edit. nie ten wątek![]()
edit. nie ten wątek![]()
Ostatnio edytowane przez mamru ; 12-07-2015 o 03:45
No na gorze jest sortuj wg ceny, daty dodania i czegoś tam jeszcze, nazwy?
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
mamru piękne wydanie![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
my właśnie czytamy pożyczoną z biblio - rozbójnicy z kardamonu, czytanie jej sprawia nam wszystkim wielką przyjemność. Dziś do snu spytałam od czego zaczynamy i byłam pewna, że wybór padnie na Bolka i Lolka, a chłopcy oboje zawołali, że rozbójnikówco mnie bardzo ucieszyło.
W ubiegłym tygodniu zabraliśmy się za 8+2 i ciężarówka, ale nie skończyliśmy. Może nasze tłumaczenie było kiepskie, bo to stara wersja, a może jeszcze nie czas, choć mi się ciężko czytało ....
synek lato 2008synek wiosna 2011
trzeba polować bo w matrasie audiobooki z Rozbójnikami wyprzedawane są po 10zł
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
o bede dzisiaj to dopytam![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
jeszcze w matrasie za śmieszne pieniądze 6,90 można kupić "Historie przedhistoryczne"
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Dziewczyny a jest jakiś wątek o najgorszych ilustracjach do książek? Bo chyba mam pretendenta na podium ;D
Michał - 16.03.2014
qqrq5 gdybyś znalazła Rozbójników, możesz kupić też dla mnie?
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
są dwa o podobnej tematyce: http://www.chusty.info/forum/showthr...Cka-dla-dzieci i http://www.chusty.info/forum/showthr...dla-dzieci-%29
bardzo je lubię![]()
właśnie przeczytałam dzieciom "Horror! czyli skąd się biora dzieci" Grzegorza Kasdepke r e w e l a c j a !!!a ile śmiechu! super! i na końcu historia prawdziwa, ale napisana przyjaznym językiem dla dzieci. I ilustracje cieszą oko. No super!
sobie czytalam na razie - wszystko by bylo w porzadku, gdyby nie to, ze wg autora dzieci sie poczynaja i rodza cewka moczowa (dla chetnych moge poszukac cytatu). jak juz Kasdepke pisze o procesie poczecia raczej wprost, to moglby uzyc slowa 'pochwa', korona by mu z glowy chyba nie spadla...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Dziewczyny a podpowiecie coś na prezent dla 6-latki której bardzo się Grufalo spodobał. Dotychczas czytała tylko klasykę w lepszej lub gorszej wersji lub księżniczkowe paskudztwa wszelakie. Ale widać że ma gust
Chcę kupić jej coś fajnego odpowiedniego dla wieku. Jeszcze nie czyta sama
Kuba 01.03.2013
z dluzszych - Malutka czarownica albo cos Astrid Lindgren - np. z ilustrowanej serii wyd. Zakamarki - Lotta sie imo idealnie nada - duzo ilustracji, fajny tekst, bohaterka idealna do identyfikowania sie. tez Zakamarkow Lato Stiny - cudne jest. CO było potem? Tove Jansson.
na pewno cos zaraz wymysle nowego
Listy od Feliksa - nie moge znalezc w ksiegarni, na allegro jest zestaw obu czesci, ktore wyszly po polsku - obie czesci swietne!
Księżniczka Koronka i książe Hafcik
Florka. Z pamiętnika Ryjówki - jak sie spodoba to sa jeszcze dwie czesci
i jeszcze królewna Aurelka
Wesoły Ryjek
Pan Kuleczka
myslec dalej?![]()
Ostatnio edytowane przez natala ; 13-07-2015 o 13:05
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
dla szesciolatki polecilabym Ja i moja siostra Klara albo inne z serii, bo po pierwotnej niechęci jestem fanką tej serii, choć lepiej zacząć nie od Sto pociech z Klara (ten sam tom z zupełnie roznych powodów zniechęcil do serii mnie i inna forumkę, myślę że inne są bezpieczniejsze) - powinno się też podobać czytającym, bo imho to ważne, żeby rodzice mieli ochotę czytać (a może i nabyli świadomość, że warto poszukać fajnych książek dla dzieci) skoro sama nie potrafi.
No i oprócz wymienionych przez Natale jeszcze Moje cudowne życie.
wysłane z telefonu
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Natala, jul dziękuję. Coś wybiorę pewnie
Kuba 01.03.2013
no pewnie - i Klare i Moje cudowne zycie chlopaki moi uwielbiaja![]()