Strona 188 z 231 PierwszyPierwszy ... 88138178180181182183184185186187188189190191192193194195196198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,741 do 3,760 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a my byliśmy ostatnio w Żyro
    porą wieczorno. nieco nocno nawet.

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    a my byliśmy ostatnio w Żyro
    porą wieczorno. nieco nocno nawet.
    o! przejazdem, imprezowo, towarzysko...
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez choco Zobacz posta
    o! przejazdem, imprezowo, towarzysko...
    noęc, Pani Kochana, zakupowo

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - nie pojawię się, lękam się waszego choróbska

choco - hmm, i ja jakoś nie mam co pisac ostatnio, może to już przednówek?
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustofanka Awatar suri80
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Dziewczyny, PILNE! Znacie może jakiegoś dobrego laryngologa i może neurologa dla dzieci? Tymek ostatnio coraz gorzej słyszy i w ogóle jakoś dziwnie się zachowuje. Martwię się coraz bardziej. Lekarka w przychodni stwierdziła, że z tym słuchem może być przez przeziębienie, ale już sama nie wiem
    http://www.oczami-mamy.pl/

"Dziecko chce być dobre. Nie wie- wytłumacz, nie umie- naucz..."

Chustomanka
    Miejscowość
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suri80 Zobacz posta
    Dziewczyny, PILNE! Znacie może jakiegoś dobrego laryngologa i może neurologa dla dzieci? Tymek ostatnio coraz gorzej słyszy i w ogóle jakoś dziwnie się zachowuje. Martwię się coraz bardziej. Lekarka w przychodni stwierdziła, że z tym słuchem może być przez przeziębienie, ale już sama nie wiem
    W przychodni na Drzymały przyjmuje prywatnie pani neurolog, musiałabym tylko sprawdzić wieczorem jej nazwisko, ale to taka starszawa już pani z b. dużym doświadczeniem. Chodziłam do niej z Zuzią jak była malutka i byłam zadowolona. Można się zapisać normalnie dzwoniąc tam na recepcję, więc może tak szybciej się czegoś dowiesz. Niestety laryngologa nie znam.
    Dawno mnie tutaj nie było
    Ewa, mama Zuzi 21.04.2010 i Tymka 04.05.2013

http://zglowawchmurach-art-butik.blogspot.com/

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

noęc, Pani Kochana, zakupowo
    jakie sklepy w Żyro otwarte nocą są

co do jagódki vel jatutki ja proponuję 24 albo 31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    Cytuję naszą pediatrę w kwestii treści zaświadczenia: zaświadczenie, że przysługuje Bebilon Pepti na choroby przewlekłe do X roku życia (to określenie wieku ponoć jest konieczne).

Co do rehabilitantów - mam namiary na ponoć bardzo dobrych z Błonia (poleciła mi ich nasza pediatra bo obserwuje ich niezłe wyniki w rehabilitacji od dłuższego czasu u swoich pacjentów - to w ramach NFZ) no i do Elżbiety Szeligi też mam już zaklepany termin na za 2 tygodnietj. jak Kasia się nieco podleczy z tych galopujących suchot. Ale 130 zł za pierwszą wizytę to naprawdę dużo. I co z tego, że kolejne 'tylko' 100 zeta? I to ciekawe przez jaki czas?
    Słuchajcie, ja tam nie wiem jak z Bebilonem bo nie stosuję, ale (z odpowiednim akcentem) . My potrzebujemy jako podkładkę pod wypisywanie recept na leki na choroby przewlekłe (nota bene od nowego roku nie ma już recept z literką P, jak to gorzko żartuje moja siostra - jednym ruchem choroby przewlekłe zostały w Polsce zlikwidowane), jakikolwiek byłby to sysytem refundacyjno-zniżkowy. No i sobie nie wyobrażam, że jak dziecko potrzebuje Bebilonu Pepti na przewlekłe/alergię, to nie będzie też czasem choć leków potrzebowałao. I co, wtedy po kolejne zaświadczenie? Więc może masz rację Egla, ale ja bym starała się otrzymać takie zaświadczenie, które obejmie wszystko, choć może ten Bebilon wyszczególni.

