Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 220 z 343

Wątek: Piaseczno

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Dać coś super interesującego do rączek? Czasem się sprawdza. Może jakiś wisiorek nosisz, którym by się mogła bawić bez szkody dla Was obu? Chociaż u nas to się nie sprawdziło, no ale Asia starsza, chodząca i długo w ogóle uciekała na widok chusty Udało się w końcu ją posadzić na kanapie, i recytowałam jej wierszyk o żabie który jest aktualnie na topie Zadyszka porządna no ale sukces A, większość znajomych mówi że dzieci oswajały się po jakimś czasie dopiero z nową lokalizacją, więc niestety próbować, probować, próbować... w końcu pewnie jej się spodoba.

Nie wiem nawet co to plecak jordana, zobaczę w wolnej chwili. Mi się akurat prosty podoba wizualnie, i to że dziecko wysoko siedzi i patrzy przez ramię rodzica.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Ja plecakiem dzieciaka nie katuję, ale jak mus jest i z przodu jej nie mogę mieć, to motam nie zważając na protesty. Zazwyczaj jak mam odkurzać. A wtedy po kilku minutach czuję, jak łepek opada i Młoda śpi
    Zaletą prostego niewątpliwie jest to, że chyba jest jedynym plecakiem z możliwością "regulacji wysokości".
    Lubię Jordana, bo ma podobną konstrukcję do kieszonki - poły zamotane na krzyż i pas poprzeczny. Nie ma opcji, żeby szmata spod tyłka umknęła. W prostym niestety co chwilę rękę do tyłu pchałam, bo miałam wrażenie, że mi dzieć wyleci dołem. Ale w Jordanie Młoda może co najwyżej moje karczycho pooglądać Chociaż jak śpi, to jej przecież wszystko jedno

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Domyślnie

cześć dziewczyny
    wracam do świata
    teraz jestem na etapie szukania ginekologa w okolicy - macie kogoś sprawdzonego? najchętniej na NFZ, ale nie musi być.

poza tym chustujemy się powoli, myślę że za czas jakiś będę mogła wyruszyć na chustospacer

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Chętnie się podłączę pod pytanie o ginekologa.

Za chustowanie trzymam kciuki, widziałam Twój wątek, walczysz dzielnie!
    U nas daleko jeszcze do perfekcji z tym plecakiem, ale na spacery już się odważyłam wychodzić, Aśka nie protestuje więc chyba źle jej nie jest Cieszę się tym bo nie wiem w którym momencie jej się chustowanie znudzi i wybierze własne nóżki
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

W sprawie gina chyba nie pomogę. Mam dwóch sprawdzonych, ale przyjmują prywatnie. Poza tym jeden w Raszynie, a drugi na Saskiej Kępie

Generalnie jakoś nie trafiłam na sensownego lekarza tutaj w okolicy, a bywałam u wielu. Z NFZ znam niewielu. Właściwie miałam do czynienia tylko z dwoma, którzy przyjmują w Medycynie Rodzinnej (niedaleko Karo_B). Jeden jest strasznie stary, a drugi niesympatyczny, o!
    Ostatnio edytowane przez charlie ; 18-04-2011 o 19:46

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez charlie Zobacz posta
    W sprawie gina chyba nie pomogę. Mam dwóch sprawdzonych, ale przyjmują prywatnie. Poza tym jeden w Raszynie, a drugi na Saskiej Kępie

Generalnie jakoś nie trafiłam na sensownego lekarza tutaj w okolicy, a bywałam u wielu. Z NFZ znam niewielu. Właściwie miałam do czynienia tylko z dwoma, którzy przyjmują w Medycynie Rodzinnej (niedaleko Karo_B). Jeden jest strasznie stary, a drugi niesympatyczny, o!
    To przynajmniej wiadomo do kogo na pewno nie iść Kiepsko trochę, bo z Młodą jestem ograniczona niestety i za daleko nie pojadę. A tu by się drugiego dziecka chciało

EDIT:
    W temacie ginekologów zaczęłam sama szukać i trafiłam na to
    http://www.emc-sa.pl/placowki/19dffd...57e25/217.aspx

Czy te nazwiska coś Wam mówią? może coś od kogoś słyszałyście - w sensie pozytywnym lub negatywnym?
    Ostatnio edytowane przez Karo. ; 19-04-2011 o 12:46 Powód: dopisek
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karo_B Zobacz posta
    To przynajmniej wiadomo do kogo na pewno nie iść Kiepsko trochę, bo z Młodą jestem ograniczona niestety i za daleko nie pojadę. A tu by się drugiego dziecka chciało

