Strona 388 z 807 PierwszyPierwszy ... 288338378380381382383384385386387388389390391392393394395396398438488 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,741 do 7,760 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki Natala za odpowiedź Zamówiłam wersję angielską, jak dojdzie to poproszę Was na pewno o tekst polski tam gdzie nie podołam z tłumaczeniem

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    Dzięki Natala za odpowiedź Zamówiłam wersję angielską, jak dojdzie to poproszę Was na pewno o tekst polski tam gdzie nie podołam z tłumaczeniem
    z przyjemnioscia daj znac jak bedziesz tlumaczeni apotrzebowala. i zapomnialam, ze jest jeszcze wersja pop-up'owa, tez cudna
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Widziałam, ale ta cena....

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Dziewczyny, chcialam Wam podziekowac za ten watek i za sugestie.
    Czytamy teraz Przygody Rodziny Mellopsow, Wielka Ksiege Muminkow, Mis i Tygrysek w szkole, wszystkie bardzo sie podobaja, znow mamy co czytac

Edit:
    Po Swietach synek zrezygnowal z drzemki poobiedniej (wczesniej spal ponad 2 godz i dzieki temu chodzil pozno spac i mielismy caaaly dlugi wieczor na czytanie), a teraz oboje padaja przed 20 i juz wieczoru na czytanie nie ma.
    W ciagu dnia jak zabieram sie do czytania z synkiem, poczytamy chwilke, zaraz przychodzi mala i wyrywa nam ksiazke, albo targa co innego, swojego do 'czytania' No i za bardzo synkowi poczytac sie nie da - jedynie troszke kiedy ona spi (ale to nie codzien, czesto odbywa drzemke na dworze na spacerze). Macie jakies patenty na wspolne czytanie?
    Ostatnio edytowane przez ola23 ; 23-01-2015 o 22:31
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja od zawsze robilam tak, ze kladlam razem - czytalismy najpierw jakies bardziej dzieciece pod W, potem cos dla F - jak mlodszy zasnal to zasnal, jak nie - to sluchal wlasciwie od urodzenia W tak bylo i do tej pory tak robie. plus czytam rano przy sniadaniu. a w czasie dnia to juz roznie, czasem sie uda, czasem nie ma kiedy - przy szkolniakach to juz wyzsza szkola jazdy 'upchnac' wszystko co by sie chcialo
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Miedzy moimi córkami jest duża różnica wieku, więc najpierw czytałam starszej z młodszą usypianą przy piersi, potem robiłyśmy jak natala , a potem (i do dzisiaj) czytam młodszej, a starsza albo słucha, bo ma sentyment, albo ją zaciekawiło, albo czyta sobie coś sama.

W tym tygodniu czytałam "Zwierzaki cudaki" - wszystkie trzy jesteśmy zachwycone, ciekawostki ze świata zwierząt, przystępny i wcale-nie-naukowy język, biało-czarne ilustracje.
    (Na koniec stworzyłyśmy wizję, że podczas podróży batyskafem na poszukiwanie Pożeracza Czarnego ten nas pożarł wraz z łodzią i w jego żołądku, w batyskafie przy stole całą rodzina gramy w Super Farmera, a przyświeca nam Matronica).
    Julka 2001, Zosia 2007

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja najpierw tez z W przy piersi, to fakt - dawno to bylo

wizja z Matronica kuszaca - to byl chyba ulubiony kawalek chlopakow ze Zwierzakow - Cudakow. i jeszcze ten o takim drugim potworze glebinowym, nie pamietam nazwy.

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    wizja z Matronica kuszaca - to byl chyba ulubiony kawalek chlopakow ze Zwierzakow - Cudakow. i jeszcze ten o takim drugim potworze glebinowym, nie pamietam nazwy.
    No właśnie Pożeracz czarny! z wielkim żołądkiem poza ciałem, w którym mieści się wszystko - batyskaf, matronica, czteroosobowa rodzina i Super farmer
    Julka 2001, Zosia 2007

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniakom Zobacz posta
    No właśnie Pożeracz czarny! z wielkim żołądkiem poza ciałem, w którym mieści się wszystko - batyskaf, matronica, czteroosobowa rodzina i Super farmer

Chustoguru
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja czytam każdemu po kolei, najmłodsze albo nie koliduje, bo kładzione wcześniej, albo łazi sobie i jakoś jest. Jeśli bardzo źle, to przed Franiową książką idę uśpić ponownie.
    Fra oczywiście od dawna czyta sam i wręcz pożera książki, ale mamy swoje wieczorne lektury i te czytamy razem, on nie czyta tego sam.
    Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czy ktoś może coś powiedzieć na temat książeczki "Jak pokonać wilki"? Chciałam kupić dla chłopca prawie 3 lata, który ma teraz "fazę" na wilki

Chusteryczka Awatar agum
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Dziewczyny, czy macie jakieś zdanie na temat tego wydania mitów http://bonito.pl/k-90278105-mity-dla-dzieci
    Albo jakieś inne typy.
    Helenka 30.04.2013
    Julek 09.04.2017

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Czy ktoś może coś powiedzieć na temat książeczki "Jak pokonać wilki"? Chciałam kupić dla chłopca prawie 3 lata, który ma teraz "fazę" na wilki
    Wilkow nie mamy, ale mamy inne z tej serii i W lubi - dla 3-latka powinny byc w sam raz. to takie zartobliwe 'poradniki' jak walczyc z roznymi strachami.

