Gondoli kilka razy jak się mała urodziła, potem na wyjeździe moja mama używała, a kilka dni temu uruchomiliśmy otrzymaną spacerówkę i mała zachwycona! Więc naprzemiennie używamy - chusta krótkie wypady z psem, do sklepu, w samochodzie i pod wózkiem też jest, a dłuższe spacery i plac zabaw ze starszą ostatnio w wózeczku.
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl
Używałam jak syn był malutki - wakacje spędziliśmy na wsi - lezał sobie spokojnie i patrzył na listeczki, spał
Chusta okazjonalnie - jak musieliśmy na moment wrócić do cywilizacji żeby coś załatwić
Potem synek skończył 6 mies, wózek sprzedaliśmy bo nie mieścił się w przedpokoju i fnkcjonowaliśmy jedynie z chustą
Odkąd mały zaczął chodzić,w ruch poszła spacerówka a chusty jakoś w odstawkę - młody lubi pospacerować w przerwach między jazdą wózkiem, lubi mieć duże pole widzenia
Gondoli nie mieliśmy. Spacerówkę głównie babcie używają. Ja może kilkanaście razy i większość tych spacerów kończyła się tak, że dziecko wracało w chuście kółkowej, a wózek pusty.
używam. coraz rzadziej, ale używam.
najczęściej wtedy gdy wybieram się na dłuższy spacer, Dzik zasypia wtedy snem kamiennym i śpi jeszcze po powrocie do domu.
na pocztę chodzę z Dzikiem w chuście, ale to z czystego wyrachowania. załatwiam wtedy wszystko w trymiga, bez kolejki.
myślę że wózek osiągnie u nas wkrótce status odświętnej atrakcji. przedwczoraj zamontowaliśmy na stelażu spacerówkę i dziecku prawie szczęka odpadła z radości, przez tę nową perspektywę![]()
Ostatnio edytowane przez Liv ; 10-04-2011 o 20:45
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
Dla Młodego wózek sporadycznie, a w zasadzie to już wcale...
Ala Młodej ostatnio częściej, bo choć Ona spaceruje głównie na nóżkach, to czasami Jej się jednak te dzielne nogi zmęczą i chce na rączki (bo niechustowa- jeszcze!). A że jest co dźwigać, to ratuje nas spacerówka- parasolka.
Temat posta możesz zmienić. Wyszukiwarka nie gryzie a w temacie: użyłam 3 razy za każdym razem przeklinając w duchu. Za to używa mąż i jedna z babć, druga używa na zmianę z chustą. Co do tego, że wózek mi nie podchodzi - może ten model (koleżanek wózki mogę prowadzić) a może oddalenie od dziecka mi nie pasuje.
Lucjan 20.11.2009, http://lucyferkiem.blogspot.com/
ja używam, ale kiedy ciepło, bo jakoś w mrozy to mi zimno i dziecku teź, przynajmniej tak mi się wydaje. mam taki super wózek, jeszcze po pierwszej córce został - amerykański jogger, ma 3 koła 16-calowych, lekko jedzie, przechodzi wzędzie, mimo że jest duży waźy niewiele. przy dobrej pogodzie na długie spacery na pieszo jest super. ale na takie spacery niezbyt często chodzę, więcej to latam po mieście z autobusu do metra i t. d. No i w chuście oczywiście![]()
Moje kochane dziewczynki - Marta (18.09.2006) i Agłaja (06.08.2010)
Nie, dziec zdecydowanie odmawiał. Przymierzam sie teraz do wpakowania w cześć spacerowkowa wózka, ale od tego nieuzywania coś mi z kółka powietrze schodzi. Ogólnie czesto żałuje, ze kupiłam wózek.
Ja też żałuję, że kupiliśmy wózek - zwłaszcza, gdy przeliczam jego wartość na unikaty
Jeździłam nim 2 tygodnie w lipcu, gdy podczas upałów 35+ nie dawałam rady nosić w chuście.
A teraz tata zabiera młodą "odświętnie" na przejażdżkę wózkiem na jeden spacerek po okolicy przez weekend i nawet jej się podoba!Ja jakoś nie mam serca, wolę chustę
![]()
{HomeBirthing . BreastFeeding . Co-sleeping . BLWeaning . BabyWearing . Cloth Diapering . Work at Home . Veg*n momma to Kiki girl (IX 2009) & baby Surprise (Spring 2012)}
A ja nabyłam niedawno
Po wątku Sylvetty o Joggerach, tak jakoś mnie naszło, że kupiłam spacerówkę.
Zakochałam się w tym wózku, sunie jak marzenie, no i o dziwo ojciec zaczął zabierać synalka na spacerki
No ale na spacer chyba nie będę z nim chodzić, bo się tak jakoś w głębi ducha wstydzę...
Mam nadzieję że teraz babki i ciotki będą wyprowadzać mi dzieciaki![]()
Mam wózek, ale używam go niezmiernie rzadko. Dla mnie jest to sprzęt bardzo niepraktycznyDuży, ciężki, nieporęczny... Szczerze to nienawidzę spacerów wózkowych. Zdarzały się tej zimy gdy nie było śniegu i latem gdy było nam za gorąco na chustę. Teraz stoi. Nie pamiętam, może miesiąc temu go użyłam z raz? Chodzimy z Basią na spacerki pieszo, a ona nieprzewidywalna jest wtedy i czasem nie wiadomo co z wózkiem zrobić jak mi dzieć poleci środkiem trawnika
A chusta grzecznie sobie czeka w torbie na swoją kolej
![]()
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
my nie używaliśmy przy młodszej wogóle,ponad rok sobie leżał złożony nikomu nie wadził aż nas wczoraj podkusiło.... nigdy więcejsię namordowaliśmy tylko
![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
U mnie wózek w ogóle nieużywany - gdybym kupiła nowy to bym nie mogła odżałować - na szczęście mam stary po Starszej.
Na początku Ewa jeżdziła w gondoli - zanim odważyłam się na wychodzenie na spacery w chuście. Gondola służyła trochę jako łózeczko w wakacyjne wyjazdy, no i na wakacjach w upały w dzień Ewa jeździła w wózku - wieczorem już w chuście.
Stelaż wózka przydawał się czasem do przewożenia fotelika.
Teraz wózek służy babci i ciociom jeśli chcą zabrać Ewcię a spacer, czasami jeszcze mąż bierze wózek jak idzie po zakupy - ja po zakupy i na pocztę chodzę w chuście i z torbą na kółkach.
Właściwie to powinnam już duzy wózek sprzedać, bo mam jeszcze spacerówkę. Jeśli pojawi się jeszcze jedno dziecko - spokojnie poradzę sobie bez wózka.
Mama Marty (12.03.2005) i Ewy (21.01.2010)
jak jade z mezem to bierzemy wozek a jak jade gdzies sama z 2 dzieci to biore tosiande w chuste. no i wozek obowiazkowo jak idziemy na piaskownice na dluuugie pogaduchy z mamuskami