Strona 422 z 807 PierwszyPierwszy ... 322372412414415416417418419420421422423424425426427428429430432472522 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,421 do 8,440 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustomanka Awatar aniafrania
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    z tej samej serii co linkowana przez annegdynia o Kosmosie jest tez przyroda, zwierzeta jakies, las, gory - moi bardzo lubia.

o Kosmosie jest tez okienkowa ksiazka Oleksiejuka - to sa te tlumaczone z angielskiego - bardzo fajne. z tej serii jest tez Planeta Ziemia - ale nie wiem czemu jakos mi sie najmniej podobala ze wszystkich, ktore mamy, potem sprawdze dlaczego one niby maja 5+, ale spokojnie sie nadadza wczesniej, W uwielbia od zawsze.
    jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy to dopisze.
    Z tej serii, co linkowała annagdynia mamy Las i Przyrodę
    Zaraz zobaczę te okienkowe
    Dzięki

A taka : http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/w...iwania/414852/ ?

I jeszcze taka: http://multicobooks.pl/dzieci/z-tata...rode_9128.html ?
    Ostatnio edytowane przez aniafrania ; 30-03-2015 o 11:05

3 lata 4 miesiące i 5 dni

"Badania kliniczne wykazały korzyści, jakie płyną z bliskości fizycznej dla rozwoju noworodków i przede wszystkim wcześniaków - korzyści te można mierzyć w gramach i centymetrach" - Evelin Kirkilionis

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ta pierwsza - o kosmosie bedzie imo latwiejsza niz ta, ktora linkowalam wczesniej - to jest z serii 'Look inside' tamta jest z 'See inside' - "looki" sa dla mlodszych - powinno sie nadac idealnie

z tej seri co druga linkowana mamy dwie poprzednie - sa bardzo ciekawe, ale jednak tekstu maja sporo, wydaje mi sie, ze dla starszych sporo niz 3 latek, nawet oczytany trzylatek
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ta pierwsza - o kosmosie bedzie imo latwiejsza niz ta, ktora linkowalam wczesniej - to jest z serii 'Look inside' tamta jest z 'See inside' - "looki" sa dla mlodszych - powinno sie nadac idealnie

z tej seri co druga linkowana mamy dwie poprzednie - sa bardzo ciekawe, ale jednak tekstu maja sporo, wydaje mi sie, ze dla starszych sporo niz 3 latek, nawet oczytany trzylatek
    natala, a myślisz, że ta o kosmosie, którą linkowałaś może być za trudna?
    Co do tej drugiej, czy ilustracje są fajne? Bo Franek oprócz czytania bardzo lubi, jak mu się pokazuje obrazki i opowiada. Załóżmy, że opowiem mu to co jest napisane, a razem obejrzymy ilustracje ?

"Badania kliniczne wykazały korzyści, jakie płyną z bliskości fizycznej dla rozwoju noworodków i przede wszystkim wcześniaków - korzyści te można mierzyć w gramach i centymetrach" - Evelin Kirkilionis

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Widziałam o kosmosie "astrokot w kosmosie", ale to chyba dla starszych dzieci. Trudno mi ocenić, a na stronie wydawnictwa nie jest podane. Zobacz, a może Wam podpasuje.
    J.2014 i E.2016

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

podglad poprzednich czesci o tacie - sama ocen, bo jednak najlepiej wiesz co lubi F.

ta kosmosowa - sama nie wiem, troche cyferek w niej jest, ale mozna zawsze zaczac od bardziej interesujacych rzeczy. chcialam wkleic srodek - ale sa trzy podobne ksiazki angielskie (w tym dwie linkowane i trzecia Universe) i wkleja wszystko - wiec trudno sie rozeznac co jest to...

Atrokot zdecydowanie dla starszych imo. tak jak i Tu jestesmy Mizielinskich.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

podglad poprzednich czesci o tacie - sama ocen, bo jednak najlepiej wiesz co lubi F.

ta kosmosowa - sama nie wiem, troche cyferek w niej jest, ale mozna zawsze zaczac od bardziej interesujacych rzeczy. chcialam wkleic srodek - ale sa trzy podobne ksiazki angielskie (w tym dwie linkowane i trzecia Universe) i wkleja wszystko - wiec trudno sie rozeznac co jest to...