Cytat Zamieszczone przez agum Zobacz posta
    Dziewczyny, czy macie jakieś zdanie na temat tego wydania mitów http://bonito.pl/k-90278105-mity-dla-dzieci
    Albo jakieś inne typy.
    Kasdepke nie trawie calym swoim jestestwem, polecam dwa tomy Inkiow'a - jak chcesz moge potem spisac co jest w srodku. albo Mity Greckie wyd. Buchmann - zawartosc na zyczenie j.w.

Chustonoszka

Domyślnie

Melduje, ze Basia, Franek - u nas stalo sie hitem. Prawie takim samym, jak znienawidzona przeze mnie Kicia Kocia. I w zwiazku z tym mam pytanie. Mamy piec ksiazeczek Basiowo Frankowych, lepiej dokupic pozostale czy to zbiorcze wydanie tez sie nada?
    Kolejny nasz hit to Kacper i pudlo z zabawkami. Zreszta wszystkie ksiazki o tym psie sa u nas hitem.
    Mloda lubi jeszcze Krowe Matylde i Lukrecje. Na Mame Mu jest chyba jeszcze za mala, kompletnie jej nie podpasowala. Boluś wciaz na tapecie. Do gustu przypadl jej jeszcze Bobo i Mela.
    Za to ja sie zakochalam w Nusi.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Wruuu ta seria jest fajna, moje panny też ją bardzo lubią, nam pomagały pozbyć się pewnych lęków; ja te książeczki lubię za ilustracje

Agum ja się mogę podpisać pod Natalią odnośnie mitów, dla nas najlepsze okazały się z Wyd.Buchmanna, potem Inkiowa, Kasdepke do tej pory nie przełknięty

Lucjo ja wolę zbiorcze wydania, wszędzie można zabrać, nic się nie gubi i mniej miejsca zabierają; chyba że dziecko moje wyjątkowo kocha TĘ jedną książkę z serii to dokupuje osobno
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 25-01-2015 o 10:50

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dużo śmiesznych obrazków , mało tekstu, dla 3-latka w sam raz

Mity Kasdepke mamy (koleżanka mi polecila), dzieciaki przeczytały - podobały im sie , ale ja faktycznie jakoś nie mogłam ich przegryść.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

dziewczyny, poradźcie proszę. chcę zamówić młodemu (2 l.) na próbę jedną część „alberta albertsona”. która jest pierwsza z serii (o ile to ma znaczenie dla fabuły)? czy któraś jest „łatwiejsza”?

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    dziewczyny, poradźcie proszę. chcę zamówić młodemu (2 l.) na próbę jedną część „alberta albertsona”. która jest pierwsza z serii (o ile to ma znaczenie dla fabuły)? czy któraś jest „łatwiejsza”?

wiek ALberta w kolejnych ksiazkach:
    Pospiesz sie Albercie - 4 lata
    Dobranoc AA - 4 lata
    Kto obrnoi A - 4 lata
    Niezle to sobie wymyslile A - 5 lat
    Sprytnie A - 5 lat
    Kto straszy Albercie - 5 lat
    Czy jestes tchorzem A - 6 lat
    Albert i potwor - 6 lat
    Co sie stalo z A - 7 lat

plus Albert i tajemniczy Molgan - brak podanego wieku - wszystkie oprocz tej sie zaczynaja "To jest AA, lat..." a ta jedna nie - ale tak miedzy 4 a 6 bym ja dala, bo A idzie do przedskzola - moze nawet 4-5?

dla fabuly znaczenia pierwszenstwo nie ma, nawet wydawane nie byly chyba po kolei o ile dobrze pamietam... nie wiem, od ktorej bym zaczela - Niezle to sobie wymysliles moze - to o budowaniu jest
    Ostatnio edytowane przez natala ; 25-01-2015 o 14:55

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

dziękuję natala
    hm, sądząc po wieku AA może być za wcześnie. ale spróbuję z tą częścią o budowaniu, najwyżej poczeka rok na półce.
    szukam jakiejś serii dostosowanej wiekowo dla dwulatka, gdzie bohaterem byłby chłopiec. są książeczki o basi, eli i innych dziewczynkach. mam wrażenie, że dla chłopców w tym wieku wybór jest mniejszy...

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    dziękuję natala
    hm, sądząc po wieku AA może być za wcześnie. ale spróbuję z tą częścią o budowaniu, najwyżej poczeka rok na półce.
    szukam jakiejś serii dostosowanej wiekowo dla dwulatka, gdzie bohaterem byłby chłopiec. są książeczki o basi, eli i innych dziewczynkach. mam wrażenie, że dla chłopców w tym wieku wybór jest mniejszy...
    Basia, Franek i... mi sie wymyslila, ale tez tylko czesciowo spelnia wymagania, bo Basia ale mysle dalej...

Uprawnienia umieszczania postów