Pokaż wyniki od 1 do 20 z 184

Wątek: LE Labyrinth

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez happymum Zobacz posta
    tak czy inaczej, green_naranja, nie bulwersuj sie tak, zebys widziala jak skrytykowano chuste na niektorych forach z innych krajow, hehe. tak to juz jest z gustami
    happymum, ja chustonowka nie jestem i "inne fora" nie sa mi obce, a nawet czesto-gesto blizsze niz to

oczywiscie ze moja uwaga byla ironiczna, no ale trzeba miec odrobine dystansu do siebie, zeby to zauwazyc (i brawo odynka za brak nadęcia!)
    uwazam jednak ze mozna nieco sie hamowac z ocenami, bo to nie kolejny seryjny i malo angazujacy emocjonalnie wzor od producenta, tylko czyjs "labour of love", jak to sie na owych zagramanicznych forach okresla

no, a co do chusty,m powtarzam, gdyby nie czerwone paski, chyba bym sie nawet skusila, bo uwielbiam szarosci i wszelkie "etniiczne" motywy.

demona
    Guest

Domyślnie

Nie rozumiem w jaki sposób stwierdzenie, ze coś mi się nie podoba można uznać za obraźliwe. I co tu ma do rzeczy dystans do siebie. Trochę to naciągane. Wole powiedzieć prawdę niż kłamać, żeby zrobić komuś przyjemność, i to komuś kogo nawet nie znam!

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Nie rozumiem w jaki sposób stwierdzenie, ze coś mi się nie podoba można uznać za obraźliwe. I co tu ma do rzeczy dystans do siebie. Trochę to naciągane. Wole powiedzieć prawdę niż kłamać, żeby zrobić komuś przyjemność, i to komuś kogo nawet nie znam!
    alez ja nie mowie, ze nalezy kadzic dla zasady. nie podoba sie, to ok, napisz ze sie nie podoba. mnie tez sie nie podoba.i nie pisze, ze jest inaczej.

no ale juz krzyczenie ze "ohyda" to moim zdaniem o jeden most za daleko.

moim zdaniem, oczywiscie, z ktorym nie trzeba sie zgadzac.

z dystansem chodzilo mi raczej o te pohukiwania, ze ja tak niby grzmie z ambony potepienczo. ech, ze tez trzeba wszystko tlumaczyc lopatologicznie...

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta
    alez ja nie mowie, ze nalezy kadzic dla zasady. nie podoba sie, to ok, napisz ze sie nie podoba. mnie tez sie nie podoba.i nie pisze, ze jest inaczej.

no ale juz krzyczenie ze "ohyda" to moim zdaniem o jeden most za daleko.

moim zdaniem, oczywiscie, z ktorym nie trzeba sie zgadzac.

z dystansem chodzilo mi raczej o te pohukiwania, ze ja tak niby grzmie z ambony potepienczo. ech, ze tez trzeba wszystko tlumaczyc lopatologicznie...
    Ale każdą chustę KTOŚ projektuje, więc o żadnej nie należy wyrażać negatywnego zdania?
    Jeśli coś komuś wydaje się wstrętne i ohydne to czemu ma nie napisać? Chyba od tego est forum aby wyrażać opinie? Nikt przecież nie atakuje personalnie projektantki chusty.
    Mnie się chusta ta zupełnie nie podoba jest naprawdę bardzo nieładna jeśli chodzi o mój gust.
    Uważam, ze osoba która decyduje się wziąć udział w konkursie na projekt musi liczyć się z prykrymi komentarzami także.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

jestem w mniejszości, ale wg mnie ta chusta jest intrygująca, bardzo zyskuje w akcji.

a co do słów krytyki - ja myślę, że każdemu zdarza się wypowiadać dość, nazwijmy to, wyraziste opinie, np. sięgając pamięcią całkiem niedaleko, na temat farbowanego w plamy pamira?

jak dla mnie między angielskim "hideous" a polskim "ohydny" stoi co najmniej znak równości.
    Ostatnio edytowane przez Liv ; 05-05-2011 o 16:27
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Weszłam w wątek żeby napisać... ohyda serio. dopiero potem przeczytałam posty.

Ja wszystko rozumiem ale nie dajmy się wmanewrować w to, że nie możemy w sposób wyrażający emocje wyrazić opinii o chustach. Na litość, przecież między innymi to jest istota tego forum, jego początki - gadki o szmatach, kolorach i wzorach!

Nikt projektantki nie krytykuje, tylko jej wzór a raczej co z niego powstało.
    Mój zawód jest związany z tworzeniem i to co robię jest oceniane cały czas. I te oceny nie mają nic wspólnego ze mna jako osobą. Mogą jedynie prowadzić kogoś do wniosku że jestem lepsza lub gorsza w tym co robię.

