No ja specjalnie do MAKRO w tej sprawie kiedyś dzwoniłam. Pani bardzo miło odpowiedziała mi, że niestety nawet w chuście nie można, ponieważ cały czas na hali jest duży sprzęt i może dziecku stać się krzywda. I powiedziała, że to nawet nie o dzieci chodzi, ale o ew. pozwyAle w niedzielę zapraszała
To było w Rybniku.
w Tourniu też tylko w niedzielę
wiecie, sama byłam kiedyś w inny dzień z zachustowaną Kalinką i byłam oburzona, ale w sumie się nie dziwię - to jest duża hurtownia, wózki, wysokie regały itp
skoro mają takie zasady i są konsekwentni a wychodzi że są - to moim zdaniem ok
można robić zakupy gdzie indziej albo przyjść na dzieciowy dzień)
makro rulez normalnie...
A w dzieciowy dzień regały się kurczą?
IMO z tymi wózkami to bezsens, zagrożenie że wjedzie w człowieka dorosłego jest dokładnie takie same, jak to że wjedzie w człowieka z dzieckiem w chuście.
To że wysokie regały i coś może na łeb zlecieć przemawia do mnie bardziej, ale przecież te regały w niedziele też tam są...
Mnie nie wpuścili kiedyś z dzieckiem w chuście do hurtowni AGD w Gdańsku, na bazie informacji o wysokich regałach.
w niedziele tylko wpuszczaj dziecia,a w inne dni wpuszcza jesli dziecko ma wiecej niz 140 cm wzrostu.wymogi bezpieczenstwa czy cos
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
mnie wyprosili kiedyś z HM, z działu dla dzieci!
bo Michał (miał wtedy rok) jadł chrupke kukurydzianą, a "w sklepie nie ma sprzątaczek, podłogi zamiataja sprzedawczynie, a dziecko nakruszy".
od tamtego czasu bojkotuje HM.
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
Pracowałam kiedyś w Makro na promocjach i widzialam jak oni układają towar - zawsze może coś spaść,naprawdę.Tak samo w Lidlu - układa się na styk,jak pracowałam to widziałam ile razy leci coś z góry (słoiki,butelki) tam po prostu wszystko jest upchane,na ścisk.I ryzyko naprawdę ogromne.
od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18
Doradca Noszenia ClauWi®
Głosować nogami czyli maszerować do sklepów życzliwych rodzicom z maluchami![]()