Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 67

Wątek: Dziecko w chuście w MAKRO

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Gavagai nie ma co dzielić włosa na czworo, bo jak zrobią odstępstwo dla dziecka w chuście,to za chwilę zleci się 10 innych osób z wielką buzią, że przecież oni też mogą, bo to, tamto i owamto...a tak nie wpuszczają nikogo i finito.
    JA tam jestem zdania, że jak mi czyjeś zasady nie odpowiadają, to omijam z daleka i tyle.

Chustoholiczka

Domyślnie

czysto teoretyzuję sobie
    ale nie raz, nie dwa przekonałam się już, że sztywne przepisy są nieżyciowe i utrudniają współpracę. a elastyczność o jakiej piszę, tylko w ramach zdrowego rozsądku i bezpieczeństwa.

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Makro, o ile pamiętam, to nie sklep, tylko samoobsługowa hurtownia. I z założenia ma być przyjazny nie rodzinom z dziećmi, tylko przedsiębiorcom zaopatrującym swoje firmy. A że powszechnie karta do makro jest wykorzystywana do robienia tańszych zakupów do domu, to już zupełnie insza inszość.

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kakot Zobacz posta
    Makro, o ile pamiętam, to nie sklep, tylko samoobsługowa hurtownia. I z założenia ma być przyjazny nie rodzinom z dziećmi, tylko przedsiębiorcom zaopatrującym swoje firmy. A że powszechnie karta do makro jest wykorzystywana do robienia tańszych zakupów do domu, to już zupełnie insza inszość.
    Ale ja na przykład jestem takim przedsiębiorcą, który chciałby zaopatrzyć swoją firmę i nie mogę tego zrobić, bo nie da się tam wejść z dzieckiem - nie zawsze jest przecież możliwość wyjazdu w niedzielę. I rozumiem jak najbardziej, że samobieżne dziecko nie powinno się w takim miejscu poruszać, ale niechodzące dziecko "na stałe" przytwierdzone do rodzica to inna sytuacja. Być może osoby odpowiedzialne za ten przepis należały do tej grupy ludzi, którzy wychodzą z założenia, że z małym dzieckiem się nigdzie nie wychodzi i ma ono leżeć grzecznie w łóżeczku.
    Raz byłam z Erykiem w chuście - zwrócili uwagę, ale na szczęście nie wyprosili.
    Wpadłam nawet na pomysł, żeby dziecku główkę schować i udawać, że tylko w ciąży jestem
    Ostatnio edytowane przez claribell ; 05-11-2010 o 14:09

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Powinnyście się cieszyć że dbają żeby się dzieciom krzywda nie stała (z potencjalną utratą zysków). Dziecko zawsze można z chusty wyjąć i wtedy już jest luzem.
    Ostatnio edytowane przez phoebe ; 05-11-2010 o 15:21

Chusteryczka

Domyślnie

nie bede wnikać czy rzeczywwiscie przepis jest dobry czy zly, jednak bardzo nie lubie tego sklepu, zarowno za polityke antyrodzinna jak i za ceny!, wszechobecny brud i to sprawdzanie koszyka przy wyjsciu, czuje sie jakbym naprawde kradła- zdecydowanie wole inne miejsca na zakupy

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

o tym że do makro z dziećmi wejść nie można to się przekonaliśmy jak Grzesiek był mały - proponowano nam np. zostawienie 4-latka samego (sic!) bez żadnej opieki przed wejściem przy stoliczku z klockami - podczas gdy my mieliśmy robić zakupy - oczywiście nie skorzystaliśmy z propozycji i w rezultacie przestaliśmy robić tam zakupy

kiedyś słyszałam (lub gdzieś czytałam), że nie został do makro wpuszczony dorosły człowiek-inwalida mający właśnie poniżej 140cm wzrostu - też tłumaczono się właśnie względami bezpieczeństwa - ochrona go nie wpuściła, bo nie sięgał do linii oznaczonej na bramce czy jakoś tak

teraz hurtowe zakupy robimy w selgrosie - tam dzieci są wpuszczane, tylko podpisuje się zobowiązanie, że bierze się za nie odpowiedzialność, ale z wózkami to rzeczywiście nie wpuszczają - z chustami i owszem
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klincus Zobacz posta
    Nas też wyprosili, ale powiedzieli, że w niedzielę z dziećmi można
    Czyli w tygodniu nie mozna z dziecmi ponizej 140 cm, a w niedzielę mozna, bo istnieje mała możliwośc potrącenia? Czyli na niedzielę, jak rozumiem, dostosowują makro do osobników poniżej 140 cm (może wtedy -zakładają- jest mniej ludzi, ale w niedzielę chyba nie, bo mój ojciec ma sklep spożywczy i włąsnie w niedziele jeździ po towar i wiem, ze w niedzielę w makro spory ruch jest...)

