Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 1315161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 460 z 536

Wątek: Nowe no cottony 14.06. Lutea czerwień fot # 217

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

.... i tak się właśnie wbija przysłowiowy gwóźdź do trumny, drogie panie

morał dla mnie?
    następnym razem, jak po raz kolejny zabraknie dla mnie chleba w sklepie, pójdę do właściciele i mu POGRATULUJĘ.
    tego, że nie umiał po raz n-ty wyjść naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom klienta, za to, ze nie uczy się na błędach, za to, że pojęcia "popyt" i "podaż" są mu obce.

dziękuję za lekcję, Natalio.
    (BTW, Ty masz chyba uprawnienia Trenera Biznesu, prawda....? )
    Ostatnio edytowane przez silver ; 17-06-2011 o 08:35

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Chusty były zawsze wystawiane na stronie albo "cichcem" albo za pomocą jakiegoś ogłoszenia. Wcześniej po prostu sprzedawały się wolniej i nie było problemu z ich kupieniem.
    Czego po prostu wiele osób na tym forum nie umie zdzierżyć, to faktu, że dla nich nie starczyło i tyle. To postawa roszczeniowa. Jeśli komuś jest przykro, to można to zrozumieć, ale jeśli ktoś reaguje przysyłaniem wulgaryzmów, złośliwości - zwyczajną nienawiścią, to już chyba coś jest nie tak. To tylko chusty, dziewczyny.

Osoby, które piszą, że chustę trzeba dotkać lub dotkać i to najlepiej w 2 tygodnie, nie wiedzą, o czym piszą. Proces produkcyjny to minimum 3 miesiące, ale może się przeciągnać do 6. Może niektóre firmy mają oprócz produkcji chust swoje hurtownie przędzy czy własne maszyny produkcyjne, ale to są wyjątki.
    Ostatnio edytowane przez Natalia ; 17-06-2011 o 08:45
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta

morał dla mnie?
    następnym razem, jak po raz kolejny zabraknie dla mnie chleba w sklepie, pójdę do właściciele i mu POGRATULUJĘ.
    tego, że nie umiał po raz n-ty wyjść naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom klienta, za to, ze nie uczy się na błędach, za to, że pojęcia "popyt" i "podaż" są mu obce.
    Jeśli zabraknie chleba w sklepie, to zdrowy emocjonalnie człowiek idzie do drugiego, kupuje i sprawa jest zamknięta. Poza tym porównanie chleba i chust to przesada. Chleb jest niezbędny do życia, chusta nie.

Chusteryczka Awatar czuszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

a nie można utkac od razu więcej?

albo jak odp. na pierwsze pyt. brzmi "nie" to chyba mozna wystawic je wszystkie naraz zeby człowiek sobie po pierwsze wybrał a nie rzucał się jak sęp na wszystko co dacie, a po drugie zeby dla wiekszej ilosci chętnych starczyło.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Natalia Zobacz posta
    Chusty były zawsze wystawiane na stronie albo "cichcem" albo za pomocą jakiegoś ogłoszenia. Wcześniej po prostu sprzedawały się wolniej i nie było problemu z ich kupieniem.
    Czego po prostu wiele osób na tym forum nie umie zdzierżyć, to faktu, że dla nich nie starczyło i tyle. To postawa roszczeniowa i lekko dziecinna. Jeśli komuś jest przykro, to można to zrozumieć, ale jeśli ktoś reaguje przysyłaniem wulgaryzmów, złośliwości - zwyczajną nienawiścią, to już chyba coś jest nie tak. To tylko chusty, dziewczyny.

Osoby, które piszą, że chustę trzeba dotkać lub dotkać i to najlepiej w 2 tygodnie, nie wiedzą, o czym piszą. Proces produkcyjny to minimum 3 miesiące, ale może się przeciągnać do 6. Może niektóre firmy mają oprócz produkcji chust swoje hurtownie przędzy czy własne maszyny produkcyjne, ale to są wyjątki.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Jeśli zabraknie chleba w sklepie, to zdrowy emocjonalnie człowiek idzie do drugiego, kupuje i sprawa jest zamknięta.
    bingo!
    i tu jest morał dla Ciebie.

