Czy ten Chłopiec i pingwin jest w ogóle do zdobycia?
pewnie by trzeba allegro ustawic, zeby powiadomilo jak sie pojawi. mozna po angielsku ewentualnie kupic - polskim tekstem moge posluzyc jakby cotak w sprzedazy to raczej nie, to dosc stara ksiazka, wydawnictwa chyba juz nie ma - jak pisalam - licze, ze te nisze jakies wydawnictwo wypelni w koncu...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
gdzies o tym pisalam, ale w czelusciach watku szukac sie nie podejmuje - a wiec krotki tutorial raz jeszcze(moze ja go zrobie i wkleje gdzies, np. na poczatek watku poszukiwawczego?)
1) logujemy sie na allegrowe konto
2) wchodzimy w 'moje allegro'
3) po lewej mamy ULUBIONE - klik
4) a w nich KRYTERIA WYSZUKIWANIA - klik
5) po prawej DODAJ NOWE KRYTERIUM WYSZUKIWANIA - klik
6) ustawiamy co chcemy - mozna po tytule/autorze etc. (w tytulach z polskimi znakami zazwyczaj ustawiam dwa razy - raz ze znakami, raz bez - na wszelki wypadek - nie wiem czy to ma znaczenie jakies)
7) na samym dole WLACZ SUBSKRYPCJE - klik przy okienku CHCE E-MAIL etc.
i tyle - jak sie cos pojawi, to dostajesz maila - czasami opisy aukcji sa dziwne, regularnie dostaje cos nt. jednej z ksiazek, ktorej szukam co sie nijak ma ani do tytulu ani autora - ale zasadniczo dziala![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Dziękuję bardzo
Wklej koniecznie, na pewno komuś się jeszcze przyda.
J.2014 i E.2016
jeszcze pół roku temu udało mi się znaleźć w jednej z księgarni internetowej (nie pamiętam której), może gdzieś jeszcze ostały się ostatnie egzemplarze?
czy ktoś mógłby mi napisać tekst z Room on the broom, chodzi mi tylko o stronę gdzie czarownica wrzuca rzeczy do kociołka ( w polskim przekładzie to się zaczyna: rozpaliła pod kociołkiem...)? z góry dziękuję![]()
J. 2010, W. 2013, A. 2021
polski czy angielski? zrozumialam, ze angielski, ale wole dopytac - bo 100% pewnosci nie mam. jak ang, to jutro na priw wrzuce, tylko daj znac
dianek - nie moge sie zdecydowaca serio - wrzuce autorow kilku i jedna serie, chwilowo na topie (chjoc w sumie W juz troche za duzy - ale dalej wielbi) - poogladasz i sama zdecydujesz co Wam najbardziej podpasuje.
seria Usborne Peep inside (5 pierwszych z linka) - mamy Zoo i noc - sporo klapek do podnoszenia plus twarde kartki - czyli to co tygrysy w pewnym wieku lubia najbardziej
Petr Horacek look inside sa tekturowe, raczej dla maluszkow - z niespodzianka (u nas do tej pory czytane, ale to juz z rozpedu raczej); wszystkie cudnie ilustrowane, duzo zwierzat.
Emily Gravet
Brian Wildsmith troche religijnych - pisze, bo nie kazdy lubi/chce - ale reszta zupelnie 'swiecka', sporo zwierzat' board book w wiekszosci malutkie formatem - malo miejsca zajmuja
Maurice Sendak z niesmiertelnymi Dzikimi stworami...
Richard Scarry czyli dowod na to, ze nauka moze byc przesmiesznaone moga byc troche na wyrost, ale W zaczal ogladac z przyjemnoscia gdzies w okolicach trzech lat wlasnie, czyli juz prawie...
moja absolutnie ukochana Jackie Morris za ilustracje zwlaszcza. niektore teksty trudniejsze, bardziej poetyckie - na poczatek polecam Can You See a Little Bear? - malutko tekstu, za to ilustracje zapierajace dech - mozna sobie w linku poogladac zreszta... czesc ksiazek jest jej autorska, czesc z jej ilustracjami
Ezra Jack Keats zwlaszcza pierwsze trzy z linka
na pewno cos jeszcze dopisze jutro![]()
Natala, dzięki wielkie! Będę sobie buszowac w weekenda tak w ogóle to obecnie Bena zdecydowanie ulubiona książka która mógłby czytać w kolko jest 'jak tata pokazal mi wszechswiat' http://www.zakamarki.pl/index.php/ja...zechswiat.html
My z reszta też ja uwielbiamy - piękna i taka zyciowa
wyslano z telefonu
wruu, na amazonie mozesz kupic od roznych sprzedawcow, nie zdarzylo mi sie, zeby cos nie dotarlo. Przesylka do Pl tp 4£ = 24zl, a wiec najtansza ksiazke mozesz miec za 4,52£, ok 27zl
http://www.amazon.co.uk/gp/offer-lis...qid=1421824464
tak samo jak amazon - wrzucasz do kosza, placisz i czekasz![]()
Może ktoś ma porównanie, jak wypada ta książka
Małgorzata Falencka-Jabłońska opowiada o przyrodzie
w stosunku do książek Kruszewicza?
dankin-82 na stronie www.ksiazkinaczacie.pl w najnowszym wpisie jest sporo zdjec tej ksiazki (wkleilabym linka tego wpisu ale moj komputer jest w rozsypce i nawet juz nie kopiuje)
2009
2012
Weszłam tu sie pochwalic i podzielic swoja radoscia. Mamy wlasny egzemplarz Chlopca i pingwina, a poza tym jeszcze duzo innych fajnosci. Historia niesamowita, nawijam z kolezanka przez telefon i opowiadam jak to mi dziecie zapalalo miloscia do ksiazki. Po czym ona oddzwania po godzinie i mowi, ze ma taka ksiazke do oddania. Nie tracac okazji od razu pojechalam, a nóż sie rozmysliW jej piwnicy wyszperalam jeszcze z 20 swietnych ksiazek, miedzy innymi : Mrowka wychodzi za maz, Kajtek i mis, Nawet nie wiesz jak bardzo Cie kocham i ksiazke, ktora wzbudzila moj zachwyt : Fala Lee Suzy. Znacie? Cos wspanialego!
wg amazona albo gruba tektura (strony) albo papierowa okladka i papierowe strony. jest tez wersja na kindla.
Fala jest swietna, jak wiekszosc ksiazke Suzy Lee. za to Kajtek i Mis to imo jedna z najlepszych ksiazek dla ociupine starszych dzieci jaka ostatnio czytalam. gratuluje polowania![]()