Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 114

Wątek: o co tyle hałasu?

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dajcie mi kontakt do ww.Dominiki, nie moge jej znalezc. juz sie zarazilam szukam pieluch. a tetrowek mam chyba ze 40szt choc niestety zwykle i prostokatne w dodatku, ale szkoda mi kupowac nowe. co zrobic?

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

szokam, a jakie Ty masz dziecko, bo nie pamiętam? Dla noworodka i małego niemowlaka zwykła tetra wystarczy, my używamy i jest ok. Potem wiadomo, za mało chłonna, ale jak masz to nie wyrzucaji spróbuj, z dobrym otulaczem będzie w porządku. Możesz kupić kilka porządnych to zobaczysz różnice - jak lubię składane bambuski kikko, ale dla Asi ich nie używam bo mi szkoda, niech te płynne kupy lecą w zwykła tetrę.
    A Dominika to pewnie dominika79 - napisz do niej priv, naprawdę robi świetne otulacze (tylko ma teraz jakieś zawirowania z kompem).
    Ostatnio edytowane przez Iwka ; 25-03-2010 o 13:51
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szokam Zobacz posta
    dajcie mi kontakt do ww.Dominiki, nie moge jej znalezc. juz sie zarazilam szukam pieluch. a tetrowek mam chyba ze 40szt choc niestety zwykle i prostokatne w dodatku, ale szkoda mi kupowac nowe. co zrobic?
    Dokupić otulacze, a pieluszki składać w origami.

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

ja w wielo wpadlam po uszy!!!
    a pierwszym aspektem bylo EKO - czyli zdrowa pupa i zdrowe srodowisko, bo mniej smieci bedziemy produkowac...
    i niestety, ale sie przejechalam na wstepnie,bo moj syn, ktory uzywajac huggiens nie mial wlasciwie zadnych problemow ze skorka, nagle zaczal miec odparzenia...ale sie udalo i wiem gdzie blad robilam - za duzo olejkow eterycznych i slabe plukanie...
    poki co taniej na tym nie wychodze, a wrecz odwrotnie...niestety, jak pisalam wyzej wpadlam po uszy w nalog zwany pieluchomania
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    szokam, a jakie Ty masz dziecko, bo nie pamiętam? .
    mam synka 22mies (11kg) i czekam na drugiego na dniach.

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

szokam - a wybierasz sie w sob pojutrze do Mamaija?
    mozemy pogadac jesii jeszcze chcesz (bo calego watku mi panna nie da przeczytac
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

tetra, ale na pewno nie origami, ale tak, jak pisała Magda 1980 w zwykły prostokąt, żeby Ci wyszła wkładka. Wkładasz między nogi, na to otulacz i gotowe! Proste i tanie

A co do pytania, to dla mnie za mało tego hałasu o wielo!
    Ostatnio edytowane przez ewinka ; 25-03-2010 o 15:29

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a o co chodzi z reczniczkami z Ikei o ktorych czytam co i rusz jako wkładki? jakies specjalne? ma ktos linka, zdjecie?

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

wezme w sob na spotkanie reczniczki to zobaczysz

na wkladke nada sie wszystko co chlonne - sciereczki z mikrofibry tez
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dziekuję wam wszystkim. chyba musze zacisnąć kolana do soboty bardzo chce sie wielu rzeczy jeszcze dowiedziec na zywo.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

To jak najbardziej zwykła tetra, zdążysz potem dokupić coś chłonniejszego. My lecimy na tetrze i formowankach (głównie na noc) i kilku kieszonkach (głównie na wyjścia).
    No chyba że Ci się urodzi księżniczka na ziarnku grochu Tetra zwykła robi się sztywna trochę, jak dziecko będzie miało bardzo wrażliwą skórę, to lepiej bawełna organiczna albo bambus. Chociaż ja na tetrę kłade wkładkę polarową, więc ta sztywność nie przeszkadza.
    Ostatnio edytowane przez Iwka ; 25-03-2010 o 15:25
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014