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Teraz wszyscy będą musieli czekać na kolejne no-cottony, bo uspakajanie agresywnych awanturników niestety trochę trwa.
    Ja już nie czekam

Chusteryczka

Domyślnie

Jeśli zabraknie chleba w sklepie, to zdrowy emocjonalnie człowiek idzie do drugiego, kupuje i sprawa jest zamknięta. Poza tym porównanie chleba i chust to przesada. Chleb jest niezbędny do życia, chusta nie.
    Czy jest na sali ktoś z Lenny Lamb? I wyciąga wnioski?

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czuszka Zobacz posta

albo jak odp. na pierwsze pyt. brzmi "nie" to chyba mozna wystawic je wszystkie naraz zeby człowiek sobie po pierwsze wybrał a nie rzucał się jak sęp na wszystko co dacie, a po drugie zeby dla wiekszej ilosci chętnych starczyło.
    No własnie- tego ja wcale nie rozumiem. Gdyby wszystkie no-cottony pojawiły się jednocześnie o zapowiedzianej wcześniej(nie 5minut, a dzień wcześniej chociaż godzinie) każdy miałby równe prawa(bo nawet jak jest w pracy, mógłby kogoś poprosić z rodziny). Każdy "rzuciłby" się najpierw na tę chustę, która jego zdaniem jest najładniejsza i wówczas pretensje byłyby na bank mniejsze. Nie traciłybyśmy również czasu na durne odświeżania strony, ani na wylewanie żali przez kilka dni polowania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta

edit. i jeszcze tak przyszło mi do głowy, że chusty didka sa tak drogie, że tylko jakiś % forumek na nie "poluje", to i pretensji mniej. a na no-cottony Natkowe czekało CAŁE forum..
    i jeszcze sonda zrobiona przez Natalię, jakie ma utkac.. dziewczyny się wypowiedziały, uwierzyły że dla wszystkich wystarczy a tu ZONK..
    Przecież te wystawione chusty to dopiero początek no-cottonów i low-cottonów, jest ich jeszcze sporo. Dlatego tak mnie szokuje ta awantura. A poza tym nie było ani razu w mojej wypowiedzi obietnicy, że chusty będą wysyłane według listy, to mi przypisano. Zostały po prostu pod Was utkane. Tylko na tym forum były ogłoszenia, że no-cottony przyjechały i że można się ich wkrótce spodziewać. Jest nam przykro, że nic z tego nie jest doceniane.

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem Natalio, dlaczego dałaś sobie prawo do obrażania nas. Przykre to. Może wycofaj się z polskiego rynku bo tu same chore emocjonalnie osoby widać kupują. Masz tyle przyjaciół za granicą (ot, choćby wierną klientkę z Estonii, która cierpliwie następne 15 razy zapoluje bez skutku, może z okazji jakichś okrągłych nie-zakupów jeszcze kwiaty przyśle) że firma świetnie będzie funkcjonować bez nas.

Chusteryczka Awatar Mita

Domyślnie

Droga Natalio, dlaczego zamiast poszukac rozwiązań chcesz zmieniać klientów?
    Polecam lekturę książki "Pstryk"
    na przykład bankowcy mieli problem z plagą zatrzymywanych kart płatniczych w bankomatach. Zamiast psioczyć na durnych klientów, którzy zostawiali karty po wybraniu gotówki.... przeprogramowali bankomaty. Teraz, żeby pobrać wypłatę, trzeba najpierw zabrać kartę. Proste?

-Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustofanka Awatar satey
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Ja postanowiłam, że nie kupię już chusty Nati, chociaż jestem zadowolona z tych co mam.
    Dlaczego? Nie podoba mi się polityka firmy.
    Wysłali chustę z dużym zaciągnięciem.
    Na pewno da się to naprawić zgodnie z prawem polskim. Miałam jednak plan, że chusta posłuży w trakcie wyjazdu i do sesji zdjęciowej.
    Za to oczywiście firma nie odpowiada, bo mógł zdarzyć się błąd, chociaż wydaje mi się, że w każdej firmie powinna działać jakaś kontrola jakości, która sprawdza, co się pakuje do pudełka ( na długo przed ew. zakupem).

