ja się obawiam tych tanich pieluch, materiały nie wiadomo czy są bezpieczne, ale to już kwestia indywidualna.
ja się obawiam tych tanich pieluch, materiały nie wiadomo czy są bezpieczne, ale to już kwestia indywidualna.
Ostatnio edytowane przez kasia_mb ; 11-01-2011 o 15:02
nie wiem czy to w temacie się mieści pewnie nie ale i tak napisze
Trzeba pamiętać że i tak mamy dobrze.
Nasze mamy miały tylko tetrę, i na dzień i na noc i jakoś dzieci w nich wychowały.
My mamy pule na pieluszki, różne rodzaje pieluszek, otulacze - takie śmakie.
Był moment że jednorazówki stały się "wybawieniem" od przemakających pieluch i częstego zmieniania, tez ubranek, prania we franiach itd.
Cieszmy się tym bardziej mając do dyspozycji takie wspaniałe, mniej lub bardziejpieluszki
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez kasia_mb ; 11-01-2011 o 18:46 Powód: frania
wiadomo ze fajnie jak maja atesty ale jak kogos nie stac to juz lepiej kupic taka tania niz trzymac dzieciaka cala dobe w calej tablicy mendejewa,czyli w jednorazowkach. ale to jauz moze wyjsc dluzsza dyskusja
moja mala miala cigle odparzona pupe w jednorazowkach,a po pampresach org.wrecz uczulenie i wielkie rany wiec juz wole tanie niz cierpienie dziecka.
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
jak mojemu synkowi zakładam jednorazówkę, bo zdarza mi się w dzień czasem, z różnych powodów, to baaardzo szybko zaczyna się coś dziać, typu odparzenia.
A w wielorazówce nawet jak jest mokra pielucha to nic się nie dzieje.
Więc niewątpliwie jednorazówki są okropne.
u nas nie było reakcji alergicznych po pamperach ani odparzeń... ale ten zapach... a w zasadzie smrodek z pampersów! ohyda!
jak kupiliśmy na początku pampery pampersa to wogole malemu nie załozyłam, tak wg mnie smierdzialy. Ale to chyba nie ten temat. Przepraszam i już nic nie mówie.
Ostatnio edytowane przez kasia_mb ; 12-01-2011 o 19:13
Witajcie, na forum jestem nowa, a w czerwcu urodzi się mój nowy człowiekchciałabym być "ekomamą" i szykuję się na wielorazówki, myślałam o kieszonkach, ale mój partner staje okoniem, bo twierdzi, że ta wewnętrzna warstwa nad wkładką nie będzie dobra, bo jednak jakieś zasikanie tam może być, i że właściwie te pieluszki powinno się zmieniać jak AIO. Co Wy na to?