a ja z pytaniem o książkę "chłopiec i pingwin" już nie do kupienia w Pl? a w angielskiej wersji? ktoś wie?
a ja z pytaniem o książkę "chłopiec i pingwin" już nie do kupienia w Pl? a w angielskiej wersji? ktoś wie?
mamru, sysunia może ci sprowadzić z UK i wysłać paczkomatem
edit: tu jeszcze znalazłam http://www.bookcity.pl/A4251586/Lost...Oliver_Jeffers
Ostatnio edytowane przez kustafa ; 28-04-2015 o 12:42
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
mamru, z końcem maja lecę do polski, mogę ci przywieźć i wysłać, z jedną książka nie będzie problemu, a czy uda mi się więcej to dam znać bliżej połowy maja, jak będę miała listę rzeczy do zabrania
tylko jak chetna to daj znać w miarę najszybciej bo muszę ją gdzieś jeszcze kupić ( i czy nowa czy może być używana)
Kulinarne pamiętam, że mi. coś fajnego polecała - o, przypomniałam sobie, nazywało się Gratka małego niejadka czy jakoś tak, ktoś jeszcze w wątku (dankin?) polecał Mikołajek gotuje czy inny tytuł, w każdym razie ten Mikolajek od Sempego i Gościnnego i przepisy były chwalone.
Osobiście nic nie mam, bo jak mnie naszło ktos jadł bez jajek, ktoś bez mleka i z każdej książki większość przepisów by i tak odpadła, kupiona zawczasu Cecylka Knedelek poszła na prezent (fajna była i wielka, przepisy ustawione bodaj kolorami)
Była też kiedyś książka kucharska Kubusia Puchatka, no i dawno "Nastolatki gotują"
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
jul - wlasnie mialam Gratke linkowactaka jest - nie mam na stanie, bo u nas jak u jul - jeden bez jaja, drugi bez orzechow, obaj bez mleka - ale chwalona jest. a jak bede bogatsza to sobie kupie dla ilustracji
![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Jul- alez z Ciebie skarbnica wiedzy w tym zakresie - dzieki, poszukam sobie wieczorem co dostepne i moze juz zakoncze kupowanie, moze juz do konca roku nic- czy to w ogole mozliwe...
Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023
Fajna ta "Gratka", nie znałam. Moje dzieci jedzą wszystko, więc może sobie kupię dla ilustracji, a Zosia coś mi ugotuje?...
Julka 2001, Zosia 2007
dianek a ja ew. mogłabym być na liście rezerwowej jeśli chodzi o przywiezienie czegoś książkowego z UK?
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
nie ma problemu
jest też opcja zorganizowania paczki do polski z książkami czy innymi rzeczami jeśli miało by być więcej osób lub więcej książek
paczka do 30 kg kosztuje ok 17 funtów, książki moge upolować w dobrych cenach na ebayu, amazonie lub w charity shopach używane lub nowe, przesłać do PL i moja siostra wyśle je wam już w kraju (jest też opcja żeby paczka szła do którejś z forumek, wtedy odpadł by jej koszt wysyłki w kraju, ale ja musiałabym mieć pewność, że reszta książek rozstanie prawidłowo rozesłana, więc musiałby być to ktoś zaufany)
A masz coś na zbyciu z charity? OT wczoraj właśnie jęczałam mężowi, że najbardziej z Edynburga tęsknię za charity shopami
To ja sobie popatrzę na Amazonie, co bym chciała.
