tutaj na probe maly cytacik z Natural Mamas:
"That is truly hideous. How DID that win??????"
Ja tam widze ze na wszystkich forach zbiera odobne recenzje, tu nie chodzi akurat o polska zawisc heheheh![]()
tutaj na probe maly cytacik z Natural Mamas:
"That is truly hideous. How DID that win??????"
Ja tam widze ze na wszystkich forach zbiera odobne recenzje, tu nie chodzi akurat o polska zawisc heheheh![]()
Dajcie sobie Panie już spokój z tymi przepychankami, proszę.
Każdy, kto projektuje musi mieć twardy tyłek i silną psychikę. Nie wyobrażam sobie, żebym tu miała napisać "jaka piekna chusta" tylko z grzeczności.
Co zrobić, dla jednego ohyda, dla drugiego piękna, trzeci będzie przy niej medytowałMnie ani grzeje, ani ziębi-nijaka to właściwe określenie.
Kto jest wrażliwy na krytykę, niech nie czyta komentarzy![]()
Ostatnio edytowane przez lominia ; 05-05-2011 o 14:38
Ale każdą chustę KTOŚ projektuje, więc o żadnej nie należy wyrażać negatywnego zdania?
Jeśli coś komuś wydaje się wstrętne i ohydne to czemu ma nie napisać? Chyba od tego est forum aby wyrażać opinie? Nikt przecież nie atakuje personalnie projektantki chusty.
Mnie się chusta ta zupełnie nie podoba jest naprawdę bardzo nieładna jeśli chodzi o mój gust.
Uważam, ze osoba która decyduje się wziąć udział w konkursie na projekt musi liczyć się z prykrymi komentarzami także.
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
jestem w mniejszości, ale wg mnie ta chusta jest intrygująca, bardzo zyskuje w akcji.
a co do słów krytyki - ja myślę, że każdemu zdarza się wypowiadać dość, nazwijmy to, wyraziste opinie, np. sięgając pamięcią całkiem niedaleko, na temat farbowanego w plamy pamira?![]()
jak dla mnie między angielskim "hideous" a polskim "ohydny" stoi co najmniej znak równości.
Ostatnio edytowane przez Liv ; 05-05-2011 o 15:27
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
Weszłam w wątek żeby napisać... ohydaserio. dopiero potem przeczytałam posty.
Ja wszystko rozumiem ale nie dajmy się wmanewrować w to, że nie możemy w sposób wyrażający emocje wyrazić opinii o chustach. Na litość, przecież między innymi to jest istota tego forum, jego początki - gadki o szmatach, kolorach i wzorach!
Nikt projektantki nie krytykuje, tylko jej wzór a raczej co z niego powstało.
Mój zawód jest związany z tworzeniem i to co robię jest oceniane cały czas. I te oceny nie mają nic wspólnego ze mna jako osobą. Mogą jedynie prowadzić kogoś do wniosku że jestem lepsza lub gorsza w tym co robię.
Jeśli projektantka bierze sobie komentarze do siebie to jest zasadniczo JEJ problem. Jeśli Didek jej popsuł wzór dodając paski, to też nie nasz problem.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
do bardzo podobnych wnioskow dochodza na forum Natural Mamas:
"If I designed a wrap for a competition like this I would expect that some people wouldn't like itIf someone said something like 'Well that wrap was obviously designed by an idiot' then they are being personal and insulting, and that isn't on. But if they just say 'I hate it' - I don't think they are."
Dokladnie to samo pisalam iles postow wczesniej.
Nalezy oddzielic opinie o rzeczy od opinii o jej wlascicielu/tworcy. I nikt nie obrazil autorki projektu w zadnym momencie![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
idź idź, może czegoś się dopatrzysz w tym lustrze
Green, wybacz, ale moja bezczelność nie pozwala mi pozostawić tego bez komentarza- czytałam ten wątek i cały czas miałam w głowie inny, o ten:
http://chusty.info/forum/showthread....t=#post1175218
zwłaszcza post 18.
i... śmieszno i straszno....? tak to było...?
a żeby nie było tak całkiem OT- dziś uznała, ze chusta mi się podobamam ohydny gust, dziewczyny
![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Ale fajny wątek
Na początku uznałam chustę za OHYDĘ.
W akcji już lepiej. Ale i tak wszystko psuje ten czewony pasek
silver o gustach wszak się nie dyskutuje.
nie bardzo rozumiem o co ci chodzi z przywolywaniem tamtego watku, ale ok, byc moze ma cos piernik do wiatraka
no, a co do krytyki,to jasne ze kazdy ma prawo, tylko sa rozne sytuacje i emocje.
problem to umiec sie pohamowac.
p.s. obgadywanie spapranej farbowaniem chusty nie ma nic wspolnego z krytykowaniem w malo wybrednych slowach czyjegos projektu. moim zdaniem oczywiscie. natomiast gdy komus przyjdzie zafarbowac Labirynt i zrobi to paskudnie, sytuacja sie zmieni.
dla porownania: dosc czesto zdarzaja sie konkursy Girasola na pasiaki, pojawia sie mnostwo paskudnych projektow, niektore nawet zyskuja spory poklask, a mimo to nikt nie krzyczy otwarcie: OHYDA, PASKUDZTWO, WSTRETNE!moze z wrodzonej wrazliwosci)
ale rozumiem, ze to JA wyglaszam tak niepopularny poglad, wiec trzeba sie postawic okoniem i hurtem znow.
p.s.2: spora czesc wyrazicielek pogladu "hidious" na TBW czy NM zmitygowala sie pozniej. no, ale wiadomo, poslkiego forum nie beda tamtejsze uczestniczki czytac, wiec mozna sobie ....![]()
By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.
by Anonim z sieci
Tu i Teraz.
to jeszcze podkresle po raz n-ty, ze nie uwazam, iz nie nalezy szczerze wyrazac swojej opinii o tej czy innej chuscie. mozna, (a moze powinnam napisac: MOZNA), ja tez wyrazam i tez mi sie Labirynt nie widzi.
ale-i tu znow podkresle po raz n-ty-w gre wchodza uczucia osoby, uczestniczki chustowej wspolnoty, ktora to zaprojektowala. i, wbrew usprawiedliwieniom tutaj prezentowanym, ona akurat poczula sie zraniona komentarzami, o czym zreszta w przytoczonym przeze mnie cytacie.
i- teraz lopatologicznie znow-z tego chociazby wzgledu-uwazam, JA (co nie oznacza, ze nalezy traktowac to jak wyrocznie), ze nalezy sie powsciagnac w komentarzach. to jest: wyrazac negatywne opinie w sposob mniej bezposredni.
bardziej lopatologicznie nie da sie chyba![]()