Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 114

Wątek: o co tyle hałasu?

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    nie zawijam - składam w mały prostokąt, więc na brzuszku nic nie ma.
    I na to otulacz PUL?
    Ja bym jednak nie chciała PULa przy ciałku (tam gdzie nie ma pieluszki) - to takie moje osobiste świrnięcia, ale sama też bym PULa nie chciała przy skórze
    A z kolei do wełnianego otulacza to przy kupce wiadomo...

Chustonówka Awatar klaxa

Domyślnie

Ja jestem pielucho-nówka, bo w sumie od niedawna na wielo jesteśmy. U nas początkowo głównym powodem zmiany typu pieluch był aspekt ekonomiczny, który szybko legł w gruzach, bom wpadła w nałóg kupowania wielo więc już ekonomicznie nie jest. Kolejny powód to bo bardziej mi się podobają wizualnie. Są miękkie, kolorowe; uwielbiam to całe zamieszanie-pranie, wieszanie, potem składanie, rozważania nt którą dziś/teraz zakładamy? Uwielbiam to-serio serio Mój mąż też się wkręcił-jemu najbardziej podobają się o dziwo formowanki. Chociaż z przerażaniem patrzy na toniejący stan naszego konta to pomimo tego uważa że wielorazowe pieluszki są milion razy lepsze od byle jakiego pampka

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    I na to otulacz PUL?
    Ja bym jednak nie chciała PULa przy ciałku (tam gdzie nie ma pieluszki) - to takie moje osobiste świrnięcia, ale sama też bym PULa nie chciała przy skórze
    On dotyka ciała tylko po bokach właściwie. Ale może Ci się spodoba Imse Vimse, on ma ten pul mniej śliski, taki przyjemny w dotyku.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka Awatar fizbach
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Ja używam tetry + otulacza. Tetrę mam ekologiczną oraz zwykłą i muszę przyznać, że nie zauważyłam różnicy w chłonności
    Na tetrę kładę specjalne papierki, tak więc nie ma kłopotu z kupą

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    I na to otulacz PUL?
    Albo uszyj sobie taką kieszonkę: http://www.chusty.info/forum/showthr...ighlight=tutek i do niej wkładaj tetrę.
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

a ja powiem tak, do niedawna sama miałam obawy, bo my z tych późno wyedukowanych dawkowałam sobie po pieluszce, aż nagle się okazało, że mam całkiem piękny komplet, używam ich bez przerwy i UWIELBIAM!!! I Hanka też, zero odparzeń, zero środków na odparzenia, wiaderko z pokrywką w łazience i olejek herbaciany, a tyle radości
    POLECAM POLECAM POLECAM!!! ręcyma i nożyma aaa i jestem leniem śmierdzącym
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Domyślnie

A jak ja jestem leń, a wielo i wszystko to wokół UWIELBIAM!!!

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    bambus też twardnieje i robi się szorstki,tak samo konopie.
    warto namoczyć bądź wygotować takie szorstkie pieluchy w wodzie z kwaskiem cytrynowym wtedy zmiękną,ale są o tym inne wątki na podforum.

a możesz podrzucić linka? bo moja tetra w sumie też już dość twarda.

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    A co to za spotkanie Mamaija?
    Łódzki KK sie spotyka w ost sob miesiąca w sklepie Mama i ja
    zapraszamy
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    Albo uszyj sobie taką kieszonkę: http://www.chusty.info/forum/showthr...ighlight=tutek i do niej wkładaj tetrę.
    Właśnie tam napisałam, że mam zamiar, ale prostszym sposobem

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

A no widzisz
    Chociaż dla mnie łatwiej po prostu położyć kawałek polaru.

