Strona 136 z 807 PierwszyPierwszy ... 3686126128129130131132133134135136137138139140141142143144146186236636 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,701 do 2,720 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chusteryczka

Domyślnie

A ma ktoś "Zielone pomarańcze, czyli PRL dla dzieci"? Tu na nie trafiłam i chyba chcę, ale jakby któraś z Was miała i zechciała podzielić się wrażeniami... (Jest w arosie zresztą "Zakwitające dziewczęta", które chcę dla siebie też są )

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Aros nie wysyla za granice :/ a ja po doswiadczeniach ostatnich nie wiem czy chce sie bawic w kurierow... i tak mam zachomikowane w PL rozne roznosci, to jak teraz polecimy to sobie wysle. gildia wysyla tak tanio ekonomiczna przesylka, ze na ogol wyrownuje drozsza cene ksiazek cena wysylki (kiedys porowanalam taki sam koszyk w gildii i jakiejs tanszej - liderii chyba - i po dodaniu kosztow wysylki gildia byla minimalnie tansza - jak sie chce od razu za granice to sie tylko tak oplaca, niestety).

u nas renesans DOMKU Mizielinskich i Pana Toma budujacego dom. i Lotty, i Astrid Lindgren w ogole. i kot Filemon ciagle na topie. a w kolejce czeka pozyczony Pluk - ciekawe czy sie chlopakom spodoba?
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amparo Zobacz posta
    A ma ktoś "Zielone pomarańcze, czyli PRL dla dzieci"? Tu na nie trafiłam i chyba chcę, ale jakby któraś z Was miała i zechciała podzielić się wrażeniami... (Jest w arosie zresztą "Zakwitające dziewczęta", które chcę dla siebie też są )
    zielone pomarańcze miałam w ręcach i doznałam wzruszeń na tle wspomnieniowym
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    kofeino - a czytałaś coś Kasdepke? Mnie jakoś nigdy jego książki nie ciągnęły, ostatnio w wątku była dyskusja na temat (nie)lubienia jego ksiażek.
    Czytałam z moimi dzieciakami (uczniami ). To, co przeczytałam, nawet mi się spodobało.
    Dyskusję odnajdę i przeczytam chętnie.

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Dziewczyny, nie wnikam skąd ta cena, czy się pomylili czy co - ale ta książka jest cudna! Zerknijcie w necie na blogach, na ilustracje, i treść, morał... Twarda oprawa..

W każdym bądź razie normalnie kosztuje 27-29 pln, a tu widzę 5,30 zł

http://merlin.pl/Jablka-pana-Peabody...?place=suggest

A że my inpost mamy po drodze, no i ekhm, niedrogo wychodzi, to eee, wiecie....
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a na allegro wysyp "nawet nie wiesz jak bardzo cię kocham" - przedświąteczny dodruk albo co... w każdym razie pan od niebotycznych cen swój egz za blisko 200 zeta chyba bedzie zmuszony mocno przecenić.

Chustomanka Awatar dzieckoziemi
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

szast- dzięki za cynk, poluję na tę książkę już jakiś czas. Faktycznie - wydania z 2013 roku, no i poniżej 200zł.
    "Szczęście to takie NIC, które może być WSZYSTKIM."

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

na arosie taniej - cena wyprzedażowa od razu... Ale to z ciekawości popatrzałam, bo swój egzemplarz mam (na studiach jeszcze kupiłam w prezencie mężowi, bo coś mi odbiło ), a aros i tak już na mnie zarobił... Moje pierwsze większe zakupy książkowe od miesięcy. Ale średniemu brakowało nowości, wszystko w jego kategorii wiekowej już wywędrowało z szuflady a co na półkach to wyczytane w te, we wte i na wylot albo nie zachwyca, no i tłumaczyłam sobie, że już na Mikołajki książki dla dzieci (z najmłodszym łącznie) będą z głowy i liczę na dalsze miesiące minimalizmu zakupowo-dziecięco-książkowego. No dobra, tego misia Chauda to pewnie jeszcze dokupię, jak już się ukaże. Aaaa, zapomniałam o jakimś Albercie (ten co mamy ma duże wzięcie)...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Jul!!! Na Ursynowie co kilka ulic masz wspaniale zaopatrzone w nowości biblioteki (Ursynoteki)!
    Bardzo mi pomogły w opanowaniu mojego książkoholizmu, bo inaczej chyba by mnie mąż za drzwi wystawił (jeśli się czegokolwiek czepia, to właśnie tego, że wszędzie książki, że się na półkach nie mieszczą, że nie ma na nic miejsca... ).
    Jeśli nie ma czegoś, co sobie upatrzyłaś, to możesz rezerwować via net i dostajesz mailem powiadomienie, ze można odebrać Możesz wziąć na jedną kartę aż 10 książek!
    Nieraz było tak, że robiłam sobie listę must have'ów, wchodziłam do biblioteki, a tam na półce z nowościami stało kilka z nich, jeszcze pachnących farbą drukarską i dziewiczych
    Teraz kupuję tylko te, które wiem na pewno, że warto mieć na zawsze, bo sprawdziłam w bibliotece, ze warto (na pewno nieraz zdarzyło się Wam napalić na jakąś nowość, a potem nią rozczarować, nie?)
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Dziewczybny potrzebuję namiary na książki z magnesami najl;epiej takie gdzie są zaznaczone kształty które trzeba przykleić. Lena jest na etapie naklejania naklejek w książeczkach i cały czas chodzi i chce jeszcze. W kółko odklejane w końcu kończą marnie gdszieś na skarpetkach...
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    a na allegro wysyp "nawet nie wiesz jak bardzo cię kocham" - przedświąteczny dodruk albo co... w każdym razie pan od niebotycznych cen swój egz za blisko 200 zeta chyba bedzie zmuszony mocno przecenić.
    Cytat Zamieszczone przez dzieckoziemi Zobacz posta
    szast- dzięki za cynk, poluję na tę książkę już jakiś czas. Faktycznie - wydania z 2013 roku, no i poniżej 200zł.
    Był dodruk, dostępne w normalnej cenie już chyba w księgarniach albo za chwilę. Mam nadzieję że zaraz dodrukują też 2 część i chyba takie są plany.
    Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

