Strona 128 z 807 PierwszyPierwszy ... 2878118120121122123124125126127128129130131132133134135136138178228628 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,541 do 2,560 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    a skąd u Was nowościowe oblatanie? zaglądacie na strony wydawnictw czy feedlujecie skądś, hurtem?
    często zaglądam do zorro, ona przepowiada, zapowiada, jak mi źle łażę po wydawnictwach z naciskiem na "zapowiedzi", zawsze jakąś pociechę se "wylookam". Ten wątek też bardzo jest na bieżąco, dzięki temu ja też mimochodem.
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Nowy Pomelo

Właśnie miałam Was pytać o tego Pomelo, bo upolowałam go parę tygodni temu w bibliotece, wzięłam nie zajrzawszy do środka... no i w domu szczęka mi opadła. Trochę zbyt absurdalny na mój gust. Co ciekawe, Dorota zakochała się od razu i z miejsca. Ja po trzydziestym przeczytaniu załapałam klimat i teraz też darzę miłoscią wielką.
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

To chyba Dorotki tak mają - moja kocha Pomelo miłością wielką i nieustającą
    jeżeli nie doczekamy się wszystkich 10 części w polskim wydaniu to jestem gotowa jej sprowadzić zagramaniczne

Chusteryczka

Domyślnie

Nie, nie i nie, nie zajrzę do Pomelo! Przyjmuję, że to dla młodszych dzieci i nie ma sensu kupować mojemu. Nie stać mnie na kolejną serię
    Pana Kuleczkę w międzyczasie pokochaliśmy (naprawdę czytanki rybki mini-mini powinny być ukarane za takie obrzydliwe przedstawienie Pana Kuleczki) - wszystkie sześć tomów przeczytane, czytamy od nowa. Kalendarz kupujemy obowiązkowo
    W ogóle chcę teraz kupować głównie takie książeczki, w których jest znacznie więcej tekstu niż obrazków... (ekhem, no chyba że trafi się coś obrazkowego, co MNIE porwie )

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amparo Zobacz posta
    W ogóle chcę teraz kupować głównie takie książeczki, w których jest znacznie więcej tekstu niż obrazków... (ekhem, no chyba że trafi się coś obrazkowego, co MNIE porwie )
    Dlatego też omijałam Pomelo, aż wreszcie mogłam pomacać w biblio. I uwaga: sprawił przyjemność mnie i pięciolatce. Dużą Amparo, dużą
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    a skąd u Was nowościowe oblatanie? zaglądacie na strony wydawnictw czy feedlujecie skądś, hurtem?
    z gazetowych ksiazek. z blogow wszelakich. np.tego http://www.polskailustracjadladzieci.pl/ i od zorrro i rzezuchamy i jeszcze pare bym znalazla. a poza tym - ja kupuje glownie gildia, bo tanio maja tanie zagraniczne (i mam u nich ekstra znizke ). wchodze na link wydawnictwa i od razu widze, co nowego.

to jeszcze na dobicie

w Tako wznowienie liter. i ciekawie wygladajaca nowosc o Antonino - zdaje sie, ze to takze pierwsza czesc wiekszej serii...

swierszczykowa Panna Kreseczka Wandy Chotomskiej z ilustracjami mistrza Butenki

Bajka ma z serii Cacko z dziurka Fredre i Tuwima.

a poza tym - w Aurelusie sa ksiazki z serii MIstrzowie Ilustracji wyd. Media Rodzina, z wersja audio w wykonaniu Jerzego Stuhra. (http://www.aurelus.pl/Dzieci_i_mlodz...3-default.html - 6 roznych, w polowie strony mniej wiecej). nie jakies strasznie tanie, ale za polowe ceny mniej wiecej i tak sie oplaca, zwlaszcza, ze one naprawde cudne sa. a Krolowa Sniegu z ilustracjami Elzbiety Wasiuczynskiej powala na kolana.

edit: Amparo - F pokochal Pomelo miloscia wielka, chyba nawet wieksza niz W
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

dla miłośników kotów sympatyczna książeczka "kocie sprawki" (B.Kaniewska-Pakuła)

a moje młode obecnie wciąga "Tobi" (Fombelle)

edit: no ale to akurat starocie

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    a moje młode obecnie wciąga "Tobi" (Fombelle)
    wlasnie sobie wylicytowalam obie czesci na allegro
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chusteryczka

