Strona 387 z 807 PierwszyPierwszy ... 287337377379380381382383384385386387388389390391392393394395397437487 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,721 do 7,740 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czy ten Chłopiec i pingwin jest w ogóle do zdobycia?
    Ostatnio edytowane przez wruuuu ; 20-01-2015 o 04:59

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    pewnie by trzeba allegro ustawic, zeby powiadomilo jak sie pojawi. mozna po angielsku ewentualnie kupic - polskim tekstem moge posluzyc jakby co tak w sprzedazy to raczej nie, to dosc stara ksiazka, wydawnictwa chyba juz nie ma - jak pisalam - licze, ze te nisze jakies wydawnictwo wypelni w koncu...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    pewnie by trzeba allegro ustawic, zeby powiadomilo jak sie pojawi.
    OT,
    Jak ustawić takie powiadomienie, nie wiedziałam że istnieje taka opcja.
    J.2014 i E.2016

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaisa Zobacz posta
    OT,
    Jak ustawić takie powiadomienie, nie wiedziałam że istnieje taka opcja.
    gdzies o tym pisalam, ale w czelusciach watku szukac sie nie podejmuje - a wiec krotki tutorial raz jeszcze (moze ja go zrobie i wkleje gdzies, np. na poczatek watku poszukiwawczego?)

1) logujemy sie na allegrowe konto
    2) wchodzimy w 'moje allegro'
    3) po lewej mamy ULUBIONE - klik
    4) a w nich KRYTERIA WYSZUKIWANIA - klik
    5) po prawej DODAJ NOWE KRYTERIUM WYSZUKIWANIA - klik
    6) ustawiamy co chcemy - mozna po tytule/autorze etc. (w tytulach z polskimi znakami zazwyczaj ustawiam dwa razy - raz ze znakami, raz bez - na wszelki wypadek - nie wiem czy to ma znaczenie jakies)
    7) na samym dole WLACZ SUBSKRYPCJE - klik przy okienku CHCE E-MAIL etc.

i tyle - jak sie cos pojawi, to dostajesz maila - czasami opisy aukcji sa dziwne, regularnie dostaje cos nt. jednej z ksiazek, ktorej szukam co sie nijak ma ani do tytulu ani autora - ale zasadniczo dziala
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dziękuję bardzo
    Wklej koniecznie, na pewno komuś się jeszcze przyda.
    J.2014 i E.2016

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

jeszcze pół roku temu udało mi się znaleźć w jednej z księgarni internetowej (nie pamiętam której), może gdzieś jeszcze ostały się ostatnie egzemplarze?

czy ktoś mógłby mi napisać tekst z Room on the broom, chodzi mi tylko o stronę gdzie czarownica wrzuca rzeczy do kociołka ( w polskim przekładzie to się zaczyna: rozpaliła pod kociołkiem...)? z góry dziękuję

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaiDo Zobacz posta
    czy ktoś mógłby mi napisać tekst z Room on the broom, chodzi mi tylko o stronę gdzie czarownica wrzuca rzeczy do kociołka ( w polskim przekładzie to się zaczyna: rozpaliła pod kociołkiem...)? z góry dziękuję
    polski czy angielski? zrozumialam, ze angielski, ale wole dopytac - bo 100% pewnosci nie mam. jak ang, to jutro na priw wrzuce, tylko daj znac

dianek - nie moge sie zdecydowac a serio - wrzuce autorow kilku i jedna serie, chwilowo na topie (chjoc w sumie W juz troche za duzy - ale dalej wielbi) - poogladasz i sama zdecydujesz co Wam najbardziej podpasuje.

seria Usborne Peep inside (5 pierwszych z linka) - mamy Zoo i noc - sporo klapek do podnoszenia plus twarde kartki - czyli to co tygrysy w pewnym wieku lubia najbardziej

Petr Horacek look inside sa tekturowe, raczej dla maluszkow - z niespodzianka (u nas do tej pory czytane, ale to juz z rozpedu raczej); wszystkie cudnie ilustrowane, duzo zwierzat.
    Emily Gravet
    Brian Wildsmith troche religijnych - pisze, bo nie kazdy lubi/chce - ale reszta zupelnie 'swiecka', sporo zwierzat' board book w wiekszosci malutkie formatem - malo miejsca zajmuja
    Maurice Sendak z niesmiertelnymi Dzikimi stworami...
    Richard Scarry czyli dowod na to, ze nauka moze byc przesmieszna one moga byc troche na wyrost, ale W zaczal ogladac z przyjemnoscia gdzies w okolicach trzech lat wlasnie, czyli juz prawie...
    moja absolutnie ukochana Jackie Morris za ilustracje zwlaszcza. niektore teksty trudniejsze, bardziej poetyckie - na poczatek polecam Can You See a Little Bear? - malutko tekstu, za to ilustracje zapierajace dech - mozna sobie w linku poogladac zreszta... czesc ksiazek jest jej autorska, czesc z jej ilustracjami
    Ezra Jack Keats zwlaszcza pierwsze trzy z linka

na pewno cos jeszcze dopisze jutro

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    pewnie by trzeba allegro ustawic, zeby powiadomilo jak sie pojawi. mozna po angielsku ewentualnie kupic - polskim tekstem moge posluzyc jakby co tak w sprzedazy to raczej nie, to dosc stara ksiazka, wydawnictwa chyba juz nie ma - jak pisalam - licze, ze te nisze jakies wydawnictwo wypelni w koncu...
    Natala dzięki na allegro wersja angielska rzeczywiście jest, ale dość drogo :/ podpowiesz czy jest coś tańszego z przesyłką do Polski na amazonie?

