Strona 526 z 807 PierwszyPierwszy ... 26426476516518519520521522523524525526527528529530531532533534536576626 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,501 do 10,520 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Dziewczyny, i jak ten "Duch z butelki"? Fajny?
    Warto?
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka Awatar aniafrania
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A od jakiego wieku czytacie Biuro Detektywistyczne Lassego i Mai ?

3 lata 4 miesiące i 5 dni

"Badania kliniczne wykazały korzyści, jakie płyną z bliskości fizycznej dla rozwoju noworodków i przede wszystkim wcześniaków - korzyści te można mierzyć w gramach i centymetrach" - Evelin Kirkilionis

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    Warto?
    nam się podoba i cieszymy się, że mamy, ale szału jakiegoś nie było, żeby czytać kilka razy pod rząd

mamru
    Guest

Domyślnie

Warto?
    Fajny fajny. U nas zaskoczył i czytany non stop

Aniafrania biuro jest do samodzielnego czytania. Ja tego dzieciom nie czytam. U nas 7+

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniafrania Zobacz posta
    Podrzucicie mi pomysły na książki przyrodnicze, jakieś pierwsze encyklopedie, itp. Najlepiej dużo tematów w jednej książce. Mamy różne Świat w obrazkach, mamy z okienkami Świat bez tajemnic, Pod ziemią, pod wodą, Mapy.
    Wajraka bardzo polecamy "kuna za kaloryferem" "zwierzaki Wajraka"
    "Wierzę w jeże" D. Sumińskiej też się nada.
    Jeszcze "Linnea w ogrodzie Moneta" tam dużo o roślinach.
    "Basia i wyprawa do lasu"

Mamy jeszcze taką książeczkę "moja pierwsza encyklopedia zwierząt" Marty Koteckiej wyd. Papilon i też polecamy. Dzieci często do niej zaglądają.

Przepraszam za post pod postem

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

mamru, a pokazałabyś ze dwie, trzy strony Ducha z butelki..? Byłabym baaardzo wdzięczna!

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

A od jakiego wieku czytacie Biuro Detektywistyczne Lassego i Mai ?
    u nas jakoś od roku czyli chłopaki 4 i 6 lat mieli jak kupiliśmy pierwszy tom, teraz wydaje mi się że coraz bardziej śledzą fabułę z wiekiem

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Podrzucicie mi pomysły na książki przyrodnicze, jakieś pierwsze encyklopedie, itp. Najlepiej dużo tematów w jednej książce. Mamy różne Świat w obrazkach, mamy z okienkami Świat bez tajemnic, Pod ziemią, pod wodą, Mapy.
    ja ostatnio kupiłam ilustrowany inwentarz zwierząt i ilustrowany inwentarz roślin, imo już dla kogoś kto wiedzę podstawową ma, bo zwierzęta na przykład podzielone są wg obszaru występowania ale nie ma dokładnych opisów w jakich rejonach występują geograficznie

książki są super wydane, papier taki stary jakby, ryciny piękne

rośliny kupiłam starszemu a zwierzęta młodszemu, bo wydaje mi się że rośliny takie już dla starszaka raczej

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

mamru, a pokazałabyś ze dwie, trzy strony Ducha z butelki..? Byłabym baaardzo wdzięczna!
    Soul a widziałaś na stronie wydawnictwa? http://www.zakamarki.pl/index.php/ca...oSrodka/id/228

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

wru, nie widziałam, dziękuję

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Dziewczyny, które z pozycji z serii Mistrzowie ilustracji są na początek najciekawsze? Mam w domu oczytanego siedmiolatka i roczną córkę.

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

u nas hitem byli rozbójnicy z kardamonu wielokrotnie tu pisałam jak czytaliśmy a także detektyw na pustyni, ale to są raczej książki dla syna, córka musi poczekać

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    u nas hitem byli rozbójnicy z kardamonu wielokrotnie tu pisałam jak czytaliśmy a także detektyw na pustyni, ale to są raczej książki dla syna, córka musi poczekać
    Dziękuję i czekam na jeszcze
    Domyślam się, że Basia będzie musiała poczekać Bardziej chciałam dać sygnał, że nawet jeśli A.już za duży ba jakąś pozycję, to mam jeszcze potencjalnego słuchacza Więc jeśli coś naprawdę warto kupić, to przedział wiekowy ma mniejsze znaczenie.

