Strona 21 z 27 PierwszyPierwszy ... 11131415161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 420 z 536

Wątek: Nowe no cottony 14.06. Lutea czerwień fot # 217

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

ale wiesz, sprzedawanie sprzedawcom i dystrybutorom to nie jest sprzedaż spod lady, tu powinny działać zupełnie inne zasady.

poza tym ok, nie gniewam się bardzo nie lubię afer i awantur, ta miała uboczne skutki - schudłam kilogram więcej, wypieliłam ogródek, przemyślałam bardzo wiele tematów źle, że odreagowywałam na rodzinie...

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

musiałam się zastanowić nad odpowiedzią, taki to pokręcony tez buisnesowy światek
    i tak myslę że Nati powinna powiedziec że ma określoną pulę dla dystrybutorów i sprzedawców, a nie że wszystko co ma wstawia do sklepu.
    dzisiejsza obietnica na FB, że co zostanie wstawią do sklepu też więc jest nieprecyzyjna
    każda zapowiedź jest, że będzie w sklepie. i ani słowa żeby szukać jeszcze gdzieś.
    z drugiej strony, skoro gdzieś można zrobic zapisy, to też do wolnej sprzedazy chusty nie pójdą.
    i zawsze będzie ktoś niezadowolony

mnie interesuje jedno w takim razie.
    skoro widac co się dzieje, dlaczego nie można w jednym momencie wstawić do sprzedaży wszystkich chust, i wzory i kolory, żeby klient mógł zdecydowac co chce kupi, co bardziej mu się podoba? a nie co pare dni rzucac kilka sztuk. oto jest pytanie!
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djdag Zobacz posta
    ) bardzo nie lubię afer i awantur, ta miała uboczne skutki - schudłam kilogram więcej, wypieliłam ogródek, przemyślałam bardzo wiele tematów ...
    Ha. Jak tak, to ja poproszę jakąś swoją prywatną awanturkę. Albo lepiej następnym razem przerzuć wszystko na mnie. Schudłabym 2 kg chętnie i ogród bym wypieliła. Myśleć tez mam nad czym.....
    Ostatnio edytowane przez moli1978 ; 16-06-2011 o 23:21
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustomanka Awatar Celebrianna
    Miejscowość
    Oleśnica

Domyślnie

Hmm... a jak zrobił Didek ostatnio przy jedwabiach? Chusty się ze strony sprzedały, a potem puścił info, że wyślą dopiero po 1-2 tygodniach, bo się...dopiero tkają. Czyli najpierw zebrał zamówienia (z opłatami), a potem utkał zamówioną ilość. Proste? proste! Jak się okaże, że chusta się podoba, to się robi "dodruk".
    No ja sądzę, że szara na pewno będzie jeszcze utkana. Przecież producent nie powinien przepuścić okazji do oczywistego zysku.
    A ja zastanawiam się, czy w naszej firmie nie spróbowac tej metody..." za tydzień ok południa wypuścimy na rynek nowe projekty domów". hm... może być ciekawie. Jak jeszcze dodamy, że wychodzą tylko po kilka egzemplarzy na cała Polskę...
    po prostu Agata

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    skoro widac co się dzieje, dlaczego nie można w jednym momencie wstawić do sprzedaży wszystkich chust, i wzory i kolory, żeby klient mógł zdecydowac co chce kupi, co bardziej mu się podoba?
    Bo klient chustoświr nie kupi 10 chust na raz. No, nie każdy Za to kiedy mu się coś sączy pojedynczo, to i owszem.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Bo klient chustoświr nie kupi 10 chust na raz. No, nie każdy Za to kiedy mu się coś sączy pojedynczo, to i owszem.
    moje pytanie było czysto retoryczne
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Mogłaby mi któraś, z was prosto jak krowie na miedzy rozjaśnić taką oto kwestię. Co ma zrobić ktoś kto chce kupić no cottona, nie mogę siedzieć przed laptopem bo mi się dzieci pozabijają. Który ze sprzedawców zaposiada jakieś chusty, czy ja się myle nikt nie ma. nie mam siły czytać 20 stron postów.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    dać pomacać?
    koniecznie!
    możemy się wymienić na jakiś czas na natkowe wełniane paski? jak sądzisz? niekoniecznie teraz zaraz

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

moje pytanie było czysto retoryczne
    Pardon Zdarza mi się nie spojrzec na nick

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    Co ma zrobić ktoś kto chce kupić no cottona, nie mogę siedzieć przed laptopem bo mi się dzieci pozabijają.
    Podobno są dwie szkoły. Garwolińska każe oddać dzieci babci, otwocka sąsiadce
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    Mogłaby mi któraś, z was prosto jak krowie na miedzy rozjaśnić taką oto kwestię. Co ma zrobić ktoś kto chce kupić no cottona, nie mogę siedzieć przed laptopem bo mi się dzieci pozabijają. Który ze sprzedawców zaposiada jakieś chusty, czy ja się myle nikt nie ma. nie mam siły czytać 20 stron postów.
    Matysiu, nikt nie ma póki co. A nati uważa, że chustomamy mają czas żeby siedzieć cały dzień przed kompem i śledzić Facebooka a jeśli nie maja czasu, bo jednak dzieć wazniejszy, to cóż,, niech nie noszą w nati Kurcze, no zrobiła się elitarna firma, co nie?

