Strona 7 z 30 PierwszyPierwszy 12345678910111213141517 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 140 z 596

Wątek: Jutro idziemy do kiosku !

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

a ja odnajduję siebie, co prawda nie poluje na limity, ale zaczynałam od chusty za 110 zł. i miała być jedyna a teraz kupuję po 300 zł. i mam parę
    Miłosz-11.05.2010

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

No ja też nie jem jaglanki, nie poluję na limity, ale historia latawicy sie pasjonowałam i im bliżej końca tym chust mam więcej czyli jednak cos o mnie jest

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Hmm..mam pawia, czyżby czekał na mnie pamir?

Super artykuł napisany z dużą dozą poczucia humoru. Nie wiem ile osób spoza szmatańskiej grupy rozumie wszystko, ale jak dla mnie bardzo miły artykuł
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    Ba, ja nawet nigdy nie gotowałam jaglanki, a artykuł w jakiejś części mnie opisuje. Pamiętajmy, że nie jest to opis jednej osoby.
    jest
    Demony
    :

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Grimmo, po kolei. Dzis jest o mnie, jutro będzie o Tobie

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Chyba najlepiej byłoby zapytać ludzi nie związanych z forum i chustomaniactwem o ich wrażenia po przeczytaniu artykułu. Bo chwilowo to tylko gdybacie, kto i jak go odbierze...
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vunia Zobacz posta
    pozostaje nadzieja, ze "polityke" czytaja osoby ciekawe swiata i z poczuciem humoru

kto sie zainteresuje, wbije na allegro, na strony sklepow, akademii i trageszulow
    jednym zdjeciem i chichotem nad tekstem mozna zrobic wiecej niz kilometrami suchych argumentow
    tekst dzieciecy jest to niszowych gazetek dzieciecych.
    tekst dla "polityki" to nie moze byc trucie o kieszonce i kangurze.

lepiej byc przedstawionym jako zwariowany swir niz jako dretwy formalny nudziarz - a takie sa txty o przytulaniu i nozkach na zabke

celowo przejawskrawiam w tym poscie

ale pokazanie funu to jest promocja!
    Zgadzam się z Toba całkowicie!

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qmpeela Zobacz posta
    Chyba najlepiej byłoby zapytać ludzi nie związanych z forum i chustomaniactwem o ich wrażenia po przeczytaniu artykułu. Bo chwilowo to tylko gdybacie, kto i jak go odbierze...
    JUż moja siostra ma przykazane przeczytać i zdać relację - z tym, że ona ciut skażona jest moja postawą

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Guest
    Guest

Domyślnie

ja ostatnio częśto zgadzam się z vunią

ilez można wydumachych artykułów o bliskości??
    cieszcie się że w takim tygodniku jest o szmatach
    ja już miałą tel od szefa - matko Marta jak ty jesteś w ciąży to Ty ile Tych chust potrzebujesz??
    oj p.... b duzo ale z ta pensją to nie poszaleję

kurczę a on mnie raz jednen widział z dzieckiem na plecach!!!!!!!!

ja nie wpadłam w chusty ale pieluchy już tak
    i ten tekst jest o może 10 % uczestników tego forum, bo nie kazdy się fascyjuje kolejną chustą mnie wystarczy inka

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    JUż moja siostra ma przykazane przeczytać i zdać relację - z tym, że ona ciut skażona jest moja postawą
    Ja kazałam przeczytać rodzicom i siostrom ciekawa jestem ich opinii.
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

artykul bardzo mi sie podoba - wlasnie dlatego, ze pokazuje chusty od innej strony, niz wszystko inne, co w mediach widac. mysle, ze kilka osob moze sie zainteresowac tematem wylacznie z gadzeciarskiego punktu widzenia (szmata jako kolejny gadzet, dodatek do wypasionego wozka, designer clothes i zastepu innych "ulatwiajacych zycie" zabawek), a potem zacznie czytac forum i nasiaknie bliskoscia.
    czy Wasze rodziny rozumieja wasza pasje zwiazana ze szmatami? mnie daleko do chustoswirostwa (wylacznie z braku zasobow), ale i tak my+szmata/MT jestesmy traktowani z duzym dystansem, malo kto rozumie, dlaczego mozna o kawalku materialu czytac godzinami, zachwycac sie kolorem nitek, nie moc sie doczekac, zeby u kogos pomacac cos upragnionego chociazby. po co Ci druga chusta? masz juz jedna, nie wystarczy? a teraz jeszcze nosidlo jakies? siostra ma koty, gada o nich ciagle - to wszyscy rozumieja, normalne hobby.przy trzecim kocie nikt sie nie stukal w czolo, ze zwariowala, po co go kupuje, przeciez dwa jej wystarcza chociaz kazdy z nich warty jest wiecej, niz caly moj stosik moze jak przeczytaja ten artykul, przestana sie dziwic przynajmniej

