Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 14161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 480 z 536

Wątek: Nowe no cottony 14.06. Lutea czerwień fot # 217

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Hm. Jestem zdegustowana. Dziwną polityką firmy. I wypowiedziami NAtalii.
    Równiez nie kupię więcej chusty Nati. Nie na złość firmie, bo raczej firma tego nie odczuje.
    Dla mnie na dzień dzisiejszy no cotton kojarzy się wyłącznie z awanturami i niemiłym traktowaniem klienta. I nie jestem klientką, której nie udało się dostać chusty i złość we mnie zbiera. Udało się. I szczerze mówiąc nie wiem jeszcze co z nią zrobię jak już przyjdzie. Była moim marzeniem. A teraz za każdym razem motając chustę przypomnę sobie ten post Natalii o utrapieniu jakim są polskie forumki dla firmy Nati....
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lominia Zobacz posta
    No własnie- tego ja wcale nie rozumiem. Gdyby wszystkie no-cottony pojawiły się jednocześnie o zapowiedzianej wcześniej(nie 5minut, a dzień wcześniej chociaż godzinie) każdy miałby równe prawa(bo nawet jak jest w pracy, mógłby kogoś poprosić z rodziny). Każdy "rzuciłby" się najpierw na tę chustę, która jego zdaniem jest najładniejsza i wówczas pretensje byłyby na bank mniejsze. Nie traciłybyśmy również czasu na durne odświeżania strony, ani na wylewanie żali przez kilka dni polowania.
    I tak na pewno ktoś by się nie załapał na to, co chce i byłyby pretensje. To po pierwsze. Serwer by się zawiesił, to też powodowałoby ogrom pretensji. Nie zapowiadamy w tej chwili godziny wystawiania nowości właśnie z tego powodu.
    My od kilku miesięcy próbujemy się dostosować do różnych Waszych propozycji, ale cokolwiek zrobimy, jest źle. Cała firma naprawdę się bardzo stara, ale i tak zawsze tak będzie, że ktoś się na coś nie załapie. Dziwi mnie po prostu nienawiść, która spotyka za to dziewczyny z firmy. Poza tym wiele spraw nie do końca wyjaśnionych jest załatwianych nie z nami, tylko publicznie. Jeśli sprawa się z nami potem wyjaśni, to nie widzę publicznej informacji o tym ze strony tych osób.
    To wszystko powoduje wzajemne nakręcanie negatywnych emocji.

Jeśli pisałam o awanturnikach, osobach nie stroniących od wulgaryzmów, to jest ich kilka na forum, to nie jest generalna reguła. Jest też kilka osób, które choć od dawna niczego u nas nie kupują, chętnie angażują się w wątki, kiedy można dokopać.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Natalia Zobacz posta
    Jeśli zabraknie chleba w sklepie, to zdrowy emocjonalnie człowiek idzie do drugiego, kupuje i sprawa jest zamknięta. Poza tym porównanie chleba i chust to przesada. Chleb jest niezbędny do życia, chusta nie.
    porównanie chusty do chleba to może przesada ale musiałam to zdanie kilka razy przeczytać żeby uwierzyć, że przedstawiciel sprzedawcy mówi po prostu "nie starczyło, kupcie gdzieś indziej"

jestem zniesmaczona całą dyskusją i zaczynam żałować że śledziłam ten wątek. jedyne osoby które rozumiem to te, którym obiecano możliwość zakupu chusty - też bym była rozżalona. Nie rozumiem pretensji typu "trzeba było utkać wiecej" bo to Nati decyduje ile utkać i jaką obiera strategię marketingową. To ona też będzie ponosić konsekwencje swojego wyboru. Nie rozumiem też postawy firmy, która opędza się od aktualnych lub potencjalnych klientek jak od natrętnych owadów.

no i nie rozumiem klientów którzy z tego nie wyciągają wniosków...
    Moli - zgadzam się z Tobą w 100%
    Ostatnio edytowane przez marjen ; 17-06-2011 o 09:26 Powód: dopisek ostatnich zdań
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macierzanka Zobacz posta
    Zakończyłabym te awantury tak:

