Pokaż wyniki od 1 do 20 z 302

Wątek: PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK

Mieszany widok

Domyślnie

ja się obawiam tych tanich pieluch, materiały nie wiadomo czy są bezpieczne, ale to już kwestia indywidualna.
    Ostatnio edytowane przez kasia_mb ; 11-01-2011 o 15:02

Domyślnie

nie wiem czy to w temacie się mieści pewnie nie ale i tak napisze

Trzeba pamiętać że i tak mamy dobrze.
    Nasze mamy miały tylko tetrę, i na dzień i na noc i jakoś dzieci w nich wychowały.
    My mamy pule na pieluszki, różne rodzaje pieluszek, otulacze - takie śmakie.
    Był moment że jednorazówki stały się "wybawieniem" od przemakających pieluch i częstego zmieniania, tez ubranek, prania we franiach itd.
    Cieszmy się tym bardziej mając do dyspozycji takie wspaniałe, mniej lub bardziej pieluszki

Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez kasia_mb ; 11-01-2011 o 18:46 Powód: frania

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia_mb Zobacz posta
    ja się obawiam tych tanich pieluch, materiały nie wiadomo czy są bezpieczne, ale to już kwestia indywidualna.
    wiadomo ze fajnie jak maja atesty ale jak kogos nie stac to juz lepiej kupic taka tania niz trzymac dzieciaka cala dobe w calej tablicy mendejewa,czyli w jednorazowkach. ale to jauz moze wyjsc dluzsza dyskusja
    moja mala miala cigle odparzona pupe w jednorazowkach,a po pampresach org.wrecz uczulenie i wielkie rany wiec juz wole tanie niz cierpienie dziecka.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Domyślnie

jak mojemu synkowi zakładam jednorazówkę, bo zdarza mi się w dzień czasem, z różnych powodów, to baaardzo szybko zaczyna się coś dziać, typu odparzenia.
    A w wielorazówce nawet jak jest mokra pielucha to nic się nie dzieje.
    Więc niewątpliwie jednorazówki są okropne.

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

u nas nie było reakcji alergicznych po pamperach ani odparzeń... ale ten zapach... a w zasadzie smrodek z pampersów! ohyda!

Domyślnie

jak kupiliśmy na początku pampery pampersa to wogole malemu nie załozyłam, tak wg mnie smierdzialy. Ale to chyba nie ten temat. Przepraszam i już nic nie mówie.
    Ostatnio edytowane przez kasia_mb ; 12-01-2011 o 19:13

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dzięki wielkie za wątek. Chyba się zaraziłam tematem.

Domyślnie

Witajcie, na forum jestem nowa, a w czerwcu urodzi się mój nowy człowiek chciałabym być "ekomamą" i szykuję się na wielorazówki, myślałam o kieszonkach, ale mój partner staje okoniem, bo twierdzi, że ta wewnętrzna warstwa nad wkładką nie będzie dobra, bo jednak jakieś zasikanie tam może być, i że właściwie te pieluszki powinno się zmieniać jak AIO. Co Wy na to?

Uprawnienia umieszczania postów