Strona 528 z 807 PierwszyPierwszy ... 28428478518520521522523524525526527528529530531532533534535536538578628 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,541 do 10,560 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

mamru
    Guest

Domyślnie

Albo Biuro Detektywistyczne Lassego i Mai u naszego najstarszego w klasie czytają nawet ci którzy nic nie czytają

Te wyżej wymieniane Mapy, Pionierzy też sie nadadzą. O! O Messim i Ronaldo to kazdy chlopak przeczyta! A te książki są takim fajnym jezykiem napisane i cena sympatyczna że warto. Teraz jeszcze kolejne 3 chyba wyszły z tej serii. Wyd.egmont
    Ostatnio edytowane przez mamru ; 06-11-2015 o 21:52

Chustomanka

Domyślnie

Dzięki mamru jestem juz w domu. Kosz więcej NIE CHCE tudzież nie da rady ...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Chustonoszka Awatar Nurella

Domyślnie

Dziewczyny- które Findusy najfajniejsze? Rozważam Rwetes w ogrodzie, Tort urodzinowy, Pettson na biwaku, Minuta koguta

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stokrotka.a Zobacz posta
    Powiedzcie czy warto Rozbójnika i Duszka z wyd. Bona? p
    jak mamru pisala - obie bardzo warto. Hotzenplotza zwlaszcza.

Cytat Zamieszczone przez ola23 Zobacz posta
    Dziewczeta, poleccie prosze jakies fajne wydanie ksiazkowe Koled dla dzieci?
    my mamy takie - spory wybor koled z (tu cytat) opracowaniem nutowym na glos, fortepian i gitare. i jeszcze ladne po prostu (w linku pare stron podgladu)

Cytat Zamieszczone przez swbarbara Zobacz posta
    Dziewczyny przez was znowu zapełniam koszyk. Wzięłam i jaki to miesiac i rok w lesie i jeszcze trzeba mu czegoś o tygodniu bo przecież mój pieciolatek nie może zapamiętać dni tygodnia...
    w sumie dla maluchow ale moze sie nada? jakos mi nic innego do glowy nie przychodzi, ale mysle dalej.

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    O! O Messim i Ronaldo to kazdy chlopak przeczyta! A te książki są takim fajnym jezykiem napisane i cena sympatyczna że warto. Teraz jeszcze kolejne 3 chyba wyszły z tej serii. Wyd.egmont
    dokladniej to jedna ksiazka - o Ibrahimoviciu (i czemus na razie dostepna tylko w Egmoncie) i dwie ksiazeczki z zagadkami, krzyzowkami, ciekawostkami i naklejkami (ale te naklejki nie do wklejania w ksiazke, tylko tak dodatkowo - przynajmniej tak mi sie zdaje - nasze schowane, wiec tylko przejrzalam na szybko). jedna o Ronaldo i Realu Madryt a druga o Messim i FC Barcelona

Cytat Zamieszczone przez Nurella Zobacz posta
    Dziewczyny- które Findusy najfajniejsze? Rozważam Rwetes w ogrodzie, Tort urodzinowy, Pettson na biwaku, Minuta koguta
    moje dzieci by powiedzialy, ze Rwetes. ale ja bym generalnie zaczynala od Kiedy maly Findus sie zgubil - zeby wiedziec skad sie Findus u Pettsona wzial. a potem to juz w sumie wszystko jedno. u nas ukochane wszystkie, ale jak maja wybierac to Rwetes i Polowanie na lisa wiedzie prym. Goscie na Boze Narodzenie za to moi ulubieni.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonoszka Awatar Nurella

Domyślnie

moje dzieci by powiedzialy, ze Rwetes. ale ja bym generalnie zaczynala od Kiedy maly Findus sie zgubil - zeby wiedziec skad sie Findus u Pettsona wzial. a potem to juz w sumie wszystko jedno. u nas ukochane wszystkie, ale jak maja wybierac to Rwetes i Polowanie na lisa wiedzie prym. Goscie na Boze Narodzenie za to moi ulubieni.
    Kiedy mały Findus się zgubił i Findus się wyprowadza- mamy. Biednego Pettsona mieliśmy z biblioteki. Chciałam dokupić coś jeszcze bo bardzo lubimy bohaterów, tylko że Goście z opisu wydali mi się bardzo smutni a polowanie- nie jestem przekonana do tematu, zwłaszcza względem wieku dziecka (niespełna trzylatek). Optuję za dwoma tytułami, bo i tak koszyk w nieprzeczytane mnie przeraża (a raczej jego koszt...)
    Dziękuję za odpowiedź i proszę jeszcze o dalsze doprecyzowanie