1. ogłaszam na FB, że dn.x o godz. x będą chusty
    I tak się staje. Szanujac klentów, nie przywiązuję sie ich na pół dnia do komputera.
    2. poprawiam stronę sklepową Nati. Nowości powinny być umieszczone w jednym, widocznym miejscu.
    Macierzanka, była już o tym dyskusja i wyjaśnialiśmy sprawę. Potrzebne było przeniesienie sklepu na inny serwer i zmiana systemu obsługującego sklep. To jest praca na kilka miesięcy. W międzyczasie serwer został zmieniony, sklep jest w większości przygotowany, więc niedługo już będzie działał. To, że nie zapowiadamy godziny wystawienia chust, wynika z szacunku do Was właśnie. W przeciwnym razie byłoby tak jak z Pancy, że chust "kupiło" dużo więcej osób niż mieliśmy chust. Trzeba było zwracać pieniądze i były wielkie nieprzyjemności. Po prostu, jakkolwiek postąpimy, to osoby, dla których zabrakło chusty reagują pretensjami. Tak będzie raczej zawsze, że czegoś dla kogoś zabraknie. Nie da się przewidzieć tego, co się komu spodoba. To z Waszego punktu widzenia wydaje się, że produkcja chust to taka łatwa sprawa.
    Mnie się np. wydawało, że Lutea czerwona nie powinna wzbudzić aż takiego zainteresowania, że będzie spokojnie. Nikt nie pisał o takim kolorze w wątku, w którym była o tym dyskusja.
    Ostatnio edytowane przez Natalia ; 17-06-2011 o 09:29

Chusteryczka

Domyślnie

Czyli cierpcie klienci niewygody, bo nie potrafimy zorganizować sprawnego sklepu. Boskie.

Oraz śmiem przypuszczać, że po tym, jak się nakręciło atmosferę polowania na nieuchwytne chusty, to nawet chusta w sraczkowate bohomazy by się sprzedała.

Chusteryczka

Domyślnie

Amparo,
    K. 2009M. 2012

demona
    Guest

Domyślnie

czytam i nie wierzę

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    czytam i nie wierzę
    Nie Ty jedna...
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marjen Zobacz posta

jedyne osoby które rozumiem to te, którym obiecano możliwość zakupu chusty - też bym była rozżalona. Nie rozumiem pretensji typu "trzeba było utkać wiecej" bo to Nati decyduje ile utkać i jaką obiera strategię marketingową.
    Wydaje mi się, że większość pretensji wynika z faktu, że cały czas wiele osób nie chce usłyszeć tego, co cały czas mówimy. Tego, że no-cottonów i low-cottonów naprawdę jest w tym roku więcej i że będą wystawiane stopniowo. To, że w pierwszym dniu wystawienia chust część osób się nie załapało, zostało odebrane jako całkowite zakończenie sprawy, ostateczną odmowę, łamanie obietnicy itd. Potrzeba trochę więcej cierpliwości, tak sądzę.

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem Natalio, czy dobrze rozumiesz słowo "nienawiść". Pretensje niezadowolonych klientów to nie jest nienawiść, wiesz?

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Natalio, jak już się odkleisz od komputera, biegnij do meża i ucałuj go soczyście w stopy, czy w co tam lubi. Z każdej innej firmy wyleciałabyś dyscyplinarnie za szkodzenie wizerunkowi marki.

(jeszcze jedna taka wycieczka i daję ostrzeżenie - sama treść i kontekst wątku nie mają tu znaczenia dla mnie żadnego! mart)
    Ostatnio edytowane przez mart ; 17-06-2011 o 14:29
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam do tego luźny stosunek, udało się to dobrze, nie udało też przeżyję Jedyne czego mi trzeba to konkrety - czyli informacja, ze tego dnia między takimi a takimi godzinami będą no-cottony. I one muszą się w tym czasie pojawić, ze względu na szacunek do nas, które siedzimy przed komputerem. ( Ostatnio miały być a nie były i zmarnowałam przez to sporo czasu).
    Wydaje mi się, ale może się mylę że lepiej by było zrobić 2 wzory no-cottonów w większej ilości, niż więcej wzorów po kilkanaście sztuk.
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy będę dalej śledzić wątek, ale mam trzy uwagi
    1. Polityka sprzedaży Nati, ilość chust, jakość i wzory to są sprawy Nati - właściciel firmy może robić co chce i jak chce.
    2. Klient ma prawo mieć swoje zdanie o sprawach z punktu 1
    3. Właściciel firmy/pracownik/producent nie ma prawa publicznie obrażać klientów

Takie wydawałoby się podstawy...