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

1. bo chcę mieć wnuki
    2. bo... to mnie kręci oszalałam na punkcie pieluszek wielo i od 5 mcy szukam tej idealnej. Fajna zabawa: sprzedaję, kupuję, testuję, sprzedaję

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klaxa Zobacz posta
    Ja jestem pielucho-nówka, bo w sumie od niedawna na wielo jesteśmy. U nas początkowo głównym powodem zmiany typu pieluch był aspekt ekonomiczny, który szybko legł w gruzach, bom wpadła w nałóg kupowania wielo więc już ekonomicznie nie jest. Kolejny powód to bo bardziej mi się podobają wizualnie. Są miękkie, kolorowe; uwielbiam to całe zamieszanie-pranie, wieszanie, potem składanie, rozważania nt którą dziś/teraz zakładamy? Uwielbiam to-serio serio Mój mąż też się wkręcił-jemu najbardziej podobają się o dziwo formowanki. Chociaż z przerażaniem patrzy na toniejący stan naszego konta to pomimo tego uważa że wielorazowe pieluszki są milion razy lepsze od byle jakiego pampka

oj, na dłuższą metę to będzie ekonomicznie - im wiecęj dzieci, tym taniej
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wszystkie wzniosłe argumenty popieram uznaję i uważam za swoje

a teraz..

No mam świra na punkcie tych szmat i tyle jedni buty, inni torebki, a ja obkupuję się pieluchami wielo.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Wszystkie wzniosłe argumenty popieram uznaję i uważam za swoje

a teraz..

No mam świra na punkcie tych szmat i tyle jedni buty, inni torebki, a ja obkupuję się pieluchami wielo.
    hahaha - ja mam podobnie - szkoda tylko, że u mnie bieda piszczy, ale dlatego cieszę się na myśl o drugim dziecku, bo planując je, już powoli kupuję - świetny mam argument

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

nakręciłam się a im dalej w las tym więcej drzew. już myślałam, że coś wiem, a teraz zaczynam się zniechęcać bo dostaję mętliku w głowie. tyle nazw, tyle firm i rodzajów. kupować nowe, czy używane, firmowe, czy szyte przez dziewczyny z forum?ciągle czytam, że coś się dziewczynom nie sprawdza, bo a to odciska nóżki, a to przecieka, a to się mechaci albo odpadają napy. oszaleć idzie. jednak z pampersami jest prościej. uff. ja naprawdę chcę, tylko jak się nie zgubić?

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

nie zniechęcaj się
    nie ma chyba pieluchy, co do której wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że jest beznadziejna. albo przeciwnie - że super, jedna jedyna, najlepsza. każdemu odpowiada coś innego i dopóki sama trochę nie popróbujesz, nie będziesz wiedzieć, co akurat Tobie pasuje.
    jeśli dopiero zaczynasz z wielo, lepiej nie inwestuj za dużo, kup kilka różnych pieluszek, może właśnie używanych na bazarku, i sprawdź, czy wielo w ogóle Ci odpowiada. nie spodoba się, sprzedasz dalej, spodoba, dokupisz więcej. powolutku
    czasami na bazarku pojawia się pielucha, którą np. ja też mam i uważam, że jest genialna. a ktoś sprzedaje "prawie nową, raz użytą". i wtedy się dziwię - jak to możliwe, że ta genialna pielucha komuś nie podpasowała. po czym sama sprzedaję jakąś super pieluchę prawie nową, bo... kolor mi się znudził myślę, że takich wariatek jak ja na tym forum jest więcej

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca Zobacz posta
    myślę, że takich wariatek jak ja na tym forum jest więcej
    ja przyznaje się do tego wariactwa

szokam pocieszę cię, że każda z nas miała na początku taki mętlik w głowie jak ty To jest zupełnie normalne

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emmaline Zobacz posta
    oj, na dłuższą metę to będzie ekonomicznie - im wiecęj dzieci, tym taniej
    Akurat! Ja przy drugim dziecku kupiłam maszynę do szycia (nie była tania) a teraz wydaję majątek na pule, bambusy i rzepy. I myślę o napownicy

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klaxa Zobacz posta
    Kolejny powód to bo bardziej mi się podobają wizualnie. Są miękkie, kolorowe; uwielbiam to całe zamieszanie-pranie, wieszanie, potem składanie, rozważania nt którą dziś/teraz zakładamy? Uwielbiam to-serio serio
    Podpisuje sie!!!
    Z tym ze u mnie to glowny i jedyny powod

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Uprawnienia umieszczania postów