Strona 393 z 807 PierwszyPierwszy ... 293343383385386387388389390391392393394395396397398399400401403443493 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,841 do 7,860 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Która część Opowieści z parku Percego podoba się Wam najbardziej?

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    Która część Opowieści z parku Percego podoba się Wam najbardziej?
    moim dzieciom Po burzy chyba - bo jest zwalone drzewo - a ich ulubionym miejscem wypadow jest Hampstead Heath z olbrzymim lezacym drzewem, ktore zostawiono dawno temu i teraz jest wymarzonym miejscem do zabaw. ja lubie chyba wszystkie w miare rowno, dzis wyciagne Mrozna noc chyba...

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    ucieszyłam się, guglnęłam i co? znowu Mizielińscy tylko podpisani innym nazwiskiem. Czy na prawdę trudno wyjść poza Mizielińskich robiąc jakieś Mapy? A co dla tych, którym ta maniera ilustracyjna nie pasuje? Czy nie mam szans na jakieś nie-mizielińskie mapy dla dzieci w najbliższej dziesięciolatce?
    Może mimo wszystko się skuszę, mam jednak jeszcze jedną wątpliwość - czy do map jest jakiś opis, czy pozostawiono oglądającym zupełną dowolność interpretacyjną?
    mamy, bo ja kupuje maniakalnie cokolwiek co mi (chocby teoretycznie) pomoze w pokazywaniu moim dzieciom Polski. i o ile Mizielinskich zasadniczo lubie, to zgadzam sie, ze milo byloby moc zobaczyc cos, co nie wyglada jakkby wyszlo spod ich reki (zwlaszcza jak nie wyszlo). opisow brak i to kolejna rzecz, ktorej nie lubie. niby zmusza mnie do wiekszego wysilku, ale ja cos tam pamietam, wiec sie zmusic moge - fajnie byloby jednakze, gdyby moje dzieci same mogly cos poczytac. bo teraz to moze byc ilustracja do jakiejs (jakiej???) ksiazki, ktora historie przyblizy. a i sama niektore rzeczy musze sobie doczytywac, przyznaje bez bicia... i brakuje mi pokazania panstw osciennych - chocby nazwy w odpowiednim miejscu (tak, tak wiem - rysunki tam sa) - to, imo, zmieniloby perpektywe historyczna na ociupine szersza. a i latwiej by bylo tlumaczyc, czemu akurat tak malo nam zostalo, a dlaczego teraz ta mapa taka inna. ogolnie pomysl ajny, wykonanie ociupine mniej. ale do poogladaia i zaciekawienia moze byc. a jak porownuje z Poznajemy Polske - to Krotka Historia zyskuje jakies 200%...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    a ja zrozumialam, ze to na prezent (tylko czemu??) i pomyslalam, ze przy Bullerbyn jednak wieksza szansa na przeczytanie kiedys. w kazdym razie obie warte uwagi. Kasdepke nie trawie w waznym wydaniu prawie, poza jakimis pojedynczymi - stad polecac nie bede - ale to wylacznie moja subiektywna opinia jest...
    o prezencie pisałam parę dni wcześniej dla 10 latka brałam mu starego mikołajka na urodziny a brakowało mi do darmowej przesyłki parę funtów więc chciałam też dla młodszego coś wziąć jeśli chodzi o kasdepke bardzo nam się podobał "detektyw pozytywka" ale czytając opinię o innych jednak sama nie wiem czy kupować coś jeszcze... za to panna Kreseczka mnie baardzo zaintrygowała może w PL na wakacje ją sobie kupimy

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

ja z nietypowym pytaniem - czy ktoś ma "Smoki. Świat w obrazkach" i mógłby przesłać/ wrzucić zdjęcie strony gdzie było pokazane przygotowanie stroju smoczego?

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustofanka Awatar jaga1984
    Miejscowość
    między Łodzią a Piotrkowem :)

Domyślnie

Mam ale zdjęcie mogę wyslac na mail. Jeśli chcesz wyślij mi swój mail KaiDo
    Mama Olka ur.20.07.2007

Mama Hani 20.09.2014

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zostały nam dwa rozdziały do skończenia - jak nikt nie pisze, to pewnie nikt nie wie nic o drugiej części "Serca na sznurku"?
    Swoją drogą - polecam książkę, ma ładny, niezbyt łatwy, ale polski język i urocze ilustracje duże na dwie strony.
    http://marcolla.pl/ilustracje19.html

edit - te ilustracje są w pomarańczowej wersji książki, tej drugiej nie widziałam.
    Ostatnio edytowane przez aniakom ; 03-02-2015 o 22:38
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Od jutra w biedronce będzie "Tappi" za 9,99. Ten obrazkowy, dla młodszych, tak mi się wydaje.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaga1984 Zobacz posta
    Mam ale zdjęcie mogę wyslac na mail. Jeśli chcesz wyślij mi swój mail KaiDo
    dziękuję, piszę pw

