boszszsz, przez ten wątek znowu zaczynam spisywać listę zakupową w arosie. nie lubię was![]()
boszszsz, przez ten wątek znowu zaczynam spisywać listę zakupową w arosie. nie lubię was![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Ponawiam pytanie, bo w moim długim poście pewnie nikt nie doczytał
Dziewczyny, szukam jakiegoś na prawdę wyróżniającego się zbioru Brzechwy, możecie polecić Wasze typy?
Kupiłam niedawno nowe na allegro, jakieś resztki magazynowe jeszcze są.
Widziałam też sporo używanych, za niewielką kasę.
J.2014 i E.2016
Poradźcie co włożyć do koszyka? Kalina ma 2 lata 8 mcy, chciałabym wydać max 50 zł tym razem...
Kalina 14.07.2012 i Beniamin 25.10.2014
A Stalowy Jeż? http://lubimyczytac.pl/ksiazka/19545...-stalowym-jezu
poza Andronami znam
Brzechwa dzieciom - klasyk, z il. Szancera, duzy wybor wierszy
Brzechwa. WIersza dla dzieci - tez spory wybor, ilustrowane przez profesorow warszawskiej ASP
Wiersze z charakterem z egmontowskiej serii Wierszem pisane (od okladki nazywanej takze seria pidzamowa) - skromniejszy wybor, il. Tomek Kozłowski
Kaczka -dziwaczka wyd. Bajka, ilustracje Ewa-Kozyra Pawlak i Paweł Pawlak - wybor chyba najmniejsyz, ale za dla ilustracji imo warto
Sto bajek wyd. Siedmiorog; seria limitowana; wybor duzy, ilustracje Jerzego Srokowskiego, wszystko pieknie-ladnie tylko cholerny papier - jak w Bajarzu europejskim z tej samej serii - taki cienki, ze napisy i obrazki przeswituja spod spodu.
na zyczenie moge spisy tresci wrzucic (z tych mniejszych moze)
edit: Androny oczywiscie tez polecamButenko miszcz
![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Ale Brzechwa dzieciom z il. Szancera jest obecnie dostepny na takim cienkim papierze, ze strach uzywac. Jak kupilam, najpierw zdziwilam sie ze taka cienka, i myslalam ze niekompletna. A potem otworzylam i sie wyjasnilo. Szok! No nie polecam, chyba ze wydanie starsze znajdzisz.
edit. Natala doczytalam o siedmiorogu. No to w Brzechwa dzieciom jest to samo!
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
Ostatnio edytowane przez natala ; 17-03-2015 o 23:33
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
musze się pochwalić, ze u mnie bardzo chwyciła Dzieci to koszmarne zwierzątka domowe (wiek słuchaczki 22 miesiące).
A podpytam, co to ta Mela?
jak to wygląda? ide wyszukać w Arosie![]()
Zosia (kwiecień 2006 r.), Oleńka (kwiecień 2013 r.)
Mela to swinka, lekko niesforna swinkanie wiem co w niej jest, ale czytalam miliony razy, glownie mlodszemu. mial etap Binta-Lalo-Babo-Mela i tak w kolko, do wyzygu czytajacego...
A co polecicie na sam początek? Czytamy gasienice pl i eng, robimisie, Co wypanda a co nie wypanda (raczej dla mojej frajdy na raziei dotykanki.
Na polce leżą i czekają nawet nie wiesz, jak bardzo Cię kocham i Gdzie jest moja siostra![]()
Dzieciaki 8 mcy, para mieszana![]()
wiersze - Brzechwe, Tuwima - na osluchanie.
Binta, Lalo, Babo wyd. Zakamarki - niestety na papierze, wiec na poczatek do sluchania a nie ogladania/miziania/wsadzania w paszczeja lubie Maksa (tez Zakamarki) - ale warto sprawdzic przed zakupem, bo jedni kochaja, a drudzy wprost przeciwnie
kartonowe ksiazeczki z piosenkami wyd. Muchomor, wyd. Zakamarki Jest tam kto i reszte z serii. Kurcze blade Chotomskiej z il. Butenki (wyd. Babaryba).
(jak wroce ze szkoly to dokleje linki i na bank cos dopisze...)
wruu - Psa nie mamy (na razie) - jak sie skusisz to napisz, prosze, cokolwiek - wolalabym info z pierwszej reki
![]()
My mamy psa, mój maluch słucha.
Ja też kupiłam w ramach przyszłej edukacji w ruchu ulicznym. Myślałam, że będzie na przyszłość, a już teraz mu się podoba. Proste ilustracje i fajny rymowany tekst, mogę zrobić zdjęcia wnętrza jeśli chcecie.
J.2014 i E.2016