Spoko, niedługo się znudzą limity, bo ileż może ich być...... i może zacznie się normalna sprzedażna to liczę, bo i ja nie mam ochoty czatować i rzucać się na towar
Spoko, niedługo się znudzą limity, bo ileż może ich być...... i może zacznie się normalna sprzedażna to liczę, bo i ja nie mam ochoty czatować i rzucać się na towar
Ale numer- zauważyłyście, jak szybko informacje z tego forum są dementowane na FB?
Choć z tą sprzedażą z pod lady to rzeczywiście przesada. Pancowe no-cottony były już wcześniej oficjalnie obiecane, jako rekompensata.
A czerwone były na stronie-tylko szybko zniknęły. Jak ja wrzucałam do koszyka to było każdego rozmiaru po 3sztuki.
mnie chodzi o to, ze tego nie ma normalnie w sklepie na stronie firmy
Nie myślę o tych sytuacjach jako o sprzedaży spod lady. Ultra-limity się zrobiły i tyle. Obawiam się tylko, że kolejka tych, którzy nie dostali limita albo sklep ich "wylogował" podczas zakupu może się tak zakręcić że na każdy ultralimit będzie już kolejka tych poprzednio niezaspokojonych i zrobi się totalny bałagan.
Wierzę że Natibaby to ogarnia.
Ale przecież szara nie była wystawiana na sprzedaż. Nie pojawiła się dziś w sklepie w ogóle, bo była obiecana tym "poszkodowanym", którym nie udało się zakupić jedwabnej pancy (a zapłaciły/zamówiły). A ewentualnie, jeśli któraś by zrezygnowała, pojawią się w sprzedaży te "niechciane". Dlatego jeszcze się nie pojawiły, bo czekają na decyzje dziewczyn.
Dla mnie sprawa była jasna - do szarej mają pierwszeństwo właśnie te "poszkodowane/szczęściary" i o tym zostały poinformowane wczoraj mailowo. Część z nich od razu chciała wczoraj sprzedać je i stąd reszta dowiedziała się o szarych.
Sprawa jest jasna.
Inna sprawa, że skoro mają tak wiele chętnych, to warto zrobić zapisy (i zapłaty) i wtedy utkałoby się tyle, ile zamówionych. Wiadomo przecież, jak wyglądają.
Dlaczego by nie poprosić Natibaby o "dodruk" ?![]()
Matko jaka piękna ta szara, ja mam pancy szaro-zielone z lnem chętnie bym zamieniła na tę szarą
Właśnie ja też się dziwię, że Nati tak mało tka tych chust - chyba, że zamówienia były robione dawno temu jak jeszcze nie było takiego szału na niepasiaki??? Może można dorobić???
o właśnie komentarze na FB są odpowiedzią na ten wątek... cóż trzeba dbać o dobro firmy
wiecie, ale ja rozumiem Nati. i to co napisali na FB. wiadomo, że chust musi być co najmniej 60-80, bo mniej się nie da utkać. i mogą się rozejść jak świeże bułeczki.
didek tez przeciez w limitach robi małe partie.
i nigdy nie mozna przewidzieć co sprzeda się przez minutę, dwie a co bedzie "grzało półki".
nie sztuka utkac wielki stos, żeby potem został w sklepie..
i Marto z Nati, która nie masz tutaj konta
ja nie mam z kolei konta na FB.
nie miałam na mysli sprzedazy spod lady u Nati w sklepie.
tylko w sklepie matrioszka, o czym pisałam.
sprzedawczyni posty zedytowała, zaprzeczyła o takim czymś i dla mnie osobiście sprawa zakończona.
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
To nie jest tak do końca. Ja, mimo ogólnego zrozumienia do całej sytuacji, mam jednak trochę żalu. Robiąc sondę na naszym forum, pytając o nasze preferencje, Firma ułatwiła sobie bardzo zadanie w tym względzie- jak to nazwać fachowo-"badanie rynku/opinii"? Na podstawie kilku zdań można było mieć podstawy do nadzieji, że powstaną listy, jakaś może przedsprzedaż, jak to dawniej bywało. A tak pozostaje liczyć, że jednak uda się fajnego no-cottona upolować.
Ostatnio edytowane przez lominia ; 16-06-2011 o 12:14 Powód: błąd pisowni
Wydaję mi się, że nie tylko Nati, ale też wiele dziewczyn sprowadzających chusty już nie raz miało przykre doświadczenia z przedsprzedażą, kiedy tworzą się ogromne kolejki i wszystkie "na pewno biorą", a potem, jak ogólne zainteresowanie mija, realnie kupuje chustę kilka osób, bo reszta zmieniła zdanie, a producent czy sprzedawca zainwestował swoje pieniądze. Tak naprawdę deklaracja na forum nikogo nie zobowiązuje do zakupu. I inna sprawa, powiedzmy sobie szczerze, gdyby tych chust natkano dla wszystkich, nie byłyby tak pożądane.
piękna jest ta szara... taka mi się właśnie marzyła;(
a co do Waszych wymagań.. wydaje mi się, że nikt by im nie sprostał
do didka nikt pretensji nie ma, że po minucie chusty znikają ze strony.
nie można zadowolić wszystkich, gdyby nie dali pierwszeństwa dziewczynom poszkodowanym przy pancy to by było wielkie larmo, że w nati mają gdzieś klientów.
szkoda tylko, że dla tych poszkodowanych jest czerwona, a nie szara
edit: oczywiście odwrotniedla poszkodowanych szara
mnie się wydawało że tych poszkodowanych przez zawieszenie serwera było kilka osób...kilka -5-10 i dziwi nie ze maków niedało się utkać mało tylko dla forumek-i jest ich mega dużo a tych szarych co 20 utkali-albo osób poszkodowanych przez zawieszenia nie było kilka tylko ze 100-200 ale moze dla mnie kilka to 2-4 a dla innych więcej nie wiem nie myśle o tym bo mi sie smutno robi bo marzy sie ładna chusta na tego beżowo różowego silka mnie wzieło![]()
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
A ja się czuję oszukana
Natalia obiecała mi za moje rozlazłe maki albo zwrot pieniędzy, albo no cottona. Wybrałam no cottona z prośbą o szarego, wzór pancy też mi się spodobał. Wysłałam nawet wczoraj maila przypominającego. I co... dostałam odpowiedź, że już nie ma.
I bardzo mi przykro z tego powodu, bo myślałam, że to profesjonalna firma dbająca o klienta. Pewnie gdybym się nie upomniała to bym sobie tak czekała cierpliwie.
ja tez sie dziwie ze makow mozna,ba!nawet trzeba utkac kilkadziesiat.a szara lutea to superlimit,sztuk kilka.moze ktos rozumie o co chodzi i mnie oswieci.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
Pati, na pewno się znajdzie szara dla Ciebie. To pewnie jakaś pomyłka![]()