EDIT:
    W temacie ginekologów zaczęłam sama szukać i trafiłam na to
    http://www.emc-sa.pl/placowki/19dffd...57e25/217.aspx

Czy te nazwiska coś Wam mówią? może coś od kogoś słyszałyście - w sensie pozytywnym lub negatywnym?
    Ja tu chyba za świeża jestem, wiec nic mi to nie mówi..moze na forum piaseczyńskim warto poszukac albo zapytac. Ja do prywatnego chodze wiec tutaj u żadnego nie byłam :/
    czerwcowa Natusia 2010

Domyślnie

póki co zapisałam się do szpitala św Anny... za kasę, niestety :/

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

A czemu za kasę? Nie można na nfz?

Ania, a prywatnie masz gina tu w Piasecznie? sensowny? jeśli tak to bym poprosiła o namiary.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Agnieszka Kurczuk-Powolny była moją pierwszą ginekolożką Fajna babeczka. Pracowała w szpitalu Św. Zofii jako ginekolog-położnik (później coś tam jej się stało i musiała zrezygnować z pracy w szpitalu). Pracuje teraz też w nOvum zatem i na niepłodności zna się

Ją mogę polecić. Reszty nie znam.

EDIT:
    Jeszcze ponoć Szalecki jest w porządku. Prowadził obie ciąże mojej przyjaciółce i bardzo go chwaliła.

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karo_B Zobacz posta
    A czemu za kasę? Nie można na nfz?

Ania, a prywatnie masz gina tu w Piasecznie? sensowny? jeśli tak to bym poprosiła o namiary.
    Karo ja chodzę do Medicaver
    czerwcowa Natusia 2010

Domyślnie

w szpitalu na nfz można tylko urodzić przychodnia jest za kasę. wizyta bez usg 150 zł. jakoś to przeboleję, ale nie znoszę płacić za wizyty lekarskie mając ubezpieczenie..
    w przychodni na Fabrycznej zaproponowano mi 20 maja, więc zrezygnowałam.

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Cena jak dla mnie zaporowa, powiedzmy że jak trzeba raz na jakiś czas to ok, ale ciąży tak prowadzić to ja jednak bym nie mogła. Pewnie w Wawie zatem będę szukać.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Domyślnie

świetna jestem, umówiłam sobie tę wizytę na dzień, kiedy jestem na długim weekendzie mąż mnie uświadomił

Karo - ja ciążę prowadziłam w ramach programu Zdrowie Mama i Ja, dostępny jest dla zameldowanych w Warszawie. Spróbuję wypróbować tego doktora z Fabrycznej, do 20 maja poczekam, trudno.
    Tak czy siak 150 zł za wizytę kontrolną to trochę dużo. Muszę się tylko dać obejrzeć po porodzie i tyle.

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Dziewczynki! Życzę Wam radosnych, spokojnych i rodzinnych Świąt

Domyślnie

hej hej

jak święta i weekend? zaskoczył nas śnieg dzisiaj
    ogłaszam, że w chuście czujemy się już obie pewnie i z przyjemnością ruszymy na spacery chustowe. oby tylko zrobiło się cieplej!

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Hej hej
    Cieszę się że z chustą się układa Widziałam Twoje zmagania i widzę że walczyłaś dzielnie, fajnie że są efekty
    Może jednak wiosna ustąpi zimie i to bycie na powietrzu bedzie bardziej możliwe.
    A jak jest u Ciebie z mobilnością? gdzie na te spacery się mamy umawiać?

Aha, melduje poza tym ze szczerze podziwiam za plecaki inne niż prosty, próbowałam kilka razy i mnie to przekracza A moje dziecko jest cierpliwe do czasu Także poza prostym do łask u nas powrócił ergonomik, dla cięższego dziecia to jednak fajna sprawa. Modlę się żeby panna się jeszcze dała troszkę ponosić
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Domyślnie

przyszly tydzien będzie dla mnie dość cieżki bo mała ma szczepienie, je lekarza itd ale pogoda robi się już obiecująca. co do mobilności to wsiadam w L13 i jestem w Piasecznie ale Zalesie na spacery jest jeszcze chyba lepsze - zieleń i cisza.

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Olu, wysłałam priw, mam nadzieję że jakoś się uda spotkać i pospacerować.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

jutro rano będziemy z Aine i dzieciakami na placu zabaw przy wojska polskiego pewnie miedzy 10 a 11 moze ktoś chciałby sie przyłączyć?
    czerwcowa Natusia 2010

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów