Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 75 z 75

Wątek: Podarłam mężowe ONO-wyjaśnienie sprawy

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca Zobacz posta
    tak, tylko że w 1. poście jest opis całej sytuacji, a fotka pojawiła się dopiero w którymś z kolei poście, po kilku dniach

.
    hej, zapewniam Cie ze jak odpowiadałam to bylo tylko zdjecie i tytul, serio
    ale wątek już nie o tym
    co do nosidla- sadze ze kazdej firmie moze sie przydarzyć slabsza partia z jakiegos powodu, wadliwy material czy nici. na wszystko to firmy sa IMO przygotowane i odpowiednio ubezpieczone.
    ja bym proponowala zaczac od tego gdzie kupilas, i przez sklep dzialac dalej...

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tysia Zobacz posta
    Ale ja kupiłam nosidło na bazarku...

I serio myślałam że to tylko i wyłącznie moja wina...mąż miał zapięty ciasno pas a ja go chciałam na nim przesunąć. Pociągnęłam w bok (a silna kobieta jestem ) i nie wytrzymało...

No to teraz juz nie wiem co robić....

Morepig ale Tysia nie kupiła nosidła w sklepie tylko od kogoś już używane - co według Ciebie powinna zrobić w takim przypadku?
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tonya Zobacz posta
    Morepig ale Tysia nie kupiła nosidła w sklepie tylko od kogoś już używane - co według Ciebie powinna zrobić w takim przypadku?
    a widzę właśnie. Moim zdaniem uderzać do tej osoby, bo tak naprawdę niby firma może dla własnego dobrego imienia wymienić na nowe, ale nie ma obowiązku jesli nie mamy potwierdzenia zakupu.
    wydaje mi się że należaoby rownolegle napisać do ONO i do poprzedniej właścicielki.

tak naprawdę to wiadomo- to się nie powinno stać nawet przy 4 dziecku, prawda? Ale jakaś podkładkę, moim zdaniem, choćby mail poprzedniej właścicielki ze sklepu, albo paragon... by się przydało mieć.

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustonówka Awatar Magdaz
    Miejscowość
    Warszawa-Gdynia

Domyślnie

Dopiero teraz odpisuję, ponieważ dopiero znajomi dali mi znać co się wydarzyło (użytkowniczka nieszczęsnego nosidła do nas się nie odezwała). Przyznam, że w związku z moim kiepskim łączem i dwójką nieletnich w domu, poza nocną pracą, nie bardzo mam kiedy się udzielać forumowo i pracować na komputerze. Od razu bardzo przepraszam za ma zaistniałą sytuację, musi to być felerny egzemplarz. Z tego co widzę na zdjęciu nosidło ma zdecydowanie za płytko wszyty panel. Według projektu nosidło powinno mieć panel wszyty w pas biodrowy znacznie bardziej - do połowy, a przeszycie dodatkowo zabezpieczone przeszyciem jeszcze raz przez taśmę idącą w połowie pasa biodrowego.
    Dodam jeszcze jedną rzecz - nie wszystkie wady można zobaczyć i wyeliminować przy rutynowej kontroli. Szczególnie jeżeli chodzi o przeszycia i wszycia. Każdy egzemplarz jest przez nas rozkładany, przeglądany i przymierzany z obciążeniem. Przyznaję, że nie byliśmy zadowoleni z jakości szycia w dotychczasowej szwalni, z której usług zrezygnowaliśmy już kilka miesięcy temu. Mogę zaproponować wymianę nosidła lub zwrot pieniędzy . Mam nadzieję, że zaistniałe okoliczności nie wpłyną na opinie o naszym nosidle, które użytkownicy sobie chwalą i polecają. Niestety wszystkim producentom co jakiś czas zdarzają się różne wpadki i nie dyskredytuje to całego produktu. Ze swojej strony mogę obiecać, że zrobię wszystko by jakości Ono nie można było nic zarzucić. Stąd właśnie nowa szwalnia. Sama mam najstarsze ono i noszę w nim nawet moją 3 latkę jeśli nogi odmawiają jej dalszej współpracy (choć lekka nie jest), szarpię nosidło ile się da,a maluchy w nim i po nim skaczą. Pozdrawiam, czekam na kontakt i jeszcze raz i przepraszam za zaistniałą sytuację.
    Ostatnio edytowane przez Magdaz ; 18-10-2010 o 13:41

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Magdaz, moze warto bylby zerknac na sposoby przeszywania, jakiego uzywaja amerykanskie firmy: bamberoo, Olives & Applesauce... tam nie dosc, ze panele wszyte sa gleboko, to dodatkowo robi sie takie przeszycia zwane X boxes..... Widzialam ono (jakies 18 miesiecy temu to bylo) i naprawde nie bylam pod wrazeniem przeszyc... a widzialam tez wiele ergonomikow i w wielu nosilam. Hmmm... moze wiec warto jeszcze raz przypatrzec sie tym rozwiazaniom i ulepszyc niektore aspekty ONO.

Chustonówka Awatar Magdaz
    Miejscowość
    Warszawa-Gdynia

Domyślnie

Dzięki za konstruktywną uwagę, z pewnością skorzystamy z rady i wszystkie aspekty przeszyć i głębokich wszyć mocno zaakcentujemy nawiązując współpracę z nową szwalnią, choć ostatnio tracę nadzieję na znalezienie solidnej szwalni w naszym kraju

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Ok. Jestem. Już donoszę co następuje bo troszkę się podziało.

