Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 180 z 343

Wątek: Piaseczno

Chustonówka Awatar Aine
    Miejscowość
    okolice Piaseczna k W-wy

Domyślnie

Charlie u nas łyżeczka na życzenie dziecia albo do łapki albo z mamy łapki.
    Jak nie siedział karmiłam na kolanach i pilnowałam żeby był prosto. Dla swojego świętego spokoju obejrzyj ze 3 razy filmik o radzeniu sobie z zadławieniami i kiedy reagować. Marchewy bym nie dawała bo mój zawsze gdzieś jakiś kawał sobie wpchnie i jest problem. Najlepiej na poczatku wchodził brokuł.
    A przede wszystkim to się nie spiesz bo po moim widze że nie ma co cisnąć tylko dawać wtedy jak już dziecko nie może usiedzieć jak widzi jak ty jesz. No i większa przyjemność z BLW jak możesz dziecko posadzić w krzesełku.
    .................
    Ja się chętnie spotkałabym tylko kurczę ja niezmotoryzowana. Ale jakbyście miały transport chciały wpaść do Baszkówki to zapraszam. Zabawek i podłogi pod dostatkiem. Herbata i ciasteczka też się znajdą (bezmleczne i bezjajkowe co prawda ale zawsze

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Ja na karmienie łyżeczką nie mogę narzekać. Młoda kaszkę pomaga do buzi dotrasportować - łapie załyżeczkę i pcha do buziaka po same migdałki albo pastwi się nad nią swoimi bezzębnymi dziąsłami. Generalnie idzie sprawnie, ale tak na półsiedząco. Na półleżąco się nie da, bo Zu się podnosi do siadania, napręża i wygina, a jeść wtedy się nie da.

Chustonówka Awatar Aine
    Miejscowość
    okolice Piaseczna k W-wy

Domyślnie

Ja też nie narzekam bo wygląda to podobnie. Tylko ja jakoś niechętnie karmiłam na półsiedząco. Wolałam żeby posiedział chwilkę na moich kolanach ale żeby go papka nie zapychała. No ale to ja tak mam i pamiętam jak niewygodnie było. Teraz jak patrze na krzesełko to się cieszę że sam siedzi.
    Charlie ja Ci moge napisac co moj alergik jada jak masz watpliwosci co bezpiecznie podawac na poczatku. Nowym schematem bym sie bardzo nie przejmowala tzn zupka znaczy warzywka wiec jak podasz warzywko zamiast zupki to bedzie ok. A z kaszka dodatkowa mozesz sie wstrzymac az sie mala przestawi na trawienie warzywek bo kaszka moze byc zapierajaca i po co masz z zaparciami walczyc.
    Moj Jas ma prawie 8 miesiecy, od miesiaca chyba dopiero je kaszke wogole (chcialam zeby lepiej spal , dziobie warzywa sam odkad skonczyl 6mcy (no teraz juz je) a dopiero od kilku dni je 2 razy kaszke a raz "obiad warzywny lub miesno-warzywny". Dopajam go tez dopiero teraz bo jak podajesz piers na zadanie to zazwyczaj dziecko ma wystarczajaco wody ewentualnie warto dopajac jakby byly zaparcia (info od doradcy lakt.) Fakt że mały alergik więc powolne rozszerzanie diety wskazane ale chodzi mi bardziej o to zeby na spokojnie rozszerzac wg Twoich potrzeb a nie wg schematu.
    Ostatnio edytowane przez Aine ; 18-01-2011 o 19:54

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

A wiesz Aine, że wbrew temu co napisałaś Zu po kaszce robi kupę codziennie albo co drugi dzień. Poprzednio robiła co 3-4 dni. Może dobra ta kaszka którą daję?

Mam do Was pytanko - na jakim mleku podajecie kaszki? Ja jak na razie ciągnę na swoim, ale nie wiem jak długo dam radę.

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Ja na początku też na swoim, a potem na wodzie.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Dziś przez przypadek namierzyłam Klub Rodziców w Piasecznie. Z 8 wózków na dole stało. Ale nie udło mi się zajrzeć do środka, bo drzwi całe drewniane, a na wejście do środka nie miałam czasu. Spotkania są raz w tygodniu - we wtorki od 10:00 do 12:00. Może pójdziemy całą chustogrupą?
    Linkuję: http://www.klubrodzicow.yoyo.pl/

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

O widzisz, ja znalazłam tę stronę jakiś czas temu, napisałam do nich maila ale nikt nie odpisał więc stwierdziłam że może już się nie spotykają... to pewnie się wybiorę
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

hmm ze mną będzie już ciężko...bo wracam od wtorku do pracy. Bede miała co prawda jeden dzień wolny tygodniu, ale jeszcze nie wiem który Może za którymś razem uda mi się spotkać
    czerwcowa Natusia 2010

Chustonówka Awatar Aine
    Miejscowość
    okolice Piaseczna k W-wy

Domyślnie

A ja nie mam jak dotrzec...ale moze cos wymysle kiedys jak mąż bedzie z domu pracował. Strony to chyba oni nie odświeżają za czesto

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

No nie odświeżają życie na ichniejszym forum zdechło w okolicach maja 2010. Gdybym nie była i nie widziała, to uznałabym,*że już nie ma tych spotkań

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Domyślnie

hej, ja teraz pracuję codziennie więc odpadam...
    w naszym przedszkolu w Zal epidemia grypy! trochę mnie ta wiadomość przeraziła, młody świeżo po ospie, a ja w ciąży. nie podoba mi się wizja grypy w naszym domu

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Uuu, to niedobrze z tą grypą. A nie możesz Franka zabrać i trochę z nim w domu posiedzieć?

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Hej, hej Wybiera się ktoś do tego klubu rodziców we wtorek? Jam chętna

Domyślnie

charlie, no nie bardzo mogę z nim teraz siedzieć, bo muszę do pracy pochodzić ile dam radę. przydusiło nas, niestety. pociesza mnie to, że młody całą zimę zdrowy, poza ospą, ale to inna bajka. więc może jakoś się wywiniemy.

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Buuu, jednak nie idziemy dziś na to spotkanie. Zu kolejny ząb idzie i jest potwornie marudna... Już nie wspominając o częstych nocnych pobudkach.

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Ja się nie wybrałam chociaż też planowałam, ale za późno się zebrałyśmy. Może za tydzień...
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

te spotkania nie sa po 15 prawda? bo ja o tej godzinie jestem już w domu...i tak w sumie dzień coraz dłuższy. Przyszły tydzień nam odpada, jeszcze sie natka kurowac będzie (choć juz dziś duże świetałko w tunelu widać- w końcu ufff) ale w kolejnym chętnie na jakieś spacery czy cos?
    czerwcowa Natusia 2010

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Te spotkania są 10:00-12:00. A spacerek chętnie Zrobimy se chustowy lans po Piasie

Dziś byłam w outlecie w kółkowej - ależ się ludzie oglądali na nas. Ale noszenie w kółkach przez godzinę, to lekka przesada. Bark mnie napierdziela i nawet gorący prysznic nie bardzo pomógł...

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Hej, a co tu taka cisza?

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Jak dziecko ma 1 drzemkę w ciągu dnia to czas wolny staje się baaardzo cenny i nawet net trzeba ograniczać
    Dostałam odpowiedź na maila z klubu rodziców - po jakichś dwóch miesiącach Potwierdzili że spotkania aktualne. My niestety jednak odpadamy, Asia ustaliła sobie drzemkę na 11 - 11.30.

Charlie, ja jeszcze teraz noszę nieraz Asię w kółkowej około godziny - bo ją jedynie akceptuje - daję jakoś radę... ale próbuję kangurka na biodrze, o niebo wygodniej.
    Mialam nadzieję przekonać Młodą do plecaka, ale chyba za późno, za duża i ucieka Także zaczynajcie plecaki jak najwcześniej, bo to potem się przydaje, jak dzieć za duży na przód.
    Poza tym Młoda przekornie polubiła... wózek!
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów