Strona 228 z 807 PierwszyPierwszy ... 128178218220221222223224225226227228229230231232233234235236238278328728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,541 do 4,560 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Guest
    Guest

Domyślnie

dziękuję dziewczyny łatwiej będzie mi znieść brokat i róż

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

wruuuu - dzięki! Niestety to nie ta część, którą mamy nadal się będę więc uśmiechać do Soul, o "Coś tu się nie zgadza" jak będziesz miała dłuższą spokojną chwilę

baryłko - ja w prezencie kupiłam jeszcze inną księżniczkową książeczkę tego typu trafioną w Rossmanie, tym razem tłumaczenie z francuskiego - jest mało różu, nie ma brokatu, tylko raczej dla pięcio- niż trzylatki bo poza naklejkami czasem coś trza wyciąć nożyczkami i przykleić na klej. Autorka podeszła do tematu do francusku - nieco bardziej wzorując się na średniowiecznych, renesansowych i późniejszych portretach i sprzętach, wkładając też księżniczki z różnych stron świata etc a nie opierając się na baśniowych postaciach - znalazłam takie obrazki wnętrza w sieci http://www.emmanuelleteyras.com/2009/09/encore-un.html http://www.emmanuelleteyras.com/2009...recisions.html
    Ostatnio edytowane przez jul ; 20-02-2014 o 23:02
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustofanka Awatar polly
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

dobra poddaje się... wiem że gdzieś było ale nie mogę znaleźć:/ coś z pociągiem dla prawie 2 latka. mamy pana brumma, tuwima w kilku wersjach, kolejkę błażeja.

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Polly,

"Pociąg Mysi"

mieliśmy jeszcze taką książeczkę z małym pop-upem i wstązeczkami: Kolorowy pociąg jej było.

u nas szaleństwo Erikssonowe: Inne Zycie na zmianę z Czarnym. są podobno życia kolejne, jest więc nadzieja, bo zmiennobarwna dziewczynka skradła serce mego syna.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Może źle zaczęłam - czarne zycie przeszło bez echa - za to Billy powoli dogania Alberta (w ilości przeczytań i wyrażonych chęci).
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

jest jeszcze rozowe - chyba ze cos nowego sie pokazalo ostatnio. Moi sie zachwycili z miejsca "Rozowym...", potem polubili kazda czesc (mielismy z biblio, edukacyjnie dla nich i dla siebie samej postanowilam nie kupowac ale pozyczac jak zajdzie potrzeba)

Dalej walkujemy Smoczka Mariana, nie tylko sredni ale i starsza tez sie domaga, oboje zasluchani. Niby jest zupelnie ok, takie codzienne historyjki o dzieciach tylko w formie smoka i innych zwierzatek, rysunki Mleczki mnie akurat nie ruszaja, ale niezalaznie od nich sie ciesze ze to biblioteczna ksiazka i z nia nie zostaniemy na zawsze - jakas taka bez jaja jest, nazbyt dydaktyczno-poprawna.

<pisane z telefonu>
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    Może źle zaczęłam - czarne zycie przeszło bez echa - za to Billy powoli dogania Alberta (w ilości przeczytań i wyrażonych chęci).
    mi najbardziej podobało się inne życie żółowe też ok, ale ...
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polly Zobacz posta
    dobra poddaje się... wiem że gdzieś było ale nie mogę znaleźć:/ coś z pociągiem dla prawie 2 latka. mamy pana brumma, tuwima w kilku wersjach, kolejkę błażeja.
    tu było pytanie i potem przez jakiś czas odpowiedzi http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post2021069
    żona TEGO Jaśka

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

A do mnie leci "Coś tu nie pasuje" po polsku Tylko jedna część, ale to zawsze coś.

Ciekawi mnie ta seria życiowa, szczególnie "Czarne życie", bo watek pogrzebowy ostatnio sie zaczyna pojawiać w domu. Młody wypytuje, o to czym jest pogrzeb przy każdej okazji, jak tylko mu sie temat przypomni. Powiedzcie, ta książka jest napisana tak przyzwoicie jak dla pięciolatka...żeby koszmarów nie było i strachu przed wizytą na cmentarzu? Wiktor na pogrzebie nie był, nie wie że nic o trumnach i zakopywaniu w ziemi. Dla niego babcia jest w niebie, a grób po prostu jest miejscem do zapalenia znicza dla babci. Zatanawiam się nad zakupem "Czarnego życia" lub "Chusty Babci". którą i czy w ogóle którąś?
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

do mnie Chusta... nie trafila chyba w ogole, za glupia jestem albo cos.
    Czarne zycie powinno byc ok, zwlaszcza ze rozumiem ze interesuje go pogrzeb (jest pogrzeb prawdziwy, potem odgrywany pogrzeb przypadkowej myszy) a nie tyle kwestia smierci (o smierci jeszcze inne ksiazki np Ges smierc i tulipan). W Czarnym... chyba jest powiedziane ze w zaleznosci od tego w co kto wierzy, tak sie z nim dzieje po smierci, glownym pomyslem jest reinkarnacja - dziewczynka bedzie chciala byc dzikim koniem - ale dawno czytalam wiec moge sie mylic, w razie co niech ktos mnie poprawi.