A co do fizjoterapeutów, to się Wam przyznam, że niedawno byłam z Hektorem u Zawitkowskiego, i on bierze mniej za pierwszą wizytę (120). No i nalał miodu na moje serce, bo powiedział, żeby Hektora w spokoju zostawić i nic mu nie "naprawiać", bo wszystko z nim w porządku. Rzecz, która była powodem wizyty, jest - jego zdaniem - w granicach szerokiej normy i sama się ureguluje do 7 roku zycia. Powiedziała zresztą w ogóle kilka ciekawych rzeczy. I ma astmę, Zawitkowski znaczy.

Edit:
    A tak narzekały na jatutkę, a teraz się wybierają
    Ja też mogę wstępnie (bo dzeici cały czas choruję na zmianę), ale trzeba będzie się upewnić co do temperatur zarówno powietrza, jak i wody w kranie
    Ostatnio edytowane przez LittleMonster ; 18-01-2012 o 15:01
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

te terminy teoretycznie pasują mi oba i oba średniawo ale w sumie trudno mi wykombinować lepszy. jatutka nadal mi się podoba średnio, ale Wy mi się podobacie

no jakby - hellou - gdyby mi przyszło iść do fizjoterapeuty, to jedynym adresem byłby ten z napisem "Pan Zawitkowski".
    Aczkolwiek moje (bezcelowe ) się w nim podkochiwanie jest znane w kręgach niektórych... I jak nas na targach skomplementował za noszenie w chuście, to ja się tako taka o zrobiłam

edit: nie, przepraszam. dupadupa. to wtorki. ja mogę zasadniczo tylko w poniedziałki i środy to znaczy bywa, że mogę i w pozostałe dni, ale bardzo nie lubię, kiedy tak się dzieje, więc mam nadzieję na niezmienność...
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 18-01-2012 o 18:58

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LittleMonster Zobacz posta
    Słuchajcie, ja tam nie wiem jak z Bebilonem bo nie stosuję, ale (z odpowiednim akcentem) . My potrzebujemy jako podkładkę pod wypisywanie recept na leki na choroby przewlekłe (nota bene od nowego roku nie ma już recept z literką P, jak to gorzko żartuje moja siostra - jednym ruchem choroby przewlekłe zostały w Polsce zlikwidowane), jakikolwiek byłby to sysytem refundacyjno-zniżkowy. No i sobie nie wyobrażam, że jak dziecko potrzebuje Bebilonu Pepti na przewlekłe/alergię, to nie będzie też czasem choć leków potrzebowałao. I co, wtedy po kolejne zaświadczenie? Więc może masz rację Egla, ale ja bym starała się otrzymać takie zaświadczenie, które obejmie wszystko, choć może ten Bebilon wyszczególni.
    ja wiem tyle na razie - a podkładki jeszcze nie mam, ale za to coraz gorzej z dziećmi bez leków - małżonek jutro nie wyjdzie ze szpitala bez tych papierków! - na podkładce mają być leki potrzebne. Czyli pediatra/lekarz rodzinny (chyba trzeba by zmienić nazwę na inną jednak) nie może sam podjąć decyzji o zmianie leku/dawki. Zastanawiam się papier taki może wystawić lekarz, który dzieci pierwszy raz na oczy widział? Bo jak m. nie załatwi to jestem skłonna iść prywatnie

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Ja też mogę wstępnie (bo dzeici cały czas choruję na zmianę), ale trzeba będzie się upewnić co do temperatur zarówno powietrza, jak i wody w kranie
    LM rozumiem, że zajmiesz się tym jako organizatorka

edit: nie, przepraszam. dupadupa. to wtorki. ja mogę zasadniczo tylko w poniedziałki i środy to znaczy bywa, że mogę i w pozostałe dni, ale bardzo nie lubię, kiedy tak się dzieje, więc mam nadzieję na niezmienność...
    no dopsz jak się baaaardzo uprę to mogę też w poniedziałek ale wtedy już nie od rana

