Strona 524 z 807 PierwszyPierwszy ... 24424474514516517518519520521522523524525526527528529530531532534574624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,461 do 10,480 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustomanka

Domyślnie

Dziewczyny liczę na Wasza pomoc bo w sprawach książek jesteście niesamowite
    Mam kuzynke co pracuje w bibliotece szkolnej w podstawówce i ma 1000zl zeby wydac na ksiazki. Czy jest gdzieś na forum jakaś lista fajnych tytulow książek dla dzieci w wieku szkolnym? Jeśli nie ma to może cos doradzicie?

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinuviel Zobacz posta
    Mam kuzynke co pracuje w bibliotece szkolnej w podstawówce i ma 1000zl zeby wydac na ksiazki. Czy jest gdzieś na forum jakaś lista fajnych tytulow książek dla dzieci w wieku szkolnym? Jeśli nie ma to może cos doradzicie?
    czytam sobie Egmontu, Basia tegoz; Tajemnice wyd. Zakamarki; jakis Felek i Tola moze; Dawniej czyli drzewiej Strzalkowskiej; Preussler, cos z Mistrzow ilustracji Dwoch siostr, Mama Mu - ta w ktorej jest wiecej opowiadan, cos Astrid Lindgren - to tak do 8 lat. dla starszych na pewno dziewczyny cos podpowiedza.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinuviel Zobacz posta

u nas w biblio szkolnej dzieciaki zabijają się o serie "Już czytam"

to tylko przykłady książeczek

Dodatkowym atutem ich jest niska cena i bogata seria
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

Możecie coś na szybko powiedzieć o "Czterech łapach w Belwederze" i innych z tej serii?

I ponownie zapytam o jakieś fajne wydanie "Polyanny".
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Książki z serii Biuro detektywistyczne Lassego i Mai wielokrotnie padały jako chętnie czytane przez młodych samodzielnych czytelników

wysłane z telefonu
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No i hit pierwszo(drugo)klasistek - cztery książki o Duni
    Julka 2001, Zosia 2007

mamru
    Guest

Domyślnie

A ja z pytaniem o "opowieść wigilijną" ktore wydanie? Media Rodzina czy Buchmann? Do Ingpena mam sentyment. Uwielbiam Jego ilustracje. Ale nie umiem zdecydowac. A dwóch na pewno nie kupię.

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dla wszystkich dzieciaków lubiących książki, które niosą za sobą interakcje z czytelnikiem polecam Mieszkamy w książce Dziś czytana 5 razy i synek chce kolejne części Leona i Malinki

Chusteryczka Awatar Emila
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

"O stworkach ukrytych w kolorkach" - dla dziecka w jakim wieku?
    Michał - 16.03.2014

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kompletuję zamówienie i mam szybkie pytanie - jakieś sprawdzone hity dla 1,5 roczniaka? Polecicie coś? Coś bym jeszcze dorzuciła do kosza
    A. VI 2014

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowa Zobacz posta
    Kompletuję zamówienie i mam szybkie pytanie - jakieś sprawdzone hity dla 1,5 roczniaka? Polecicie coś? Coś bym jeszcze dorzuciła do kosza
    Pracujące pojazdy wyd. Tako
    Rok w lesie
    O Bolusiu
    Coś z serii Binta, Lalo, Babo jeśli nie macie
    Bobo
    A dlaczego?
    coś Erica Carle Gąsienica albo Pajączek

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

oprocz tego co mamru juz napisala - Galgankowy skarb, Kurcze blade Chotomskiej, Raz, dwa, trzy psy, Auto Bajtlika (wyd. Dwie Siostry)
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

mamru
    Guest

Domyślnie

O tak Auto i Kurczę blade u nas ostatnio hity! Galgankowy skarb ciągle mi z koszyka wypada, przy najbliższym zamowieniu nie ominę

Chustofanka Awatar MegiM
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Zdecydowanie piszecie tu tak wazne rzeczy, ze az szkoda, ze nie ma takiej listy hitow na dany wiek sama chcialabym cos dla mojego 2,5roczniaka, bo ilez mozna czeresniowa czytac! :/ ide do biblioteki i nie wiem co wybrac.. Mezu ostatnio kazal mi wziac dla neigo komiksy asteriksa..
    J. 27.04.13r. J. 03.04.15r.

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ooo, dziękuję za podpowiedzi! Już sobię patrzę na to co polecacie. Pajączka i gąsienicę mamy, Binta, Lalo, Babo też jest (uwielbiamy). No właśnie, zapomniałam, że miałam dokupić jakieś Pracujące pojazdy. Gałgankowy skarb wygląda super! Kurcze blade odpada, nie mogę znieść ilustracji Lutczyna.
    A. VI 2014

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ooo, dziękuję za podpowiedzi! Już sobię patrzę na to co polecacie. Pajączka i gąsienicę mamy, Binta, Lalo, Babo też jest (uwielbiamy). No właśnie, zapomniałam, że miałam dokupić jakieś Pracujące pojazdy. Gałgankowy skarb wygląda super! Kurcze blade odpada, nie mogę znieść ilustracji Lutczyna.
    ale może dziecku się spodobają? Mój syn uwielbiał ten wierszyk i tą książeczkę kiedyś
    Mojej rocznej córce bardzo przypadło do gustu ostatnio Już jadę Tulleta i Piłka Eli z Zakamarków a może Kochane zoo? - powinno się sprawdzić

Chustomanka

Domyślnie

ad jakiego wieku jest Strupek? Młody jest zafascynowany, "st(r)up" to jedno z jego pierwszych słów był ale chyba za mały na tę książkę... (?)
    /a przydałaby się, bo jak go w lecie komary pogryzły i rozdrapał kilka bąbli, to potem wszystkie strupy notorycznie chciał zdrapywać i dość długo trwało ich gojenie...
    patrzyłam na podgląd, niektóre strony wręcz "naukowo" wglądają, choć na innych niewiele jest

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaasia Zobacz posta
    ad jakiego wieku jest Strupek? Młody jest zafascynowany, "st(r)up" to jedno z jego pierwszych słów był ale chyba za mały na tę książkę... (?)
    /a przydałaby się, bo jak go w lecie komary pogryzły i rozdrapał kilka bąbli, to potem wszystkie strupy notorycznie chciał zdrapywać i dość długo trwało ich gojenie...
    patrzyłam na podgląd, niektóre strony wręcz "naukowo" wglądają, choć na innych niewiele jest

ja bym powiedziala 3+

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    ale może dziecku się spodobają? Mój syn uwielbiał ten wierszyk i tą książeczkę kiedyś
    Bardzo możliwe, ale nie jestem w stanie przemóc awersji Kochane zoo super! Tak mi przypomniało... Kojarzycie może taką książeczkę o myszy Filipie z takimi właśnie otwieranymi elementami? Pamiętam, że otwierała się tam apteczka, lodówka, piekarnik... To była jedna z moich ulubionych książeczek w dzieciństwie
    A. VI 2014

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    ja bym powiedziala 3+
    dzięki! no to jeszcze musimy przeczekać kolejne wakacje

Uprawnienia umieszczania postów