to sa instrukcje jak stworzyc pomoce dla dzieci do nauki matematyki, opinie sa b. pozytywneMam ja w koszyku, na pewno kupie przed wakacjami.
to sa instrukcje jak stworzyc pomoce dla dzieci do nauki matematyki, opinie sa b. pozytywneMam ja w koszyku, na pewno kupie przed wakacjami.
wszystko co mi przychodzi do glowy jest dla starszych (poza Muchami z posta Sysuni).
Bzyk Brzęk ale to dla 5+
mucha jest w Adasiu i Słoniu - ale to tez dla starszych
Wierzę z jeże - tez mi sie mucha kojarzy, ale dawno czytalismy - ale to dla jeszcze starszych
z angielskojezycznych kojarze The Fly Horacka, ale tam ta mucha za dobrze nie konczy (podglad)
mysle dalej...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
takie troszkę od czapy w naszym wątku ale
dosyć ciekawe propozycje nauki można znaleźć w książkach Katarzyny Mitros, np Jak wychować geniusza przez zabawę oraz Urodzony matematyk
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
mucha Bzyk Bzyk jeszcze w panu Kuleczce, ale też dla starszych niż 1,5 roku... może bym szukała much w "Opowiem Ci mamo co robią mrówki"
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
oj, już poleciało - zamówienie robiłam już chyba z miesiąc, ale część to gry, i część na prezenty. Te tytuły muszę sobie spisać i dorzucić do listy prezentowej. po angielsku to może za jakiś czas pomyślę, na razie się w tym języku za słabo ogarniam
ooo, to pomyślę
ten pierwszy tytuł mnie przeraża- podoba mi się, że syn to wszystko traktuje jak zabawę, a jak tata próbuje go uczyć czegoś, bo myśli że to fajne to od razu P. udaje, że nie wie, nie rozumie, nie chce
. Drugi brzmi ciekawie.
Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023
pytanie mam: które tłumaczenie Gruffalo polecacie? widziałam na zdjęciach google, że są bardzo różne, ale nie udało mi się znaleźć które jest czyje i w sumie to wyrwane z kontekstu strony, więc ciężko ocenić które przyjemniejsze... jak się mają do oryginału?
tak mnie naszło, bo zamówienie czas zrobić i się zastanawiam, czy kupić tą tłumaczoną przez Rusinka, czy polować na wydanie z 2005. a może bez różnicy..?
Tutek 30 XII 2012 i Zoja 13 II 2015
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
natala, amberkowy też jest - http://www.matras.pl/gruffalo,p,84027
dlatego się zastanawiam - żadnego nie widziałam na żywo, w całości i nie wiem którą wybrać - bo tylko na wyrywki widziałam że bardzo się różnią
niesamowite, gdzie oni to wygrzebali??
swoja droga warto by sprawdzic - zdarzylo mi sie kiedys zamowic Mamutka - wg strony z il. Wilkonia - a dostalam zupelnie inne wydanie (wyd. Zielona Sowa). pamietam, ze ktos tez mial podobny problem z pop-up'em o strazy pozarnej - wg strony byl, zamowienie przyjeto - do odbioru bylo kompletnie co innego.
edit: na allegro amberkowy komplet (Gruffalo + Synek) - 79 zlotych plus wysylka (najtansza 15 zlotych...). wg opisu aukcji drugi taki zestaw jest (byl, bo nie moge znalezc) za 149 zlotych - stad moje zdziwienie oferta Matrasu...
edit2: to chyba ten
Ostatnio edytowane przez natala ; 29-03-2015 o 20:57
Jestem w podobnym szoku jak Natala. Raczej obstawiam niedopatrzenie przy wstawianiu ksiazki do sklepu, i pewnie wysylaja Rusinka.
ja tak kupilam pierwsza czesc Agnieszki Maciag, na zdjeciu wyd. 1, a dostalam z reklamami sante. Alez bylam wkurzona..
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
My mieliśmy obie wersje z biblioteki. Amberkowa zdecydowanie bardziej przypadła mi do gustu, oprócz jednego fatalnego wersetu: "to ogromnie miło czuć się zaproszona, ale już na .... jestem umówiona" - przecież to nie po polsku!
Rusinkowe tłumaczenie jednak nie podobało mi się, dlatego kupiłam po ang. Teraz będę robiła mieszany tekst chłopakom - generalnie z Amberka, a ten nieszczęśliwy fragment zastąpię Rusinkiem
Ktoś wie jak jest w przypadku Rusinkowego tłumaczenia dziecko Gruffalo? Chłopaki pierwszą część uwielbiają, J. chce mieć nawet tort urodzinowy w kształcie Gruffalowięc zastanawiam się nad drugą częścią.
Podzielę się z Wami moją radością - uwielbiam naszą bibliotekę! Wczoraj wróciłam obładowana zdobyczami: "Tappi. O tym, jak na szepczący las padł czar", "Pies z ulicy Bałamutów", "Paweł i Gaweł" z serii Cacko z dziurką, "Bobo" dla młodszego i jeszcze komiks: "Miś Zbyś. Lis,ule i miodowe kule".![]()
J. 2010, W. 2013, A. 2021
Ja też proszę o radę: coś ciekawego o kosmosie i przyrodzie dla 3,5 - latka? Jakieś ciekawostki, okienka może, dużo obrazków, tekstu też może być sporo
Będę wdzieczna, bo chcę zrobić zamówienie i tego typu książek mi brakuje![]()
nie wiedziałam, że to taki unikat - rzuciłam tylko okiem, że jest. Ale pewnie, tak jak piszecie, wcześniej mieli poprzednie wydanie i tylko tytuł ten sam został, ale komuś to wystarczyło...
Kaido, dzięki!
z tej samej serii co linkowana przez annegdynia o Kosmosie jest tez przyroda, zwierzeta jakies, las, gory - moi bardzo lubia.
o Kosmosie jest tez okienkowa ksiazka Oleksiejuka - to sa te tlumaczone z angielskiego - bardzo fajne. z tej serii jest tez Planeta Ziemia - ale nie wiem czemu jakos mi sie najmniej podobala ze wszystkich, ktore mamy, potem sprawdze dlaczegoone niby maja 5+, ale spokojnie sie nadadza wczesniej, W uwielbia od zawsze.
jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy to dopisze.
hmm, ja dzwoniłam do księgarni i mnie pani zapewniała, że pomyłki być nie może, bo na okładce jest nawet amberek, a oni te okładki na zdjęciach aktualizują na bieżąco - pokusiłam los i zobaczymy, jak przyjdzie zamówienie. Do tego trochę jeszcze tej matematyki - bosze, czemuż ja o nią pytałam- wsiąkłam.
Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023