Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 104

Wątek: kryzys, przesyt rynku?

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Question kryzys, przesyt rynku?

Tak się zastanawiam, ostatnio zauważyłam, ze chusty na bazarku wiszą i wiszą, ceny lecą w dół. Jak zaczynałam forumowanie, to się ustawiały kilometrowe kolejki. Wiadomo, po unikaty są kolejki, ale ogólnie chyba dużo łatwiej kupić niż sprzedać. Za dużo chust na rynku wtórnym? Kryzys? A może mi się tylko wydaje, że kiedyś było inaczej?
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Forumki bogate,kupują nowe!

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

albo łatanie budzetów po wakacjach
    tak, kiedys było inaczej - jak chcialas dany model chusy, to szukało sie... po całym swiecie
    a jak sie cos "innego" pojawiło na bazarku to był szał
    plus kilometry dyskusji o modelach itp.

wszystko idzie do przodu
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Mi też się wydaje, że to powakacyjne dziury w budżecie domowym, początek roku szkolnego... Skumulowało się to wszystko i przestój jest
    Ostatnio edytowane przez ania ; 19-10-2010 o 11:25 Powód: literówka
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Domyślnie

mi się wydaje że firmy szaleją i co kilka dni jakaś nowość... przez co ciężko cokolwiek sprzedać - nadmiar robi swoje

i tak lepiej upolować sobie tą jedną jedyną i już niezmiennie z nią pozostać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania Zobacz posta
    Mi też się wydaje, że to powakacyjne dziury w budżecie domowym, początek roku szkolnego... Skumulowało się to wszystko i przestój jest
    e tam... potem bo świeta, bo 2 święta, bo wakacje i tak cały boży rok

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antonina Zobacz posta
    mi się wydaje że firmy szaleją i co kilka dni jakaś nowość... przez co ciężko cokolwiek sprzedać - nadmiar robi swoje
    też mi się tak wydaje.

Chusteryczka

Domyślnie

pamiętam jak szukałam swojej pierwszej chusty to szukałam szukałam szukałam i ciagle ktoś był w kolejce przede mną a teraz...mam wrażenie że czasami więcej postów jest w wątkach na kupię niż sprzedam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joleczka Zobacz posta
    pamiętam jak szukałam swojej pierwszej chusty to szukałam szukałam szukałam i ciagle ktoś był w kolejce przede mną a teraz...mam wrażenie że czasami więcej postów jest w wątkach na kupię niż sprzedam

też pamiętam te czasy...

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antonina Zobacz posta
    to prawda. kryzys nie wydaje mi się powakacyjny, już rok temu były pierwsze oznaki zastoju i mam wrażenie, że jest coraz gorzej.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

To samo przekłada się na ilość zamówień. Ale z obserwacji wiem że załamało się wszystko po wakacjach, ale na szczęście pomalutku idzie ku lepszemu W zeszłym roku po wakacjach było podobnie więc może to chwilowe i faktycznie ludzie łatają dziurę powakacyjną ?

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

kurczę dziewczyny, ja tak patrzę i aż mi przykro.
    bo np. kupiłabym triyellowa, uważam że wart swej ceny. Ale tkwię zagranicą z 3 chustami, przesyłka stąd dokądkolwiek (Włoszki nie noszą) to kilkanascie EUR, przesyłka do mnie - 50-60pln. I tak patrzę na te ceny i mnie boli, ze nie opłaca mi sie kupować przez te koszty wysyłki.
    Jak przyjadę do PL w grudniu to kto ode mnie kupi przed świętami używane chusty? jeszcze nowe, na prezent, to moze ktośby wziął. ale pewnie nei sprzedam ,a jak nie sprzedam ,to nie kupię, buuuu
    mi się wydaje, że to przez te nowe nowości, glównie przez Pawiszcza.....wrrr

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

A mnie się wydaje, że to przez te nowości wychodzące co chwilkę.
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

a mnie się już po prostu nic nie podoba :/
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atelka Zobacz posta
    a mnie się już po prostu nic nie podoba :/
    to też

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

stawiam na ogromną ilość nowości i rodzimych i zagramanicznych - rynek moooocno nasycony
    swoje limity sprzedałam dużo poniżej ich wartości

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

tez myslalam o zalozeniu takiego wątku. Wpadłam w pułapkę stwierdzenia" kup jak Ci sie podoba, najwyżej potem sprzedasz" - no niestety przynajmniej na razie tak to nie działa, i nawet uwielbiany kiedys tripink moj wisi i wisi. Kiedys juz go prawie bardzo szybko sprzedalam i teraz zaluje ze tego nie zrobilam. Dlatego teraz nie kupuje juz nic, w sumie to dwie chusty wystarczą + kółkowa
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    stawiam na ogromną ilość nowości i rodzimych i zagramanicznych - rynek moooocno nasycony
    swoje limity sprzedałam dużo poniżej ich wartości
    czyli dobrze mi się wydawało
    pamiętam, ze często pojawiały się rady na forum: "nie kupuj samoróbki tylko firmową, odsprzedasz potem z małą stratą albo nawet z zyskiem" a okazuje się, że ta strata nawet duża.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka Awatar Dr.Obinka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cieszę się, że poprzestałam na dwóch chustach + elastyk (trzymam go dla kolejnego ). Myślałam, że ten zastój to sezonowy, ale z tego, co piszecie wygląda, że to się chyba utrzyma.

Czy może mi ktoś wyjaśnić, o co chodzi z tym pawiszczem? To to szare w białe pawie? Że ładne? Że dobry materiał? Czy że drogie? Nie rozumiem

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Pamiętam jak półtora roku temu wisiały na straganie czerwone liście za 400. Nie załapałam się, kupiłam u Vegi za 495, sprzedałam kilka miesięcy temu za niewiele ponad 200. Myślę że rynek chust powoli normalnieje, tzn. jest jak z innymi przedmiotami - sprzedaż używanego za max połowę ceny.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Uprawnienia umieszczania postów