Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
och to mnie kustafa zabiłas. nie watepię, że masz rację, napisz mi prosze, dla mojej wiedzy, którzy producenci o tym piszą? mój stosik był obszerny w wiele róznych marek, ale z takowa informacją never-ever sie nie spotkałam. No chyba, że zaczęła być dodawana juz po moim czasie. po tym zdaniu poczułam się jak próchno![]()
spinku, np. tu (pierwszy wiersz tabelki porównawczej)
http://bobolider.pl/rodzaje_wkladow_..._wielorazowych
czytałam o tym kiedyś na www milovii, ale od tego czasu ich strona sporo się zmieniła, również pod kątem zamieszczanych informacji.
i nie chciałam, żebyś poczuła się jak próchno, przepraszam jeśli tak to odebrałaś![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
To prawda, że mikrofibra nie powinna mieć bezpośredniego.kontaktu ze skórą, ponieważ bardzo silnie odciąga wilgoć od powierzchni, z którą się styka. Może więc powodować przrsuszenie skóry objawiające się widocznym podrażnieniem. Ponadto tkaniny z włókien syntetycznych (sztucznych), dają skórze mniej "oddechu". Niestety odczucie suchości dają wyłącznie tkaniny sztuczne. Nie wszyscy zgadzają się jednak, że dla dziecka pieluchowanego od początku wieloazówkami ma znaczenie czy czuje mokro czy sucho. Ja skłaniam się ku poglądowi, że jest to wyłącznie kwestia przyzwyczajenia, a naturalne tkaniny są zdrowsze dla skóry, co jest dla mnie ważniejsze.
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.
Dzieki dziewczyny za odpowiedź.
<3
wyslane z telefonu
F. 04.2013![]()
H. 01.2015
Hej Dziewczyny, jak widać jestem nowa, ale spędziłam już tu kilka nocek, więc może już nie tak bardzo zielonaChoć i tak mam wrażenie, że im więcej czytam tym mniej wiem …
Tak czy inaczej wykonałyście kawał dobrej roboty, jestem naprawdę pod wrażeniem!
Zdecydowaliśmy się na wielo (lepiej późno niż wcale) i chciałabym Was prosić o pomoc i wskazówki. Zgodnie z Waszymi sugestiami na początek chcielibyśmy kupić kilka rodzajów i zobaczyć jak się sprawdzą. Nasza córka tydzień temu skończyła roczek, jest drobnej budowy (jest wysoka, ale bardzo szczupła), waży niecałe 9 kg, kupkę robi średnio dwa razy dziennie i mam wrażenie, że jest niezłym sikaczem (dużo pije). Na początek nie chcemy wydać dużo –tak ok. 200 zł. Jakoś nie mam przekonania do używanych pieluch (chyba nie kupiłabym sobie używanej bielizny), chyba, że mnie wyprowadzicie z błędu
Przez ostatnie 1,5 m-ca zmagaliśmy się z pzs-em, już chyba jest po wszystkim, ale dalej chcemy wielopieluchować, tym bardziej, że kolejne dziecko w drodzeDlatego najbardziej zależy nam na przewiewności i delikatności.
Pierwszy krok za nami- właśnie dziś przyszła nasza pierwsza wylicytowana kieszonka lenny lamb z wkładem bawełnianym i bardzo nam się podoba
Mamy ok. 30 tetr (choć obawiam się, że kiepskiej jakości, ale ew. dokupię tetrę lux)i 5 flaneli.
Myślę żeby na początek kupić 2-3 otulacze, 1 formowankę bambusową i 2-3 różne wkłady. A może jeszcze jedna kieszonkę? Z AIO i pozostałych na razie rezygnujemy.
Czy sądzicie, że to wystarczy na początek? A może jeden otulacz wełniany? 1 wkład na pewno bambusowy, ale jakie pozostałe? Może jakiś prefold? Córce nie przeszkadza mokra pielucha, więc na razie może bez polarowych czy welurowych.
Czy możecie polecić jakieś konkretne wielo, np. pod kątem budowy ciała? albo przewiewności?
Zdecydowanie wełna i naturalne wkłady. Jeśli dużo siusia to bambus, raczej nic innego nie da rady. Jak kieszonka to z welurem bawełnianym albo bambusem od pupy. Formowanka ma być na noc? jeśli tak, to wydaje mi się że min. to 3 szt. moje bambusowe schną w tej chwili prawie 2 dni
Używane pieluchy Cię nie przekonują, a otulacze same? Wełniaki na bazarku można kupić za połowę ceny nowych. A formowanki i wkłady możesz wyprać na 90 st. mordując wszystko co by tam mogło być![]()
Hej, hej jest tu kto?U nas pierwsze koty za płoty, dziś po raz pierwszy założyłam Młodej kieszonkę i jestem bardzo zaskoczona - włożyłam na próbę tetrę (nie dołączony wkład bawełniany) i po kilku minutach przemokło wszystko... tak jakby miała tylko tetrę...nie wiem czy dobrze założyłam, bo ten polar trochę wystawał z boku i miałam wrażenie jakby ta plama zlała się idąc z dwóch stron, jutro pranie, pojutrze będę znów próbować, może coś poradzicie?
![]()
a masz jakiegoś ulubionego bambusa?
Czy ktoś korzysta jeszcze z pieluszek wielorazowych w dzisiejszych czasach?
Skóra malucha jest podatna na wiele niebezpieczeństw. Jeśli chcesz mu pomóc - skorzystaj z naszej oferty pieluszek wielorazowych. Zobacz pieluszki wielorazowe