Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 79101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 340 z 357

Wątek: Macie wózki?

Chustomanka Awatar Chava
    Miejscowość
    Sanok

Domyślnie

U mnie wózek też jest. Na początku był używany intensywnie, teraz stoi i czeka aż mały zacznie siedzieć, bo na leżąco to się włożyć nie da. I tak wózek raczej będzie dla babci, bo my się wolimy nosić.

Chustonówka
    Miejscowość
    Wroclove

Domyślnie

ja mam nawet dwa wozki, do tego 2 chusty i 2nosidla plus fotelik na rower. ztego wszystkiego najbardziej lubie to ostatnie

Chustomanka Awatar nel
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Nie mamy. Uzywalismy jakies 2,5 tygodnia. Potem stal tylko i sie kurzyl, wiec w koncu oddalismy. Teraz mam 2 chusty i fotelik rowerowy i dobrze nam z tym! Niektorzy tylko strasza zgubnymi konsekwencjami dla moich plecow
    córka (czerwiec 2011) i syn (wrzesień 2013)

moje zdjęcia

Chustomanka Awatar Volpe
    Miejscowość
    Beskid Śląski

Domyślnie

Mamy Tako Warriora, ale nie sprawdza się, jest ryk przy każdym wkładaniu Podobnie jak Chava czekamy na "siedzącą" wersję, chociaż po dzisiejszym drugim spacerze w chuście zaczynam myśleć, że wózek to był z deka niepotrzebny wydatek....

Chustofanka Awatar Zazu
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

mam i uzywam dzieci sa chustowe do ok roku potem wola chodzic badz jezdzic, mam peg-perego arie i britaxa podwojnego
    ciezko by mi bylo bez wózka

I kwiecień 2014

Chustonoszka Awatar elleth
    Miejscowość
    świętokrzyskie

Domyślnie

Mamy. Lubimy się z wózkiem. W porze drzemki pakuję Agatkę do wózka, do koszyka wrzucam książkę i córa się wentyluje a mama ukulturalnia

Chustonówka Awatar sksenia
    Miejscowość
    Skawina/Kraków

Domyślnie

Mamy x-landera spacerówkę, wozimy się (oczywiście na płasko) ale tylko w weekendy jak tata zniesie z 2 pietra, albo na spacer z babcią i dziadkiem...

Chustomanka

Domyślnie

Mamy jedo fyn, na spacery do parku chodzimy tylko w wózku, wolę to niż targać 10 kilo z przodu (bo na plecach jeszcze nie umiem). Mały lubi wózek, zwłaszcza teraz gdy przesiadł się do wersji spacerowej.

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

U mnie przy pierwszym dziecku wózek był, przy drugim bobasie też będzie. Ze starszym używałam wózka wymiennie z chustą. Na dłuższe spacery zazwyczaj brałam wózek, w upały też , bo wydawało mi się że w wózku jednak w upał lżej jest dziecku, szczególnie gdy jest parasolka osłaniająca od słońca. Na krótsze niż 1,5 godz spacerki , do autobusu, na małe zakupy chusta.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chusteryczka Awatar Ire
    Miejscowość
    Kraków NH, Suwalszczyzna zawsze :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pekatrine Zobacz posta
    Mamy jedo fyn, na spacery do parku chodzimy tylko w wózku, wolę to niż targać 10 kilo z przodu (bo na plecach jeszcze nie umiem). Mały lubi wózek, zwłaszcza teraz gdy przesiadł się do wersji spacerowej.
    Dokładnie tak samo jest u mnie, też 10 kg targam i też na plecach nie umiem. Mam wielofunkcyjny, ale ostatnio kupiłam leciutką spacerówkę parasolkę. Mały lubi i wózki i chustę, a ja mam komfort wyboru lepszej opcji zależnie od sytuacji.
    od 20.09.2011 pomagam Miłoszowi poznawać świat ))
    od 16.06.2015 szczęścia rodzinnego jeszcze więcej z Lidią :*
    od 08.05.2018 pełnia szczęścia- dołączył do nas Aleksander <3

Chustomanka Awatar Gardenia
    Miejscowość
    BW / Gorce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pekatrine Zobacz posta
    mamy ten sam model. Młody bardzo go lubi a i dla mnie 10 kg lżej
    mama przedszkolaków

