Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 46789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 280 z 357

Wątek: Macie wózki?

Chustofanka Awatar MamaHani
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Nie wyobrażam sobie funkcjonować całkowicie bez wózka. Hania lubi wózek i bez problemu zasypia na dwu -trzy godzinne drzemki podczas spaceru. Póki co używamy jeszcze gondoli cały czas. Poza tym po zakupy spożywcze wyszłam parę razy w chuście i ciężko mi było potem donieść do domu, a tak wrzucam pod wózek i jedziemy. Z kolei wszystkie wyprawy komunikacją miejską, wyjścia żeby cokolwiek załatwić, krótkie wyjścia na spacer - tylko i wyłącznie chusta. Także u nas tak pół na pół wychodzi, choć ostatnio co raz częściej wygrywa chusta jednak.

Chustonówka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

My mamy dwa wózki ale od kiedy mamy chustę stoją nieużywane, pewnie parasolka przyda się jak Mati zacznie chodzić, na razie nie czuję potrzeby wózka.
    Na spacery chodzimy w chuście, jak jedziemy na zakupy to i tak Mati budzi się z chwilą wyłączenia przeze mnie silnika samochodu, wiec biorę go do chusty.
    Ostatnio rozważam zostawienie go z nianią, ale przyznam że myślałam o niani chustowej, ale może nie ma takowych - nie wiem, jeszcze nie zaczęłam szukać.

Chustomanka Awatar zewelinal
    Miejscowość
    Lubuskie

Domyślnie

mamy i używamy i sobie nawet chwalimy, chociaz jak ktoś wcześniej napisał jak w chuście jest córka to potem zajmuje się sama sobą a tak to mama i mama

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

My mamy i używamy. Właściwie to chyba nie mogłabym funkcjonować bez Mały śpi tylko na spacerach i tu chusta króluje, ale jak chcę coć w domu zrobić to się balkonujem i tu bez wózka byłaby bieda.

Chustomanka Awatar wrotka
    Miejscowość
    K-Koźle

Domyślnie

my mamy wózek, 3 w 1. Gondola dawno nie używana, z resztą Kinia już się w niej nie mieści, Na spacerówkę za szybko, bo nasza córa jeszcze nie siedzi używamy fotelika, zwłaszcza jak jedziemy na większe zakupy do dużych sklepów, wtedy przydaje się też koszyk na zakupy ale na spacery czy na mniejsze wyjścia w celach różnych, to tylko w chuście. Zwłaszcza jak przychodzi mi jechać autobusem Kinga w wózku krzyczała na cały autobus, a z chusty patrzy przez okno więc da się jechać

Chustofanka Awatar marika

Domyślnie

Mamy gondolkę i odkąd kupiłam kurtkę dla dwojga, wózek przydaje się tylko w domu - ostatnio Marysia upodobała sobie zasypianie właśnie w wózku z widokiem na choinkę . Na spacery tylko chusta! Maria zafascynowana ogląda świat, a jak się zmęczy, to się we mnie wtula i zasypia .
    Minka - sierpień 2011 i
    Zosinka - sierpień 2014

I jeszcze Ktoś

Chustofanka Awatar Wiewi00ra
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

A my nadal bez kółek
    Drogę wyznacza się idąc.

http://chabazie.blogspot.com/

Chustomanka Awatar deviltya
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

my mamy. przydatny był na początku bo fotelik w komplecie.
    a teraz zarasta pyłem

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

Mamy,nawet 3 i mlodszy jeszcze nigdy nie siedzial...