Atrokot zdecydowanie dla starszych imo. tak jak i Tu jestesmy Mizielinskich.
    Dzięki wielkie

A jeszcze zapytam o jakąś typowo obrazkową. Mamy Czereśniowe wszystkie, Mamoko, Auta i Na budowie, W przedszkolu, Poznaję Polskę, co robią mrówki (mniej ) Nie podeszły nam Gdzie jest tort i Gdzie jest pingwin (czy jakoś tak). Kojarzysz jeszcze coś ciekawego tego typu. Teraz jest faza na Mamoko. Zaczyna sie już nam rozklejać

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Złodziej kury - to jest typowa obrazkowa, ale nie wyszukiwanka (w typie Mamoko na ten przyklad). Mamoko macie wszystkie? jak nie, to moze warto zainwestowac w kolejne czesci?

jest jeszcze Automoto. i mysle dalej

Chustomanka Awatar danae
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniafrania Zobacz posta

A jeszcze zapytam o jakąś typowo obrazkową. Mamy Czereśniowe wszystkie, Mamoko, Auta i Na budowie, W przedszkolu, Poznaję Polskę, co robią mrówki (mniej ) Nie podeszły nam Gdzie jest tort i Gdzie jest pingwin (czy jakoś tak). Kojarzysz jeszcze coś ciekawego tego typu. Teraz jest faza na Mamoko. Zaczyna sie już nam rozklejać
    Jakiś czas temu Chani pisała o książkach obrazkowych Anne Suess, polecała
    My mamy jeszcze Auto-moto barbaryby - ale bardzo nam się nie podoba (w przeciwieństwie do Aut i Na budowie)

Odpisali mi z matrasa, że to jest to wydanie z 2005r... więc może faktycznie?
    Tutek 30 XII 2012 i Zoja 13 ​II 2015

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Złodziej kury - to jest typowa obrazkowa, ale nie wyszukiwanka (w typie Mamoko na ten przyklad). Mamoko macie wszystkie? jak nie, to moze warto zainwestowac w kolejne czesci?

jest jeszcze Automoto. i mysle dalej
    Przeglądałam Złodzieja kury, ale za mało szczegółów na tych obrazkach jest. U nas zabawa polega na tym, że Franek bierze jakieś figurki zwierząt i bawi się w to, co na obrazkach. Np. chodzi po ulicach w Mamoko, kupuje w narysowanych sklepach, jeżdzi narysowanymi pociągami, autami itp. Gada przy tym cały czas I nas włącza do zabawy. Brakuje nam Mamoko3000 (mam już w koszyku) i mam oko na miasteczko, ale nad tym sie zastanawiam jeszcze

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Przeglądałam Złodzieja kury, ale za mało szczegółów na tych obrazkach jest. U nas zabawa polega na tym, że Franek bierze jakieś figurki zwierząt i bawi się w to, co na obrazkach. Np. chodzi po ulicach w Mamoko, kupuje w narysowanych sklepach, jeżdzi narysowanymi pociągami, autami itp. Gada przy tym cały czas I nas włącza do zabawy. Brakuje nam Mamoko3000 (mam już w koszyku) i mam oko na miasteczko, ale nad tym sie zastanawiam jeszcze
    a karty z Mamoko macie? bo to do zabawy fantastyczne jest

a w kurze jest akcja ratunkowa, porwanie, pogon - moze nie ma duzo szczegolow, ale akcja jak najbardziej, calkiem porzadna i rozbudowana (i sa kolejne czesci, pewnie wyjda i w Pl).