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

Dziewczyny, odłóżcie na bok na sekundę emocje związane z niekupionymi chustami i spójrzcie na sprawę z innej strony.

To ogromne zainteresowanie limitami Nati przyszło znienacka i było zaskoczeniem dla Was i Natalii pewnie też. Tego, co sklep wytrzymywał rok temu, nie wytrzymał teraz, a firma nie była na to przygotowana - i Natalia się do tego przyznała. Miesiąc na zmianę serwera i oprogramowania sklepu to bardzo mało i ja to wiem, bo wiem, jaki to jest ogromny nakład pracy. A szybko dotkać chustę może ten, kto ma taką możliwość.

I z jeszcze innej strony - didek też wykręcał różne nieładne numery, owszem, było tu ukazywane niezadowolenie, ale nigdy nie widziałam aż takiej eskalacji konfliktu. A przecież zielonego indio nie dostał od nas nikt. Kogoś od nas łatwiej zbesztać, tak jak w życiu, najłatwiej wyżyć się na rodzinie.

I ja nie piszę, że wszystko mi się podoba, bo to nieprawda, ale faktycznie pretensje w tym wątku przewyższają sam problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    Nie wiem czy będę dalej śledzić wątek, ale mam trzy uwagi
    1. Polityka sprzedaży Nati, ilość chust, jakość i wzory to są sprawy Nati - właściciel firmy może robić co chce i jak chce.
    2. Klient ma prawo mieć swoje zdanie o sprawach z punktu 1
    3. Właściciel firmy/pracownik/producent nie ma prawa publicznie obrażać klientów

Takie wydawałoby się podstawy...
    Oczywiście, że klient ma prawo wyrażać swój pogląd, ale czy ma prawo na przykład przy tym przeklinać ? Na to chciałam w tym wątku zwrócić uwagę.
    Klient też nie ma prawa publicznie obrażać sprzedawców. I w wypowiedziach publicznych ma obowiązek pisać pełną prawdę o ustaleniach ze sprzedawcą, a nie przedstawiać tylko fakty wygodne dla modnego negatywnego nakręcania emocji.

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

czytam tę dyskusję i..
    zgadzam się z Natalią w kilku sprawach. po pierwsze, te maki.. jak przeczytałam tu o tym, że dziewczyny za zniszczone maki, precyzując, za nieprzeczytaną przez siebie instrukcję i zepsucie chusty, mają dostać chustę w ramach rekompensaty.. moja pierwsza myśl, że rzeczywiście, to dobra wola, bo nikt takiego obowiązku nie miał, instrukcja była.
    po drugie.. ataki, bo nie udało się kupić chusty, bo było za mało, bo strona się zawiesiła. czytam angielskie komentarze na fb i jakoś nikt nie ma o to pretensji, nie na darmo polski naród ma opinię awanturników w świecie.
    dla mnie to polowanie na limity to forma zabawy, czasem się uda, czasem nie, ale to tylko hobby. jak mi ostatnio wykupili sprzed nosa lodówkę w media markt, to nie zrobiłam awantury.
    poluję na no-cottona od marca, a jakoś nie mam do nikogo pretensji, że go jeszcze nie mam.

bydzia
    Guest

Domyślnie

Natalio kiedyś było powiedzenie "klient nasz pan"
    chyba woda sodowa Ci do głowy uderzyła
    za obrażanie forumek, Twoich mam nadzieję już nie klientek powinnaś bana/ostrzeżenie dostać
    zresztą skoro tak Ci zatruwamy życie to po kiego w ogóle tkasz te chusty?
    czyżby dla zysku????
    no więc zauważ że niebagatelny wpływ na TWÓJ ZYSK mają chusty.info?

więc może innym tonem?

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

oczom nie wierze...
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Natalio, emocje Cię ponoszą. Jesteś teraz przedstawicielem firmy Nati, czy nakręconą wkurzoną forumką? Zdecyduj się. Pisałam już, jeśli Cię ktoś zniesławia idź do sądu. Co to interesuje firmę Nati, że ktoś w necie używa brzydkich słów?

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie mówiąc o tym, że ja Ciebie nie obraziłam ani razu, a Ty mnie, jako klientkę, już dwa razy w tym wątku.

Uprawnienia umieszczania postów