Domyślnie

Szast, w zasadzie codziennie jakieś nowości wrzuca ryms: http://www.ryms.pl/

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dla miłośników kotów sympatyczna książeczka "kocie sprawki" (B.Kaniewska-Pakuła)

edit: no ale to akurat starocie

dzięki

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

mam ją od dawna na półce, chyba muszę się jej lepiej przyjrzeć

Chustoholiczka Awatar luliluli
    Miejscowość
    Eire

Domyślnie

Moze nie do konca z tematyka tego watku, ale moze komus sie przyda - ebooki dla dzieci po angielsku, z wydawnictwa, ktore wykorzystujemy w szkole:

http://www.oxfordowl.co.uk/home/read...k/library-page
    M 2010
    F 2012
    HM 2019

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

natala!
    Loius narciarz doszedł dziś właśnie i jest świetny, jak to Louis.
    Aż szkoda, że do urodzin Staśka jeszcze tyle czasu.
    Jeszcze raz ogromne dzięki za namiar.

Fiju, fiju, w ogóle doszły nasze prezenty książkowe i jest bardzo przyjemnie
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Guest
    Guest

Domyślnie

dziewczyny jest taki blog o książkach gdzie siedzi dwójka dzieci w białych koszulach i czyta książkę
    chyba jakaś forumka go prowadzi
    oddałam swego lapka a nie przeniosłam ulubionych

Guest
    Guest

Domyślnie

dzięki

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzezuchama Zobacz posta
    natala!
    Loius narciarz doszedł dziś właśnie i jest świetny, jak to Louis.
    Aż szkoda, że do urodzin Staśka jeszcze tyle czasu.
    Jeszcze raz ogromne dzięki za namiar.

Fiju, fiju, w ogóle doszły nasze prezenty książkowe i jest bardzo przyjemnie
    z przyjemnoscia

pochwal sie co przyszlo, co??

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Chwalę się wrześniopaździernik to u nas festiwal urodzinowy, więc folguję sobie

No więc rzeczony Louis dla S.
    10 Little Penguins pop-up Jolivet/Fromental dla J. (dla niego zamówiłam też nową Piję)
    Dla mnie Under the Ocean
    a dla męża Darth Vader and Son

Poza tym paczka allegrowa doszła - Lewitan astronomiczny i jeszcze jedna śmieszna o fizyce i technice z lat 70 bardzo ilustrowana. Bardzo fajne wydanie O czym szumią wierzby z ilustracjami Rychlickiego, takie małe w miękkiej oprawie kwadratowe. Pan Tip Top. No i Zaczarowany Krawiec, który był powodem wszystkich tych zakupów (napaliłam się na niego, a przy okazji sprawdziłam, co tam jeszcze mają), a którym póki co się raczej rozczarowałam
    Głownie stanem (opisy allegrowe..............), ale też jakoś mało strawnym tekstem. Niby kupiłam główne dla ilustracji, które są świetne, ale zaskoczyła mnie ilość tekstu i to, że, no, mało porywający jest i trudny jakiś w odbiorze. Choć to pierwsze wrażenie, mam nadzieję, że się polepszy.

I jak się chwalę... To dostałam dziś urodzinową paczkę od mamy mojej, a w niej pop-up Czarnoksiężnika z Oz, co to na dokładkę gra i buczy Taki, tylko po rosyjsku

Taka jakoś zadowolona książkowo jestem
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzezuchama Zobacz posta
    Taka jakoś zadowolona książkowo jestem
    jakos sie nie dziwie

z tej grajacej serii pop-up'ow mamy Piotrusia Pana (hit nad hity) i Alladyna - obie wyszperane w tanich ksiazkach w TKMaxie albo czyms podobnym

jakie te pingwiny? mamy 365 i sa swietne, pewnie by sie W spodobalo i 10...

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Pingwiny świetne są! Jak relikwie u nas niemalże. Mój ulubiony ostatni wsiadający do autobusu i odjeżdżający, synek uwielbia tego który pęka z przeżarcia. świetne są też pingwiny zjeżdżające w bobsleju przez tunel. I jeden który wpada do przerębla.
    A ja do teraz nie mogę wyjść z podziwu jak to zręcznie i prosto jest zrobione, niby papier a magia.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Uprawnienia umieszczania postów