Jeśli projektantka bierze sobie komentarze do siebie to jest zasadniczo JEJ problem. Jeśli Didek jej popsuł wzór dodając paski, to też nie nasz problem.

Chustonoszka

Domyślnie

do bardzo podobnych wnioskow dochodza na forum Natural Mamas:

"If I designed a wrap for a competition like this I would expect that some people wouldn't like it If someone said something like 'Well that wrap was obviously designed by an idiot' then they are being personal and insulting, and that isn't on. But if they just say 'I hate it' - I don't think they are."

Dokladnie to samo pisalam iles postow wczesniej.

Nalezy oddzielic opinie o rzeczy od opinii o jej wlascicielu/tworcy. I nikt nie obrazil autorki projektu w zadnym momencie

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zosinamama Zobacz posta
    jestem w mniejszości, ale wg mnie ta chusta jest intrygująca, bardzo zyskuje w akcji.

a co do słów krytyki - ja myślę, że każdemu zdarza się wypowiadać dość, nazwijmy to, wyraziste opinie, np. sięgając pamięcią całkiem niedaleko, na temat farbowanego w plamy pamira?

jak dla mnie między angielskim "hideous" a polskim "ohydny" stoi co najmniej znak równości.
    dziękuję, czyli że nie jestem dziadem z brodą jednak jak tu niektórzy próbują wmawiać? bo już szłam do lustra...
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    dziękuję, czyli że nie jestem dziadem z brodą jednak jak tu niektórzy próbują wmawiać? bo już szłam do lustra...
    idź idź, może czegoś się dopatrzysz w tym lustrze

Green, wybacz, ale moja bezczelność nie pozwala mi pozostawić tego bez komentarza- czytałam ten wątek i cały czas miałam w głowie inny, o ten:
    http://chusty.info/forum/showthread....t=#post1175218
    zwłaszcza post 18.

i... śmieszno i straszno....? tak to było...?

a żeby nie było tak całkiem OT- dziś uznała, ze chusta mi się podoba mam ohydny gust, dziewczyny

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta
    happymum, ja chustonowka nie jestem i "inne fora" nie sa mi obce, a nawet czesto-gesto blizsze niz to

uwazam jednak ze mozna nieco sie hamowac z ocenami, bo to nie kolejny seryjny i malo angazujacy emocjonalnie wzor od producenta, tylko czyjs "labour of love", jak to sie na owych zagramanicznych forach okresla
    ale przecież dla kogoś kiedyś był angażujący emocjonalnie tak? ktos go kiedyś wymyślił, być moze siedział po nocach zeby dopracować łuski w rybkach czy plamki u gekonów....czy to się z kosmosu wzięło?? nie widzę różnicy między tymi "mało emocjonującymi" a tym labiryntem.
    znowu sama sobie przeczysz i idziesz w zaparte dalej...
    Ostatnio edytowane przez rzufik ; 05-05-2011 o 23:12
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

bydzia
    Guest

Domyślnie

a jakby ohyda napisać "oCH!yda" będzie ładniej??

green - przeginasz - serio)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

jest w tej chuście coś co mi się podoba. bankowo nie są to paski. ani vatkowe palniki.

nie podoba mi się ta dziwna akcja z "zakazem" używania słowa "ohyda".
    "kupa" - rzeczywiście niestosowne, bo kolor raczej nieteges
    ale "ohyda"???

poproszę jakąś Dobrą Duszę o linka do spartolonego plamami pamira

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    poproszę jakąś Dobrą Duszę o linka do spartolonego plamami pamira
    .
    a jesteś w klice? czy tak na bezczelnego sie chcesz wbić? podziwiam Twą odwagę.
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pomidore Zobacz posta
    .
    Każdy kto nie podziela zdania green jest w klice.Pomidorku, myśl

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubutkowa Zobacz posta
    znaczy, że się załapałam?
    K. 2009M. 2012

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubutkowa Zobacz posta
    jooo??? to tak szeroko juz poszło?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pomidore Zobacz posta
    .
    nie wiem o co kaman. kompletnie. a bym chciała.
    nawet nie wiedziałam, że to wymaga odwagi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    nie wiem o co kaman. kompletnie. a bym chciała.
    nawet nie wiedziałam, że to wymaga odwagi.
    wiesz, podobno... tak gadają na mieście ze TA klika to zło, zło, zło.

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Z początku nawet nie wydawała mi się taka zła,ale jednak mnie oświeciło: jest O-HYD-NA.

Tak samo zresztą jak nieustanne próby wzniecenia burzy w szklance wody.Brawo.Chustowa wspólnota kwitnie.

Uprawnienia umieszczania postów