Strona 383 z 807 PierwszyPierwszy ... 283333373375376377378379380381382383384385386387388389390391393433483 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,641 do 7,660 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolcia82 Zobacz posta
    olazola przede wszystkim prosty język trafia do dzieci Dzieciaki tak uwielbiają, bo przygody Maksa są tak podobne do ich przygód.
    A czy polecacie jakieś książki detektywistyczne dla starszaka? Mój dostał ostatnio od babci Detektywa Kefirka i bardzo mu się spodobał.
    Pan Jaromir wyd. Bona - trzy tomy; Ture Sventon - Dwie siostry - tez trzy; Joachim Detektyw - dwie siostry; Zolty smok i zolty smok wyd. Bajka i kontynuacje. cos chyba jeszcze tylko co?? jak mi sie przypomni, to dopisze.

Cytat Zamieszczone przez aniaszew Zobacz posta
    Za to mam pytanie , czy czytacie misia Paddingtona?
    ktorego - tego obrazkowego czy starszakowego? obrazkowego lubia moi bardzo, starszakowego przeczytalismy pierwszy tom - F lubil bardzo - ale jakos wiecej nie chcail, musze wygrzebac z szafy kolejen czesci - moze juz czas? zwlaszcza, ze film jest i chcemy sie wybrac.

Cytat Zamieszczone przez olazola Zobacz posta
    Tak to tr same Maksy. Ale czy nie jest tak wlasnie z naszymi dziecmi i ich emocjami? Z tym kotem, to jedyne co mi sie nie pidoba to "glupi kotek" ale na koncu bawia sie razem. To chyba jest poszanowanie uczuc kota. a swoja droga to mala ksiazeczka, prosty tekst a tylw emocji
    ja Maksa lubie, moje dzieci kochaly nad zycie - do tej pory W czasem chce, zeby mu poczytac, a F sobie wygrzebuje z polki i czyta sam 'glupi' bym zastapila chyba 'niedobrym' - ale to jedyne zastrzenie jakie mam. taki niyb proste cos, a uczuc w tym cala masa - wlasnie takich 'najmlodszych' - pies wzial ciastko i mi smutno, spadlem i sie potluklem, wiec boli, zly jestem bo cos tam...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka

Domyślnie

Ja kupilam chyba wszystkie Maksy jakie byly dostepne, zostaly dwie czesci, wozek Maksa i lampa Maksa, reszta mi sie nie spodobala i puscilam dalej. A moj wlasny domowy Maks mimo powaznego wieku trzech lat lubi te ksiazeczki i czasem sam po nie siega

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniaszew Zobacz posta
    Myślałam ,że tylko mi Maks nie przypadł do gustu. Miałam jedną z biblioteki- coś było z psem i ciasteczkiem chyba. Nie podobała mi się , więcej nie wypożyczyłam.

Za to mam pytanie , czy czytacie misia Paddingtona?
    my mieliśmy tego obrazkowego wydanego przz znak

i nie podobał się nam
    Czytaliśmy ten co powyżej i o wycieczce. Ciężko mi się czytało a i chyba dzieci też nie pałały wielką sympatią
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Aha... to jeszcze w róznych wersjach są - dla małych i dla starszych...Muszę wypozyczyc sobie jedną mniejszą z biblioteki...

I właśnie rzuciła mi sie w oczy książeczka A moja mama ma w torebce psa... czytałyście może? miałyscie w łapkach?
    Ostatnio edytowane przez aniaszew ; 15-01-2015 o 13:19
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Domyślnie

A Jaromirów nie będzie kolejnych części po polsku? Bo w oryginale jest ich chyba więcej? Bo u nas Jaromir bardzo bardzo przypadł do gustu. Mnie też.
    '08, '09, '11, '13

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    my mieliśmy tego obrazkowego wydanego przz znak

i nie podobał się nam
    Czytaliśmy ten co powyżej i o wycieczce. Ciężko mi się czytało a i chyba dzieci też nie pałały wielką sympatią
    Ten o Świętach też bardzo mi się nie podobał. Za to Paddington w ogrodzie i Spacerek literek już tak, są w porządku. Tych dla starszych dzieci jeszcze nie czytaliśmy.

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mammamia Zobacz posta
    A Jaromirów nie będzie kolejnych części po polsku? Bo w oryginale jest ich chyba więcej? Bo u nas Jaromir bardzo bardzo przypadł do gustu. Mnie też.
    mam nadzieje, ze beda, bo uwielbiam chyba najbardziej ze wszystkim detektywistycznych, ktore mamy.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    mam nadzieje, ze beda, bo uwielbiam chyba najbardziej ze wszystkim detektywistycznych, ktore mamy.

na razie 3 części są z tego co pamiętam.
    U nas nieziemskie zamieszanie, czasu na nic nie ma więc i tylko wpadam looknąć i nawet nie ma jak odpisać ehhh

Detektywistycznych książek mamy tonę bo młode moje kochają, można jeszcze dołożyć wg upodobań np Tajemnice szkatułki, Marcel i zagadka pradziadka, Wakacje na medal, Lipcowe przypadki Agatki, Czarny Maciek, Dziewczynka która nie wiedziała kim jest, Dzika Mrówka, Jaskinia tropów, Klub detektywów, Minerva Clark, Muzeum tajemnic,

cd

Tajemnica człowieka z blizną, Zamek zagadek, Felix, seria Hitchcocka, seria Joachima Friedricha, seria Na tropie sensacji, seria Zatrute ciasteczko, Agencja detektywistyczna, Gdzie jest wydra, Tarantula p.Olech, Detektyw Perry, Antykwariat pod Błękitnym Lustrem,Na tropie szafirowej broszki, Tajemnice pani Holly, Detektyw Miś Zbyś, Kto wykradł grę komputerową, Zagadka wieżowca, Noga w szufladzie, Patka i Pepe ....... gdyby było za mało pomyślę jeszcze
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 15-01-2015 o 18:25