Na początku zaznaczam, że ja trochę dałam plamę, bo miałam pisać do producenta jakiś czas temu, ale jakoś się zebrać nie potrafiłam i dyskusja potoczyła się troszkę w inną stronę. Wątek wisiał, ja nic z tym nie robiłam i niepotrzebnie zawrzało I co najważniejsze odbyło się to bez najbardziej zainteresowanej osoby czyli w tym przypadku Magdyz. Dziękuję więc, że ktoś mnie wyręczył i poinformował ją o całej sprawie.

Myślę że Magdaz dużo swoim postem wyjaśniła. Ja już dziś jestem z nią po kontakcie telefonicznym i po rozmowie. Wszystko zostało omówione. Nosidło wysyłam do niej. W zamian dostaniemy nowe

Mam nadzieje że to był odosobniony przypadek. Jak już ktoś pisał zawsze może trafić się jakiś feler (chociaż oczywiście nie powinien).

Myślę że sytuacja została wyjaśniona najlepiej jak mogła.
    Przepraszam za zamieszanie i dziękuję Wam za pomoc
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Dobrze,ze sprawa została załatwiona.
    Stąd wniosek,że najlepiej od razy uderzyć do producenta\wykonawcy.

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

uff jak dobrze ze się wyjasniło choć podpisuję się pod tym co czukczynska napisala powyzej

mi kiedys poszly pasy w MT ale sprawa zostala zalatwiona zaocznie i przesympatycznie ogolnie
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Linda Zobacz posta
    Magdaz, moze warto bylby zerknac na sposoby przeszywania, jakiego uzywaja amerykanskie firmy: bamberoo, Olives & Applesauce... tam nie dosc, ze panele wszyte sa gleboko, to dodatkowo robi sie takie przeszycia zwane X boxes..... Widzialam ono (jakies 18 miesiecy temu to bylo) i naprawde nie bylam pod wrazeniem przeszyc... a widzialam tez wiele ergonomikow i w wielu nosilam. Hmmm... moze wiec warto jeszcze raz przypatrzec sie tym rozwiazaniom i ulepszyc niektore aspekty ONO.
    Cytat Zamieszczone przez Magdaz Zobacz posta
    Dzięki za konstruktywną uwagę, z pewnością skorzystamy z rady i wszystkie aspekty przeszyć i głębokich wszyć mocno zaakcentujemy nawiązując współpracę z nową szwalnią, choć ostatnio tracę nadzieję na znalezienie solidnej szwalni w naszym kraju
    Lindo tak trochę zOTuję w stronę tych x-boxes. Brak x-boxów nie oznacza że nosidło jest mniej bezpieczne. Ja na przykład x-boxów nie stosowałam nigdy bo zawsze zabezpieczałam wszycie pasów w panelu szwem zwanym bartack. Początkowo bartack był na zewnątrz aby był widoczny, w tej chwili schowałam go do wew panela. Nawet spotkałam gdzieś na TBW albo NM wątek porównujący oba zabezpieczenia w trakcie ostrego rozszarpywania nosideł. Zaraz poszukam... Także mam nadzieję że ocenę bezpieczeństwa opierasz nie tylko na braku/obecności x-boxów.

Magdaz kurcze przecież to nie jest trudne wszyć panel w pas głęboko. Ciekawa jestem czemu poprzednia szwalnia tak to spierniczyła.
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Anetko, dzieki za wyjasnienie. Masz racje, nie wszyscy producenci uzywaja tego rodzaju przeszycia, ale 3 lata temu takie x boxy byly bardzo czesto stosowane. Rozmawialam na ten temat z Edit z Bamberoo w 2009 roku i jeszcze jedna szyjaca z Beanslings, one wlasnie zawsze uzywaly x boxow jako rodzaj przeszycia. Najwazniejsze jak mowisz, to gleboko wszyc pasy, badz panel. Ja mam niektore MT i dwa erognomiki juz bardzo dlugo, pozyczalam kolezankom, nosilam w nich swojego synka, nosilam bratanice i po tylu latach nic sie z nosidlami nie dzieje. Widzialam twoje MT i bylam pod ogromnym wrazeniem jakosci wszystkich przeszyc, nie mowiac o aplikacjach, bo te sa cudne. Caly czas mam nadzieje, ze jezeli bedziemy mieli dziecko nr 4, to trafi do nas Anetkowy Mieczyslaw

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cieszę się, że sprawa załatwiona pomyślnie
    Też mi szwalnia że nie słuchają klienta
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Linda Zobacz posta
    Anetko, dzieki za wyjasnienie. Masz racje, nie wszyscy producenci uzywaja tego rodzaju przeszycia, ale 3 lata temu takie x boxy byly bardzo czesto stosowane. Rozmawialam na ten temat z Edit z Bamberoo w 2009 roku i jeszcze jedna szyjaca z Beanslings, one wlasnie zawsze uzywaly x boxow jako rodzaj przeszycia. Najwazniejsze jak mowisz, to gleboko wszyc pasy, badz panel. Ja mam niektore MT i dwa erognomiki juz bardzo dlugo, pozyczalam kolezankom, nosilam w nich swojego synka, nosilam bratanice i po tylu latach nic sie z nosidlami nie dzieje. Widzialam twoje MT i bylam pod ogromnym wrazeniem jakosci wszystkich przeszyc, nie mowiac o aplikacjach, bo te sa cudne. Caly czas mam nadzieje, ze jezeli bedziemy mieli dziecko nr 4, to trafi do nas Anetkowy Mieczyslaw
    Niezmiernie mi miło i dziękuję za pozytywną ocenę od guru nosidłowego
    i przepraszam za osobisty OT w tym wątku

Dobrze że sprawa się pozytywnie wyjaśniła.
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

cieszę się bardzo
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

fajnie, ze jest pozytywna reakcja, bardzo nawet, skoro nosidlo bylo z drugiej reki

Uprawnienia umieszczania postów