I mogę rozsyłać jakby co, jeśli zostanę uznana za zaufaną osobę![]()
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
nic nie mam na zbyciu, ale mogę sie porozgladac za konkretami
myśl co byś chciała, jak się nei zabiorę w bagażu to spróbujemy organizować paczkę , może się zbiorą chętni
btw - nowy Lost and Found na amazonie kosztuje 3.5 funta czyli niecałe 20zł
moderatorski edit
Ostatnio edytowane przez natala ; 28-04-2015 o 23:35
Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023
Dianek ja bym była chętna na kilka książek, ale muszę siąść na spokojnie i wypisać![]()
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
to ja może zaraz założę wątek w zamówieniach zbiorowych i zrobimy sobie tam listę i zobaczymy jak to nam wszystko zacznie wychodzić
edit:
założyłam wątek http://www.chusty.info/forum/showthr...52#post3106252
zróbmy listę i zobaczymy co nam z tego wyjdzie
Ostatnio edytowane przez dianek ; 28-04-2015 o 14:56
Dzięks, ale z wysyłką się nie opłaci raczej, może zamówię następnym razem z nieprzeczytane.pl najwyżej jak nie znajdę
edit: przed chwilą dopiero zobaczyłam zdjęcia tych książek, obrazki mi się nie ładowały na telefonie... Cudne są! a u mnie nie mazamówię chyba sobie z nieprzeczytane, ale te nie 3D, bo są połowę tańsze.. Za to wezmę wszystkie
![]()
Ostatnio edytowane przez Kudlata ; 28-04-2015 o 17:56
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
poszłam dzisiaj z chłopakami do naszej wiejskiej biblioteki w celu pogrania na komputerze (to starszy syn) a tam z półki patrzy na mnie książka Chłopiec i pingwin
juz sie zastanawiam jak ją zatrzymac na dłuższy czas
jestem w totalnym szoku, bo tak sa ksiązki które pamiętają PRL ale jest tez kilka perełek![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Są juz nominacje najpiekniejszych ksiazek roku 2014. Nie wiem czy uda mi sie wkleic z ipada, ale sprobuje
Dział IV. KSIĄŻKI DLA DZIECI I MŁODZIEŻY
• „Ale patent! Księga niewiarygodnych wynalazków” – Małgorzata Mycielska; opracowanie graficzne Aleksandra i Daniel Mizielińscy; Wydawnictwo Dwie Siostry
• „Bajki” – Erna Rosenstein; ilustracje Karol Banach; projekt graficzny, projekt okładki i skład Ryszard Bienert; Wrocławskie Wydawnictwo Warstwy
• „Bałtycka Syrena. Opowieść o Konstancji Czirenberg” – Anna Czerwińska-Rydel; projekt graficzny i rysunki Marta Ignerska; Wydawnictwo Muchomor
• „Chodzi o to, czy wiesz co to. Zwierzęta” – Marcin Brykczyński; ilustracje i projekt okładki Agnieszka Antoniewicz; Wydawnictwo „Nasza Księgarnia”
• „Czarownica” – Kazimiera Iłłakowiczówna, Iwona Chmielewska; ilustracje Iwona Chmielewska, opracowanie graficzne Maria Szczodrowska i Radek Staniec; Wydawnictwo Miejskie Posnania
• „Franciszka” – Anna Piwkowska; ilustracje, projekt graficzny i skład Emilka Bojańczyk / Podpunkt; Fundacja Zeszytów Literackich
• „Fruwajka” – Piotr Sommer; projekt graficzny Tomasz Frycz i Marcin Wicha; Wrocławskie Wydawnictwo Warstwy
• „Galicyjska kraina przygód” – Marta Gaj; projekt graficzny i skład Monika Chrabąszcz, ilustracje Paulina Paździera; Międzynarodowe Centrum Kultury
• „Głos” – Michał Bogdanowicz, Julia Cybis; ilustracje Julia Cybis; Agencja Edytorska Ezop
• „Ja, Bobik, czyli prawdziwa historia o kocie, który myślał, że jest królem” – Ewa Kozyra-Pawlak; ilustracje Ewa Kozyra-Pawlak; Wydawnictwo „Nasza Księgarnia”
• „Kapelusz kapitana Drake’a” – Andrzej Żak; okładka, ilustracje i opracowanie graficzne Bohdan Butenko; Wydawnictwo Akapit Press
• „Kosmos” – Tomasz Rożek; projekt okładki, opracowanie graficzne, ilustracje i skład Aleksandra Nałęcz-Jawecka i Tomasz Kędzierski - to/studio; Grupa Wydawnicza Foksal