dianek
    Guest

Domyślnie

Natala, dzięki wielkie! Będę sobie buszowac w weekend a tak w ogóle to obecnie Bena zdecydowanie ulubiona książka która mógłby czytać w kolko jest 'jak tata pokazal mi wszechswiat' http://www.zakamarki.pl/index.php/ja...zechswiat.html
    My z reszta też ja uwielbiamy - piękna i taka zyciowa

wyslano z telefonu

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

wruu, na amazonie mozesz kupic od roznych sprzedawcow, nie zdarzylo mi sie, zeby cos nie dotarlo. Przesylka do Pl tp 4£ = 24zl, a wiec najtansza ksiazke mozesz miec za 4,52£, ok 27zl
    http://www.amazon.co.uk/gp/offer-lis...qid=1421824464

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sysunia Zobacz posta
    wruu, na amazonie mozesz kupic od roznych sprzedawcow, nie zdarzylo mi sie, zeby cos nie dotarlo. Przesylka do Pl tp 4£ = 24zl, a wiec najtansza ksiazke mozesz miec za 4,52£, ok 27zl
    http://www.amazon.co.uk/gp/offer-lis...qid=1421824464
    tylko muszę obczaić co i jak bo pojęcia nie mam jak to działa ...

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

tak samo jak amazon - wrzucasz do kosza, placisz i czekasz

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Może ktoś ma porównanie, jak wypada ta książka
    Małgorzata Falencka-Jabłońska opowiada o przyrodzie

w stosunku do książek Kruszewicza?

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

dankin-82 na stronie www.ksiazkinaczacie.pl w najnowszym wpisie jest sporo zdjec tej ksiazki (wkleilabym linka tego wpisu ale moj komputer jest w rozsypce i nawet juz nie kopiuje)
    2009 2012

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaiDo Zobacz posta
    jeszcze pół roku temu udało mi się znaleźć w jednej z księgarni internetowej (nie pamiętam której), może gdzieś jeszcze ostały się ostatnie egzemplarze?
    No właśnie, dlatego zdarza mi się kupić szczególnie polecaną, albo taką która mi bardzo przypadła do gustu książkę na wyrost. Bo jak Synek dorośnie do niej, to już może nakład już się skończy. A tak to stoi na półce i czeka
    J.2014 i E.2016

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    dankin-82 na stronie www.ksiazkinaczacie.pl w najnowszym wpisie jest sporo zdjec tej ksiazki (wkleilabym linka tego wpisu ale moj komputer jest w rozsypce i nawet juz nie kopiuje)

tak tak widziałam ale wolałabym porównanie/opinie z naszego forum

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Chłopiec i pingwin w wersji angielskiej jaką ma okładkę i strony?

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    tak tak widziałam ale wolałabym porównanie/opinie z naszego forum
    Tez w sumie wole
    2009 2012

Chustonoszka

Domyślnie

Weszłam tu sie pochwalic i podzielic swoja radoscia. Mamy wlasny egzemplarz Chlopca i pingwina, a poza tym jeszcze duzo innych fajnosci. Historia niesamowita, nawijam z kolezanka przez telefon i opowiadam jak to mi dziecie zapalalo miloscia do ksiazki. Po czym ona oddzwania po godzinie i mowi, ze ma taka ksiazke do oddania. Nie tracac okazji od razu pojechalam, a nóż sie rozmysli W jej piwnicy wyszperalam jeszcze z 20 swietnych ksiazek, miedzy innymi : Mrowka wychodzi za maz, Kajtek i mis, Nawet nie wiesz jak bardzo Cie kocham i ksiazke, ktora wzbudzila moj zachwyt : Fala Lee Suzy. Znacie? Cos wspanialego!

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Chłopiec i pingwin w wersji angielskiej jaką ma okładkę i strony?
    wg amazona albo gruba tektura (strony) albo papierowa okladka i papierowe strony. jest tez wersja na kindla.

Cytat Zamieszczone przez lucja Zobacz posta
    Weszłam tu sie pochwalic i podzielic swoja radoscia. Mamy wlasny egzemplarz Chlopca i pingwina, a poza tym jeszcze duzo innych fajnosci. Historia niesamowita, nawijam z kolezanka przez telefon i opowiadam jak to mi dziecie zapalalo miloscia do ksiazki. Po czym ona oddzwania po godzinie i mowi, ze ma taka ksiazke do oddania. Nie tracac okazji od razu pojechalam, a nóż sie rozmysli W jej piwnicy wyszperalam jeszcze z 20 swietnych ksiazek, miedzy innymi : Mrowka wychodzi za maz, Kajtek i mis, Nawet nie wiesz jak bardzo Cie kocham i ksiazke, ktora wzbudzila moj zachwyt : Fala Lee Suzy. Znacie? Cos wspanialego!
    Fala jest swietna, jak wiekszosc ksiazke Suzy Lee. za to Kajtek i Mis to imo jedna z najlepszych ksiazek dla ociupine starszych dzieci jaka ostatnio czytalam. gratuluje polowania

Uprawnienia umieszczania postów