Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
Po błogosławieństwie natali(i wywaleniu Pingwina, budowy zamku i kalejdoskopu) - poszło...
Przez miesiąc (tydzień) nie zaglądam na wątki książkowe!
edit: 0, i sygnatura mi się pojawiła.
Julka 2001, Zosia 2007
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
No nieźle 4 kartony t ja nor wiem czy przez rok zamówię. Mój M namiętnie zbieral książki. Kupowal je z grantu, z własnej kasy - różnie. Kiedy w sierpniu przeprowadzalismy sie jego książek bylo tyle co ciuchów dla 5-osobowej rodziny. Nie nie, zdecydowanie nie lubię obrastac w przedmioty choćby to byly książki. Ale czytać lubię i staram sie zarażać dzieci.
Lista must have z podziałem na gruy wiekowe super pomysl. Moze być w oddzielnych wątkach łatwiej szukac.
A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021
miałam właśnie pisać, żeby może jeszcze Budowę zamku wyrzucić. Graficznie przyciąga, ale recenzje ma średnie.
Skusiłam się na polecane tutaj Bóg się rodzi, choć wielką fanką ilustracji WIlkonia nie jestem. Wrażenia bardzo dobre - zwłaszcza jak zaczęłam czytać tekst. Taka "ciepła" ta książka.
J. 2010, W. 2013, A. 2021
Dziewczeta, polecacie?
http://www.madroscznatury.pl/
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014
miałam pisać to samoMoi ostatnio chętnie grają, i na zdrowie - im, bo nie mi - dla mnie nudna, im pewnie jakoś kolejność liczb, większe-mniejsze, liczby ponad te naście jakoś ta gra pomaga im poukładać. Ale przy tym bardzo losowa - mój mąż do wojny karcianej porównał. Więc to nie jest tak, że kompletnie nie warto - owszem, ale tak na drugą połowę przedszkola (i dla rodziców, którzy mają cierpliwość odpowiadać na nieustanne pytanie "mogę?" - mój synek przy każdej karcie je zadawał, nawet nie rzuciwszy okiem co dostał, no ale to taki typ, gry go zazwyczaj niecierpliwią)
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
U nas zakupy ksiązkowe raz na jakiś czasa (no, na miesiąc, ale nie w ilościach hurtowych), a ograniczenia wynikają głównie z prozaicznego braku miejsca... więc zakupy przemyślane być muszą i czasem pozbywam się czegoś, by na to miejsce mogło wejść coś innego. za to zapisani jesteśmy do 4 bibliotek, dobrze zaopatrzonych - najlepsza jest biblioteka nie u nas w Kr, ale w miasteczku, gdzie pracuję - mają mnóstwo nowości, świetne pozycje, zwłaszcza te dla dzieci. ile razy tam zaglądam, za każdym razem na półce z nowościami jest kolejna rzecz! super![]()
Ja w tym miesiacu kupiłam dwa wielkie kartony książekwole nie myslec ile kasy wydałam...
Must have - jestem za! Ale mam obawy, co do iości pozycjimoże bedziemy wrzucac propozycje i potem zrobimy głosowanie, żeby np wyłonic 20 naj? W kategoriach wiekowych of kors :>
mamru - link mi się nie ładuje, ale jak masz na myśli czerwonego kapturka czeskiej graficzki, to nie polecamjest intrygująca, ale... trochę straszna
![]()
Dziewczyny, mam jeszcze pytanie o ''Uczucia co to takiego''.
Fajne?
Dla jakiego wieku?
Nada sie dla 3 latka? Synek bardzo ladnie okresla uczucia i lubi gadac na te tematy.
Edit: paprotka, super pomysl, moze wlasnie niech kazda napisze swoje tytuly naj naj?
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
dzieki natala, wiec nie kupuje na razie.
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014
pisze tu tez, bo jednak wiekszosc zaglada raczej tu niz do watku z ofertami - w 3telni sa trzy Laroussy http://3telnia.pl/index.html?prod_na...pedi&search=ok - po 14.50 kazdy![]()
Piaskowy wilk. Wszystkie 3 części.
Dostępne od ręki
Moje włóczkowe- nowa odsłona
Moje włóczkowe wolne chwile - galeria zdjęć
A. IV 2008 i B. VII 2014
My probowalismy i nie udalo sie, ale u nas musi byc przynajmniej jakis jeden maly obrazek na kazdej stronie, a w Piaskowym ich jest malo.
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014