiam panią Sabinę, jeśli to czyta ).

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tak Was czytam i przypomniało mi się, jak nie chciałam mojej trzyletniej wtedy, najstarszej córce czytać Lotty, bo rodzeństwo ciągle się wyzywało od głupków. To było jakieś 8 lat temu Od tamtej pory zmieniło się tyle, że mam 4 dzieci i wszystkie są w placówkach edukacyjnych. Niestety już wiedzą, że "głupek" to dość delikatne określenie. Nie jestem z tego bardzo zadowolona, ale te książki o których piszecie (Pompon, Klara) dość wiernie oddają sposób rozmawiania starszego rodzeństwa z młodszym.
    A "Pompon" wg mnie jest do samodzielnego czytania dla ośmiolatka i raczej nie wcześniej. Podobnie jak "Dynastia Miziołków", którą dałam dopiero 9-latce. Olech ma czasem ciężkawy dowcip, drugi tom Pompona, tak jak piszecie, nie nadaje się do czytania.

Natala, są jeszcze takie matematyczne, cztery w tej serii, tylko działania na czasem na poziomie 3-4 klasy, a czasem prościutkie (moje średniaki dają radę, czyli ośmio i dziewięciolatka). http://www.zielonasowa.pl/muzeum-taj...-sledztwo.html
    Ostatnio edytowane przez modrooczka ; 25-03-2015 o 13:28
    Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

moodrooczka - dzieki, mam je w schowku na amazonie - bo jednak w oryginale chyba kupie. W jest maniak matematyczny, wiec dla niego - ale niech najpierw zacznie sam czytac

Uprawnienia umieszczania postów