Strona 437 z 807 PierwszyPierwszy ... 337387427429430431432433434435436437438439440441442443444445447487537 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,721 do 8,740 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Warto jednak sprawdzić koszyk w jakiejś taniej księgarni. Mi wyszło na nieprzeczytane.pl taniej niż w gildii, mimo że miałam same przecenione pozycje w koszyku. Różnica niewielka, ale jednak
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Byłam dziś po swoje zamówienie w bonito i wpadła mi w oko książka "Księżyc, który zapomniał" ktoś coś na jej temat? Niestety nie miałam czasu przeczytać choć fragmentu a szkoda bo tyle nowości było na półkach

edit

Jeszcze chciałam zapytać o "Co się dzieje kiedy śpisz?"
    Ostatnio edytowane przez wruuuu ; 24-04-2015 o 20:01 Powód: dopisek

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

My mamy "Co się dzieje kiedy spisz?", ale na razie Stasiek jej nie chce czytac, ale duzo osób tutaj polecało i ja dlatego kupiłam

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    znaczy musieli dodrukowac - super, bo to swietna ksiazka jest
    w Bonito tez jest
    Mowicie ze fajna a dla jakiego wieku??

edit: zle mi sie zacytowało chodzi o książkę O żółwiu który chciał spac
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta

Byłam dziś po swoje zamówienie w bonito i wpadła mi w oko książka "Księżyc, który zapomniał" ktoś coś na jej temat?
    Mamy, jest bardzo .. poetycka. To bardziej impresja, coś ze sztuki lub poezji, niż książka z fabułą, i chyba bardziej dla dorosłych, niż dla dzieci. Na mnie zrobiła bardzo, bardzo mocne wrażenie - ale np. zrozumiałam zakończenie totalnie inaczej niż mój przyjaciel.. Cieszę się, że ją mam, ale dzieci do niej nie wracają, wolą inne. Mam ją, i drugi raz też kupiłabym, polecam bardzo, tylko ze świadomością, że niekoniecznie dzieci odbiorą ją jako zrozumiałą..
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustomanka

Domyślnie

edit

Mieliśmy, nie podobała się ani mnie ani młodemu Sprzedaliśmy znajomej, im też się spodobała

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

mamy, raz przeczytana i odlozona. imo za pozno kupiona - to dla maluszkow - bo tekstu prawie wcale. zyskalaby chyba jakby byla na tekturze. generalnie dosc sie rozczarowalam, myslalam, ze wiecej ciekawego w srodku bedzie. ale dla Zuzi - tak za jakis czas moglaby byc
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonoszka Awatar sossua

Domyślnie

"Co się dzieje kiedy śpisz?" u nas bardzo lubiana.
    Pola i Zoja

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

mamy, raz przeczytana i odlozona. imo za pozno kupiona - to dla maluszkow - bo tekstu prawie wcale. zyskalaby chyba jakby byla na tekturze. generalnie dosc sie rozczarowalam, myslalam, ze wiecej ciekawego w srodku bedzie. ale dla Zuzi - tak za jakis czas moglaby byc
    natala, jakiej Zuzi? Ty się Zuzi spodziewasz? patrzę na suwaczek i nic nie widzę .....

Ty powinaś otworzyć wypożyczalnię tam .... przecież nie wszyscy polacy kupują polskie książki, a może chętnie bym dziecią poczytali
    Ty mogłabyś zakupować ksiązki na DG więc swoboda kupowania i koszty, miejsce byś miała, no same plusy widzę
    tylko czy byłabyś w stanie większej ilości dzieciom książki użyczać chodzi mi o zniszcenia ....
    a może jest jakiś fundusz czy coś na polskość na obczyźnie ..... ja tu widzę dla Ciebie szansę
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Kasdepke nie lubie, ale te ksiazke kupie dla ilustracji
    A napiszesz cos o tej ksiazce jak juz ja bedziecie miec? Syn widzial okladke i sobie zazyczyl, ale my tez raczej Kasdepke nie lubimy (ale stwierdzam to po dwoch ksiazkach: jednej zaczetej, drugiej prawie do konca przeczytanej).
    2009 2012