Lubię ich chusty, sporo miałam i naprawdę mi odpowiadają. Ale na limity nie będę polować, bo czuję się manipulowana. I ciekawa jestem, ile czasu jeszcze taka polityka firmy będzie się im opłacać. IMO jest beznadziejna Niestety, zarobek firmy jest postawiony gruuuubo powyżej szacunku dla klienta!
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

W takim razie pozostanę przy rozlazłych makach z lnem. Wolę chustę z rozstępami jak po bliżniaczej ciąży , niż kwitnąć kosztem dzieci.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djdag Zobacz posta
    wyprosiłam te chusty i zostałam wpisana na listę (dodam, że chusty z jedwabiem też bardzo chciałam, ale ich nie dostałam). Jednym słowem byłam wyjątkowo upierdliwa.

.
    A mnie denerwuje to, że kłamią że listy nie było. Była, tylko ja z niej wyleciałam, bo pewnie ktoś wszedł. Zazdroszczę siły przebicia
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    MatysiuNiestety, zarobek firmy jest postawiony gruuuubo powyżej szacunku dla klienta!
    dopiero teraz doczytałam lubię to

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

Po pierwsze, Pondo, jest oczywiście lista osób, które się nie załapały na jedwab.
    Po drugie Eyja, ja napisałam, jak powinno (wg mnie) być, a nie jak jest, resztę pytań pozostawię bez odpowiedzi, bo ich nie znam... więcej nie chcę się na ten temat wypowiadać.
    Aha, Moli, ten kilogram bardzo mnie dzisiaj ucieszył

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

djdag, jeszcze raz podkreślam, że IMO zamieszaniu jest winna nati. nie Ty.

kilograma też zazdroszczę
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    dopiero teraz doczytałam lubię to
    Kobitki, jestem tu nowa i od przedwczoraj poszukuję na podłodze szczęki, która opadła, jak zobaczyłam, co tu się wyprawia. Nigdy nie podejrzewałam (ograniczona jestem, czy co?), że w dzisiejszych czasach tak wygląda sprzedaż.
    Powiedzcie mi jeszcze: takie akcje to tu często?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dlatego napisałam im ,ze nie będę dyskutować z nimi na temat oczywistej oczywistości

Mam na piśmie ,ze jestem na liście a chusty nidy rydy Po prostu, czuję się klientem drugiej kategorii Ale ja to rozumiem, są ludzie- którzy dają im więcej zarobić niż ja- oczywiste, i w związku z tym, ja jestem klient drugiej kategorii:/ Postanowiłam w ogóle nie być klientem, i tego się chyba uda mi trzymać, bo i tak niczego nie upoluję w obliczu takiej polityki sprzedażowej.
    Pieniądz i tyle, ale przecież to firma nie organizacja charytatywna.
    Denerwuje mnie tylko to pisanie na publicznym forum wersji ładnej, niechby już nic nie pisali, pokazali by trochę szacunku do zrobionych na szaro

PS. Nati może sobie pogrywać w PL bo jest monopolistą, ale życzę sobie i Wam żeby pojawiła się konkurencja na poziomie, i wreszcie może zawalczą o klienta jakością obsługi.

Chusteryczka

Domyślnie

skoro widac co się dzieje, dlaczego nie można w jednym momencie wstawić do sprzedaży wszystkich chust, i wzory i kolory, żeby klient mógł zdecydowac co chce kupi, co bardziej mu się podoba? a nie co pare dni rzucac kilka sztuk. oto jest pytanie!
    No patrz, a jak proponowałam takie rozwiązanie, to się dowiedziałam, że jestem roszczeniowa i mi się w odwłoku poprzewracało...

Edit:
    Mhanutka, a filmik z rozchodzącymi się w palcach makami widziałaś?

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amparo Zobacz posta
    No patrz, a jak proponowałam takie rozwiązanie, to się dowiedziałam, że jestem roszczeniowa i mi się w odwłoku poprzewracało...
    no to jest nas dwie
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

djdag, jeszcze raz podkreślam, że IMO zamieszaniu jest winna nati. nie Ty.

kilograma też zazdroszczę
    Wiem, rozgryzłam firmę Nati. Tu chodzi o nasze kilogramy! Oni tak z dobrego serca, żeby my na sporach i polowaniach kilogramy na wakacje pogubiły!!!
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Uprawnienia umieszczania postów