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Mamy wózki 2, ale ostatnio w ogóle nie używane, bo albo na własnych nogach maszeruje, albo w nosidle, albo na rękach .
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Chustoholiczka Awatar Paulina J.
    Miejscowość
    Warszawa/Nowa Praga

Domyślnie

Nasz jeden wózek właśnie powędrował do przyjaciół, których i tak szczerze namawiam na zachustowanie się. Drugi stoi w wózkowni... ot taka parasolka - na dłuższe wyprawy... Swoją drogą mam nadzieję, że jeszcze stoi

Z racji tego, że musimy kilka razy w tygodniu przemieścić się komunikacją miejską w godzinach szczytu wózek stoi odłogiem. Nie da się, po prostu się nie da, wejść z wózkiem do metra około 8 rano...

Chustomanka Awatar Ulula
    Miejscowość
    Poznań (Komorniki)

Domyślnie

My mamy 2 w 1 od siostry M. Na razie to jedyna opcja na spacery, bo nie mam ani kurtki ani osłonki czy polara . Jak się dorobię, natychmiast ruszam zachustowana zwiedzać okolicę .

Domyślnie

A ja nie mam w ogóle wózka
    Noszę w chuście od samego początku tzn jak miała 2-4 tygodnie
    nosiłam w elastyku(za dużo juz waży) i tkanej(to tej pory) a ma 6m3 tyg
    A teraz rozglądam się za MT bo zaczyna siadac

Chustofanka Awatar Wiewi00ra
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Piona oleczka!
    Drogę wyznacza się idąc.

http://chabazie.blogspot.com/

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

To i my do niewózkowych się przyłączamy. Byliśmy z wózkiem dwa razy - żeby przyjezdna teściówka mogła sobie popchać Jestem sama większość czasu, nie zniosłabym dziecka, wózka i psa z pierwszego piętra. W chuście myk myk z psem po okolicy, bez psa w dalsze rejony
    Przydawał się w domu jak była za malutka na leżaczek - do łazienki sobie wjechałam jak prysznic brałam, w kuchni na czas gotowania stał, jako kołyska też się sprawdzał. Teraz jest leżaczek-bujaczek, wózek się kurzy.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustonówka Awatar olo

Domyślnie

A ja mam wózek i w sumie kocham go tak samo mocno jak chustę (to sie wyłamałam ). Może to dlatego, ze marzyłam mieć taką spacerówkę już przy Tysi, a dopiero teraz się doczekałam. Pierwsze miesiące przede wszystkim chustowe. Teraz bardziej wózek (parasolkę maclarena mam) - wrzucam do niego tonę rysunków, prac plastycznych, ciuchów starszaka podczas powrotu z przedszkola, ale jak pada deszcz, śnieg to zamiast babrać się wózkiem wolę w chustę i oboje pod parasolem pomykamy...

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Jak zleciałam z wózkiem ze schodów tak się na niego obraziłam i nie używam za często.
    Bianka 04-09-2010

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Wozek jest dobry, zeby niesc dziecko i miec sie na czym oprzec, lzej sie nosi. Zwlaszcza z przodu, albo na boku, raz przeszlam ponad kilometr z dzieckiem w wiazanej w siodelko i gdyby nie wozek, ktory pchalam, pewnie bym szyja nie mogla ruszac. Pozniej delikatnie mnie bolalo w okolicy szyi i ramion, zastanawialam sie co mi jest... hehhe

Chustomanka Awatar Monik75

Domyślnie

Z dwójką bez wózka nie wyobrażam sobie, musiałabym nieść starsze na plecach, a młodsze z przodu, dzieci pewnie byłyby zachwycone, ale ja chyba bym padła po drodze do domu z przedszkola, a tak młoda zasypia w wózku po drodze, a starszaka jak się zmęczy (a męczy się oczywiście zawsze i to już po paru metrach) pakuję do kółkowej, i tak wędrujemy sobie do domku.

Chustomanka Awatar lice
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

Wózek jest i spełnia ważną rolę, Lena na spacerze tylko w nim potrafi ładnie długo spać w chuście też oczywiście zasypia, ale śpi o wiele krócej.
    Aga, mama Lenki 21.06.11 i Zuzanki 15.12.12

Uprawnienia umieszczania postów