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

moim dzieciom Po burzy chyba - bo jest zwalone drzewo - a ich ulubionym miejscem wypadow jest Hampstead Heath z olbrzymim lezacym drzewem, ktore zostawiono dawno temu i teraz jest wymarzonym miejscem do zabaw. ja lubie chyba wszystkie w miare rowno, dzis wyciagne Mrozna noc chyba....
    Dzięki Natala

Teraz uśmiecham się do tych co mają polską wersję Chłopca i pingwina Potrzebuję spisania tekstu (lub zdjęcia) z następujących stron: 3, 11(budowa łodzi), 12, 15, 21, 22 i 29 (ostatnia). 1 strona to "Był sobie raz chłopiec i pewnego dnia".

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    Dzięki Natala

Teraz uśmiecham się do tych co mają polską wersję Chłopca i pingwina Potrzebuję spisania tekstu (lub zdjęcia) z następujących stron: 3, 11(budowa łodzi), 12, 15, 21, 22 i 29 (ostatnia). 1 strona to "Był sobie raz chłopiec i pewnego dnia".
    A może na tym blogu z książkami obrazkowymi będzie strona po stronie? Zaraz zerknę tylko pierś z paszczy wyjmę

edit: niestety nie ma tam, za to są inne...po co ja tam wchodziłam
    Ostatnio edytowane przez irish_dancer ; 04-02-2015 o 16:02

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

wruuu - w nocy, albo jutro, dobrze? posle na priwa.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

wruuu - w nocy, albo jutro, dobrze? posle na priwa.
    SUPER!!! jesteś wielka!

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chani Zobacz posta
    Od jutra w biedronce będzie "Tappi" za 9,99. Ten obrazkowy, dla młodszych, tak mi się wydaje.

ja dodam że są jeszcze książki z serii "Biuro śledcze Tomuś..." Agnieszki Stelmaszyk autorki Kronik Archeo

Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Na te nie zwróciłam uwagi, bo nie mój przedział wiekowy
    Ale Tappiego kupiłam, zobaczymy czy chwyci

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    ja dodam że są jeszcze książki z serii "Biuro śledcze Tomuś..." Agnieszki Stelmaszyk autorki Kronik Archeo
    u mnie nie było
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Też mam Tappiego dziś w ciągu dnia zainteresowania większego nie było może rano synek się bardziej skupi bo tekstu jak dla dwa i pół latka chyba sporo.... Od paru dni na tapecie mamy Turlututu i Ja nie chcę do przedszkola Kusi, żeby Kupę siku dokupić, ale trochę się boję, że synek zacznie mi powtarzać za Heniem wiadomo co ... Mamy etap, że to czego nie wolno jest fajne i trzeba to koniecznie zrobić

Chustomanka

Domyślnie

Poszłam dzisiaj po Tappiego, ale nie kupiłam, bo tam jest całkiem sporo tekstu. Nie wiem jak wasze maluchy, ale mój trzylatek nie dałby rady wysiedzieć.

tu skan znaleziony w necie z książki Tappi i pierwszy śnieg

Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

U mnie to różnie bywa, zależy od dnia. Czasem czytamy dłuższe historyjki z przewagą tekstu nad obrazkami, a czasem wracamy do Maksa, Eli i Olka itd
    Chociaż w sumie też myślałam, że w tych niby obrazkowych Tappich dla młodszych będzie mniej tekstu.
    Wzięłam na próbę w każdym razie

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Ja tez kupilam ale z mysla o starszym synu
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

no wiec zgodnie z obietnica ponownego sprawdzenia jak dziala Tappi na moje potomstwo zaczelam po raz kolejny czytac - padlo na Tappiego i pierwszy snieg. co prawda na wstepie uslyszalam od starszego, ze nie lubi (???), ale nie moglam skonczyc - czytalam wczoraj, dzis przy sniadaniu, dzis do zasypiania i jakby nie to, ze mlodszy padl to bym pewnie skonczyla. cos czuje, ze na tym jednym tomie sie nie skonczy i nowy juz jest, cholera, a wczoraj zrobilam zamowienie i bedzie musial poczekac do przyszlego miesiaca...

Uprawnienia umieszczania postów