Strona 391 z 807 PierwszyPierwszy ... 291341381383384385386387388389390391392393394395396397398399401441491 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,801 do 7,820 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniakom Zobacz posta
    Baśniobór jest świetny, ale ja bym go nie proponowała siedmiolatkowi. Jest w nim wiele zła i dość okrutnych scen. Oznaczenie na książkach jest 9+. Moja córka czytała w wieku 10-11 lat i mocno przeżywała.
    Tu podobna opinia: http://otkaczyta.blogspot.com/2013/0...la-dzieci.html
    O Harrym Potterze myślę tak samo, choć tam pierwsze dwa tomy ewentualnie. Choć wydaje mi się, że nie od parady bohater ma 11 lat w pierwszej części...

Ale - jak tu już wielokrotnie się okazało na forum - ja jestem bardzo zachowawcza, jeśli chodzi o konfrontowanie dzieci ze złem i okrucieństwem.
    Bardzo różnie jest z tym doborem książek do wieku. Ja jeszcze mam dziecię małe. Ale np moja siostra ma bardzo luźny stosunek to tego, co czytają i oglądają jej dzieci.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia2809 Zobacz posta
    dziewczyny pomóżcie bo szukaj odmawia mi posłuszeństwa wiem, że w wakacje pytałam Was o książki dla 5 latka, miałam tam od Was całą listę ale nie mogę znaleźć mojego zapytania, szukaj znajduje tylko moje wypowiedzi z ostatnich 2 dni :/
    Ja z mojej strony mogę polecić
    -Mama Mu
    -Tappi ( są 4 książeczki z opowiadaniami, są jeszcze grubsze Przygody Tappiego- ale nas nie wciągnęły)
    -Tato , pojedźmy na grzyby i inne - autor Majaluoma
    -wszelkie Nusie i inne autorstwa Pija Lindenbaum
    moja ulubiona:Filip i mama, która zapomniała
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Znalazlam na amazonie polska wersje Chłopiec i pingwin
    http://www.amazon.com/Chlopiec-pingw.../dp/B00C3UQLAI

tylko 45$
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A jak się Wam podobają Dyrdymałki Strzałkowskiej?

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia2809 Zobacz posta
    dziewczyny pomóżcie bo szukaj odmawia mi posłuszeństwa wiem, że w wakacje pytałam Was o książki dla 5 latka, miałam tam od Was całą listę ale nie mogę znaleźć mojego zapytania, szukaj znajduje tylko moje wypowiedzi z ostatnich 2 dni :/
    znalazłam Twoje pytanie, ale o książki dla czteorlatka http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post2545339 (co nie znaczy że w następnym roku nie pytałaś , akurat o mi się udało znaleźć)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

A ja mam pytanie z innej beczki - jak kupujecie książkę i jest audiobook, to którą wersję wybieracie, papierową czy do słuchania?

Bo mam teraz na tapecie Mikołajka i Mity Inkiowa i zastanawiam się czy nie wziąć obu w audiobooku.
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucy van Pelt Zobacz posta
    A ja mam pytanie z innej beczki - jak kupujecie książkę i jest audiobook, to którą wersję wybieracie, papierową czy do słuchania?

Bo mam teraz na tapecie Mikołajka i Mity Inkiowa i zastanawiam się czy nie wziąć obu w audiobooku.
    ja na papierze, moje dzieci odmawiaja sluchania jak czyta ktos inny niz matka ale jak bede musiala znowu zaczac Mikolajka od poczatku (a zanosi sie coraz bardziej), to sie chyba i na audiobook skusze, zapre, ze albo to albo nic i tyle (ewentualnie niech F czyta mlodemu, co mi tam )
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

u mnie taj jak u Natali.
    kupilam Mikolajka w audiobooku, magiczne drzewo, dzieci z bulleryn. nic nie chwycilo:/
    a nie, przepraszam. mity greckie kasdepki dostal w prezencie i sluchal hehe
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

No właśnie u mnie słuchają - wszystkie Pippi i inne czytane przez Jungowską, Pana Kuleczkę, teraz Mikołajka z biblioteki (zachwycił ich ). Mają zwyczaj zasypiać przy audiobookach wcześniej przeczytawszy coś z rodzicami.
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chusteryczka Awatar kiamara

Domyślnie

Moja L. słucha audiobooka, jeśli zna książkę, a najlepiej jak ma ją przed oczami i sobie razem ogląda. Wyjątkiem są baśnie rosyjskie, ( dostanięte zresztą kiedyś w lidlu ), tych słucha bez książki, ale jak robi coś innego, np. rysuje. Nie chwyta raczej samo słuchanie, chyba że są to krótkie rzeczy.