Chustofanka

Domyślnie

Też mamy wózek, nawet 2 x-landera i spacerówkę-parasolkę... x-lander u babci, na dłuższe spacery, parasolka u nas - na krótsze wypady, sporo wygodniejsza np. do ch. Wózek czasem nie zastąpiony, szczególnie przy sporych zakupach.
    I dla mnei to spore ułatwienie było, szczególnie zimą. Mam spory kawałek do miejsca, gdzie parkuję auto. Nieść 12 kg na rękach - masakra, bo jeszcze nie chodzi. Więc latem kółkowa to było to ( w zasadzie do momentu zakombinezonowania młodego ), zimą parasolkowa spacerówka ratowała mi zycie co rano

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dla mnie nieocenione jest połączenie fotelik samochodowy + stelaż wózka na szybkie zakupy w markecie po wyjść z auta.

Ale i tak myślę, że chusta jest taaaka praktyczna!
    We're on a road to nowhere. Come on inside...

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

My mamy wózek, ale beznadziejnej jakości (prezent, ale dostaliśmy go dlatego że nie był już nikomu potrzebny). Mamy zamiar kupić jakiś lepszy, ale mam mętlik w głowie, bo wybór ogromny, ceny czasem z kosmosu, i boję się że przy mojej miłości do chusty (mimo że to dopiro początek u mnie) nie warto inwestować w dobry wózek, żeby używać go raz na ruski rok. Jeszcze się muszę namyślić co z tym zrobić. Na razie jedyny większy argument "za" to to, że mąż nie chustowy (przynajmniej na razie )

Chusteryczka Awatar Ire
    Miejscowość
    Kraków NH, Suwalszczyzna zawsze :)

Domyślnie

Argumentów za wózkiem oprócz chusty mam kilka: u mnie to, że reszta rodziny nie chustuje, to, ze na dalsze wyjścia jednak w chuście z przodu jest za ciężko, trzecie że w wózku może sobie pospać, a w chuście wydaje mi się, że jednak na dłuższą drzemkę niewygodnie,
    czwarte i tu chcę spytać bardziej doświadczonych: w gorące lato da się nosić w chuście dłużej niż kilka minut?
    od 20.09.2011 pomagam Miłoszowi poznawać świat ))
    od 16.06.2015 szczęścia rodzinnego jeszcze więcej z Lidią :*
    od 08.05.2018 pełnia szczęścia- dołączył do nas Aleksander <3

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ire Zobacz posta
    czwarte i tu chcę spytać bardziej doświadczonych: w gorące lato da się nosić w chuście dłużej niż kilka minut?
    W zeszłym roku byliśmy z rocznym, niechodzącym jeszcze wówczas synkiem w Grecji i chusta była moim wybawieniem, w krótkiej chuście na biodrze lub w kangurku wcale nie było tak gorąco, miałam paski Nati ze lnem, całkiem dobrze się sprawdziły w upały.

Chustofanka Awatar marzen@
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Argumentów za wózkiem oprócz chusty mam kilka: u mnie to, że reszta rodziny nie chustuje, to, ze na dalsze wyjścia jednak w chuście z przodu jest za ciężko, trzecie że w wózku może sobie pospać, a w chuście wydaje mi się, że jednak na dłuższą drzemkę niewygodnie,
    Ja przy 30 stopniach wymiękałam Ale dziecię zadowolone było i w chuście spało, a w wózku wrzeszczało. A teraz zrobiło się bardzo wózkowe dla odmiany, a ja nie narzekam, bo to jednak 11 kg.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Da się, ale... można wymięknąć. Dźwiganie w upale słodkiego ciężaru (ja rok temu dźwigałam latem ok. 11 kg) na dłuższą metę jest bardzo męczące. Osobiście długo potem dochodziłam do siebie w domu, z opuchniętymi nogami w górze, ale ponieważ wtedy mój mały wózka w wersji z mamą nie tolerował (tacie dał się zabierać), wyjścia za bardzo nie miałam

Chustomanka Awatar Tolerancja
    Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Moje dziecko już duże, ale mieliśmy wózek jak najbardziej. W upały takie jak dziś mega dobrze się sprawdzał
    Księżniczka ' 05.

Chustofanka Awatar koniczynka
    Miejscowość
    Stanowice

Domyślnie

My też wózka używamy i to sporo w chuście nosze głównie ja ale pomału wymiękam bo maluch dobija 10kg i z przodu to katorga. Teraz ogólnie chusta od 3 dni w użyciu jako hamak na ogrodzie, a my się wozimy

Uprawnienia umieszczania postów