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

mnie wyprosili kiedyś z HM, z działu dla dzieci!
    bo Michał (miał wtedy rok) jadł chrupke kukurydzianą, a "w sklepie nie ma sprzątaczek, podłogi zamiataja sprzedawczynie, a dziecko nakruszy".
    od tamtego czasu bojkotuje HM.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magdailena Zobacz posta
    Czyli w tygodniu nie mozna z dziecmi ponizej 140 cm, a w niedzielę mozna, bo istnieje mała możliwośc potrącenia? Czyli na niedzielę, jak rozumiem, dostosowują makro do osobników poniżej 140 cm (może wtedy -zakładają- jest mniej ludzi, ale w niedzielę chyba nie, bo mój ojciec ma sklep spożywczy i włąsnie w niedziele jeździ po towar i wiem, ze w niedzielę w makro spory ruch jest...)
    ale nie ma dostaw i nie jeżdżą wózki widłowe
    o to tu chodzi.
    parę postów wyżej pisałam o tym.

Adriana, serio????????????
    o fuck.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

To nie jest tak, że chodzi o dostawę towaru. W nocy dostaw nie ma a w markecie praca wrze
    W niedzielę pracownicy mają zakaz od tej do którejś tam godziny ściągania palet z regałów i dlatego można wtedy wejść z dziećmi.
    Niestety linki, które mają oznaczać zakaz wstępu klientowi do alejki, gdzie jest aktualnie ściagana paleta z regału, jest ciągle łamany.
    Ponieważ pracowałam jako przestawiciel handlowy ds. rynku nowoczesnego coś wiem na ten temat Sama osobiście uniknęłam tylko nieszczęśliwego wypadku. Ściągano mi paletę z towarem mojej firmy i niechcąco zahaczona została paleta obok. Źle zabezpieczona folią. Mega karton się rozwalił i na głowę spadła mi połowa zawartości z tamtej palety. Były to na moje wielkie szczęście gąbki do kąpieli. Od tamtej pory sama trzymałam się z daleka. Na tych regałach wysokiego składowanie jest magazynowany towar. Innego magazynu nie mają oprócz Punktu Przyjecia Towaru.
    I uwierzcie nie jeden pracownik/serwisant miał tego typu głupi wypadek. Np. przejechanie mu po noce wózkiem.

O ile mnie pamięć nie myli w niedzielę od 22 mogą znów jeździć wózki.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

widzę, Pati, że z jednej branży jesteśmy

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    widzę, Pati, że z jednej branży jesteśmy
    Oooo, jak miło
    A pracujesz, bo mi umowy nie przedłużyli a w moim mieście nie ma za dużo ofert w tej branży
    Chcieć to móc

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

A w Selgrosie mają fajny system. Klikną skanerem i wiedzą gdzie dokładnie jest towar. I nie muszą ściągać 6 palet zanim znajdą to czego szukają, bo brak w półce tylko od razu wiedzą co gdzie jest
    Może dlatego wpuszczają dzieci, bo nie tracą tyle czasu na szukanie
    Chcieć to móc

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

w Makro już też mają ten system, na szczęście
    nie pracuję, po macierzyńskim zaproponowali mi teren województwa ... opolskiego.....
    oczywiście, pracowałam w woj.łódzkim (do 8 miesiąca ,żeby nie było..... )
    kocham korporacje!

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    w Makro już też mają ten system, na szczęście
    nie pracuję, po macierzyńskim zaproponowali mi teren województwa ... opolskiego.....
    oczywiście, pracowałam w woj.łódzkim (do 8 miesiąca ,żeby nie było..... )
    kocham korporacje!
    To ja miałam jeszcze lepsze przeboje i lepszą propozycję
    Chcieć to móc

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adriana Zobacz posta
    bo Michał (miał wtedy rok) jadł chrupke kukurydzianą, a "w sklepie nie ma sprzątaczek, podłogi zamiataja sprzedawczynie, a dziecko nakruszy".
    ja tam zawsze chodzę z dzieciem, no to jestem w szoku.
    K. 2009M. 2012

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    A w Selgrosie mają fajny system. Klikną skanerem i wiedzą gdzie dokładnie jest towar. I nie muszą ściągać 6 palet zanim znajdą to czego szukają, bo brak w półce tylko od razu wiedzą co gdzie jest
    Może dlatego wpuszczają dzieci, bo nie tracą tyle czasu na szukanie
    Na dzieci też klikają skanerem i wiedzą gdzie one są?

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

szok ciekawe czy u nas tez nie wpuszczaja z dziecmi. musze sprobowac
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

no szok

mnie się to w H&M nigdy nie zdarzyło choć nie raz w tym sklepie Anka albo Jasiek mieli chrupki w ręce lub coś tam innego

wiele sklepów ma info na wejściu że z jedzeniem nie można, bo wtedy można ciuchy pobrudzić, ale dla mnie ten zakaz dotyczy raczej napojów, lodów, gofrów, zapiekanek, hamburgerów, pizzy a nie chrupka jedzonego przez dziecko siedzące w wózku najczęściej

a ja często wchodzę z kawą na wynos i nikt mnie jeszcze z żadnego sklepu nie wyprosił
    Ostatnio edytowane przez tonya ; 07-11-2010 o 08:57
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Uprawnienia umieszczania postów