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

ja wzięłam kilka z książek wymienionych przez Natalę (do Skarpetek szykuję się od jakiegoś czasu - znam autorkę, zresztą w dużej mierze z rozmów w sieci, i bardzo wierzę, że napisała świetną książkę), czego nie wzięłam (akurat gildia nie miała super ceny), a na co się jeszcze szykuję przy najbliższej okazji, to komiksowe Muminki - nie bardzo lubię przeróbki, ale to ma być "wyrób oryginalny" Zapomniałam wrzucić do koszyka tego Piotrusia Pana - na pierwszy rzut oka wygląda fajnie, a mam w domu wielbicieli słuchowiska i disneyowskiego filmu.

Soul - możesz mieć zniżkę do bonito na kartę dużej rodziny (teraz akurat chyba mi wychodziło taniej w gildii, większość tytułów sprawdzałam)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    natala, jakiej Zuzi? Ty się Zuzi spodziewasz? patrzę na suwaczek i nic nie widzę .....
    Chyba moją Zuzię natala miała na myśli
    dzięki za opinie o książkach, będę myśleć a może uda się gdzieś pożyczyć i zobaczyć

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

qqrq, Ali zaczęłam czytać żółwia jak miała 2 latka, bardzo polubiła. Czytałyśmy tak często, że nauczyłam się na pamięć. Zdarzyło się w wakacje, że niosąc ją na plecach mówiłam z pamięci tak długo, aż zasnęła W książce powtarzają się pewne frazy, taki
    jakby refren, a dzieci chyba to lubią.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Z Tako znamy Marynę, Kukuryka, Maskę lwa, Biegnij dynio biegnij i Trzy świnki. Mieliśmy z biblioteki. Najbardziej lubiliśmy Dynię i Kukuryka Mąż co jakiś czas wspomina żeby kupić, ale jakoś zawsze coś innego ląduje w koszyku, może to przez tą wysoką cenę książeczek z tej serii... a ta o żółwiu fajnie wygląda muszę wypożyczyć.

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Z tako wybralam w swoim czasie Kukuryka, potem Czary - obie b lubiane, zwłaszcza Kukuryk. No i Antonino - naj ...w walce z czasem.

Dla czterolatkow - wczoraj zaczęliśmy bibliotecznego Kajtka i misia - bardzo nam się podoba, zwłaszcza czterolatkowi
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

"Bractwo zaginionej biedronki" to jedna z ulubionych książek mojego dzieciństwa. Czytałam ją moim dzieciom i też się podobała.

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Mój czterolatek czuje ogromną więź z Kajtkiem. Uśmiecha się porozumiewawczo kiedy czytamy. Identyfikuje się z nim, rozumie go w pełni, mam wrażenie, że nie jest to dla niego jakiś tam bohater książkowy mniej lub bardziej lubiany, Kajtek to chłopak taki jak on kropka w kropkę. To ostatnio mój najlepszy zakup. Mimo że wcale nie zaczytujemy się nim na śmierć.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Murmlu - mniej więcej o to chodzi. Trochę podobne odczucia miałam czytając córce Moje szczęśliwe życie jakiś czas temu.
    żona TEGO Jaśka

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

U nas Tako / seria OQO niestety nie chwyciła. Moze za pozno? Ja bardzo żałuje, bo mi sie podoba, ale niestety młody woli inne pozycje...

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Jeśli chodzi o tę akurat książkę to w sumie jestem nią zawiedziona bo bardzo czekałyśmy na nią a tam tekstu jak na lekarstwo, zdecydowanie już nie dla nas.
    Choć ilustracje fantastyczne!

edit:
    Tak naprawdę, to z ostatnich wyczekiwanych zapowiedzi jakoś nic nie powaliło mnie na kolana.
    Rozczarowaniem też okazał się "Elementarz" Jak na razie to "stare" wydania są godne polecenia. Poczekam jeszcze na wypust Elementarza z serii Czytam sobie i zobaczymy
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 25-04-2015 o 07:57
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Z OQO mój 1,5 roczniak miał już z biblioteki kukuryka i czary, obie się podobały, czary były czytane codziennie, nie chciał ich oddać, więc teraz mu zamówię. I tego żółwia też.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Uprawnienia umieszczania postów