• „Którędy do gwiazd? Historia Elżbiety Heweliusz, pierwszej kobiety astronom” – Anna Czerwińska-Rydel; projekt graficzny i rysunki Marta Ignerska; Wydawnictwo Muchomor
• „Licho i inni” – Agnieszka Taborska; projekt graficzny i ilustracje Lech Majewski; Wydawnictwo BOSZ
• „Masz prawa człowieku” – Małgorzata Węgrzecka, Iwona Zabielska-Stadnik; ilustracje: praca zbiorowa, okładka i projekt graficzny Agata Dudek i Małgorzata Nowak / Acapulco Studio; Wydawnictwo Tamaryn
• „Metryka nocnika” – Iwona Wierzba; ilustracje i opracowanie graficzne Marianna Sztyma; Wydawnictwo Albus
• „Miłość niepojęta” – bł. ks. Ignacy Kłopotowski; opracowanie graficzne Katarzyna Zapart; Wydawnictwo Sióstr Loretanek
• „NIEkalendarz” – Wojciech Widłak; ilustracje i projekt graficzny Paweł Pawlak; Wydawnictwo Czerwony Konik
• „O wiadukcie kolejowym, który chciał zostać Mostem nad rzeką” – Tina Oziewicz; opracowanie graficzne Marta Ignerska; Wydawnictwo Dwie Siostry
• „Oczy” – Iwona Chmielewska; ilustracje Iwona Chmielewska, opracowanie graficzne Radek Staniec; Wrocławskie Wydawnictwo Warstwy
• „Opowiem ci mamo, co robią żaby” – Katarzyna Bajerowicz, Marcin Brykczyński; ilustracje Katarzyna Bajerowicz; Wydawnictwo „Nasza Księgarnia”
• „Ptakty” – Paweł Mildner; ilustracje Paweł Mildner; Wydawnictwo Ładne Halo
• „Skarb Ali Baby” – Józef Wilkoń; ilustracje Józef Wilkoń; Spółdzielnia Wydawnicza „Czytelnik”
• „Skrytki” – Mateusz Wysocki; ilustracje, oprawa graficzna i skład Agata Królak; Wydawnictwo Ładne Halo
• „Słowa do rzeczy” – Ewelina Lasota, Dorota Majkowska-Szajer; ilustracje i projekt graficzny Monika Grubizna; Muzeum Etnograficzne im. Seweryna Udzieli w Krakowie
• „Straszny sen słonia” – Małgorzata Pietrzyk; ilustracje i opracowanie graficzne Emilia Dziubak; Wydawnictwo Media Rodzina
• „Trzecie urodziny Prosiaczka” – Aleksandra Polewska; ilustracje i projekt graficzny Aleksandra Woldańska-Płocińska; Wydawnictwo Czerwony Konik
• „Typogryzmol” – Jan Bajtlik; projekt graficzny i skład Jan Bajtlik; Wydawnictwo Dwie Siostry
• „Urodziny prawie wszystkich” – Toon Tellegen; ilustracje Ewa Stiasny; Wydawnictwo Dwie Siostry
• „W Gdańsku straszy” – Piotr & Paweł Sitkiewicz; ilustracje Józef Wilkoń; projekt graficzny Janusz Górski; Oficyna Gdańska
• „W kieszonce” – Iwona Chmielewska; ilustracje Iwona Chmielewska, opracowanie graficzne Dorota Nowacka; Wydawnictwo Media Rodzina
• „Zaskórniaki i inne dziwadła z krainy portfela” – Grzegorz Kasdepke; ilustracje Daniel de Latour; Narodowe Centrum Kultury
• „Zbuntowany Elektron” – Józef Wilkoń; ilustracje Józef Wilkoń, projekt graficzny i typografia Józef Wilkoń
i Piotr Gil; Wydawnictwo Hokus-Pokus
• „Złotouste zero w zenicie” – Maria Ekier; ilustracje Maria Ekier; Wydawnictwo Hokus-Pokus
• „Zoolitery” – Agata Juszczak; ilustracje Agata Juszczak; Wydawnictwo Hokus-Pokus
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
też dziś widziałam w biedrze, fajne, ładne rysunki, a jak treść Wam odpowiada?
na szybko przeczytałam BEKSA i szczerze powiem, że tak sobie do mnie przemówiła, nie wzięłam, dla okładki i obrazków uznałam, że nie warto 15 zł wywalać
chyba możesz przedłużyć, u nas jest tak że na jeden mieciąc i później mogę o kolejny![]()
synek lato 2008synek wiosna 2011
Też dziś widziałam te książeczki (tylko bez 3d) - ładne ilustracje, ale moja główna myśl, to że to taka wietnamsko-wspolczesna, nie tak makabryczna wersja wychowawczych wierszyków Jachowicza (choć wielkim i licznym bakteriom juz tak dużo do dziewiętnastowiecznego mistrza nie brakuje)
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)