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Wy tu gadu gadu, a tu.... ROCZNICA dokłądnie 2 lata temu wątek nasz rozpoczął swój żywot

wszystkiego najlepszego

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

nota bene od nowego roku nie ma już recept z literką P, jak to gorzko żartuje moja siostra - jednym ruchem choroby przewlekłe zostały w Polsce zlikwidowane
    A tak - jest odpłatność 100%, 50%, 30%, ryczałt i bezpłatne - przy czym bezpłatne wcale nie gwarantuje, że nic się nie zapłaci - do tego jeden lek (substancja czynna) w 3 różnych chorobach ma różne odpłatności (czasem dużo więcej niż 3 - zależy od preparatu) - wrr - jakże się cieszę, że w związku z Jaśkiem zrezygnowałam z przychodni - choroba, dzisiaj recepty na 4 leki wypisywałam 20 minut! każdy lek trzeba sprawdzić w 3 różnych miejscach ale wracając do tematu - dziewczyny, papier jest cierpliwy, a ponieważ nigdy nie wiadomo, czego p... NFZ będzie chciał, lepiej chyba wpisać i rozpoznanie i to, że to choroba przewlekła - bo kto wie co będzie za miesiąc czy 2

aaaa 100 lat, 100 lat!
    Ostatnio edytowane przez Lena O. ; 18-01-2012 o 21:39 Powód: uzupełnienie
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

nieno... 100 lat gadania o dzieciach i ich chorobach, to może nie

ale NAJLEPSZEGO!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no jakby - hellou - gdyby mi przyszło iść do fizjoterapeuty, to jedynym adresem byłby ten z napisem "Pan Zawitkowski".
    Aczkolwiek moje (bezcelowe ) się w nim podkochiwanie jest znane w kręgach niektórych... I jak nas na targach skomplementował za noszenie w chuście, to ja się tako taka o zrobiłam
    Ja mam do Zawitkowskiego wielki sentyment bo podczas lektury jego książki "Co nieco o rozwoju dziecka" dwukrotnie już rozpoczynały się moje porody - raz w domu i raz na patologii ciąży
    Pojęcia nie mam skąd ta zbieżność ale ma na mnie dobry wpływ i na Żelaznej już się z tej zbieżności położone nieźle naśmiały.

A co do fizjoteapuetów - idę w ten piątek z Kasią do poradni w szpitalu w Grodzisku. Jednak jako pracownicy tamtejszego szpitala mamy pewne uprzywilejowanie terminowe na wszystko co chcemy i się zobaczy co tam i jak tam
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

fiu fiu 2 lata zobaczymy ile jeszcze razem wytrzymamy

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    A co do fizjoteapuetów - idę w ten piątek z Kasią do poradni w szpitalu w Grodzisku. Jednak jako pracownicy tamtejszego szpitala mamy pewne uprzywilejowanie terminowe na wszystko co chcemy i się zobaczy co tam i jak tam
    egla, całkiem możliwe że wspólnych znajomych mamy

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

rocznicowa ballada

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez choco Zobacz posta
    egla, całkiem możliwe że wspólnych znajomych mamy
    A niewykluczone bo świat mały jest
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Iza Jasiek też był zachwycony, aż przerwał
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suri80 Zobacz posta

laryngolog - otolaryngolog dziecięcy (ale prywatny, wizyta 80 zł) w Pruszkowie przyjmuje na ul. Ołówkowej 41 (na przeciwko Herbapolu) we wtorki i czwartki popołudniu i często w soboty. Pani dr. Agnieszka Witkowska. tel. 603 134 516.
    My chodzimy jak jest nagła awaria albo lekarze w przychodni nie pomagają. Pani doktor jest sympatyczna, dzieci lubi i chyba jest dobrym lekarzem. Przynajmniej nie wtyka na wszystko antybiotyku.
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Uprawnienia umieszczania postów