Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 184

Wątek: LE Labyrinth

Chustonoszka

Domyślnie

tutaj na probe maly cytacik z Natural Mamas:

"That is truly hideous. How DID that win??????"

Ja tam widze ze na wszystkich forach zbiera odobne recenzje, tu nie chodzi akurat o polska zawisc heheheh

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Dajcie sobie Panie już spokój z tymi przepychankami, proszę.
    Każdy, kto projektuje musi mieć twardy tyłek i silną psychikę. Nie wyobrażam sobie, żebym tu miała napisać "jaka piekna chusta" tylko z grzeczności.
    Co zrobić, dla jednego ohyda, dla drugiego piękna, trzeci będzie przy niej medytował Mnie ani grzeje, ani ziębi-nijaka to właściwe określenie.
    Kto jest wrażliwy na krytykę, niech nie czyta komentarzy
    Ostatnio edytowane przez lominia ; 05-05-2011 o 14:38

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta
    alez ja nie mowie, ze nalezy kadzic dla zasady. nie podoba sie, to ok, napisz ze sie nie podoba. mnie tez sie nie podoba.i nie pisze, ze jest inaczej.

no ale juz krzyczenie ze "ohyda" to moim zdaniem o jeden most za daleko.

moim zdaniem, oczywiscie, z ktorym nie trzeba sie zgadzac.

z dystansem chodzilo mi raczej o te pohukiwania, ze ja tak niby grzmie z ambony potepienczo. ech, ze tez trzeba wszystko tlumaczyc lopatologicznie...
    Ale każdą chustę KTOŚ projektuje, więc o żadnej nie należy wyrażać negatywnego zdania?
    Jeśli coś komuś wydaje się wstrętne i ohydne to czemu ma nie napisać? Chyba od tego est forum aby wyrażać opinie? Nikt przecież nie atakuje personalnie projektantki chusty.
    Mnie się chusta ta zupełnie nie podoba jest naprawdę bardzo nieładna jeśli chodzi o mój gust.
    Uważam, ze osoba która decyduje się wziąć udział w konkursie na projekt musi liczyć się z prykrymi komentarzami także.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

jestem w mniejszości, ale wg mnie ta chusta jest intrygująca, bardzo zyskuje w akcji.

a co do słów krytyki - ja myślę, że każdemu zdarza się wypowiadać dość, nazwijmy to, wyraziste opinie, np. sięgając pamięcią całkiem niedaleko, na temat farbowanego w plamy pamira?

jak dla mnie między angielskim "hideous" a polskim "ohydny" stoi co najmniej znak równości.
    Ostatnio edytowane przez Liv ; 05-05-2011 o 15:27
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Weszłam w wątek żeby napisać... ohyda serio. dopiero potem przeczytałam posty.

Ja wszystko rozumiem ale nie dajmy się wmanewrować w to, że nie możemy w sposób wyrażający emocje wyrazić opinii o chustach. Na litość, przecież między innymi to jest istota tego forum, jego początki - gadki o szmatach, kolorach i wzorach!

Nikt projektantki nie krytykuje, tylko jej wzór a raczej co z niego powstało.
    Mój zawód jest związany z tworzeniem i to co robię jest oceniane cały czas. I te oceny nie mają nic wspólnego ze mna jako osobą. Mogą jedynie prowadzić kogoś do wniosku że jestem lepsza lub gorsza w tym co robię.

Jeśli projektantka bierze sobie komentarze do siebie to jest zasadniczo JEJ problem. Jeśli Didek jej popsuł wzór dodając paski, to też nie nasz problem.

Chustonoszka

Domyślnie

do bardzo podobnych wnioskow dochodza na forum Natural Mamas:

"If I designed a wrap for a competition like this I would expect that some people wouldn't like it If someone said something like 'Well that wrap was obviously designed by an idiot' then they are being personal and insulting, and that isn't on. But if they just say 'I hate it' - I don't think they are."

Dokladnie to samo pisalam iles postow wczesniej.

Nalezy oddzielic opinie o rzeczy od opinii o jej wlascicielu/tworcy. I nikt nie obrazil autorki projektu w zadnym momencie

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zosinamama Zobacz posta
    jestem w mniejszości, ale wg mnie ta chusta jest intrygująca, bardzo zyskuje w akcji.

a co do słów krytyki - ja myślę, że każdemu zdarza się wypowiadać dość, nazwijmy to, wyraziste opinie, np. sięgając pamięcią całkiem niedaleko, na temat farbowanego w plamy pamira?

jak dla mnie między angielskim "hideous" a polskim "ohydny" stoi co najmniej znak równości.
    dziękuję, czyli że nie jestem dziadem z brodą jednak jak tu niektórzy próbują wmawiać? bo już szłam do lustra...
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez happymum Zobacz posta
    "If I designed a wrap for a competition like this I would expect that some people wouldn't like it If someone said something like 'Well that wrap was obviously designed by an idiot' then they are being personal and insulting, and that isn't on. But if they just say 'I hate it' - I don't think they are."