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

wiesz co, czytaliśmy też "maleńka pani flakonik" i na początku chłopcy nie chceli to później chętnie słuchali i nie mogli się doczekać co będzie dalej
    malutka czarownica, pan popper i jego pingwiny (za to latający detektyw edit. nie ujął nas joahim lis detektyw nas nie ujął )

edit. błędnie podałam tytuł
    Ostatnio edytowane przez annagdynia ; 05-11-2015 o 10:04

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnus Zobacz posta
    Dziękuję i czekam na jeszcze
    Domyślam się, że Basia będzie musiała poczekać Bardziej chciałam dać sygnał, że nawet jeśli A.już za duży ba jakąś pozycję, to mam jeszcze potencjalnego słuchacza Więc jeśli coś naprawdę warto kupić, to przedział wiekowy ma mniejsze znaczenie.
    U nas bardzo lubiana z tej serii jest pozycja "Śniadanie króla".
    Młodszy słuchał jej już od drugich urodzin mniej więcej.

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

moje bardzo lubiły: Klementyne, Czarownicę, Gałkę od łóżka, Babcię na jabłoni i młyn
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

mamru
    Guest

Domyślnie

Dziewczyny, które z pozycji z serii Mistrzowie ilustracji są na początek najciekawsze? Mam w domu oczytanego siedmiolatka i roczną córkę.
    ja za Anią "Rozbójnicy z Kardamonu" właśnie czytamy i nie mogą się doczekać kolejnych rozdziałów. Prócz tego Malutka czarownica, Pan Popper, Odwiedziła mnie żyrafa. W kolejce czeka kilka książek z tej serii.

Soul wybacz dopiero zajrzałam, ale widzę, że wruu już pomogła. Gdyby coś to jutro mogę pstryknąć fotki

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

U nas Latajacy Detektyw, Joachim Lis, Malutka czarownica, Rozbojnicy, Babca na jabloni, Pan Popper i Detektyw Nosek - te sie chyba podobaly najbardziej; Michalka zaczelismy czytac, ale chyba za wczesnie, wiec odlozylam; Zwierzyneic Sztenglow mi sie nie podobal
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dianek Zobacz posta
    Dziewczyny potrzebuje dobrej książki która opowiada o różnicach między dziewczynkami a chłopcami. Zameczy mnie pytaniami dlaczego ja nie nam siusiaka i gdzie jest ukryty :/
    Do głowy przychodzi mi Czy Zuza ma siurka (tłumacz powinien dostać fangę za tego siurka...), ale nie jestem pewna czy to to, o co Ci chodzi - tutaj długa recenzja z dużą ilością zdjęć książki wewnątrz http://pozarozkladem.blogspot.com/20...ma-siurka.html
    Niezła w kwestii tłumaczenia sensu siusiaka w ogóle i o co chodzi z zapłodnieniem jest książka o ewolucji w ogóle Tak się wszystko zaczęło, o której chyba niedawno tu pisałam i którą polecam także niezależnie od kwestii płciowych.

Mistrzowie ilustracji - Śniadanie króla mąż znał z dzieciństwa i wielbi, książka jest u nas tylko przypomnieniem tekstu - świetnego, i chyba lepsze polskie tłumaczenie niż angielski oryginał. Nie czytaliśmy wszystkich dłuższych, bo dzieci do niedawna praktycznie bojkotowały dłuższe fabuły (choć akurat Pan Popper już daaawno przeczytany i zaakceptowany, Malutka czarownica odrzucona), ale Odwiedziła mnie żyrafa jest cudna - moja teściowa zawsze się zachwyca, aczkolwiek (podobnie ze Śniadaniem króla i Raz czterej mędrcy) nie wiem, czy nie fajniejsza dla dorosłych, niż dla dzieci Muszę poczytać najmłodszemu.

A propos mojego ponad dwu-i-pół-latka - na spotkanie z Benjaminem Chaudem wyjęłam z półki Lalo gra na bębnie i od tego czasu mamy wielki powrót do całej serii, czytamy nieco inaczej niż ten rok temu, syn aktywniej, uwielbia rytmiczne pim pim pom - kap kap kap i razem je hmm, deklamujemy? śpiewamy? Bawimy się nimi. Aż żałuję, że autograf dla najmłodszego wzięliśmy na Pomelo, a nie na Lalo, choć Pomelo ma szanse na dłuższe życie bo mimo deszczu, który go kiedyś przemoczył, jest mniej poklejony i ma lepsze kartki
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów