Która część Opowieści z parku Percego podoba się Wam najbardziej?
moim dzieciom Po burzy chyba - bo jest zwalone drzewo - a ich ulubionym miejscem wypadow jest Hampstead Heath z olbrzymim lezacym drzewem, ktore zostawiono dawno temu i teraz jest wymarzonym miejscem do zabaw. ja lubie chyba wszystkie w miare rowno, dzis wyciagne Mrozna noc chyba...
mamy, bo ja kupuje maniakalnie cokolwiek co mi (chocby teoretycznie) pomoze w pokazywaniu moim dzieciom Polski. i o ile Mizielinskich zasadniczo lubie, to zgadzam sie, ze milo byloby moc zobaczyc cos, co nie wyglada jakkby wyszlo spod ich reki (zwlaszcza jak nie wyszlo). opisow brak i to kolejna rzecz, ktorej nie lubie. niby zmusza mnie do wiekszego wysilku, ale ja cos tam pamietam, wiec sie zmusic moge - fajnie byloby jednakze, gdyby moje dzieci same mogly cos poczytac. bo teraz to moze byc ilustracja do jakiejs (jakiej???) ksiazki, ktora historie przyblizy. a i sama niektore rzeczy musze sobie doczytywac, przyznaje bez bicia... i brakuje mi pokazania panstw osciennych - chocby nazwy w odpowiednim miejscu (tak, tak wiem - rysunki tam sa) - to, imo, zmieniloby perpektywe historyczna na ociupine szersza. a i latwiej by bylo tlumaczyc, czemu akurat tak malo nam zostalo, a dlaczego teraz ta mapa taka inna. ogolnie pomysl ajny, wykonanie ociupine mniej. ale do poogladaia i zaciekawienia moze byc. a jak porownuje z Poznajemy Polske - to Krotka Historia zyskuje jakies 200%...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
o prezencie pisałam parę dni wcześniej dla 10 latkabrałam mu starego mikołajka na urodziny a brakowało mi do darmowej przesyłki parę funtów więc chciałam też dla młodszego coś wziąć
jeśli chodzi o kasdepke bardzo nam się podobał "detektyw pozytywka" ale czytając opinię o innych jednak sama nie wiem czy kupować coś jeszcze... za to panna Kreseczka mnie baardzo zaintrygowała może w PL na wakacje ją sobie kupimy
![]()
ja z nietypowym pytaniem - czy ktoś ma "Smoki. Świat w obrazkach" i mógłby przesłać/ wrzucić zdjęcie strony gdzie było pokazane przygotowanie stroju smoczego?
J. 2010, W. 2013, A. 2021
Mam ale zdjęcie mogę wyslac na mail. Jeśli chcesz wyślij mi swój mail KaiDo
Mama Olka ur.20.07.2007
![]()
Mama Hani 20.09.2014
Zostały nam dwa rozdziały do skończenia - jak nikt nie pisze, to pewnie nikt nie wie nic o drugiej części "Serca na sznurku"?
Swoją drogą - polecam książkę, ma ładny, niezbyt łatwy, ale polski język i urocze ilustracje duże na dwie strony.
http://marcolla.pl/ilustracje19.html
edit - te ilustracje są w pomarańczowej wersji książki, tej drugiej nie widziałam.
Ostatnio edytowane przez aniakom ; 03-02-2015 o 22:38
Julka 2001, Zosia 2007
Od jutra w biedronce będzie "Tappi" za 9,99. Ten obrazkowy, dla młodszych, tak mi się wydaje.
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
Ostatnio edytowane przez irish_dancer ; 04-02-2015 o 16:02
wruuu - w nocy, albo jutro, dobrze? posle na priwa.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Na te nie zwróciłam uwagi, bo nie mój przedział wiekowy
Ale Tappiego kupiłam, zobaczymy czy chwyci![]()
Też mam Tappiegodziś w ciągu dnia zainteresowania większego nie było
może rano synek się bardziej skupi
bo tekstu jak dla dwa i pół latka chyba sporo.... Od paru dni na tapecie mamy Turlututu i Ja nie chcę do przedszkola
Kusi, żeby Kupę siku dokupić, ale trochę się boję, że synek zacznie mi powtarzać za Heniem wiadomo co ... Mamy etap, że to czego nie wolno jest fajne i trzeba to koniecznie zrobić
![]()
Poszłam dzisiaj po Tappiego, ale nie kupiłam, bo tam jest całkiem sporo tekstu. Nie wiem jak wasze maluchy, ale mój trzylatek nie dałby rady wysiedzieć.
tu skan znaleziony w necie z książki Tappi i pierwszy śnieg
U mnie to różnie bywa, zależy od dnia. Czasem czytamy dłuższe historyjki z przewagą tekstu nad obrazkami, a czasem wracamy do Maksa, Eli i Olka itd
Chociaż w sumie też myślałam, że w tych niby obrazkowych Tappich dla młodszych będzie mniej tekstu.
Wzięłam na próbę w każdym razie![]()
Ja tez kupilam ale z mysla o starszym synu![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
no wiec zgodnie z obietnica ponownego sprawdzenia jak dziala Tappi na moje potomstwo zaczelam po raz kolejny czytac - padlo na Tappiego i pierwszy snieg. co prawda na wstepie uslyszalam od starszego, ze nie lubi (???), ale nie moglam skonczyc - czytalam wczoraj, dzis przy sniadaniu, dzis do zasypiania i jakby nie to, ze mlodszy padl to bym pewnie skonczyla. cos czuje, ze na tym jednym tomie sie nie skonczyi nowy juz jest, cholera, a wczoraj zrobilam zamowienie i bedzie musial poczekac do przyszlego miesiaca...