<pisane z telefonu>
    żona TEGO Jaśka

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Ktoś wcześniej pisał o serii "Jak pokonać..." o różnych strachach - w Bonito są z 40% rabatem Wiecie może czy w marcu są jakieś większe wyprzedaże/rabaty książkowe? Bo się zastanawiam czy zacząć już zbierać fundusze
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

No i po co o tym piszesz? Zamówiłam... Przy okazji wzięłam jeszcze coś i znów portfel lżejszy o 80 zł
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

O śmierci polecam tę książkę: http://www.eneduerabe.eu/index.php/k...panie-muffinie . Bardzo, że tak powiem, eleganckie ujecie tematu.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucy van Pelt Zobacz posta
    No i po co o tym piszesz? Zamówiłam... Przy okazji wzięłam jeszcze coś i znów portfel lżejszy o 80 zł
    Taka słodka zemsta/rewanż, bo już nieraz dałam się naciągnąć na zamówienie po jakimś promocyjnym wpisie
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    W Czarnym... chyba jest powiedziane ze w zaleznosci od tego w co kto wierzy, tak sie z nim dzieje po smierci, glownym pomyslem jest reinkarnacja - dziewczynka bedzie chciala byc dzikim koniem - ale dawno czytalam wiec moge sie mylic, w razie co niech ktos mnie poprawi.

<pisane z telefonu>
    przedstawionych są wszystkie głowne opcje. dziewczynka się rozkręca w kwestii reinkarnacji, bo jest to w sumie filozofia, która daje duże pole do pofristajlowania.
    a odpowiadające na Twoje pytanie, Nalia, Czarne Życie jest w sumie mocno pogodne. prorodzinne. prospołeczne. ale też pogrzeb jest przedstawiony dość realnie (ale nie realistycznie).

Guest
    Guest

Domyślnie

rozdział o śmierci jest też w Życie co to takiego?
    K na razie starczyło choć my rozmawiamy dość szczerze z nią na ten temat

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

W Bonito z 40% rabatem jeszcze "Panna Kreseczka", "Nowe fikołki Pana Pierdziołki", "Robimisie", "Tato, a po co?" i pewnie jeszcze parę innych ciekawych tytułów Dziewczyny, któraś ma http://bonito.pl/k-90220259-wigilia-misia-i-tygryska? Dla jakich wiekowo to dzieci?

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Wruu u nas czterolatek tygryska polubił.Tyle,ze pierwsza byla "Panama"

Się wysyła z Tapatalk

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

czarne zycie tez jest.
    chyba zbanuje sobie ten watek, albo skonczy sie to rozwodem...

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

dzięki szaście za doprecyzowanie

Sysuniu
    - zapisanie się do dobrej biblioteki bardzo pomaga, serio! Mi w każdym razie. Tam na prawdę większość tego, o czym piszemy można znaleźć - na Gocławiu powinno też być nieźle, na to by wskazywał katalog w sieci ("Czarne życie" też jest i nawet "Coś tu nie pasuje" )

btw - dzieci dopadły położone gdzieś "Coś tu nie pasuje", nawet im nie pokazywałam - wieczorem zaczęłam coś pokazywać synkowi na jego dolnym łóżku, na co córka z górnego zaczęła wymieniać z pamięci co się nie zgadzało na jednym z pierwszych obrazków - znaczy się same załapały o co chodzi i im się spodobało Moje jedno ale, to że wolałabym żeby to był większy format, albo przynajmniej chciałabym innego szycia, bo trudno rozprostować kartki żeby wygodnie się poprzyglądać.

edit - wruuuu - tego "Tygryska..." nie miałam, inne czytałam gdzieś między drugimi a trzecimi urodzinami dzieci głównie, najstarszej zaczęłam chyba jak miała niewiele ponad 2 lata.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 22-02-2014 o 23:57
    żona TEGO Jaśka

Uprawnienia umieszczania postów