Strona 380 z 807 PierwszyPierwszy ... 280330370372373374375376377378379380381382383384385386387388390430480 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,581 do 7,600 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheep Zobacz posta
    może coś podpowiecie: coś o księżniczkach dla ogarniętej 4,5-latki, ale żeby mnie zęby od ilustracji i treści nie bolały, a młodej neurony po lekturze nie obumarły?
    nie mam za bardzo sił na komentowanie każdej po kolei ale zobacz może tu coś wybierzesz: http://czasdzieci.pl/ksiazki/tagi,ksi%EA%BFniczki.html
    a może "Wróżki i księżniczki.18 opowiadań" lub "Księżniczka i zaginione szczęście", "O księżniczkach, rycerzach i czarodziejach" , "Księżniczki i smoki", "Trzy małe królewny", "16b historii o pięknych księżniczkach"

edit: w empiku na wyprzedaży oglądałam sporych rozmiarów księgę o księżniczkach z różnych stron świata, była dość ładnie wydana a księżniczki różnorodne, nawet się nad nią zastanawiałam ....... prawdopodobnie to była ta, ale na 100% nie pamiętam

treściowo za nią głowy nie dam

edit 2: ja osobiście mam słabość do serii "Świat małej księżniczki" http://www.sklep.gildia.pl/szukaj/se...ej-ksiezniczki po prostu lubię tę maleńką postać rysunkowo
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 05-01-2015 o 23:17

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

[QUOTE=dankin-82;3031384]Dziewczyny co lepiej kupić Afrykę Kazika jako audiobook czy książkę? chyba pierwszy raz mam babola

dolaczam sie do pytania
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

nie mam porównania z książką ale dla mnie audiobook genialny mój syn go uwielbia a i my z mężem chętnie słuchamy
    ja go lubię też za to że zatrzymuje syna w pokoju a ja mogę coś innego robić
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Domyślnie

Macie to wydanie O czym szumią Wierzby? http://www.literacka.pl/product_info...ucts_id=305797 Ilustracje wiem, że super, klasyczne podkolorowane. Nie wiem jednak jak tłumaczenie.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    Macie to wydanie O czym szumią Wierzby? http://www.literacka.pl/product_info...ucts_id=305797 Ilustracje wiem, że super, klasyczne podkolorowane. Nie wiem jednak jak tłumaczenie.

ja nie pomogę, akurat mamy takie:

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    mam obydwa - ale czasu na czytanie troche brak - postaram sie porownac chociaz pobieznie, ale to moze nie byc dzis...

co do ksiezniczek - Ksiezniczki i smoki zdecydowanie spelniaja definicje - zeby zeby nie bolaly, a neuronow nie ubywalo jeszcze Ksiezniczka Koronka i ksiaze Hafcik - kupowalismy na prezent i bardzo nam sie podobala - i tekst i ilustracje cudne - chlopaki sie domagali swojej wlasnej, ale ciagle mi w koszyka wypada. to tak na szybko, z pamieci - jak mi sie cos odpamieta jeszcze to dopisze.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

wkleję i tu

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    Zobaczcie co na marzec szykuje Wydawnictwo Bajka

już doczekać się nie mogę

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheep Zobacz posta
    może coś podpowiecie: coś o księżniczkach dla ogarniętej 4,5-latki, ale żeby mnie zęby od ilustracji i treści nie bolały, a młodej neurony po lekturze nie obumarły?
    I ja polecę "Księżniczki i smoki"
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

u mojej starszej córy na topie "Detektyw Perry Panther", wyciągnęła spod ziemi i połknęła ku mojemu zaskoczeniu
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 06-01-2015 o 21:44 Powód: lit

Chustomanka Awatar aniafrania
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny a jak wypada "Wielka księga przygód. Muminki" Egmontu?
    Mamy I bardzo lubimy

3 lata 4 miesiące i 5 dni

"Badania kliniczne wykazały korzyści, jakie płyną z bliskości fizycznej dla rozwoju noworodków i przede wszystkim wcześniaków - korzyści te można mierzyć w gramach i centymetrach" - Evelin Kirkilionis

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Jakiś czas temu czytałam:

Kasdepke Horror! Skąd się biorą dzieci- ubawiłam się przednio,
    wciągająca i trzymająca w napięciu książka dla młodszych czytelników- myślę że śmiało 5-7 lat, u nas jednak jeszcze zaczeka na Starszaka,
    pewnie do wakacji.