Aga, mama Alii

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Moi mnie uważają za wariatkę, chociaż ja mam tylko 4 chusty!!!

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    Dziękuję Wam za to, że czytacie. I za to, że komentujecie - łykam Wasze posty jak młody pelikan
    Dziękuję też Wam wszystkim, które pomagałyście mi lepić portret zbiorowy Matki od Chust. Dzięki Waszej cierpliwości, poczuciu humoru i zaufaniu, praca nad tym tekstem była dla mnie przyjemnością, która rzadko się zdarza.
    Marta
    genialny artykuł!!! gazetka wylądowała u mnie już rano prosimy więcej takich - mogą być 'raz o Demonie raz o Grimmie' - nieważne - fajnie napisany i na pewno zainteresuje niejednego
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    Moi mnie uważają za wariatkę, chociaż ja mam tylko 4 chusty!!!
    Mało kto właśnie rozumie w tym zdaniu "tylko"
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

maz juz kupił, przeczytałam!

mnie sie bardzo podoba bo po czesci (duzej) opisuje mnie
    tez mam juz dosc artykułów z "dziecka" o przytulaniu i cudownych zaletach noszenia
    czas na chwile prawdy ukazujacej chustowariactwo

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vunia Zobacz posta
    tekst dla "polityki" to nie moze byc trucie o kieszonce i kangurze.

l
    oczywiście, że nie. bo musi być coś co "chwyci", coś ciekawego. Matki Kolekcjonerki jako motto - dla mnie super
    mi bardziej chodzi o ogólny wydźwięk, który może powodować dośc powszechny objaw rysowania kółek na czole przy każdej napotkanej zamotanej mamie.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    oczywiście, że nie. bo musi być coś co "chwyci", coś ciekawego. Matki Kolekcjonerki jako motto - dla mnie super
    mi bardziej chodzi o ogólny wydźwięk, który może powodować dośc powszechny objaw rysowania kółek na czole przy każdej napotkanej zamotanej mamie.
    raczej się nie zgodzę, bo czytelnicy Polityki IMO to sa ludzie, którzy myślą, a nie ci, którzy uogólniają i metki przypinają wszystkim raczej powinien zmusić do zastanowienia i wskazać kierunek jako taki. Wnioski każdy ma prawo wyciagać jakie chce. A potem ja i tak powiem wszystkim na warsztatach - jedno dziecko - jedna chusta

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

w radio TOK FM ten artykuł jest reklamowany : "noszenie w chustach - moda czy konieczność" - jak myślicie, którą z alternatyw wybiorą czytelnicy tego artykułu?

I jeszcze jedno - to nie jest artykuł o chustomamach, ani o chustowaniu ani o żadnej filozofii z tym związanej tylko o chustach jako takich.
    I pierwsze pytania dla laika które się nasuwa po przeczytaniu tego artykułu - no dobra - PO CO SĄ TE CHUSTY? do kolekcjonowania ? rzucania się na limity? Rozumiem mamy-kolekcjonerki, które gromadzą dla idei gromadzenia. Ale chyba każda z nas zaczynała od użytkowej, nie kolekcjonerskiej wartości szmat. Brakuje mi w artykule akapitu o tym - po co są szmaty w założeniu - nie o żabce, wiązaniach ani o dociąganiu....
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Dla tych, ktorzy nie przyswoją słowa pisanego, są zdjęcia zamotanych dzieci.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

Coś mi w tym artykule nie pasowało i testowo kazałam czytać koleżankom w pracy, które chusty widziały tylko na moich zdjęciach.
    I wiecie co?
    Zapytały czy firmy, które są wymienione w tekście go sponsorowały? Bo ponoć to brzmi jak reklamówka Didymosa.

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Uprawnienia umieszczania postów