Chustomanka Awatar Karolcia82
    Miejscowość
    Opolskie

Domyślnie

Ojej natala i dankin dzięki za tyle tytułów, będę miała co Młodemu czytać

Pomoc dla JULKI - Fundacja Kawałek Nieba http://www.kawalek-nieba.pl/?p=4432
    Doradca Noszenia ClauWi https://www.facebook.com/zwiazanimiloscia/
    HandMade https://www.facebook.com/BizutkiKarolci/

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Maksa nie lubię, bo dla mnie to rozwydrzony gowniarz. Nie koniecznie musi mój młody oglądać dzieciaka pyrgającego miśkiem do nocnika. Jest mnóstwo bardziej wartościowych książeczek, na te szkoda mi kasy, o nerwach nie wspominając. Nie będę się czytając zastanawiać, czy zapamięta zabawę z kotkiem czy jednak zrzucanie kotka z ogrodzenia.
    Na książki z moralem przyjdzie jeszcze czas.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

chyba zapomnialysmy o Zakamarkowych Tajemnicach...

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

U nas Paddingtony obrazkowe właśnie zaczynają wchodzić na tapetę. Na razie się podobają Miszce, czytaliśmy Spacerek literek. W kolejce czekają kolejne.

Kudlata, rozwydrzony czy nie, reaguje tak jak większość dzieci w tym wieku Miszka zrzuca kota z krzesła jak mu stoi na drodze i wątpię, żeby nauczył się tego od Maksa ale o gustach się nie dyskutuje

Właśnie doszła do mnie przesyłka z Winter's Tale Sabudy
    Hehe oczywiście, miała być na Święta dobrze, że tylko jako dodatek do prezentów. Ale to jej wcale nie ujmuje piękna.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

chyba zapomnialysmy o Zakamarkowych Tajemnicach...

hehe dla mnie to było zbyt oczywiste by polecać ale fakt nikt nie wspomniał

odnośnie miśka P to nie lubię i nie chodzi o książki tylko akurat TA postać mi nigdy nie podeszła choć dziewczynom się oczywiście podoba ale dla mnie to jakoś zbyt wiele

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

chyba srednio pomoglam...
    muszę chyba po prostu przejść się do stacjonarnej księgarni i zobaczyć na własne oczy
    w każdym razie dziękuję

I ja nie należę do wielbicieli Maksa. Nie czytałam ani jednemu ani drugiemu synkowi. `

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

u nas nieustajacy szal na Mikolajka - konczymy ostatni tom NK, zamowilam jeden z tych nowszych, wydanych przez Znak - mam nadzieje, ze zdazy dojsc zanim skonczymy ten co czytamy. jak nie, to chyba bede musiala zaczac od nowa czytac i ostatnio glownie slysze 'no bo co w koncu, kurcze blade'

poza tym czytamy swinke Halinke - mile, ale do Ryjowki jej daleko - Florka to chyba jedna z naszych ulubionych ksiazek dla dzieci. i Muszle przeczytalismy - chlopaki narzekali, ze sie za szybko skonczyla i chcieliby wiecej. podobala mi sie - i tresc i ilustracje, i wydanie - porzadny papier (mniam, mniam - chcialoby sie dodac ).

poza tym kolejny zachwyt na Ungererem pzrechodzimy - i Mellopsi, i Cricktor pochlonieci, musze im chyba Ksiezycoluda zamowic nastepnym razem. a F kolejny raz wyciagnal z polki Piaskowego wilka - ktory to juz raz? 7? 10? po ktoryms z kolei przestalam liczyc.

za to Historie przedhistoryczne jeszcze nie chwycily, za to duzo chyba humoru zrozumialego dla starszych - mnie sie tam podobaja baardzo, marudzaca zona jako zrodlo postepu rulez

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Potrzebuję Waszej opinii odnośnie książki "Pies, który biegł ku gwieździe" Warto czy jednak sobie odpuścić?

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

A ja jestem ciekawa Waszegi zdania na temat dziwnych krojow czcionki. No nie znosze udziwnien, powiekszonej, pisanej, kursywy, wyklejanej czy jeszcze innej. Po co to? Jak przeczytam taka ksiazje to jestem tak zmeczona. A po drugie nie przeczyta jwj piczatkujacy czytajacy. Starsza swietnie juz czyta, ale te ksiazki omija szerokim lukiem. Jak wroce do pracy, to zapytam grafikow o co chodzi.
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja też nie przepadam, a to co się dzieje w pierwszych urodzinach prosiaczka, to jest już dramat. Może czemuś to służy, ja jednak tego nie rozumiem
    Lubię proste czcionki, najlepiej na kontrastowym tle. Słabo się czyta ciemne na ciemnym na przykład.
    J.2014 i E.2016

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

a ja tam lubię zawsze to odmiana przy ilości czytanych książek
    zresztą te książki mają z reguły kilka/kilkanaście stron; mi by przeszkadzało jakby taka książka miała 500 stronic

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

ja właśnie przeczytałam moim Sen, który odszedł bardzo sympatyczna książka jest w niej zając Filip, chłopiec Tomek i razem poszukują snu na końcu oczywiście znajdują i zasypiają
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Uprawnienia umieszczania postów