Pokaż wyniki od 1 do 20 z 47

Wątek: Nienawidzę zimy!:-(

Widok wątkowy

Chustofanka Awatar olivka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

margeritta, sprzedam Ci radę z kategorii "mądry Polak po szkodzie", bo widzę, że idziesz dokładnie tym samym tropem myślowym co ja 2 lata temu, a ten trop myślowy prowadzi do jednej takiej dobrze zamaskowanej pułapki
    Otóż - kupno kurtki za 50 zł to jest tylko pozornie najtańsze rozwiązanie. Takiej kurtce będziesz musiała skrócić/ dać do skrócenia rękawy. To jest następne +/- 30 zł. I jest to kasa stracona, bo takiej kurtki już potem nie odsprzedasz. A ona będzie na 1 sezon - w następną zimę już w niej dziecia nie ponosisz, bo się zrobi samobieżny i będziesz go nosić na kurtkę.
    Z ekonomicznego punktu widzenia, znacznie lepszym pomysłem jest kupno używanej prawdziwej kurtki do noszenia, ponieważ, w przeciwieństwie do samoróbki, taką kurtkę potem dasz radę odsprzedać. Nie wiem jak to cenowo wypada, albowiem ja twardo poszłam swego czasu w samoróbki (a potem wyszło mi, że za utopioną w materiały kase mogłam była znacznie lepiej zainwestować w kurtkę - z tym, że ja poszłam na całość i sobie zmajstrowałam najpierw zimową kurtkę samoróbkę, potem do kompletu jeszcze osłonkę samoróbkę, a następnie nawet wiosenną wiatrówkę samoróbkę do noszenia na plecach, którą mam do dziś dnia i ni licha nie wiem, co z nią zrobić, bo wyrzucić szkoda, a nie mam kogo nią uszczęśliwić). Jeśli chcesz iść w tym kierunku, to na Radosnej Twórczości masz różne wersje kurtek i osłonek, w tym mój własny wątek też
    Coś mi świta, że w zeszłym roku na forum było coś o zimowych kurtkach do noszenia, jak one się nazywały? Koala? czy jakoś tak? Nie kupowałam ich wtedy, ale wydaje mi się, ze cenowo wychodziły jakoś w miarę do przeżycia (niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę).
    Ostatnio edytowane przez olivka ; 15-12-2010 o 19:08

www.kamome.eu - moje pluszaki

Uprawnienia umieszczania postów