Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Pieluszkowe dziwactwa, zboczenia i skrzywienia :)))

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Pieluszkowe dziwactwa, zboczenia i skrzywienia :)))

Proponuję wątek (inspiracja z innego forum), w którym opiszemy nasze pieluszkowe odpały

Słyszałam już o dziewczynach, które sprzedają swoje ubrania, żeby kupić pieluszki.
    Mnie z kolei mąż pokazał dziś nowy polar, który dostał w pracy, a moją natychmiastową myślą było, żeby pociąć go na wkłady

(mam nadzieję, że podobnego wątku nie było, jak był, to tnijcie)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

U mnie:
    Co by tu sprzedać, żeby mieć pieniądze na nowe pieluszki z nowymi wzorami?
    Co by tu zrobić, by moje prawie odpieluchowane dziecko (sika tylko w nocy) korzystało często z pieluch (a więc potrzebuje to trzeba kupić)?
    Trzeba zrobić następne dziecko, by móc swobodnie kupować nowe pieluszki!
    Kurczę, dziś znowu widziałam nowe kieszonki z nowymi ślicznymi wzorkami- i co teraz? Córce już prawie niepotrzebne, a kusi jak nie wiem co.

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    U mnie:

Trzeba zrobić następne dziecko, by móc swobodnie kupować nowe pieluszki!
    O TO TO właśnie M mi zaproponował

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

Ja kupiłam polar i pociełam na wkłady, a teraz chętnie go odsprzedam, bo przeszliśmy na NHN i ich nie używam. Podobnie rzecz ma się z pozostalymi pieluszkami, które kupiłam bo śliczne i mogą się przydać a wogóle ich nie używam. Tak więc minął mi ten obłędny czas kupowania pieluch. Ale fakt - jak tylko jakaś gotówka sie pojawiła to zaraz szukałam "na siłę" pieluch i innych wspomagaczy wmawiając sobie że są niezbędne.

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

hm ja tam zboczeństw i dziwactw nie mam- wszystko używam ciągle
    Więc chyba jednak DOBRZE wydaję pieniądze
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chusteryczka

Domyślnie

ja wymieniałam swoje ciuchy na pieluchy na forum w dziale wymiana

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Znalazłam zachomikowaną stówkę - pierwsza myśl - "jak dobrze pójdzie będą za to ze dwie pieluszki" Nie nowe buty, szminka itd.itp, tylko PIELUSZKI! Odpał.

Chustomanka

Domyślnie

Moje dziwactwa to jedno.
    Ale jak mi mąż przesyłając pieniądze wpisał w tytule: Pewnie na pieluchy - to się uśmiałam.

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zzagatka Zobacz posta
    Ale jak mi mąż przesyłając pieniądze wpisał w tytule: Pewnie na pieluchy - to się uśmiałam.
    bombowe
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Fajnego masz męża Myślę, ze takie przelewy niejedna tutaj chciałaby dostać.

Chustomanka

Domyślnie

Tia... że za te pieniądze rozsądna matka musi też kupić jedzenie to insza inszość. Ale mąż i owszem momenty miewa

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zzagatka Zobacz posta
    Moje dziwactwa to jedno.
    u nas cos w tym guście. ja do m: wylicytowałam kolejne aukcje, mówie Ci super....
    on: co, pewnie kolejna chusta, w super cenie
    ja: nie.... zgadnij co?
    on: jak nie chusta to na bank pieluszki

ciekawe skad wiedział
    K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Hmmm, nosi mnie żeby to z siebie wyrzucić, no i pomyślałam, że może jednak tutaj bym mogła
    Ja też mam odpały pieluchowe, ale kupowanie już mi trochę przeszło... przeszło mi na szycie pieluch dla Antka. Normalnie jak nie uszyję nic przez kilka dni to jestem zła, tak, że prawię gryzę, albo łapię doła. A jak uszyję (co przy moich maluchach bywa bardzo trudne), to normalnie świat od razu piękniejszy. No i ciągle, naprawdę w każdej sytuacji myślę co by tu w pieluszce poprawić, co zmienić, by ta następna była jeszcze lepsza. A jak ubiorę Antka w taką pieluchę, to się nie mogę napatrzeć. A że dzieć wymaga częstego noszenia na rękach, bo odbijanie po jedzeniu trwa godzinami... to często przechodzę koło lustra i przyglądam się odbiciu pieluszki w lustrze... (tak jakbym oglądała siebie w nowej kiecce)
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

dokebu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez araszara Zobacz posta
    ... to często przechodzę koło lustra i przyglądam się odbiciu pieluszki w lustrze... (tak jakbym oglądała siebie w nowej kiecce)
    Mam podobnie tyle że mój "dzieć" ma robione sesje zdjęciowe w pieluchach

Zzagatka mój mąż zazwyczaj w przelewach mi wypisuje coś w rodzaju "Na waciki" ale koniecznie z dopiskiem "Ma Ci starczyć do..." a ile wydałam na pieluchy to mu nie powiedziałam i cicho sza... NIE POWIEDZCIE MU CZASEM

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

Z tą 100 się uśmiałam. Dzisiaj mi się przypomniało, że bank ma mi przelać 100 na konto i oczywiście zaczęłam zastanawiać się, jaką pieluchę kupię. To samoz prezentami dl;a dzieci, dostały kasę a ja od razu na pieluchy przeliczam

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

O, mam nowe dziwactwo - tak się podjarałam kupowaniem pieluszek na bazarku, ze próbowałam dwa razy kupić tę samą, na dodatek za drugim razem podając WYŻSZĄ cenę.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mnie sie w ciąży- wtedy gdy kompletowałam wyprawkę pieluchową- pieluchy śniły co noc!tak przez 3 miesiące
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wyjmuję dziś pieluchy z wiadra coby do pralki je wsadzić, a tam... pampers w kulkę zwinięty
    Na noc zakładamy jednorazówki, mąż nieprzytomny rano zapomniał, że ich się nie pierze

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul-kaa Zobacz posta
    Wyjmuję dziś pieluchy z wiadra coby do pralki je wsadzić, a tam... pampers w kulkę zwinięty
    Na noc zakładamy jednorazówki, mąż nieprzytomny rano zapomniał, że ich się nie pierze
    najwyższa pora na zmiane

a ja podchodze do pieluszek z pewnym żalem za kazdym razem jak mała siada na nocnik
    i nakręcam męza że szkoda sprzedać te wyselekcjonowane pielszki jak mogą jeszcze jedno dziecko wspomóc i wyliczam ze mniej kosztowne to

Domyślnie

U mnie to dopiero początki szajby pieluszkowej, aż się boję, co będzie potem...W piątek m. ma urodziny, odkładałam pieniądze na prezent dla niego...i jakos tak bez wiekszych wyrzutów sumienia WSZYSTKO wydałam na pieluchy... małż wyrozumiały jest, na prezent poczeka

Uprawnienia umieszczania postów