(poprawilam tylko cytat, bo sie nie wkleil poprawnie i sie zrobilo malo czytelnie. natala)
    Ostatnio edytowane przez natala ; 07-11-2015 o 11:37

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nurella
    Kiedy mały Findus się zgubił i Findus się wyprowadza- mamy. Biednego Pettsona mieliśmy z biblioteki. Chciałam dokupić coś jeszcze bo bardzo lubimy bohaterów, tylko że Goście z opisu wydali mi się bardzo smutni a polowanie- nie jestem przekonana do tematu, zwłaszcza względem wieku dziecka (niespełna trzylatek). Optuję za dwoma tytułami, bo i tak koszyk w nieprzeczytane mnie przeraża (a raczej jego koszt...)
    Dziękuję za odpowiedź i proszę jeszcze o dalsze doprecyzowanie
    Tort urodzinowy nam się bardzo podobał

(j.w. natala)
    Ostatnio edytowane przez natala ; 07-11-2015 o 11:38

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ktoś pytał o dni tygodnia, w kreciku którymś są -tydzień krecika chyba. I w co by tu wtrąbić.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Dni tygodnia są tez w książeczce o wilku, która pojawiła się w wątku o nowosciach. Książka pewnie niedługo będzie na rynku

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustomanka

Domyślnie

Dziewczyny czy "mała księżniczka" nada sie dla 7-8 latki? Z którego wydawnictwa najlepiej brać?

Domyślnie

Moja siedmiolatka zachwycona. Czytałyśmy jakąś z biblioteki, ale kupiłam do domu z Dwóch sióstr Już nie możemy się doczekać.
    '08, '09, '11, '13

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nurella
    Kiedy mały Findus się zgubił i Findus się wyprowadza- mamy. Biednego Pettsona mieliśmy z biblioteki. Chciałam dokupić coś jeszcze bo bardzo lubimy bohaterów, tylko że Goście z opisu wydali mi się bardzo smutni a polowanie- nie jestem przekonana do tematu, zwłaszcza względem wieku dziecka (niespełna trzylatek). Optuję za dwoma tytułami, bo i tak koszyk w nieprzeczytane mnie przeraża (a raczej jego koszt...)Dziękuję za odpowiedź i proszę jeszcze o dalsze doprecyzowanie
    Goscie nie sa smutni - co prawda Pettson sobi robi krzywde w noge - ale od czego sie ma sasiadow. Ci przychodza tlumnie niosac szynki, kielbasy i inne dobra to bardzo, bardzo optymistyczna ksiazka. i taka ciepla, bozonarodzeniowa wlasnie.

A polowanie jest przesmieszne - bo oni [UWAGA SPOJLER!!] wcale nie chca lisa upolowac tylko wystraszyc. za pomoca sztucznej kury z pieprzem, duzej ilosci fajerwerkow i Findusa przebranego za ducha. a ze przez przypadek strasza nie lisa tylko Gustawsona, ktory na lisa chcial zapolowac robi dodatkowy smaczek. imo pozycz z biblio jak mozesz i sama ocen.

Cytat Zamieszczone przez tinuviel Zobacz posta
    Dziewczyny czy "mała księżniczka" nada sie dla 7-8 latki? Z którego wydawnictwa najlepiej brać?
    tez bym wziela z Dwoch siostr. wyglada na identyczna jak ta, ktora miala moja ciotka za sciana i ktora to (ksiezniczka, nie ciotka ) byla jedna z moich ukochanych lektur w dziecinstwie
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Czy miałyście w rękach książkę "Pszczoły"? http://aros.pl/ksiazka/pszczoly
    Zachwycali się kiedyś w tv - rzeczywiście taka super?