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

u nas audiobook musi leciec w tle, jak sie bawia. jak chce wylaczyc, bo ilez w kolko mozna sluchac tego samego, to protestuja. myslalam, ze nie sluchaja, ale i sluchaja i bawia sie i gadaja na raz leci w kolko Kaktus, 101 dalmatynczykow i Co spiewali babcia i dziadek, innych nie chca.
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

mamru
    Guest

Domyślnie

u nas jak u Natalii, muszę czytać ja albo M. choć Emila ze Smalandii i Magiczne drzewo chwyciło i słuchają.

wczoraj wieczorem czytaliśmy sobie Naszą paczkę i niepodległość. Świetnie napisane, z humorem, i wplecione fakty historyczne. podobało się wszystkim, nawet moim najmłodszym, a starsze też zadowolone.
    i jeszcze przyszłam polecić Części mowy Strzałkowskiej, starszak miał problemy z rozróżnianiem i odkąd jest książka, w temacie sukcesy. Napisana wierszem, z humorem, nam b.pomogła.

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Dzieki Wam kupilam Matylda nie moze zasnac i wraz z moim 2-latkiem jestesmy zachwyceni. Czy pozostale czesci sa rownie zabawne? Pewnie juz tu bylo sto razy, ale moze polecicie cos w tym stylu dla 2 letniego chlopca? Chodzi o ilosc tekstu, humor i piekne ilustracje

Chusteryczka Awatar agum
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

hubertowa mamy te samą część tylko więc do reszty się nie ustosunkuję. U nas natomiast dużo wiekszym powodzeniem cieszy się Mama Mu na huśtawce i MM na sankach. Dla mnie ilustracje są świetne.
    Ostatni hit o Albercie Albertsonie. Poczucie humoru jest ale takie bardziej "z życia wzięte"-części Dobranoc Albercie i Pospiesz się polecam.
    No i jezeli chodzi o poczucie humoru (chociaz tekstu mało ale teatralne czytanie robi furorę) to hitem jest seria o Małej Księżniczce T.Ross'a.
    Helenka 30.04.2013
    Julek 09.04.2017

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Serie o Albercie tez polecam. Poza tym dla dwulatka: Pan Brumm, moze Elmer?

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    Serie o Albercie tez polecam. Poza tym dla dwulatka: Pan Brumm, moze Elmer?
    moje dzieci bardzo lubią powyższe
    wg. nas Matylda nie może zasnąć jest najlepsza, Mama Mu wcale nie chwyciła, kotek splotek, baranek bronek

a przy okazji zapraszam na aukcje -gdzie są fajne fanty dla dzieci
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Dzieki za szybka odp. A czy Albert nie jest przypadkiem dla starszych dzieci? To samo mama mu i pan brumm - tam chyba jest sporo wiecej tekstu na strone? Elmer faktycznie ok, ale tylko ten z hipopotamami chwycil, do 1 czesci nie umiem niestety mlodego przrkonac

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

u nas najwiekszym wzieciem cieszy sie Matylda straszaca listonosza (czyli ta na czatach). dla dwulatka oprocz tego co powyzej zachwalane (a z czym sie zgadzam bez dwoch zdan ) jeszcze Bobo wyd. Hokus-Pokus, Pan Pelerynek, Mela.

i tez na aukcje zapraszam
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonoszka

Domyślnie

U nas mama Mu kompletnie nie chwycila. Za to pan Brumm, Mela, krowa Matylda, Elmer, Albert jest na tak. Uwielbiany jest jeszcze Boluś , Lukrecja i Bum, bum, bum Wechterowicza ,

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

a opowieści o Percym , Binta i jej rodzina ma mało tekstu a uwielbiana przez wszystkich
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Uprawnienia umieszczania postów