w merlinie jest taniej
http://m.merlin.pl/Klopoty-rodu-Pozy...1,1175131.html
w merlinie jest taniej
http://m.merlin.pl/Klopoty-rodu-Pozy...1,1175131.html
Helenka 30.04.2013
Julek 09.04.2017
zgadzam sie z mamru - Hotzenplotz na pierwszym miejscu! i Preusslera inne ksiazki tez w sumie.
Tappi - ten dla starszych jest bardzo przygodowy. Babcia na jabloni. jak mi sie cos przypomni to dopisze pozniej...
a - Dolittle - ale moze z rok poczekac chyba, F teraz sie zachwycal - wiec to bardziej 7+ bym powiedziala.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
właśnie chyba muszę wyjąć resztę książek Preusslera z czeluści szafy
u nas jeszcze Sceny z życia smoków, Dzieci z Bullerbyn, Ronja córka zbójnika, Księżniczki/rycerze i smoki te z zakamarków, Panama Janosha w sumie też.
Teraz czytamy Doktora Dollitle i b. się dzieciom podoba, przygód co niemiara.
Mojej ośmiolatce spodobał się audiobook z Afryką Kazika. Słucha go często do snu.
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
na Afrykę Kazika ciągle się czaję, i jak dotąd jeszcze nie kupiłam.
tak zerkam jeszcze na półki i przypomniałam sobie o serii Gdybym... Ingelin Angerborn z zakamarków, bardzo przygodowe i prześmieszne momentami
Moi po pierwszym podejściu do audiobooka oprotestowali Afrykę Kazika, że strasznie.
Natomiast teraz średni jest zafascynowany inna "przygodowka", Piratem Rabarbarem (pierwsza dłuższa fabuła, która go jakoś wciągnęła).
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Moj 5,5-latek polubil niedawno Dr.Dolittle. Akurat czytamy kolejna czesc. Pierwsza ja wybralam w bibliotece a nastepna to juz sam sobie zazyczyl.
''Afryka Kazika'' tez sie bardzo podobala (ksiazka, audiobooka nie mamy).
2009
2012
Jak myślicie, postarają się trochę księgarnie na Światowy Dzień Książki?bo przy książce dziecięcej to jakoś słabo było albo coś przegapiłam.
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
od kilku lat bardzo słabo się starają, bo promocje typu 33% to na co dzień przecież sąprzy empikowskiej promocji 3 za 2 i tak wychodzi drożej niż przy zakupie osobno książek w "tanich" księgarniach; bardziej niż na Dni Książki trzeba polować na wyprzedaże; i faktycznie Dz. Książki Dziecięcej u większości przechodzi bez echa a szkoda wielka
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Ale może będzie ciut więcej niż 33
Ale liczę trochę, że może wydawnictwa się popiszą odrobinę. Dwa lata temu udało mi się fajne zamówienie w fajnych cenach i darmowej wysyłce w Bajce na Dzień Książki. Ale w zeszłym roku już nic nie było.
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
W Smyku jest 3 za 2 ale tam ogolnie drogo
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
U nas teraz hitem jest (przygodowka) kapitan Palemon Brzechwy, synek kolejny raz się go dzis domagal.
Poza tym przyszła Charlie Cook's favourite book autorów Gruffala - mimo że normalnie dzieci są niechętne książkom e lenglydzu, to ta juz ileś razy była czytana na ich żądanie - jest tzw total - piraci, rycerz ze smokiem, zlodziej i król, ptaki (juz wiem, jak jest gawron), żaba, ufoludki a nawet duch krazacy po zamku... Córka żałuje, że po polsku jej nie ma, za to na długo zapamiętają, co oznacza book
![]()
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
julimo wszystkie ksiazki tego duetu sa warte przeczytania!
u nas absolutny zachwyt wzbudzilo W kieszonce Iwony Chmielewskiej. co prawda F podszedl ambicjonalnie - probowal zgadywac co bedzie w nastepnej - i sarkal, ze za trudne - ale obaj mieli budzie otwarte z zachwytu. cudna jest, naprawde. mam nadzieje, ze jakies anglojezyczne wydawnictwo zacznie wydawac jej ksiazki tutaj - bo naprawde warto.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster