Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 357

Wątek: Macie wózki?

demona
    Guest

Domyślnie

Nie używam wogóle, M sporadycznie

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Rzadko używam, jeśli już to dla starszej, Domiś od początku tylko chustowy (no ale łatwiej ponieść mi w chuście niemowlę niż dwulatkę wzrostu i wagi czterolatki )
    2 + 7 (2005-2018)

Chustofanka Awatar decylia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Najwięcej używają moi rodzice. Mi się czasami zdarza, lubemu też. Jak wyjeżdżamy z małą na wieś to lubimy wziąć wózek - fajnie jest małą wystawić w nim do spania na dworze, jak się daje

Chustonoszka Awatar aisinom
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie

jeszcze na spacerze w wozku nie był, wozek robi czasem za lozeczko

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Mój się kurzy już prawie rok
    Pójdzie na sprzedaż.
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chusteryczka

Domyślnie

Z bliźniakami to ja niestety muszę, jak chcę gdzieś sama wyjść. Ale zawsze sobie wtedy myślę, że gdybym miała jedno dziecko, to wózek stałby w kącie albo w domu służył za mobilne łóżko w dzień. Szkoda mi lasek, że muszą tyle w wozie jeździć, ale cóż...

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

jasne ze tak. jak ide na poczte obladowana paczkami (a tak jest zazwyczaj kilka razy w tygodniu), to nie wyobrazam sobie ich targac plus dziecko jeszcze . a w drodze powrotnej zakupy...i nie konczy sie na bochenku chleba czy paczce herbatnikow, zawsze jakies mleko trzeba przytargac, owoce, tu nagle proszek do prania, i inne ...okazuje sie potem, ze wracam obladowana jak osiol tak samo, jak wyszlam z domu.a nawet bardziej.
    i uprzedzajac-cotygodniowe zakupy w duzym markecie za pomoca auta sytuacji nie rozwiazuja;/

no,ale jak nie musze nigdzie isc, niczego wysylac ani niczego wracajac kupowac, to wozek zostaje w domu oczywiscie. a teraz wyprawy do pobliskiego parku czy plac zabaw to Nina woli odbywac na nogach...obawiam sie, ze bede musiala teraz chusty zamknac do nastania kolejnego chusciocha...

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

ja używam i niania też

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Używa tylko moja mama. Wózków u mnie mnogo-jeden u mamy, jeden w komisie, dwa w piwnicy .

Domyślnie

Używam i to często. Jeśli wychodze w czasie drzemki Oli to jak jest ciepło lubie usiąśc na lawce i poczytać książkę. Wychodzilam też tylko z wozkiem rok temu w upały.
    Często mam takie fazy, że np tydzien chodze tylko z chustą/nosidlem a potem tylko z wózkiem

Chustomanka Awatar fiolka
    Miejscowość
    sielsko pod Krakowem

Domyślnie

Ja dziś po kolejnej nieudanej próbie z wózkiem się poddaję i wózek idzie w odstawkę. Głęboka gondola - bo Wicek jeszcze nie siedzi. Nie daje się włożyć do wózka...ryk, wrzas, jazda też go nie uspokaja - dziś finał był taki, że niosłam go na jednym ręku (waży prawie 7kg) a drugą ręką starałam się pchać wózek, który zjeżdżał mi raz w prawo, raz w lewo. Ja się umęczyłam, Wicek niezadowolony i niewyspany i ogólnie porażka.
    A w chuście spokojnie sobie siedzi, ogląda i zasypia jak ma ochotę - a przy tym wszyscy na około zachwyceni Może ze spacerówką będzie lepiej.
    Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

używam, głownie do wożenia zakupów. i klamotów jak jedziemy gdzieś na cały dzień.
    jak Maciek był młodszy wózek służył tez do spania, i jako krzesełko gdy zdarzało sie nam latem jesc "na mieście"
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka Awatar szalotka
    Miejscowość
    50°00'45″N 20°59'19″E

Domyślnie

Używam wózka. Mały dużo lepiej sypia jednak w wózku. Gdy jest w chuście, budzi go każdy mocniejszy podmuch wiatru.

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Nie mielismy, nie mamy, i nie bedziemy miec wozka
    Nie byl nigdy potrzebny. Ani raziku
    Poza tym Malinowka nigdy wozka ani lozeczka nie akceptowala.
    Zakupy wieksze jesli musialam ja je robic sa wozone w wozku na zakupy. Tak jest latwiej

Normalnie rodzina chusto i MT talibow
    Ostatnio edytowane przez Malina ; 10-04-2011 o 17:04
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Ja używam na przemian z chustą

Domyślnie

Od kiedy Julka przekroczyła 12 kg uzywam poza tym przydaje sie na do wozenia całego "majdanu" do piaskowanicy, misia, wózeczka dla misia, jedzenia itp
    na krotkie dystanse nadal chusta!
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustofanka Awatar zyta
    Miejscowość
    Września

Domyślnie

Tymon był wózkowo - chustowy, ba nawet trzeci wózek już ma. Dwa poprzednie, choć rzadko używane nie podołały zjeżdżaniu ze schodów (ale nie były nowe, tylko po innych dzieciach). Majeczka wózka nie ma, dwóch i tak nie dam rady prowadzić . Gondoli nigdy nie miałam.

Chusteryczka

Domyślnie

generalnie używam jak już muszę. swój sprzedałam, mam teraz pożyczona na wieczne oddanie spacerówkę, używam sporadycznie - jak nie chce mi się na zakupy jechać samochodem, a odbywam je z mamą, która to lubi wózeczek powozić...
    K. 2009M. 2012

Chustonoszka Awatar edyta1411
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

mój stoi do usypianianiby mały lubi w wózku, ale mnie jakoś lepiej w chuście jak dziecia mam przy sobiemusze się nacieszyć póki jeszcze do noszenia bo następne trzeba będzie sprawić
    Julia 28,02,2004 ,Paweł 05,03,2007 ,Antek 05,05,2010 .
    http://eko-mama.blogspot.com/ moje pieluszki wielorazowe

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

były takie okresy, że nie używałam w ogóle (co innego moja mama, ona tylko w wózku wnuki wozi).
    ostatnio prawie wyłącznie wózek w użyciu. ciężko mi jest nosić młodego. sam w sobie nie jest ciężki ale jak ostatnio go niosłam w plecaku, to się serio przestraszyłam, że za wcześnie urodzę :/

za to zimą, jak były kopne śniegi, to tylko chusta wchodziła w grę. nie dało rady wózkiem wyjechać, a i ciąża młodsza, więc ja bardziej "nośna" byłam
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Uprawnienia umieszczania postów