A czy ta "Mała księżniczka" z Dwóch Sióstr nie ma mieć dopiero premiery w grudniu? http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...iezniczka.html Bo ja czekam, ale skoro Wy już macie? Skąd?

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Do mnie Pszczoły przylecą w poniedziałek
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnus Zobacz posta

A czy ta "Mała księżniczka" z Dwóch Sióstr nie ma mieć dopiero premiery w grudniu? http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...iezniczka.html Bo ja czekam, ale skoro Wy już macie? Skąd?

Pszczoly to nowosc, wiec pewnie wiekszosc dopiero czeka na swoj egzemplarz.

A Mala ksiezniczka faktycznie bedzie w grudniu - ale to klasyczne wydanie, ja je znam sprzed 30 lat wiec jak sie komus straszliwie nie spieszy to lepiej kupic cos porzadnego, niz sie naciac na jakis np. ilustracyjny bubel.

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nurella Zobacz posta
    Wprawdzie poza tymi rozważanymi przez ciebie, ale dla mnie i chłopaków bezapelacyjnie: Goście na Boże Narodzenie
    Pozostałe części są jakieś takie zwykłe
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Pszczoly to nowosc, wiec pewnie wiekszosc dopiero czeka na swoj egzemplarz.

A Mala ksiezniczka faktycznie bedzie w grudniu - ale to klasyczne wydanie, ja je znam sprzed 30 lat wiec jak sie komus straszliwie nie spieszy to lepiej kupic cos porzadnego, niz sie naciac na jakis np. ilustracyjny bubel.
    Ja też znam to stare wydanie, mam je u rodziców, ale jest mocno zniszczone. Dlatego też czekam

Domyślnie

Ja zamawiałam przez szast. Nawet nie wiedziałam, że oficjalnie Księżniczka jest dostępna od grudnia. Myślałam, że już jest. Ale warto zaczekać.
    '08, '09, '11, '13

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stokrotka.a Zobacz posta
    * chyba wydawnictwo BONA wysprzedaje się na Allegro
    bo właśnie widzę użytkownika BonaMedia - ceny tańsze niż w aros i nieprzeczytanie
    np. tato - 11zł, Rozbójnik 11zł

Powiedzcie czy warto Rozbójnika i Duszka z wyd. Bona? plis podpowiedzcie? bo jest w naszej tez wypożyczalni, nie wiem czy to taka literatura na raz i dzieci nie chcą wracać ?

a i właśnie wróciliśmy z Pałacu Młodzieży po zapisaniu dziewczyn w Bibliotece jesteśmy pierwszymi osobami które zlitowały się nad -
    Rok z Linneą wyd. Zakamarki {tą chciałam mieć w swoich zbiorach, ma ktoś? dzieciaki korzystają?}
    Tato pojedźmy na grzyby wyd. Bona
    Linnea w Ogrodzie Moneta wyd. Zakamarki
    Gdybym nie pomyliła psów wyd. Zakamarki{ warto? np posiadać w swoich zbiorach?}
    Mały Duszek wyd. Bona

* wszystkie zakupione w 2014 i widać że nowe, a karta biblioteczna zdradza nam że nikt nie wypożyczał ich od nowości
    Natomiast Martynka nieźle zdezelowana i Disnejowskie Szlagiery
    mam dwie córki i tak:
    u nas została Linea
    reszta poszła do kupki sprzedać
    rozbójnik czytany raz
    natomiast rodzina Różyczków czytna kilkakrotnie i dzieci w różnym wieku odkrywają coś innego co je śmieszy
    ja jak czytam kilka razy w odstępach czasu też nie wywołują u mnie odruchu ziewania

Domyślnie

Miała któraś z Was w rękach "Duży czy mały" Tulleta? Nie mogę znaleźć podglądu całości i zastanawiam się, jak się ta historyjka kończy, znalazłam jedynie informację, że nurek utrze rybce nosa. Ekhm, nadaje się to dla dzieci w takim razie?

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnus Zobacz posta
    widziałam w zaprzyjaźnionej księgarni
    fajna ale do "map" czy "pod ziemią pod wodą" z ilością wiedzy się nie umywa. Tam też trochę jest informacji ale nie aż tyle a cena wyjściowa taka sama
    a inwentarz to się już w ogóle chowa
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Uprawnienia umieszczania postów