Znów na pierwszy plan wyłonił się u nas Pan Kuleczka- osobiście kocham miłością wielką, dla mnie to znacznie wiecej niż książka dla dzieci

Zaczynamy z Starszakiem trudniejsze tematy,
    zamówiłam Mój młodszy brat.
    Zobaczymy jak to będzie.
    Ostatnio edytowane przez weci ; 06-01-2015 o 20:53
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a ma ktoś "Czerwony i zielony"? warto?

Chustofanka

Domyślnie

[QUOTE=ola23;3031706]
    Dziewczyny co lepiej kupić Afrykę Kazika jako audiobook czy książkę? chyba pierwszy raz mam babola

dolaczam sie do pytania

My mamy książkę. Przeczytana ze 4 razy
    U nas super się sprawdziła dołączona do książki mapa.
    Synek uwielbiał śledzić trasę wyprawy Kazika.

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

ktoś szukał ALICJI
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny co lepiej kupić Afrykę Kazika jako audiobook czy książkę? chyba pierwszy raz mam babola

mamru
    jeśli chodzi o Baśnie to oczywiście nadadzą się na prezent objętościowo i treściowo dobrze wypadają! np w porównaniu z Buchmannem
    Najpierw kupiłam do czytania- fajne wydanie z załączoną mapą. Po pewnym czasie czytanie tej książki wychodziło mi bokiem (bo ile razy można czytać to samo) więc młoda dostała audiobooka. Chyba nie pomogłam...
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    a ma ktoś "Czerwony i zielony"? warto?
    ma mnie sie podobalo srednio, chlopakom bardziej - ale raczej lezy niz chca czytac kolejny raz. pomysl swietny, tylko wykonanie jakies takie - sama nie wiem... na kazdym blogu gdzie czytalam recenzje sie zachwycaja - a dla mnie za bardzo dydaktyzmem wieje - poszedl i go pokaralo. w sumie pojsc nie powienien, ale (SPOILER!!) od razu go pod auto pakowac? przezyl i sie nawrocil... jakos jak widac srednio mnie przekonalo tresciowo, graficznie duzo bardziej.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar żuk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    z przygodowych jeszcze mi się Pippi przypomniała

a mam pytanie od Baśni braci Grimm z wydawnictwa Media Rodzina-szukam klasyki na prezent, myślicie że się nada? Posiadaczki owej książki warto ją mieć?
    ja się dołączę do pytania mamru i spytam czy wydanie Naszej Księgarni jest ok? bo Media-Rodzina jakoś mnie okładką zniechęca.

Ponadto chciałam spytać o jakieś sensowne wydanie piosenek/ śpiewnika dla maluchów, takich prawie trzyletnich. Bo mamy jakieś dostane, nie zdążyłam ukryć, ma w sbie tak kretyński repertuar okraszony tandetnymi obrazkami nnutek z oczami że aż mnie zęby bolą.. :/

Powiedz mi, a zapomnę,
    Pokaż mi, a zapamiętam,
    Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
    -Konfucjusz-

Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Bardzo dziękuję Dziewczyny za wszystkie głosy w sprawie Kazika na razie postawię na audiobooka (ale tylko i wyłącznie z totalnego braku miejsca ;p ) jeśli książka okaże się u nas hitem to i wersja papierowa się pojawi

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żuk Zobacz posta
    ja się dołączę do pytania mamru i spytam czy wydanie Naszej Księgarni jest ok? bo Media-Rodzina jakoś mnie okładką zniechęca.

Ponadto chciałam spytać o jakieś sensowne wydanie piosenek/ śpiewnika dla maluchów, takich prawie trzyletnich. Bo mamy jakieś dostane, nie zdążyłam ukryć, ma w sbie tak kretyński repertuar okraszony tandetnymi obrazkami nnutek z oczami że aż mnie zęby bolą.. :/
    Zuku ja zamówiłam w końcu, dzisiaj pewnie dotrze i zobaczymy
    śpiewników nie mamy, a nie jeden jest, który sami zrobiliśmy
    recenzje znalazłam jeszcze takie:
    http://poleczkazksiazkamibeel2.blox....dolf-Born.html

http://polki.pl/rodzina_galeria.html?galg_id=10005654
    Ostatnio edytowane przez mamru ; 07-01-2015 o 10:59

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żuk Zobacz posta

My mamy taki odkąd Lola chyba 1,5 roku skończyła (teraz ma sześć, a nadal na topie): http://www.impulsoficyna.com.pl/kata...-mali,319.html
    mnóstwo wydań już było, klasyka absolutna

Uprawnienia umieszczania postów