Obserwując z boku zmagania mam o limitowane chusty, to słabo mi się robi.
    Są mamy, które gratulują sukcesu w sprzedaży i chwała im za to. Są mamy, które czują się rozczarowane, bo liczyły nie bez podstaw, że kupią coś fajnego.
    Są firmy, które w razie problemów naprawdę próbują zrekompensować ew. straty osobiste każdemu klientowi.
    Są firmy, które bagatelizują zadowolenie klienta.

Może jestem w błędzie, ale takie rzucanie towaru w bardzo ograniczonej ilości pozbawia klientki przemyślenia sprawy i refleksji nad ew. zakupem.

Postaram się uczyć na własnych błędach i cudzych też

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czuszka Zobacz posta

Często wystawialiśmy po 2 chusty jednocześnie. Nie zawsze jest to możliwe, aby tak zrobić. Chusty trzeba uszyć, to trwa. Poza tym musimy wystawić tyle chust, ile jesteśmy w stanie wysłać tak, żeby wysyłki nie ciągnęły się tygodniami.

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Zakończyłabym te awantury tak:

1. ogłaszam na FB, że dn.x o godz. x będą chusty
    I tak się staje. Szanujac klentów, nie przywiązuję sie ich na pół dnia do komputera.
    2. poprawiam stronę sklepową Nati. Nowości powinny być umieszczone w jednym, widocznym miejscu.

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Oj, macierzanka, bawić się nie umiesz. Tak było śmiesznie, a Ty jednym prostym rozwiązaniem chcesz wszystko zepsuć.

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

a kursze chyba dorastam-owszem zal że nie upolowałam bo akurak silk różowo bezowy to kolory które chciałam bo mam dzwie dziewczynki
    ale teraz ta czerwień z beżem też mi się podobała ale mam jakis luz nie upolowałam trudno mam Xchust mam silka mam silkaTS
    mamwełne ,kaszmir sporo bawełny, brakuje mi bambusa i no cottona ale będą kolejne moze ładniejsze choć z nowych wzoró-tegorocznych jedynie pancy mi siępodobała
    apel do Natalii-prostsze nazwy bo js ich popamietać nie umie

właśnie i nowości w jednym miejscu bo ja ich znaleźć nie umię a te nowe nazwy mi się mioeszaja
    Ostatnio edytowane przez Fusia ; 17-06-2011 o 09:08
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka

Domyślnie

Często wystawialiśmy po 2 chusty jednocześnie. Nie zawsze jest to możliwe, aby tak zrobić. Chusty trzeba uszyć, to trwa. Poza tym musimy wystawić tyle chust, ile jesteśmy w stanie wysłać tak, żeby wysyłki nie ciągnęły się tygodniami.
    Bo oczywiście na gorący czas wysyłki nie da się zatrudnić kilku ludzi na zlecenie... Chusty też pewnie szyje jedna osoba i nikogo innego do tego szycia nie uda się znaleźć...

Nigdy nie polowałam na Wasze limity (owszem, mam limita, z drugiej ręki), bo uważam ten system za chory. Bo cenię możliwość spokojnego wyboru z pełnej oferty. Dwie chusty to nadal żaden wybór.

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macierzanka Zobacz posta
    Zakończyłabym te awantury tak:

1. ogłaszam na FB, że dn.x o godz. x będą chusty
    I tak się staje. Szanujac klentów, nie przywiązuję sie ich na pół dnia do komputera.
    2. poprawiam stronę sklepową Nati. Nowości powinny być umieszczone w jednym, widocznym miejscu.

Tak sobię myśle, że gdyby klientki nie wysiadywały przy komputerach godzinami, czekajac na pojawienie sie limita, nie byłoby tylu pretensji z jeszcze jednego, prozaicznego powodu. Zajęły by się czymś sensownym i frustracje i stres byłyby mniejsze Jak wczoraj wieczór fizycznie na działce popracowałam, nabrałam sporego dystansu do tematu.

Chusteryczka

Domyślnie

dziękujemy, po następną chustę pójdziemy do konkurencji!
    K. 2009M. 2012

Uprawnienia umieszczania postów