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a karty z Mamoko macie? bo to do zabawy fantastyczne jest

a w kurze jest akcja ratunkowa, porwanie, pogon - moze nie ma duzo szczegolow, ale akcja jak najbardziej, calkiem porzadna i rozbudowana (i sa kolejne czesci, pewnie wyjda i w Pl).
    No właśnie o kartach pisałam, że nie jestem pewna. Bo one są małe (formatu mam oko na litery, prawda?) a Franek woli te większe książki. Znowu jak je poukłada to będzie się denerwował, że mu się przesuwają

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki wielkie

A może z tej serii W lesie i W mieście się Wam spodobają? http://maluszkoweinspiracje.blogspot...w-miescie.html

aniafrania tu masz podglądu trochę do tej części o przyrodzie http://maluszkoweinspiracje.blogspot...tata.html#more
    Ostatnio edytowane przez wruuuu ; 30-03-2015 o 13:56

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    A może z tej serii W lesie i W mieście się Wam spodobają? http://maluszkoweinspiracje.blogspot...w-miescie.html

aniafrania tu masz podglądu trochę do tej części o przyrodzie http://maluszkoweinspiracje.blogspot...tata.html#more
    Dzięki
    Zaraz będę oglądać

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

zobaczcie co dzis znalazlam w szmatexie:

pocztowki przyklejone sa jedna krawedzia, odwracamy i czytamy

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Sysunia jedna z naszych ulubionych autorek. i ksiazka tez uwielbiana.

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola23 Zobacz posta
    Dziewczyny, pomozecie mi ogarnac sie w temacie Muminkow?

Sa takie:

1) 9 ksiazek
    http://nk.com.pl/muminki-9-ksiazek/2...l#.VQIH99KsU8s

2) ''Wielka ksiega Muminkow''

3) ''Muminki Ksiega pierwsza'' / ''Muminki ksiega druga''

http://aros.pl/ksiazka/muminki-ksiega-pierwsza

4)I jeszcze sa ''Lato Muminkow'', ''Zima Muminkow'', ''W dolinie Muminkow'' ''Kometa nad dolina muminkow'' np takie
    http://www.empik.com/zima-muminkow-j...8964,ksiazka-p

5) I jeszcze te nowe krotkie ''Muminek i maly duch'' ''Muminek i pierwszy snieg'' - dla maluchow

I teraz pytanie: czy opowiadania pokrywaja sie czy to zupelnie co innego? Np. 1 i 3 to te same historie tylko inne wydanie? Czy 4 i 2 beda zawarte w 1 lub 3?

Jak bylam mala nie czytalam ani nie ogladalam Muminkow. Mamy teraz ''Wielka ksiege Muminkow'' i te z punktu 5) i bardzo sie synkowi spodobalo, mi tez, wiec mysle, czy cos z tego powyzej nadaloby sie? 1 to dla starszych dzieci, prawda?

Dziewczyny,jeszcze raz wroce do Muminkow.
    Mamy Wielka Ksiege Muminkow, i te cieniutkie ksiazeczki wyd.Egmont i ta ksiazeczke po angielsku z klapkami (Moomin's Lift..)

No i jeszcze synek chce Muminkow Co jeszcze muminkowego mozna zapodac dla 3 i pol latka? Jesli po polsku to moze byc wiecej tekstu, a po angielsku raczej mniej tekstu, wiecej obrazkow...

I jeszcze jedno pytanie mam - czy orientujecie sie moze w ksiazeczkach w j.hiszpanskim? Takich gdzie malo tekstu by bylo, proste zdania..
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

CO było potem? koniecznie! (moze byc tez po angielsku). widze, ze naklad wyczerpany, ale na allegro sa - pewnie po ksiegarniach gdzies tez. z tej samej serii sa jeszcze dwie - Kto pocieszy Maciupka? i Niebezpieczna podróż - ale on nie Muminkowe (i u nas az tak nie chwycily jak pierwsza, uwielbiana)

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

CO było potem? koniecznie! (moze byc tez po angielsku). widze, ze naklad wyczerpany, ale na allegro sa - pewnie po ksiegarniach gdzies tez. z tej samej serii sa jeszcze dwie - Kto pocieszy Maciupka? i Niebezpieczna podróż - ale on nie Muminkowe (i u nas az tak nie chwycily jak pierwsza, uwielbiana)

dziekuje! wezme Niebezpieczna podroz przy nastepnym zamowieniu
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola23 Zobacz posta
    dziekuje! wezme Niebezpieczna podroz przy nastepnym zamowieniu
    jesli nie macie CO bylo potem - to polecam na poczatek. Niebezpieczna jakos chlopakom srednio podeszla (i Muminkow w niej nie ma).

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze o "Sceny z życia smoków" zapytam: na jaki wiek będą najlepsze?

Uprawnienia umieszczania postów