potrzebuję waszej pomocy, również dotarłam do arosa, ale tam jest tyyyyle książek, że nie wiem co wybrać dla młodego,
    może polecicie coś dla 4-latka plissss

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez letka82 Zobacz posta
    Dziewczybny potrzebuję namiary na książki z magnesami najl;epiej takie gdzie są zaznaczone kształty które trzeba przykleić. Lena jest na etapie naklejania naklejek w książeczkach i cały czas chodzi i chce jeszcze. W kółko odklejane w końcu kończą marnie gdszieś na skarpetkach...
    My też mieliśmy taki etap, ale nie sprawdzało nam się to.. Magnesy wylatywały po postawieniu książeczki na półce, podczas normalnego użytkowania, i np. szukania czegoś na półce znajdywałam luzem magnesiki między innymi książkami. Gubiły się. Mieliśmy książeczki z cyferkami, z piratami, ubrankami, z wszystkimi było tak samo.. Za to rewelacyjnie sprawdziło się coś takiego: http://allegro.pl/ukladanka-magnetyc...544872690.html i teraz oboje się tym bawią, i w łóżku, bawiąc się skrzyneczką, i w kuchni ze mną, układając sobie na lodówce, dzień w dzień, starszy i młodszy, i ja też .. Ja np. robię obiad, a oni przy lodówce - 20 minut dziecka nie ma, pełne skupienie i cisza
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

my mamy jakies dwie magnetyczne, kiepskawe zwlaszcza wizualnie (dziadek nabyl F na urozmaicenie lotu). ja magnesy przelozylam do malego zamykanego pudelka bo inaczej wiecznie sie gubily... tego typu mamy - te niedostepne akurat, mamy jeszcze wyspe zwierzat - pociagi lepsze, choc zle przetlumaczone - w poleceniu sa np. trzy pociagi, na obrazku - cztery (i tylez magnesow). ale graficznie lepsze.

gosia - poczytaj sobie ostatnie pare stron watku, na pewno cos znajdziesz! albo napisz w co celujesz to poradzimy, czy sie dla 4-latka nada
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    My też mieliśmy taki etap, ale nie sprawdzało nam się to.. Magnesy wylatywały po postawieniu książeczki na półce, podczas normalnego użytkowania, i np. szukania czegoś na półce znajdywałam luzem magnesiki między innymi książkami. Gubiły się. Mieliśmy książeczki z cyferkami, z piratami, ubrankami, z wszystkimi było tak samo.. Za to rewelacyjnie sprawdziło się coś takiego: http://allegro.pl/ukladanka-magnetyc...544872690.html i teraz oboje się tym bawią, i w łóżku, bawiąc się skrzyneczką, i w kuchni ze mną, układając sobie na lodówce, dzień w dzień, starszy i młodszy, i ja też .. Ja np. robię obiad, a oni przy lodówce - 20 minut dziecka nie ma, pełne skupienie i cisza
    Dzięki, fajny pomysł, ale to MUSI być książka bo tylko tym sie moje dziecko bawi - zboczenie chyba po matce... Ksiązki z naklejkami sie najbardziej jej podobaja i celowanie w linie by było równiutko (perfekcyjna pani domu...)
    Wracam
    Mama od 2011 roku

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

spojrzałam dużo tak jest tego co mojemu 4 latkowi się podobało
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Tak narzekałam na osiedlową bibliotekę aż przypadkowo udałam się do biblioteki głównej w swoim mieście. A tam..... masa nowości - właściwie wszystko, o czym tu piszecie. Od wczoraj przeczytaliśmy już "Nóż w palcu", "Pewnie, że Lotta jest wesołym dzieckiem", "Leśne głupki" (te bez zachwytu) i czeka Janosh. Jutro jedziemy wymienić i wypożyczyć więcej

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

metis - w dużej mierze dzięki bibliotece udało mi się utrzymać na wodzy książko-zakupowe zakusy przez ostatnie miesiące Teraz też kupiłam mniej książek niż wcześniej zazwyczaj bywało za jednym zamachem, a tych zamachów to było... A wracając do biblioteki tutejszej znajoma właśnie powiedziała, że jak spytała o 2 książki co ich nie mieli, w luźnej rozmowie rzuciła, że fajne, to tydzień później już było - nie na półce, bo ktoś zdążył pożyczyć, ale kupione
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    Ja tylko przekazuję, że w Arosie jest wyprzedaż
    no i siedzę już druga godzinę na stronie
    Wracam
    Mama od 2011 roku

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    spojrzałam dużo tak jest tego co mojemu 4 latkowi się podobało
    aniu rzuć proszę jakimiś tytułami, bo muszę zrobić większe zaopatrzenie na dłuższy okres czasu, naprawdę będę wdzięczna za podpowiedzi

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Uprawnienia umieszczania postów