Chustomanka

Domyślnie

A co to za spotkanie Mamaija?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    To jak najbardziej zwykła tetra, zdążysz potem dokupić coś chłonniejszego. My lecimy na tetrze i formowankach (głównie na noc) i kilku kieszonkach (głównie na wyjścia).
    No chyba że Ci się urodzi księżniczka na ziarnku grochu Tetra zwykła robi się sztywna trochę, jak dziecko będzie miało bardzo wrażliwą skórę, to lepiej bawełna organiczna albo bambus. Chociaż ja na tetrę kłade wkładkę polarową, więc ta sztywność nie przeszkadza.
    Rozumiem, że Asię zawijasz w tetrę - czy ona jej nie drapie? Ja pytam, bo mam tetrę średnio miłą i myślę już o następnym dziecku, jak to będzie. Będę kładła wkładkę bambusową, ale i tak brzuszek otoczony tą tetrą - może to dziecku przeszkadzać?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

bambus też twardnieje i robi się szorstki,tak samo konopie.
    warto namoczyć bądź wygotować takie szorstkie pieluchy w wodzie z kwaskiem cytrynowym wtedy zmiękną,ale są o tym inne wątki na podforum.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

My od 5-go miesiąca przeszliśmy na EC, więc zakupiłam 2 otulacze i trochę tetry na początek. To była główna przyczyna. Tak jak piszą dziewczyny, to pralka pierze, pieluchy same schną, a składanie to minuty. A jaką teraz mój syn ma ładną pupke W jedno nigdy takiej nie miał. Teraz próbujemy inne pieluchy i chętnie bym nakupowała dużo nowych ale kasy brak Poza tym nie śmierdzi stos pampersów. I męża nie muszę co dzień wysyłać ze śmieciami (w zimie nie był zachwycony, ale smród był nieziemski...).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    bambus też twardnieje i robi się szorstki,tak samo konopie.
    warto namoczyć bądź wygotować takie szorstkie pieluchy w wodzie z kwaskiem cytrynowym wtedy zmiękną,ale są o tym inne wątki na podforum.
    Magda, ale moja tetra taka już jest, od nowości Dlatego moje pytanie było o to, czy to może dziecko jakoś drapać, czy może przesadzam?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

to znaczy raczej nie będzie drapać.
    ja w szpitalu po porodzie używałam na pupę noworodka tetry szpitalnej,wiadomo że milutka to ona nie była i nic złego się nie działo.
    rozumiem że używałaś już tej tetry na Tusi?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

a,jest jeszcze jeden sposób na miękkie pieluchy.zabiera więcej czasu ale jak ktoś ma wątpliwości co do miękkości pieluch to może wypróbować.
    jak złoży się pieluchę w prostokątną wkładkę to żelazkiem trzeba przejechać po obu stronach tej wkładki.
    cały zestaw poskładanych pieluch zajmuje tylko parę minut,no i nie trzeba wszystkiego na raz robić.
    taki sposób nie likwiduje chłonności pieluchy a wyraźnie ją zmiękcza w miejscach stykania z ciałem.
    natomiast przy składaniu w latawiec nie działa oczywiście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    to znaczy raczej nie będzie drapać.
    ja w szpitalu po porodzie używałam na pupę noworodka tetry szpitalnej,wiadomo że milutka to ona nie była i nic złego się nie działo.
    rozumiem że używałaś już tej tetry na Tusi?
    Tak, ale jak była malutka, to niewiele, bo nie znałam prawdziwych wielo, więc nie mając otulaczy, raczej rzadko ją w tetrę wkładałam. Potem szybko przeszłam na system robienia z tetry wkładek, więc tylko przy pupie - jakoś mi się wydaje, że ta skóra mniej wrażliwa niż brzuszek i boczki.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    Rozumiem, że Asię zawijasz w tetrę - czy ona jej nie drapie? Ja pytam, bo mam tetrę średnio miłą i myślę już o następnym dziecku, jak to będzie. Będę kładła wkładkę bambusową, ale i tak brzuszek otoczony tą tetrą - może to dziecku przeszkadzać?
    nie zawijam - składam w mały prostokąt, więc na brzuszku nic nie ma.

Uprawnienia umieszczania postów