Nalezy oddzielic opinie o rzeczy od opinii o jej wlascicielu/tworcy. I nikt nie obrazil autorki projektu w zadnym momencie
    zgadzam się.

no i mi się nie podoba, tj. nie kupiła bym takiej chusty dla siebie

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brikola Zobacz posta
    nie kupiła bym takiej chusty dla siebie
    A ja nawet dla obcego bym nie kupiła

Próbowałam sie z nią oswoić, patrzyłam pod różnym kątem i ....nadal nic. tzn. ohydna jak dla mnie, z całym szacunkiem dla projektantki

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Mnie się ta chusta w ogóle nie podoba.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    dziękuję, czyli że nie jestem dziadem z brodą jednak jak tu niektórzy próbują wmawiać? bo już szłam do lustra...
    idź idź, może czegoś się dopatrzysz w tym lustrze

Green, wybacz, ale moja bezczelność nie pozwala mi pozostawić tego bez komentarza- czytałam ten wątek i cały czas miałam w głowie inny, o ten:
    http://chusty.info/forum/showthread....t=#post1175218
    zwłaszcza post 18.

i... śmieszno i straszno....? tak to było...?

a żeby nie było tak całkiem OT- dziś uznała, ze chusta mi się podoba mam ohydny gust, dziewczyny

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta

a żeby nie było tak całkiem OT- dziś uznała, ze chusta mi się podoba mam ohydny gust, dziewczyny
    Niemozliwe, opatrzyła ci sie i sie przyzwyczaiłaś

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Niemozliwe, opatrzyła ci sie i sie przyzwyczaiłaś
    noooo, to tak jak z pawiszonami było. najpierw od ptaszydeł-straszydeł wyzywane a teraz obiekt westchnień.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ale fajny wątek
    Na początku uznałam chustę za OHYDĘ.
    W akcji już lepiej. Ale i tak wszystko psuje ten czewony pasek
    silver o gustach wszak się nie dyskutuje.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    idź idź, może czegoś się dopatrzysz w tym lustrze

Green, wybacz, ale moja bezczelność nie pozwala mi pozostawić tego bez komentarza- czytałam ten wątek i cały czas miałam w głowie inny, o ten:
    http://chusty.info/forum/showthread....t=#post1175218
    zwłaszcza post 18.

i... śmieszno i straszno....? tak to było...?

nie bardzo rozumiem o co ci chodzi z przywolywaniem tamtego watku, ale ok, byc moze ma cos piernik do wiatraka

no, a co do krytyki,to jasne ze kazdy ma prawo, tylko sa rozne sytuacje i emocje.

problem to umiec sie pohamowac.

p.s. obgadywanie spapranej farbowaniem chusty nie ma nic wspolnego z krytykowaniem w malo wybrednych slowach czyjegos projektu. moim zdaniem oczywiscie. natomiast gdy komus przyjdzie zafarbowac Labirynt i zrobi to paskudnie, sytuacja sie zmieni.
    dla porownania: dosc czesto zdarzaja sie konkursy Girasola na pasiaki, pojawia sie mnostwo paskudnych projektow, niektore nawet zyskuja spory poklask, a mimo to nikt nie krzyczy otwarcie: OHYDA, PASKUDZTWO, WSTRETNE!moze z wrodzonej wrazliwosci)

ale rozumiem, ze to JA wyglaszam tak niepopularny poglad, wiec trzeba sie postawic okoniem i hurtem znow.

p.s.2: spora czesc wyrazicielek pogladu "hidious" na TBW czy NM zmitygowala sie pozniej. no, ale wiadomo, poslkiego forum nie beda tamtejsze uczestniczki czytac, wiec mozna sobie ....

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stiveleczek Zobacz posta
    ja myślę, że należy wysłać zbiorowego maila przepraszającego projektantkę za to, że jej chusta jednoznacznie kojarzy się z Vatanai, chustę zakupić niezaleznie od odczuć na jej temat, a następnie medytować nad nią i kontemplować czerwoną kropkę/pasek z nadzieją iż zrodzi się w nas uczucie pozwalające wyjść w tej labiryntowo/klowniastej chuście z domu....

idę się ubiczować.
    lubie to
    a chusta... brzydactwo!

Green, sorry za szczerosc, przeginasz Kobieto, po raz kolejny
    jakbyś miała udziały w Didku .... peace! (przetłumacze - pokój!)
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

to jeszcze podkresle po raz n-ty, ze nie uwazam, iz nie nalezy szczerze wyrazac swojej opinii o tej czy innej chuscie. mozna, (a moze powinnam napisac: MOZNA), ja tez wyrazam i tez mi sie Labirynt nie widzi.

ale-i tu znow podkresle po raz n-ty-w gre wchodza uczucia osoby, uczestniczki chustowej wspolnoty, ktora to zaprojektowala. i, wbrew usprawiedliwieniom tutaj prezentowanym, ona akurat poczula sie zraniona komentarzami, o czym zreszta w przytoczonym przeze mnie cytacie.

i- teraz lopatologicznie znow-z tego chociazby wzgledu-uwazam, JA (co nie oznacza, ze nalezy traktowac to jak wyrocznie ), ze nalezy sie powsciagnac w komentarzach. to jest: wyrazac negatywne opinie w sposob mniej bezposredni.

bardziej lopatologicznie nie da sie chyba

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irla Zobacz posta
    lubie to
    a chusta... brzydactwo!

Green, sorry za szczerosc, przeginasz Kobieto, po raz kolejny
    jakbyś miała udziały w Didku .... peace! (przetłumacze - pokój!)
    tak, mam udzialy w Didku, Natibaby, Ellevilu...gdzie jeszcze moge miec, hm....

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

to jest: wyrazac negatywne opinie w sposob mniej bezposredni.
    Ale..dlaczego??? Ja wiem, że słowo "ohydny" jest mocne, ale jakbyśmy napisały "brzydka", "paskudna" to projektantce byłoby milej? czy chociaz mniej przykro?

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

tak, mam udzialy w Didku, Natibaby, Ellevilu...gdzie jeszcze moge miec, hm....
    wiedziałam, że chwyci
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Uprawnienia umieszczania postów